Şimdi Ara

225/45/R17 EBAT İÇİN EN İYİ KIŞ LASTİĞİ HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
7.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar 225/45/r17 ebat lastikler biraz büyük olduğu için pek fazla test dahil yorum ve tavsiye bulamadım. yaptığım araştırma sonunda piyasada şuanda;

-Michelin Alpin 5 ve Michelin Primacy Alpin PA3
    -Goodyear Ultragrip 8 performance ve Goodyear Ultragrip 9
    -Pirelli Sottozero 3
    -Dunlop SP Winter Sport 4D
    -Continental contiwintercontact TS830 P

lastikleri beğendim ama hangisini tercih etmeliyim neden? Sonuçta kısmetse ankarada kullanacağım :) aşırı kar olmaz ama aşırı soğuk olur yani genelde kuru hava olacaktır yada hafif buzlu yollar! bana michelin alpin 5 ile goodyear ug 9 sanki daha karlı yollar içinmiş gibi geldi ankara için fazla mı olur acaba yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.

• Sottozero kullanmama rağmen Alpin diyorum.
  • Continental
  • Aracınızın lastik ölçüsü 225/45/17" ise kış lastiği için bunun yerine 205/50/17" ebadında lastik almak iyi bir harekettir.
    Yanak ölçüsü değişmeden (1 mm fark eder) lastik tabanını azaltmak temas yüzeyini azaltacağından karda/buzda tutunmayı arttırır.

Ben iki kış geçirmiş olan Petlas Snowmaster'ları haftaya tekrar takacağım. İki kışı sorunsuz geçirdiğimi düşününce kalburüstü markaların yarı seviyesindeki fiyatı ile şu an için bile fiyat/performans durumu gayet iyi. Bu kışı da çıkarsın dördüncü seneye hiç zorlamadan doğrudan yenisini alırım. Biraz önce baktım; tanesi 200 TL.ye alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

Aracınızın lastik ölçüsü 225/45/17" ise kış lastiği için bunun yerine 205/50/17" ebadında lastik almak iyi bir harekettir.
    Yanak ölçüsü değişmeden (1 mm fark eder) lastik tabanını azaltmak temas yüzeyini azaltacağından karda/buzda tutunmayı arttırır.

Ben iki kış geçirmiş olan Petlas Snowmaster'ları haftaya tekrar takacağım. İki kışı sorunsuz geçirdiğimi düşününce kalburüstü markaların yarı seviyesindeki fiyatı ile şu an için bile fiyat/performans durumu gayet iyi. Bu kışı da çıkarsın dördüncü seneye hiç zorlamadan doğrudan yenisini alırım. Biraz önce baktım; tanesi 200 TL.ye alınabiliyor.

225 45 17 ebatlı yaz lastiği olan Golf 7 aracıma 205 50 17 Petlas W651 taktım, 245 45 18 ebatlı Insignia ya ise yine aynı ölçülerde Petlas..

.. 2 araçta da yazlık Turanza ER300 ve Potenza RE050A dan sonra yol sesi ve sarsıntı düzeyi azaldı, en ilginci tüketimler de aynı kaldı, kuru zemin / yağışlı havada su direnajı ve fren oldukça iyi, fiyatı ise malumunuz neredeyse yarı yarıya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 13 Kasım 2014; 0:18:29 >

• Bende 205 50 r17 petlas w651 aldım bakalım göreceğiz yazlıklarım contisportcontact 5 aynı boyut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yazlık lastikler Michelin Primacy HP yumuşak hamurlu olduğu için yol sesi bir miktar arttı ama yol tutuşta herhangi bir zafiyet hissetmedim ki zaten aracı -hele ki kış şartlarında- hiç limitlerde kullanmam. Yazlık lastikleriniz sert hamurlu ise konfor kaybı yaşamazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

Dostlar 225/45/r17 ebat lastikler biraz büyük olduğu için pek fazla test dahil yorum ve tavsiye bulamadım. yaptığım araştırma sonunda piyasada şuanda;

-Michelin Alpin 5 ve Michelin Primacy Alpin PA3
    -Goodyear Ultragrip 8 performance ve Goodyear Ultragrip 9
    -Pirelli Sottozero 3
    -Dunlop SP Winter Sport 4D
    -Continental contiwintercontact TS830 P

lastikleri beğendim ama hangisini tercih etmeliyim neden? Sonuçta kısmetse ankarada kullanacağım :) aşırı kar olmaz ama aşırı soğuk olur yani genelde kuru hava olacaktır yada hafif buzlu yollar! bana michelin alpin 5 ile goodyear ug 9 sanki daha karlı yollar içinmiş gibi geldi ankara için fazla mı olur acaba yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.

İstediğiniz lastiğin hız ve yük kodu nedir ? 94 mü 91 mi ?

Genelde lastik testleri continental, michelin, goodyear önlerde yer alıyor, bir de blizzak bridgestone iyidir, ultragrip performance göreceli sessiz ve az yakan bir lastik olduğu söyleniyor, ancak bu testlerde genelde fiyat performans lastikleri nokian çıkıyor, en iyisi değil ancak fiyatına göre en iyisi denebilir
    http://www.n11.com/nokian-22545-r17-94h-xl-wr-d3-kis-lastigi-2014-P12967628

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?s_p=Nokian-WR-D3-225_45-R17-94H-XL&details=Ordern&typ=D-117086&cart_id=30819469.110.23252&ranzahl=4&Breite=225&Quer=45&Felge=17&S_Z=R&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&sort_by=Lable_3sound&Transport=P&dsco=110&sowigan=Wi&m_s=3&rsmFahrzeugart=PKW
    burda test sonuçları da var, hatta tüm lastiklerin:)

Satan yerle hiçbir ilgim yok ancak kart çek avantajix derken üzmeyen bir kış lastiğiniz olur nokianla..

Petlas ise ben hiç kullanmadım ama forumdan okuduğum kadarıyla bir kaç ucuz lastik bakan arkadaşıma önerdim. Alıp kullananlar memnundu geçen kış, ama geçen kış Afyon'da çok yağışlı geçmedi onu da belirteyim..

Yük ve hız endeksine de dikkat edin derim nacizane..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizliman76 -- 13 Kasım 2014; 13:50:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Sottozero kullanmama rağmen Alpin diyorum.

neden alpini tavsiye ettiğinizi bilmek isterim. Çünkü sottozero almaya yakındım! alpin ankara kışı için bana biraz fazla geliyor doğu illerde olsam yada şehirler arası sürekli yolculuk yapsam doğru ama ben sadece kısmetse hafta sonları ankarada kullanacağım ayrıca bana kuru zeminde ve ıslak zeminde iyi olup az yakıt harcatan kış lastiği arıyorum konu başlangıcında yazdığım lastiklerden hangisi benim tarifime uyuyor ? aslında hafta sonları kar yağmazsa hiç lastik almasam mı diyede kendime soruyorum sonuçta 4 lastik en az 1300TL civarında olacak!

• yorumlar için teşekkurler ancak petlas düşünmüyorum. aklımda kuru ve ıslak zeminde iyi ve az yakıt harcatan lastik var. konu başlangıcında belirttiğim lastiklerden hangisi isteklerimi karşılar acaba?
  • Michelin Alpin, o olmazsa Sottorezo yada UG8 GoodYear

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de petlas 225 45 17 kış kullanıyorum 2 sezondur bu 3 olacak...Tavsiye ederim...
  • alırım 4 tane demir jant , 4 tane de 205 lik kışlık lastik koyarım kenara kışın takar 2-3 ay kullanırım
    225 45 17 ye kışlık lastik mi alınır
  • Karli zeminde en iyisi continental islak zeminde ise bridgestone en iyisidir ankarada ikametgah ediyorsaniz Bridgestone size fazlasiyla yetecektir bende 6 senedir kullanıyorum daha bir şikayetim olmadı sizede tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Sottozero kullanmama rağmen Alpin diyorum.

neden alpini tavsiye ettiğinizi bilmek isterim. Çünkü sottozero almaya yakındım! alpin ankara kışı için bana biraz fazla geliyor doğu illerde olsam yada şehirler arası sürekli yolculuk yapsam doğru ama ben sadece kısmetse hafta sonları ankarada kullanacağım ayrıca bana kuru zeminde ve ıslak zeminde iyi olup az yakıt harcatan kış lastiği arıyorum konu başlangıcında yazdığım lastiklerden hangisi benim tarifime uyuyor ? aslında hafta sonları kar yağmazsa hiç lastik almasam mı diyede kendime soruyorum sonuçta 4 lastik en az 1300TL civarında olacak!

Hocam biraz yumusak surus istiyorsaniz Sottozero sert kaciyor. Yoksa islakta sorunu yok iyi tutuyor.

Alpin cok iyi bir lastik kar performansi ve islakta cok cok iyi.

Ancak butceyi ve beklentinizi dusunursek, ya goodyear yada wintercontact (adi bu muydu emin degilim) hangisi ucuzsa alin isinizi gorur.

Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkitiko

Karli zeminde en iyisi continental islak zeminde ise bridgestone en iyisidir ankarada ikametgah ediyorsaniz Bridgestone size fazlasiyla yetecektir bende 6 senedir kullanıyorum daha bir şikayetim olmadı sizede tavsiye ederim

bridgestone kış lastiğini mi 6 yıldır kullanıyorsunuz? aracımdaki lastikte bridgestone turanza er300 ama nedense bridgestone önerilmiyor kullanıcılar tarafından! aracımda olmasına rağmen kış lastiği için aklımda yoktu ama bir bakayım bridgestone kış lastiğine
  • Bristone blizzak r32 ydi yanilmiyorsam tabi bir lastigin en fazla 3 yil kullanilmasi gerekir 3 yilfan sonra lastik ozelligini kaybetmeye baslar oyüzden 6 yilda 2 kere yeniledik lastilleri 2 side Bristone du ve biz memnunuz gayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkitiko -- 14 Kasım 2014; 15:12:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berkitiko

Karli zeminde en iyisi continental islak zeminde ise bridgestone en iyisidir ankarada ikametgah ediyorsaniz Bridgestone size fazlasiyla yetecektir bende 6 senedir kullanıyorum daha bir şikayetim olmadı sizede tavsiye ederim

bridgestone kış lastiğini mi 6 yıldır kullanıyorsunuz? aracımdaki lastikte bridgestone turanza er300 ama nedense bridgestone önerilmiyor kullanıcılar tarafından! aracımda olmasına rağmen kış lastiği için aklımda yoktu ama bir bakayım bridgestone kış lastiğine

Yazliklarda ise 3 yildir turanza kullaniyorduk fakat araci degistirince yeni araç Continental sportcontact5 ile geldi ve suanda bu lastikleri kullanıyoruz vu arada adac testlerine bakarsanız Bridgestone blizzak in Continental ile 1.liği paylaştığını goreceksiz conti karlı zeminde öne geçerken Bridgestone ıslak zeminde on sıradadır

• üstat ne yaptın, kışı nasıl geçirdin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

üstat ne yaptın, kışı nasıl geçirdin?

kar lastiği almama yolunu seçtim karlı havalarda ise aracımı kullanmadım. böylesi daha iyi oldu. jant ebatımın büyük olması nedeniyle lastik fiyatları çok fazlaydı! ayrıca lastikleride sök çıkar tak yapınca balans ayarını yaptırana kadar göbegim çatlıyor adam akıllı işini yapan olmuyor sonuç bu yıl böyle geçti kısmetse artık önümüzdeki yıla bakacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onzy -- 1 Mart 2015; 22:13:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.