Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seri numarası kopya edilerek “klonlanan” yaklaşık 6 milyon ‘cep’in kayıt altına alınması için ise kullanıcılarına, “Cihazınızın klonlanmış IMEI numarasının düzeltilmesi için MOBİSAD’a üye işyerlerine başvurun”mesajı gönderilecek. Bu işlem için de 1 YTL alınacak. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, vatandaşı dolandırıcılara karşı uyararak “Yetkili olmayan kişilere para vermeyin” dedi.

Bu yazı başka bir forumdan alıntıdır. Doğru olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 4 Aralık 2005, 16:44:22 >
  • şimdi bu kayıt ettirin mesajları yarından ititbaren mi gelicek????
  • yarından itibaren başlayacak ama zaman alacak gibi görünüyor....turkcell henüz hazırlıklarını tamamlamamış.en çok abone onda olduğu için zaman alacak gibi görünüyor...muhtemelen kayıt dışı gözüken telefonların geriye dönük imei aktivasyon tarihlerini tarıyorlar...sorun şu imei ilk hangi zaman aktif oldu bilgisi sadece operatörlerde var..operatörlerde ise günde en az 50 milyon imei giriş çıkışı oluyor...en az...diyelimki siz gece hattınızı kapadınız sabah tekrar açtınız imei tekrardan giriliyor sisteme diyelimki mahalle değiştirdiniz yine sisteme imei girişi oluyor....bilgisayardan anlayan arkadaşlar bize şu soruda yardımcı olabilirler m i günlük 60 milyonun üzerrinde işlem yapılan ve geriye dönük 6 ay tarama yapabilecek ve bu taramayı 20 milyon imei i tek tek tarayarak bu numara ilk nezaman aktif olmuştur diye soruya cevap verebilecek kadar güçlümüdür serverları....bir nevi geri çağırma pogramı...sql veya oracle denen şey galiba

• benim hatt turkcell doğru ama çok üyeleri war peki mesaj 12 aralığa kadar gelmezseeee ...
  • herkes kafasına göre birşeyler söylüyor , neden her söylenene inanıyorsunuz, yasa ortada maddelerini okuyun...hat ile telefonun bir alakası yok...imei numarası operatore gönderilir..yasayı güzelce bi okuyun başkada birşey düşünmeyin sonuçta bağlayıcı olan odur...
  • Merak ettiklerimizi soruyoruz, bildiğimiz kadarıylada cevap veriyoruz. Kafamızdan söylemiyoruz, yasanın bağlayıcı olduğunu biliyoruz. Burası bir forum kurallara uymak kaydıyla istediğimizi yazabiliyoruz.
  • iyi tamamda faturalı olupta bulunamayan tellere mesaj gelirse onlar fatura ile nereye basvuracak hiç onu söylemiyorlar
  • faturanla beraber aldıgın telefoncuya gideceksin
  • Peki yurtdışından getirilen telefonlarda, gümrükte nasıl bir işlem yapılması gerekiyor?
    Planlamacı'nın dediğine göre deklare işlemi yapılması gerekiyormuş peki bu nasıl yapılır?
  • Deklare sözcüğü açıklamak anlamına geliyor.. Yani telefonun olduğunu ve bunu kaydettirmek istediğini beyan ediyorsun ordaki kişilere..
  • Edited by planlamacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 30 Aralık 2005 0:29:21 >
  • Anlamadığım, bir telefonun 13 temmuzdan önce veya sonra alındığını nasıl anlayacaklar. Mesela adam gitmiş ağustos ayında kaçak tel almış. Nasıl bilecek bunun 13 temmuzdan öncemi yoksa sonra mı ülkeye girdiğini?

Bide son kayıt tarihi kesin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: doluhan

ARKADASLAR SANIRIM HEPİMİZE GECMİS OLSUN DEMEK EN DOGRUSU.. BU STRESLE YASANMIYOR.. K750 İ ALDIM 13 TEMMUZ SONRASINDA VE KAYIT OLMAYACAGI ORTADA.. MERAK ETTİGİM BU TELEFONLARIN ARTIK HİC CALISMAYACAGI SOYLENIYOR.. (HİCBİR YERDE) 13 ARALIGA KADAR TELEFONU SATTIK SATTIK YOKSA BUYUK ZARAR.. 450 YTL YE FALAN SATMAYI DUSUNUYORUM PESİN PARA SALI GUNU SATIŞI GERÇEKLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLIYCAM.. BİRADER YURD DIŞINDA DA ÇALIŞMIYCAKMIŞ DİYOLAR.. İBİMİZE KUZENİMİZE YOLLASAK BARİ..

polyanthus@gmail.com dan tekliflerinizi iletebilirsiniz..

450 den aşagı olmaz yukarısını düşünebiliriz..

tertemiz telefon
    paketten ne çıkıyosa var.. ekstra bişiy yok

Kardeş, hem telefon çalışmayacak diyorsun hem de telini satmaya çalışıyorsun.. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu Allah aşkına.. Bilmeyen birine satmayı filan düşünmüyorsun umarım..

• symbian tüm telefonlarda versiyon yüklenirken imei numarası kolayca değiştirilebir...hatta iyice araştırrılırsa görülecektir ki symbian telefonlarda her açılışta farklı imei atayan programlarda var...keyword vereyim : plpvariant::getmachineidl ....iyi google lar
  • dostum yazık degilmi mis gibi k750i ye bugunlerde kimse tel almz zaten sen benim dedigimi yap herkesin bir telefoncu tanıdıgı vardır kestir bir fatura en güzeli bu bu devletin milleti düdüklemekten başka derdi yok apo imralıda yatarken ne bu bizimle ugraştıkları yazıklar olsun böyle devlete....
  • valla napcaksın birader.. babam istese babama bile satarım ama içim el vermez..

telefonculardan başkasına satmam.. kimseyi madur etmem türküz ne de olsa.. ama bu olay uygulanmaya başlasın ileri zekalı türk arkadaşlar bi yolunu mutlaka bulacaklardır.. sonuna kadar desteklerim..
  • aynen benimde sorunum tel tamircide 6260 kayıtlı degil 13 temmuz sonrası bende kafamda bu planı kurdum destekleyenler varsa mesaj atsınlar haklısın telefoncuya satmak lazım ama zor onlarda almaz gibi geliyor yinede bir dene ben bugun bir telefoncuyla görüştüm hiç birşey olmaz korkmayın dedi yani devlet bir b.. yiyemez dedi af çıkar diyo ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım
  • telefoncu fatura kesemez...telakomunikasyon kurumundan izinle yurtiçi satışı oluyor ...telsiz cihazları diye bir kanun var...güya gökyüzünde iletişim devlet kontrolünde ve de izin verilen cihazlar ile oluyor...telekomunikasyon kurumunun esas görevi piyasadaki cihazların uygun olup olmadığı...kaçak la maliye ve kaçakçılık şube ilgilenir..telekomünikasyon kurumu kendi kendine iş çıkarıyor...ona ne ise....işin ilginci 13 temmuzdan sonra size hediye telefon gelirse yurtdışında faturasınıda isteyin hediyenizin...faturasız kayıt olmayacak...ayrıca turistler ellerinde getirdikleri cep telefonlarını nasıl kullanacak acaba türkiyede...gri listeden kara listeye alınmalı iken nasıl karar verilecek...bu cep kaçak mı turiste mi ait...nedir...kanunda ve yönetmeliklerde zerre kadar bilgi yok...bu arada kayıtdışı cep telefonunu kim kapayacak görüşmeye..telsim turkcell avea peki kapanıp kapanmadığını kim kontrol edecek...telekomuniksyon kurumu nereden bilecek kimde kaçak var...operatörler bu bilgiyi vermez ise...telekomunikasyon kurumunu elinde sadece 1 adet server var..o serverdada ithalat izni alınmış cihazların imei numaraları var...o kadar...başka bir numaraları yok..ama nasıl terör estiriyorlar...ilginç değil mi.....peki yurtdışından alınana bir cihaz faturasına ait fatura benzeri kaçak fatura yapsalar ve abone merkezlerine götürüp ben bunu almanyadan aldım bu da faturası deseler kanunen kayıt olacak...o faturanın orjinal olup olmadığını nasıl anlayacaklar...nasıl soruşturacaklar....tayvana mı gidecekelr.....neden yurtdışından gelenleri kayıt etmek zorundalar biliyor muusnuz...çünkü gümrük kanuna göre herkes yurtdışından beraberinde 1 adet cep telefonu getirebilir...serbest yani..mecburan kayıt edecekler.....ayrıcA tax free için havaalanında faturayı veriyoruz ve vergi iadesi alıyoruz....faturamız yok..ne olacak...kimse kapayamaz telefonu...yasal boşluklar var..mazeret bildiren herkes telefonunu çatır çatır kullanır....yok öyle

• ya arkadaşlar bende korkuyordum ilk zamanlar hatta forumda yazıodum durmadan nolacak die.iyice bi dediklerimi düşünün mantıklı gelicekmi size bence mantıklı 20 milyona yakın kaçak telefon mevcut türkiyede düşünsenize bunları kapattıklarını turkcell avea telsimin hali nolur batarlar bu kadar korkucak bişi yok hem kapatsalar bi af çıkarırlar burası türkiye arkadaşlar unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borostican -- 4 Aralık 2005, 22:36:32 >

• merhaba, öncelikle şu anda benim gibi kara listede olanlara şimdiden geçmiş olsun :)
    benim birkaç sorum var
    1)13 temmuzdan sonra sp*t D750i aldım ve W800i e dönüştürdüm, ondan önceki tel sistemde kayıtlı görünüyor, ve klon değil,ve daha da kullanmayı düşünmüyorum, şimdi ben bunun imei sini yeni tele kopyalatsam noolur :) direkt kayıtlı mı görünür:)
    2)13 temmuzdan sonra yurtdışından faturasız cep tel getirenler cihazları kayıt ettirebilecekler mi?

öneri: Bence 13 Temmuza bakmadan herkese cihazları kayıt ettirme hakkı tanınmalıdır, ve ancak "telefonum çalındı, alın size IMEI si" diye başvuranların belirttiği cihazlar görüşmeye kapatılmalıdır, artık bundan sonra da hala(13 aralıktan sonra) spot alanlar görüşmeye açılmamalıdır(ancak yine de kanunda boşluklar var gibi :) ).

SonSöz: Her işte bir hayır vardır
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.