Şimdi Ara

Lastik basınçları 38 den 32 yaptım daha kötü oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu ay başında sıfır araç aldım. Bayilerin lastiğe fazla hava bastıklarını bildiğim için hep kafamda lastikçiye götürüp kontrol ettirmek vardı. Geçenlerde gittim önler 38 arkalar 31 falan çıktı hepsini 32 yaptılar. Fakat enteresan bir şekilde konfor daha azaldı sanki çukurları daha fazla hissetmeye başladım. Bu arada lastik markası nexen nblue HD Plus. Sizce neden olmuş olabilir. Kendi kendime diyorum keşke hiç kurcalamasaydım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam arac nedir. Lastik ebatların nedir. Bunları bilmeden saglıklı yorum yapılmaz

• Hiç kurcalamasaydınız da ani frenlerde aracım yol tutmuyor kaza yaptım diye konu açacaktınız .

Nasıl daha kötü oldu anlamadım 0 aracın genelde 38-40 olur ve balon gibi seke seke gezersiniz . 32 olunca iyileşti demeniz lazım .

Benzin kapağında veya arka kapılarda ne yazıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 31 Mayıs 2016; 22:54:44 >
  • Beni alakadar etmez ama başlıktaki cümleniz soru cümlesi değil soru işareti konulmaz ve başlıklarda noktalama işareti olmaz

• Şoför kapısını olduğu yere bakın orada olması gereken değerleri uygulayın

• Alışırsınız bir kaç güne eskiden balon gibi olduğu için konforlu hissiyatı vermiş olabilir ama bir kaç güne alisirsiniz

• 46 psi lastiklerle farkında olmadan 1 ay gezmisim sıfır leonla. Bu ne biçim araba böyle bisiklet kadar yol tutmuyor diyordum. 32 ye düşürünce araba sınıf atladı resmen, sizde bi yanlışlık var. Yol tutuş ve konfor bariz şekilde artmıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bu lastik havası olayına çok takılmayın. Araç için belirtilmiş lastik havalarına uyun, dışına çıkmayın. Bunlar araç üreticisinin belirlediği değerlerdir. Bizim sanayi ustaları herkes gibi çok bilir.

• bence kullanım klavuzdaki lastik basınç değerleri neyse onu tercih edin.
  • Lastikçinin gösterge yanlış olmasın? Biz de 32 hava bastık, çok sert olmuştu. Benzinlikte kontrol edince 42 hava olduğunu gördük Tekrar 32'ye çekince düzeldi.

• Lastik markasından yola çıkarak yorum yapıyorum araç Polo sanırım. Depo kapağını açın hangi lastiğe ne basacağınız orada yazar, gidin bir benzinlikte basın. Her lastiğe ezbere 32 bastırmayın.

• Farklı bir istasyonda tekrar bakmanız gerekiyor lastiğe. Bozuk olur birçoğunda bu manometreler. Lastik havası azalınca yoldaki sarsıntı dahada azalır ama direksiyon biraz sertleşir. Ayrıca fabrika çıkışı lastikler ile binek araçların lastik basınçları 29-33 psi arasındadır hep. Sen lastiği çok büyütmüşsündür birkaç psi düşürürsün. Lastiği küçültmüşsündür birkaç psi fazla basarsın. 38 yük atılan pickup panelvan gibi araçlarda olur. Bu arada arkalar 1 -2 psi düşük olursa iyi olur eğer sürekli 4-5 kişi binilmiyorsa
  • Bende benzinlikte olcmustum 34 olan lastik i 30 gostermisti meger kablosunda kacak varmis aletin.

• lastikçi aynı boyuttaki her lastiğe aynı havayı basar ideal ölçünüz kapı da yazıyordur oradan kendiniz ayarlayın lastikçiye kalırsanız yandınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Beni alakadar etmez ama başlıktaki cümleniz soru cümlesi değil soru işareti konulmaz ve başlıklarda noktalama işareti olmaz

Edebiyat forumlarında takıl ozaman delikanlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Beni alakadar etmez ama başlıktaki cümleniz soru cümlesi değil soru işareti konulmaz ve başlıklarda noktalama işareti olmaz

Başlıktaki kullanım doğru. Eğer bunu yazı dili ile değil de konuşma dili ile ifade ediyor olsaydık herhangi bir soru eki kullanmadığımız halde karşıdaki kişi soru sorduğumuzu anlayabilirdi.
  • o nasıl lastik markası HD ilan tv olmasın
  • 215 45 17 lastiğime fabrika verisi 35 basıyorum taşş gibi

• YANLIŞ YAPMAYIN.....YANLIŞŞŞŞŞ..... Kafaya göre hava basılmaz...her otomobilin lastik ebadı, ve basılacak hava basıncı kataloğunda yazılı...TAŞŞŞŞŞŞ GİBİ LASTİK YOLDA DURMAZ...FUTBOL TOPU GİBİ ZIPLAR....Uzun yolda sürat yapıyorken sert keskin taş parçası, vida üzerinden geçerken GÜMMMMM dedimi yarılır.....Devamı kibrit kutusu kadar gazete haberi..Lastikleri çok fazla şişmiş .. Otomobil yola tutunamaz...Ani bir frende, sert direksiyon sallarken , yoldan FUTBOL TOPU GİBİ uçar gidersiniz.....Dikkat edin...kaza bela olursa, hayatta kalmak için , yaşamak istiyorsan .LASTİK BİR.....FREN İKİ.... BUNLARA DİKKAT EDECEKSİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Haziran 2016; 10:08:31 >

• Ben normalde 32 basıyorum hava olarak,fakat araç yüklü konumdaysa 34 yapıyorum,memnunum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.