Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.713
Cevap
0
Favori
209.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw benim tel. almanyadan geldi ordan faturalı alınmıştı ama malesef faturasını bulamıyolar! şimdi benim guzel w800im çöpemi gidecek yaw! 13 temmuzdan sonra alındıysa gunahımız ne! heryerde kaçak tel satanlar satış yapmaya devam ediyoken neden satmalarına musade ediyolarda alanlardan çıkartıyolar acısı! gidin ankarada maltepe pazarına cayır cayır kaçak tel. satılıyo! maliyeciler bilmiyomu bunu? ank.da herkez biliyoo! eee neden engel olmuyolar! onlara sattırıyolar bizimde elimizdeki tel.leri kapatıyolar! bari bi af falan çıkca yani 13 temmuz değilde 13 aralık falan yapsalar şu tarihi! şahsen ben ciddiye almamıştım ama adamlar şusıra ciddi gözüküyolar!
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeiss

AVEA yı aradım. ( 4 aralık 2005 saat 04:00 ). TELEFONUN SIM KART İLE İLK NE ZAMAN KULLANILDIĞINI BİLECEK TEKNOLOJİ YOK DEDİLER. BİZDE KAYITLI OLAN SADECE HATTINIZIN AKTİVASYON TARİHİ DEDİLER. BİZ TELEKOMA SADECE BU TARİHLERİ GÖNDERDİK DEDİLER. (((((((((((((((((((((BURASI COOOOOKKK ÖNEMLİ=====>>>>> ARKADASLAR, EDİNDİĞİM SON BİLGİYE GÖRE VE KESİNLİKLE DOĞRUDUR, SİZ 13 TEMMUZDAN SONRA SPOT BİR TELEFON ALDINIZ. VE BU TARİHTEN SONRA YENİ BİR GSM HATTI ALDINIZ VE O HATTI 13 TEMMUZDAN SONRA ALINAN SPOT TELEFONDA AKTİVE ETTİNİZ. İŞTE O ANDA KIRMIZI LİSTEYE GİRDİNİZ... YANİ 14 ARALIKTA BLOKE OLACAKSINIZ.... BİLMEM ANLATABİLDİMMİ....... SAYGILAR SEVGİLER... TEKRARSÖYLÜYORUM OPERATÖRLERDE KAYITLI OLAN TEK TARİH KULLANDIĞINIZ HATTIN AKTİVASYON TARİHİ....... BU YANLIŞ LANSE EDİLDİ MİLLETE.....

hoca senin dediğine göre hattı eski olanlar ve 13 temmuzdan sonra kaçak tel alanlar kayıt ettirebilecek oluyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: akay635

quote:

Orjinalden alıntı: Bahri

Arkadaşlar benim sorunum biraz daha farklı telefonum 1 ay kadar önce Almanya dan 2. el olarak geldi. Almanyadaki satış tarihi nisan 2004. Bunların durumu ne olacak. Fatura da yok
    Bununla ilgili bir bilgiye ulaşamadım.
    Saygılar...

13 temmuz sonrası ve faturasıda yok bu durumda olan telefonların kayıt altına alınmayacağı söyleniyor. Kayıt altına alınabilmesi için 13 temmuzdan önce Türkiye' de kullanılmaya başlanmış olması gerekiyor veya faturasının olması gerekiyor.

Peki fatura bir başkasının üzerine olurna olur mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeiss

AVEA yı aradım. ( 4 aralık 2005 saat 04:00 ). TELEFONUN SIM KART İLE İLK NE ZAMAN KULLANILDIĞINI BİLECEK TEKNOLOJİ YOK DEDİLER. BİZDE KAYITLI OLAN SADECE HATTINIZIN AKTİVASYON TARİHİ DEDİLER. BİZ TELEKOMA SADECE BU TARİHLERİ GÖNDERDİK DEDİLER. (((((((((((((((((((((BURASI COOOOOKKK ÖNEMLİ=====>>>>> ARKADASLAR, EDİNDİĞİM SON BİLGİYE GÖRE VE KESİNLİKLE DOĞRUDUR, SİZ 13 TEMMUZDAN SONRA SPOT BİR TELEFON ALDINIZ. VE BU TARİHTEN SONRA YENİ BİR GSM HATTI ALDINIZ VE O HATTI 13 TEMMUZDAN SONRA ALINAN SPOT TELEFONDA AKTİVE ETTİNİZ. İŞTE O ANDA KIRMIZI LİSTEYE GİRDİNİZ... YANİ 14 ARALIKTA BLOKE OLACAKSINIZ.... BİLMEM ANLATABİLDİMMİ....... SAYGILAR SEVGİLER... TEKRARSÖYLÜYORUM OPERATÖRLERDE KAYITLI OLAN TEK TARİH KULLANDIĞINIZ HATTIN AKTİVASYON TARİHİ....... BU YANLIŞ LANSE EDİLDİ MİLLETE.....

Arkadaşım eğer senin söylediğin doğru ise bu kaçak olayı nasıl son bulsun ki?Herkes kaçak almaya devam eder ve eski hattını takıp kayıt yaptırır.Senin dediğine göre böyle bir mantık çıkıyor ortaya..Ama yinede inşallah senin dediğin doğrudur

• arkadaşlar tlfon hattımı ağustosta aldım
    ama cep telefonumu gecen ay bir mağazadan aldım
    spot veya 2.el değil(bu arada spot ne demek?)
    şimdi 7046 yı aradım kaydınız alınmıştır diyo
    ne demek bu ya anlamadım
    7046 yı aramasaydım nerden anlayacakları tlfonumun yeni veya kaçak olup olmadıgını?
  • ben de sorgulattım imei yi, kayıt bulunamadı diyo ama henüz arayan soran yok. Ben mi arasam acaba?
  • Peki bi telefon klonlanmış ise, 5 aralıktan sonra gelecek mesajda "telefonunuz klonlanmış ve imei numarasını değiştirin" mi diyecek. nasıl anlayacağım telefonumun imei numarası kopyalandığını.
  • arkadaşlar peki yurtdışından getirilen tlfonlar ne oluyor?
    ya kafam karıştı,nedir bu ya
    amaç ne arkadaşlar?
    ben tlfonumu tcell mağazasından aldım ve 2.el veya spot değil.bildiğiniz sıfır tlfon işte
    hattım da ağustosta açıldı
    şimdi ben herhangi bir şey ödeyecek miyim veya tlfonum bloke falan olucak mı?
    kafayı yicem ya ne bu stres stres stres
  • imei numarası nedir arkadaşlar
    nasıl öğrenicem bu numarayı?
    tlfon klonlamak ta neyin nesi bi acıklayın lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

arkadaşlar peki yurtdışından getirilen tlfonlar ne oluyor?
    ya kafam karıştı,nedir bu ya
    amaç ne arkadaşlar?
    ben tlfonumu tcell mağazasından aldım ve 2.el veya spot değil.bildiğiniz sıfır tlfon işte
    hattım da ağustosta açıldı
    şimdi ben herhangi bir şey ödeyecek miyim veya tlfonum bloke falan olucak mı?
    kafayı yicem ya ne bu stres stres stres

Arkadaşım eğer telefonunu mağazadan faturalı olarak almışsan zaten o telefon kayıtlıdır. yani senin kaydettirmene gerek yok. ayrıca kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için imei.tk.gov.tr adresine imei numaranı yaz.

imei numarasını öğrenmek için *#06#

• quote:

arkadaşlar tlfon hattımı ağustosta aldım
    ama cep telefonumu gecen ay bir mağazadan aldım
    spot veya 2.el değil(bu arada spot ne demek?)
    şimdi 7046 yı aradım kaydınız alınmıştır diyo
    ne demek bu ya anlamadım
    7046 yı aramasaydım nerden anlayacakları tlfonumun yeni veya kaçak olup olmadıgını?

Yanılmıyorsam Telsim' in bir hizmeti bu. Telefonun kayıtlımı kayıtsızmı olduğunu öğrenmek için. Sen aramışsın, bir kaç gün sonra sana kayıtlımı kayıtsızmı olduğu konusunda bilgi verirler. Bunu yapacağına aşağıdaki linktende öğrenebilirdin telefonun kayıtlı olup olmadığını.

http://imei.tk.gov.tr/

• quote:

imei numarası nedir arkadaşlar
    nasıl öğrenicem bu numarayı?
    tlfon klonlamak ta neyin nesi bi acıklayın lütfen

telefonunda *#06# yi tuşla. çıkan numara imei numarasıdır. bunu da imei.tk.gov.tr adresine yaz. büyük ihtimalle senin telefonun için kayıtlı yazısı çıkacak. kayıt ettirmene gerek kalmayacak yani
  • aldığım yerden fatura verdiler
    demek ki tlfonum kayıtlı
    peki 2.el tlfonlar kayıtlı oluyor mu yoksa kaydettirmek mi gerekiyor
    bunun için sadece 5 ytl mi ödeniyor,fazla değildir umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

ben de sorgulattım imei yi, kayıt bulunamadı diyo ama henüz arayan soran yok. Ben mi arasam acaba?

Sen kimseyi aramayacaksın, telefonuna mesaj gelecek. Tabiki telefonun af kapsamına giriyorsa. Operatörler yarın başlayacak mesajları göndermeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 4 Aralık 2005, 15:27:15 >
  • quote:

aldığım yerden fatura verdiler
    demek ki tlfonum kayıtlı
    peki 2.el tlfonlar kayıtlı oluyor mu yoksa kaydettirmek mi gerekiyor
    bunun için sadece 5 ytl mi ödeniyor,fazla değildir umarım

Faturası olsada kayıtsız olabiliyor bazen. Bu durumda faturayı ibraz ederek telefonu kayıt altına aldırman gerekiyor.
  • Zurnanın zırt dediği yeri sormuşşsun arkadaşım, no comment

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 4 Aralık 2005, 15:48:11 >
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar benim sorunum biraz daha farklı telefonum 1 ay kadar önce Almanya dan 2. el olarak geldi. Almanyadaki satış tarihi nisan 2004. Bunların durumu ne olacak. Fatura da yok
    Bununla ilgili bir bilgiye ulaşamadım.
    Saygılar...

13 temmuz sonrası ve faturasıda yok bu durumda olan telefonların kayıt altına alınmayacağı söyleniyor. Kayıt altına alınabilmesi için 13 temmuzdan önce Türkiye' de kullanılmaya başlanmış olması gerekiyor veya faturasının olması gerekiyor.

Peki fatura bir başkasının üzerine olurna olur mu ?

Başkasının adına olurmu olmazmı bilmiyorum ama, faturada yazan imei numarası ile telefonun imei numarasının birbirini tutması gerekiyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

Alaeddin Tepe (Elektrik Mühendisi): Piyasada aynı imei numarasını kullanan bir sürü telefon var. Klon imei konusunda yeni düzenleme nasıl olacak?

Celal Pir: İmei’nin gerçek sahibi olan telefon nasıl tespit edilecek? Yoksa klon imei’li tüm telefonlar engellenecek mi? Nasıl olacak?

Tayfun Acarer: Şimdi güzel bir soru. Şimdi düşünün bir imei numarası 100 bin tane telefona kopyalanmış. Bu 100 bin telefondan bir tanesi doğru, kalanları yanlış numaradır. Bu hangisi doğrudur, bunu tespit etmek tabi hem çok büyük zaman alır, hem de bana göre gereksizdir. Bu tür klonlanmış numaralar olan makinelerde yeni imei numarası verilecek. Yani eski numara silinecek, yeni imei numarası verilecek. Zaten bir çok telefonun kapağında gerçek imei numarası da yazıyor. Yani ya o kapatkaki imei numarnası kopyalanacak onun üstüne tekrar veya bu tespit edilemiyorsa yeni imei numarası verilecek.

Klonlama ile ilgili olarak yukarıdaki alıntıya bakın. Klonlanmış telefonlarda durum baya karışık. Şöyle bir sorum var; diyelimki 13 temmuzdan sonra kaçak bir telefon aldık. Bu telefon af kapsamına girmiyor. Bu telefona sistemde kayıtlı olan bir imei numarası klonlanırsa ne olur? Telefon af kapsamına girermi?

ben de bunu merak ediyorum. 2000 yılında aldığım ilk telefonum nokia 5110 duruyo ve kayıtlı. eğer sistemdeki kayıtlı telefonlar arasında imei numarasını değiştiribiliyorsak süper olur. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

• bu telekom bişi yapamaz o kadar teknolji olsa onlarda ilk önce açıklarını kapatırlar şirkeyler hepsinin açığı varrr
  • Bildiğim kadarı ile imei klonlama işi bizim gibi kullanıcıların yapabileceği bir iş değil. Bu konuda teknik servislerden bilgi alınabilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.