Şimdi Ara

Jantlar'dan anlayanlar bakabilir'mi? 225 taban için jant ebadı kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuya hakim değilim o yüzden soruyorum, 225 taban için jant ofseti ne olmalı veya böyle birşey var'mı?

İnternet'te jant aradığımda özellikleri seçiyorsun 4-5 buji şusu busu sonra 100'lük 110'luk vs diyor genişliği için, işte bu genişlik 225 tabanda ne olmalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Jant genişliğinin orta noktası 0 noktası olarak kabul edilir. Bijonların bağlandığı kısım orta noktadaysa ofset sıfır , dışarıya doğru ise merkezden ne kadar dıştaysa örneğin 30mm + ofset olur, orta noktadan iç kısma doğru ise - ofset olur yani jantın çukur kısmı artar. Genelde orjinal ekipman jantlar düz yüzeylidir yani + ofset.
  • https://tiresize.com/wheel-offset-calculator/

Burada janta takmayı planladığın lastik fiyatları ebadını önceki lastik ebadını filan yazıp hesaplatabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225 taban a 17 inç jant olur genelde.Ancak bijon aralıkları farklı olabiliyor.Araca göre bijon aralıklarını tespit edip almak lazım...Kullanma klavuzunda yazar...Bahsettiğin sanırım bijon aralıkları...

15 inc lastiktede 255 taban kullanabilirsiniz eger aracınız destekliyorsa ya da 19 incde de. dedigim gibi verilen bilgiler cercevesinde bakmalisiniz.

Bu tablodan bakabilirsin.

F16 Block 30 Savaşan ŞAHiNLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

https://store.donanimhaber.com/09/7a/99/097a9901172365cb18a5290bb43be116.JPG

Bu tablodan bakabilirsin.
    Hocam şimdi benim jant lastik 225 45 r17, gösterdiğin tabloya göre benim jant genişliği 8.5 mu oluyor?

Benimde öğrenmek istediğim buydu.

Arkadaşlar hepinize teşekkürler

• Eski jantından Bijonların girdiği daire çapını ölç.örneğn 10cm çapında çembere 5 bijon yerleştirilmişse şu yazar5×10

Orijinalden alıntı: Guest-DC01DF2E2

hocam her aracin sinirlari el kitapciginda belirtilmistir. aracinixin el kitapcigini indirip lastik bolunune bakarsaniz size tum gerekli bilgileri verecektir.

15 inc lastiktede 255 taban kullanabilirsiniz eger aracınız destekliyorsa ya da 19 incde de. dedigim gibi verilen bilgiler cercevesinde bakmalisiniz.

Şimdi hocam alttaki arkadaş birini daha söyledi benim fabrika çıkış jant 17 çap genişlik 8.5, bijonları ise 5x100

Buraya kadar tamam, geriye kaldı resimdeki ofset.

Bu ofset nedir?

• Buji değil hocam bijon onlar...

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Buji değil hocam bijon onlar...
    Hocam benim telefon xiaomi yeni aldım sayılır hızlıca yazıyorum boşluk atınca kendi düzeltiyor, buji diye düzeltmiş doğrudan buji yazmadım

Orijinalden alıntı: Nickenick

Eski jantından Bijonların girdiği daire çapını ölç.örneğn 10cm çapında çembere 5 bijon yerleştirilmişse şu yazar5×10
    Onu biliyorum benim bijon aralığı 5x100, genişlik 8.5, lakin ofseti çözemedim ofset nedir onu anlamadım.

• Jant genişliğinin orta noktası 0 noktası olarak kabul edilir. Bijonların bağlandığı kısım orta noktadaysa ofset sıfır , dışarıya doğru ise merkezden ne kadar dıştaysa örneğin 30mm + ofset olur, orta noktadan iç kısma doğru ise - ofset olur yani jantın çukur kısmı artar. Genelde orjinal ekipman jantlar düz yüzeylidir yani + ofset.

F16 Block 30 Savaşan ŞAHiNLER

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

Önce plaka sonra jant. Arabayı değiştirsen daha zahmetsiz olacak sanki
    Doblocuya projemi attım şimdi

Daha 8-10 sene bende madem kalacak bari oynayım araçla

Doblocuya detaylı yazdım ama kısaca yazayım, Allah nasip ederse ay ortasında işe başlıyorum bu iş için çok uğraştım sınava girdim

Şimdilik açıklamayım işi çünkü daha başlamadım.

Neyse projem şu

Aracın ufak ufak göçük çizikleri var yaptırıp siyahtan gümüş gri çevirecem, döşemeleri demode oldu onları hakiki İtalyan deri döşeme yaptıracam ardından aynı ebat altın jant yaptıracam, ilk olarakta plaka değiştirecem.

Ben araçlarla oynamayı seviyorum esasen boş araç almayı isterim sonra üzerine zevkime göre aksesuar yaptırırım.

Araç kaza yapmadan önce çekiniyordum projeyi yapmaya ama kazadan sonra düşüncem değişti çok uzun süre bende kalacak nasıl olsa.

Gümüş gri renge altın jant çok sevdiğin bir kombinasyon

Son olarakta, reis sağolsun araba değiştiremiyoruz bari olan arabayı değiştirelim fakir avuntusu olsun, bazıları porşe Mercedes audi gömlek değiştirir gibi değiştiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: blackducati

Jant genişliğinin orta noktası 0 noktası olarak kabul edilir. Bijonların bağlandığı kısım orta noktadaysa ofset sıfır , dışarıya doğru ise merkezden ne kadar dıştaysa örneğin 30mm + ofset olur, orta noktadan iç kısma doğru ise - ofset olur yani jantın çukur kısmı artar. Genelde orjinal ekipman jantlar düz yüzeylidir yani + ofset.
    Şimdi anladım, yani sonuç olarak ofsetin lastik tabanıyla alakası yok, ofsetsiz janta da 225 konur ofsetli yede 225 konur, ofsetli ye illa 245 koymaya gerek yok doğru mu anladım?

• Hayırlısı olsun diyelim

Orijinalden alıntı: auto_man

Hayırlısı olsun diyelim
    Sağol kardeşim

Şuanda kadar neden çalışmadım veya çalıştığımda kısa süre çalıştım anlatmak isterim benim çalışmama sebebi iş arkadaşları yüzündendir, forum hep git iş bul diyor ama öyle kolay değil.

Bak hocam ben, doğma büyüme ultra elit değil ama kültürlü yerde yetiştim belli kültürüm var ha üniversite arkadaşlarımdan ötürü bi kroluk apaçiliğim var ama onlarda kendini yetiştirmiş insanlar.

Neyse eski işlerimdeki arkadaşlar çok laubali ve lakayt insanlardı el ense olmaya çalışıyorlar, babam hep oku derdi dinlemedim okumadım 2 senelik meslek yüksek okulu okudum ama hakkıyla okumadım, benim hayatım arafta kaldı diyebilirim, bide kişisel olarak ağır başlı naif biriyim önceden herkese tabiri caiz ise Peygamber şevkatiyle davrandım insanlar bunu anlamadı el ense olmaya kalktı saygısız davrandı bende alttan alırdım sıkılır çıkardım, bu işe başlamadan son 3 ay çok düşündüm geçmişin muhasebesini yaptım benimde hatalarım var ama o hataları sildim, bundan sonra herkese tek tip davranmayacam hakkedene iyi davranacam.

Geçen hafta en yakın dostumun iş yerine gittim tipleri bir gördüm yarım saat anca durabildim, arkadaş evli çocuğu var mecbur dayanmak zorunda.

Tipleri kısaca özetleyim, oturduğum yeri sordu Gölbaşı da mı oturuyorsun dedi, Gölbaşı derken? Dedim yaw soruyom işte dedi neyse söyledim, sonra gardaş ne iş yapıyorsun dedi anlattım durdu durdu gardaş evli misin dedi bekarım dedim, orada bir kız var görsen hocam eskort bozması adam sorup içeri giderken kızda adama gardaş sen evli misin dedi, adamın ettiği laf şu; YOK BEN TOPUM.

Hocam ben böyle insanları sevmiyorum.

Şimdi anladınız mı neden çalışmadım, bu işteki insanlar nispeten daha kültürlü bu yönden şanslıyım ha yok mudur böyle el ense tip vardır tabi, ama bu sefer farklı olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Doblocuya projemi attım şimdi

Daha 8-10 sene bende madem kalacak bari oynayım araçla

Doblocuya detaylı yazdım ama kısaca yazayım, Allah nasip ederse ay ortasında işe başlıyorum bu iş için çok uğraştım sınava girdim

Şimdilik açıklamayım işi çünkü daha başlamadım.

Neyse projem şu

Aracın ufak ufak göçük çizikleri var yaptırıp siyahtan gümüş gri çevirecem, döşemeleri demode oldu onları hakiki İtalyan deri döşeme yaptıracam ardından aynı ebat altın jant yaptıracam, ilk olarakta plaka değiştirecem.

Ben araçlarla oynamayı seviyorum esasen boş araç almayı isterim sonra üzerine zevkime göre aksesuar yaptırırım.

Araç kaza yapmadan önce çekiniyordum projeyi yapmaya ama kazadan sonra düşüncem değişti çok uzun süre bende kalacak nasıl olsa.

Gümüş gri renge altın jant çok sevdiğin bir kombinasyon

Son olarakta, reis sağolsun araba değiştiremiyoruz bari olan arabayı değiştirelim fakir avuntusu olsun, bazıları porşe Mercedes audi gömlek değiştirir gibi değiştiriyor

Alıntıları Göster
    Dostum bazı kazalar insana yeni bir pencere açıyor. Son sahibi olacaksan kulübümüze hoş geldin

@Son Sahibi Olursun

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Dostum bazı kazalar insana yeni bir pencere açıyor. Son sahibi olacaksan kulübümüze hoş geldin

@Son Sahibi Olursun

Alıntıları Göster
    Ama benim aracın mat gri renk seçeneğinde var, akşam pm den bekliyorum

Şunu söyleyim jantlar mutlak altın olacak

• Ofset ve Et değeri önem arz eder,ayrıca 225 ebatı baz alacaksak her markanın her modelinin sırt uzunluğu aynı ebat dahi olmasına rağmen farklı olabiliyor,garip ama gerçek bir olay.

Eğer jantınız 7j inç genişliğinde ise 205 ya da 215 ideal ve ziyadesi ile fit olur,225 hem gereksiz fazla hem de sürtünme ve çekişi,dolayısı ile alt takımı zorlayacaktır.Yani hiç gerek yok.

Eğer 17" bahsi geçen jantınız, 7.5j ya da 8j eninde ise o zaman 225 devreye girebilir.

Mesela burada iki adet 215 var ama farklı sırtlara sahipler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.