Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: borostican

arkadaşlar bana dün sonyericsson k750i geldi yurt dışından acaba onu şimdi kayıt ettirebilirmiyim???cevap yazarsanız sevinirim...

die bişi yazdım ama yine herkez kafasından bişi sölüo lütfen biri cevap yazsın

Faturan varsa, faturası ile birlikte gsm abone merkezlerine gidip kayıt ettirebiliyorsun sanırım.. Garantili mi tel peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 30 Aralık 2005 0:22:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı:

13 Temmuzdan sonra yurt dışından faturalı olarak getirilen telefonlarda kayıt altına alınacak. Fakat bu durumda olanlar sanırım mesaj yolu ile kayıt yaptıramayacak, fatura ile belirtilen yerlere giderek kayıt yaptıracaklar. Bunun sebebi ise telefonun 13 temmuzdan sonra sisteme girmiş olmasıdır. 13 Temmuzdan sonra sisteme girdiği için söz konusu telefon af kapsamına alınmıyor ve bu durumda GSM operatörü mesaj göndermiyor bu telefona. Bu durumda telefonun yurt dışından alınmış olan faturası ile gerekli yere başvurularak telefon kayıt altına aldırılıyor.

Cevabı burada vardı, malesef zahmet edilip okunmuyor. Zaten topu topu kaç mesaj var konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

Yaa ama ben hatırlıyorum gene IMEI sini sorgulattığım bir tele "Kayıtlı Değil" deöişti.Yanlış olasın hatırladığım kadarıylaa.Ama diyelimki bulunamadı diyenler kolanlanmış tel olsun.O zman ne olacak?

Valla kardeş bu iş klon mlon iyice karıştı, ama senin yapacağın tek şey, telefonuna gelen mesaja evet demek olacak.. 13 Aralık'tan sonra telin çalışıyorsa sorun yok demektir..
  • Şu soru kafama takıldı: 13 Temmuz'dan sonra alınan tellere mesaj gelecek mi? Mantık olarak gelmemesi gerek değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 30 Aralık 2005 0:23:48 >
  • benim de 2 yıl önce şırnak'tan kaçak olarak aldığım telefon var bunu nereye kayıt ettirecez?Daha mesaj gelmedi ama!??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mstgngr0

benim de 2 yıl önce şırnak'tan kaçak olarak aldığım telefon var bunu nereye kayıt ettirecez?Daha mesaj gelmedi ama!??

Mesajlar 5 Aralık'tan itibaren gelecek.. Gelen mesaja evet diyerek cevap yazacaksın.. Daha sonra birşey yapmana gerek yok.. Faturalı hatlarda faturaya yansıtılacak 5 YTL., kontörlülerde de kontörden düşülecek..
  • selam simdi ben su durumu anlamadim benim teli 13 temmuzdan sonra aldigimi nerden bilecekler yani acaba bu telefonun cikis tarihinden sonra mi gecerli yani ben agustosta aldim teli ama yildiz kare 0000 kare yapinca cikan tarih mart yani simdi benim telefon 13 temmuz sonrasimi alinmis oluyor yoksa martda mi yani fabrika cikis tarihi mi kabul ediliyor eger benim aldigim gunu yani agustosu kabul ediyorlarsa nerden biliyorlar aldigimi bu benim kafami karistirdi lutfen bi cevap yazin
  • Ulen ne şekilde gidip tele alıyoruz sonrası eziyett paranla rezil oluyorsun bu memlkette
  • quote:

Orjinalden alıntı: dangerdanger

selam simdi ben su durumu anlamadim benim teli 13 temmuzdan sonra aldigimi nerden bilecekler yani acaba bu telefonun cikis tarihinden sonra mi gecerli yani ben agustosta aldim teli ama yildiz kare 0000 kare yapinca cikan tarih mart yani simdi benim telefon 13 temmuz sonrasimi alinmis oluyor yoksa martda mi yani fabrika cikis tarihi mi kabul ediliyor eger benim aldigim gunu yani agustosu kabul ediyorlarsa nerden biliyorlar aldigimi bu benim kafami karistirdi lutfen bi cevap yazin

Telefona sim kart takılma tarihi, telefonun alış tarihi oluyor..
  • tesekkurler de adamlar onu nerden biliyorlar ya hayret bir olay ya
  • Peki benim babamda bi 8310 war ama babam Amerikada we ocak ayında gelecek. Telefon kayıtlı değil. Turkcell telsim felan kullanmadığından mesaj da gelmicek. Şimdi o gelince konu$amicak mı? Telefon Amerikadan alınma gene.. Benimki 7610 o da Amerika'dan. Peki bana kesin mesaj gelir mi?
  • Emin misin yani 13 temmuzdan sonra alıp kullanmaya başladıysak ne olcak peki? Elimizde mi patlicak?

quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

13 Temmuz'dan sonra alınan kaçak teller kayıt ettirilemeyecek...
  • faturalı deil ancak yurtdışında garantisi warmış öle dediler
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: borostican

arkadaşlar bana dün sonyericsson k750i geldi yurt dışından acaba onu şimdi kayıt ettirebilirmiyim???cevap yazarsanız sevinirim...

die bişi yazdım ama yine herkez kafasından bişi sölüo lütfen biri cevap yazsın

Faturan varsa, faturası ile birlikte gsm abonelik merkezlerine gidip kayıt ettirebiliyorsun sanırım.. Garantili mi tel peki?

• Yurt dışından Türk vatandaşları tarafından yolcu beraberinde getirilen cihazlar kapılarda basit bir kayıt işlemi (gümrükte deklare) yapılmak sureti ile Türkiye’de kullanımı sürecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 3 Aralık 2005, 20:06:20 >
  • taaaaaaaa konunun ilk basinda beri okudum ama gerekli bilgiyi bulamadim

soruu su:yurt disindan gelen faturali telefonlar kayit olurken ne kadar ucret oduyecekler
  • Arkadaslar peki yurt disindan telefon alinca ne yapicaz???
    (bu konulardan hic anlamiyorum da)
  • Yurt dışından Türk vatandaşları tarafından yolcu beraberinde getirilen cihazlar kapılarda basit bir kayıt işlemi (gümrükte deklare) yapılmak sureti ile Türkiye’de kullanımı sürecek.

Yukarıdaki bilgiyi internette buldum. Buna göre telefon gümrükte kayıt edildiyse sorun yok, ama yine de gsm abone merkezine gidip sormanı tavsiye ederim.. Bu konuyu tam olarak bilemiyorum... Faturası varsa faturayla git..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Emin misin yani 13 temmuzdan sonra alıp kullanmaya başladıysak ne olcak peki? Elimizde mi patlicak?

quote:

13 Temmuz'dan sonra alınan kaçak teller kayıt ettirilemeyecek...

evet tel.i istediğin zmn almış ol eğer 13 temmuzdan önce herhangi bi şekilde sim kart takılmış ve tel. açılmış ise tel.i kurtardın. ama 13 temmuzda sonra alınmış hiçbişekilde 13 temmuzdan önce sim kart takılıp tel. açılmamış ise o zmn tel. patladı elinde maalesef ....

• Arkadaşlar buyukçe yazdım kusura bakmayın ama şu konuya lütfen bi açıklık getirin;
    13 temmuzdan sonra yurt dışından faturalı olarak gelen telefonlar kayıt ettirilebilecek mi?
    biri evet diyor biri hayır diyor
    Lütfen sağlam şekilde mümkünse de kaynak gösterebilecek biri cevap verebilir mi?
  • Celal Pir: Yani mesela yurt dışından aldığı bir telefonu, faturası varsa o zaman faturasını ibraz ettiği zaman o 5 liradan da kurtulmuş oluyor. Doğru mu?

Tayfun Acarer: Evet, evet. Yani 5 Ytl de ödemeyecek ama abone diyebilir ki; ben buralarla uğraşmak istemiyorum, faturamdan düşün, bizim sms’imize bu şekilde cevap verirse o zaman faturadan düşülüp o otomatikman kayıt altına alınabilir.

Ntv'de yayınlanan NTV'ye Sorun programından alınmıştır arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 3 Aralık 2005, 21:06:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.