Şimdi Ara

İyi şöförlükle hızlı araç kullanma arasındaki ilişki...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
14.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir şey görüyorum, bazı insanlar hızlı araba kullanmalarının nedeni olarak usta şöförlüklerini gösteriyorlar....

Bence bu oldukça komik, çünkü usta şöförlükle hızlı araba kullanmak arasında bağlantı yoktur....

Usta şöför, hiç bir durumda risk almayan, trafikte sıfır risk ile araç kullanan şöfördür...

Aracının yaptığı sürat ile övünen, yaptığı en yüksek hız ile böbürlenen şöförler, bilinçsiz ve yeterli olgunluğa ulaşmamış şöförlerdir, süratin kötü etkilerini mutlaka başlarına birşey gelerek öğrenmesi gereken insanlardır...

Sizce usta şöförlük ile hızlı araç kullanma arasındaki ilişki nedir?

• Hızlı kullanmak tabi ki usta şoförlük değildir.

Ancak altındaki aracın da özelliklerini, limitlerini bilmek gerekir. Dümdüz yolda, veya gayet hafif bir virajda, hatta viraj içinde 10 kere frene basmamak gerekir. Apex nedir, viraj nasıl dönülür bilmek gerekir. Aracı 100 km hızla o virajı alabilecekken tek şeritli yolda 40 km hıza düşüp de arkasında tesbih gibi milleti dizmemek gerekir. Sollayana saygı duymak, gurur meselesi yapmamak gerekir. Hızına uygun şeritten gitmek, şerit değiştirirken sinyal kolunu kullanmak gerekir. Ani ve acil durumlarda panik yapmadan, frene asılmadan önce ustaca hamle yapmasını bilmek gerekir. Gözüyle sürekli yolu taramak, diğer sürücülerin muhtemel hatalarını önceden tahmin etmek gerekir. vs. vs...

Usta şoför hızlı şoför demek olmadığı gibi, fren balatasını en çabuk bitiren, gaza da en az basan şoför de değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

Şöyle bir şey görüyorum, bazı insanlar hızlı araba kullanmalarının nedeni olarak usta şöförlüklerini gösteriyorlar....

Bence bu oldukça komik, çünkü usta şöförlükle hızlı araba kullanmak arasında bağlantı yoktur....

Usta şöför, hiç bir durumda risk almayan, trafikte sıfır risk ile araç kullanan şöfördür...

Aracının yaptığı sürat ile övünen, yaptığı en yüksek hız ile böbürlenen şöförler, bilinçsiz ve yeterli olgunluğa ulaşmamış şöförlerdir, süratin kötü etkilerini mutlaka başlarına birşey gelerek öğrenmesi gereken insanlardır...

Sizce usta şöförlük ile hızlı araç kullanma arasındaki ilişki nedir?

ama söyle bir şeyde var hızlı otomobil kullanmak ta ustalık ister cünkü araç hızla giderken kullanımı daha zordur

• Usta şöför olup hız yapanlarda vardır , acemi olup ibreyi sona dayamaya çalışan şöförlerde vardır.
    'Gerçekten bu usta dediklerimiz insanları riske sokmadan ( makasa girerek , öndeki araç ile arasında bir parmak uzunluğu mesafe bırakarak vs. ) yolu boş buldukça araç mesafeside iyiyse bence hız yapmasında bir sakınca yoktur hakimiyeti kaybetmedikten sonra ..
    'Ama acemi olupta altlarında audi bmw mercedes vs. araba var diye otobanda 160-170 km hız ile makasa girerek , arkamıza girerek sellektör yakan cinslerde vardır.

Tırnak içinde bahsettiğim şöförlere ben usta şöför derim ve sizin yukarıda usta şöför için açıkladığınız yazıdaki kriterlere uyan şöförlere ...

Umarım kendimi anlatabilmişimdir ,

Saygılarımla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hızlı kullanmak tabi ki usta şoförlük değildir.

Ancak altındaki aracın da özelliklerini, limitlerini bilmek gerekir. Dümdüz yolda, veya gayet hafif bir virajda, hatta viraj içinde 10 kere frene basmamak gerekir. Apex nedir, viraj nasıl dönülür bilmek gerekir. Aracı 100 km hızla o virajı alabilecekken tek şeritli yolda 40 km hıza düşüp de arkasında tesbih gibi milleti dizmemek gerekir. Sollayana saygı duymak, gurur meselesi yapmamak gerekir. Hızına uygun şeritten gitmek, şerit değiştirirken sinyal kolunu kullanmak gerekir. Ani ve acil durumlarda panik yapmadan, frene asılmadan önce ustaca hamle yapmasını bilmek gerekir. Gözüyle sürekli yolu taramak, diğer sürücülerin muhtemel hatalarını önceden tahmin etmek gerekir. vs. vs...

Usta şoför hızlı şoför demek olmadığı gibi, fren balatasını en çabuk bitiren, gaza da en az basan şoför de değildir.
  • Dostum dediğin doğrudur bide olaya şu açıdan bakmak lazım.

Benim gibi insanlar hızlı gittiklerinin farkında değiller (Gerçekten samimiyim ) Bende genellikle hızlı gittiğimin farkında değilim 80-90 gittiğimi sanarken bile aslında 120-130 gibi hızarda seyir ediyorum.Bir arkadaşım bana hız körlüğü diye bir şeyden bahsetmişti oda tam konuya hakim olmadığından bir açıklama getiremedi.Bazen arkadaşlarım bazende kendim hızlı gittiğimin farkına varıp yavaşla başlamışımdır hemen.

Ehliyeti alırken bile aracı normal kullanmama rağmen direksiyon sınavından kaldım. ben 50 diye meğersem 70 basıyormuşum. Allahtan direksiyon sınavına giren adamlar kurs sahibinin arkadaşı olduğu için hallettik Güzel ülkemin presedürlerinde..

Bu konuda nereye başvuracağımı bilmediğim için devamlı erteleme halindeyim,zaten özellikle bu sorunumu aşıncaya kadar çok zaruri olmadıkça direksiyon başına geçmiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Dostum dediğin doğrudur bide olaya şu açıdan bakmak lazım.

Benim gibi insanlar hızlı gittiklerinin farkında değiller (Gerçekten samimiyim ) Bende genellikle hızlı gittiğimin farkında değilim 80-90 gittiğimi sanarken bile aslında 120-130 gibi hızarda seyir ediyorum.Bir arkadaşım bana hız körlüğü diye bir şeyden bahsetmişti oda tam konuya hakim olmadığından bir açıklama getiremedi.Bazen arkadaşlarım bazende kendim hızlı gittiğimin farkına varıp yavaşla başlamışımdır hemen.

Ehliyeti alırken bile aracı normal kullanmama rağmen direksiyon sınavından kaldım. ben 50 diye meğersem 70 basıyormuşum. Allahtan direksiyon sınavına giren adamlar kurs sahibinin arkadaşı olduğu için hallettik Güzel ülkemin presedürlerinde..

Bu konuda nereye başvuracağımı bilmediğim için devamlı erteleme halindeyim,zaten özellikle bu sorunumu aşıncaya kadar çok zaruri olmadıkça direksiyon başına geçmiyorum..
    bence aradaki korelasyon ihmal edilebilecek derecede 0a yakındır.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Hızlı kullanmak tabi ki usta şoförlük değildir.

hizli kullanipta aracin kontrolunu gerektği kadar sağlayabilen ve aracininin limitlerini de iyi kullanabiliyorsa gayette usta soforlukle alakasi vardir
    ayrica reflexlerin gelsimesinin hizli kullanimdaki kontrolle cok alakasi vardir... ben daha hep yawas kullanipta reflexleri iyi olan sofor görmedim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

sayende yeni kelime öğrendim

korelasyon: bir cisme ait cesitli ozellikler arasinda bir baglanti bulma olayidir. bir insanin boyu ile agirligi ayni ogeye karakteristik ozelliklerdir. boyu tayin edilen birinin agirligi yaklasik olarak bulunabilir. eger bu degiskenler arasinda bir bag kurulabiliyorsa korelasyon vardir denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 3 Ağustos 2009; 20:04:44 >
  • hızlı değil de seri veya akıcı kullanma desek daha doğru olacak...

quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

hizli kullanipta aracin kontrolunu gerektği kadar sağlayabilen ve aracininin limitlerini de iyi kullanabiliyorsa gayette usta soforlukle alakasi vardir
    ayrica reflexlerin gelsimesinin hizli kullanimdaki kontrolle cok alakasi vardir... ben daha hep yawas kullanipta reflexleri iyi olan sofor görmedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

sayende yeni kelime öğrendim

korelasyon: bir cisme ait cesitli ozellikler arasinda bir baglanti bulma olayidir. bir insanin boyu ile agirligi ayni ogeye karakteristik ozelliklerdir. boyu tayin edilen birinin agirligi yaklasik olarak bulunabilir. eger bu degiskenler arasinda bir bag kurulabiliyorsa korelasyon vardir denebilir.

Alıntıları Göster
    @_opeth

hocam ayrıca istatistikte geçen bir terim ve -1 ile 1 arasında değer alabiliyor. -1 ters yönde bir ilişki, 0 ilişkisizlik, 1 doğru yönde kuvvetli ilişki manasına geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

hızlı değil de seri veya akıcı kullanma desek daha doğru olacak...

quote:

seri , akici olsun gözüm nedemek sen ole diosan

• quote:

Öncelikle Tükçe harfler kullanmanızı ve noktalı harflere dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkçe'mizi elimizden geldiğince doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum...

Konuya dönecek olursak; Düşüncelerinizde bir miktar doğruluk payı olduğunu düşünüyorum, biraz düşününce mantıklı bir yorumda bulunmuşsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 3 Ağustos 2009; 20:16:46 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Şehiriçinde olmadık yerlerde 90 100 km gibi hızlara çıkmak kişilik yetersizliğinden kaynaklanıyor. O kişilikteki eksiklik belki bir kazayla, belki zamanla, belki başka bir tecrübeyle kapanıp kişi olgunlaşacak ve o yaptıklarından pişmanlık duyacak.

Yaşımın biraz genç olması nedeniyle çevreden beni görebilecek olan ve bu yaşlarda araba ilgisi tavan yapan genç yayalara örnek olmam gerektiğini düşünüyorum, sırf 20 li yaşların başında dengesiz araba kullanmanın mutlak şart olmadığını göstermek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitter -- 3 Ağustos 2009; 20:18:14 >

• quote:

quote:

Öncelikle Tükçe harfler kullanmanızı ve noktalı harflere dikkat etmenizi rica ediyorum.Malum Türkçe'mizi elimizden geldiğince doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum...

Konuya dönecek olursak; Düşüncelerinizde bir miktar doğruluk payı olduğunu düşünüyorum biraz düşününce mantıklı bir yorumda bulunmuşsunuz...

evet haklısın da el alışkanlığı klavyeyi 15 senedir böyle kullanıyorum düzelmeside sanirim bir 15 sene alır.

neyseki konuşmam burda yazdığım gibi değil

• quote:

quote:

Öncelikle Tükçe harfler kullanmanızı ve noktalı harflere dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkçe'mizi elimizden geldiğince doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum...

Konuya dönecek olursak; Düşüncelerinizde bir miktar doğruluk payı olduğunu düşünüyorum, biraz düşününce mantıklı bir yorumda bulunmuşsunuz...

Alıntıları Göster
    hızlı kullanan trafık kurallarına uymayan ,
    kırmızı ısıkta gecen adam ,acemıdır diğer tabırle kasap

ama kurallara uyarak hızlı kullanan adam profesyoneldır
    mesela mınıbusculer bana göre usta soforlerdır
    aynı anda para sayıp vıtes değıstırıp yolcu alan adam ustadır
    tabı kurallara uyduu surece....

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

hızlı kullanan trafık kurallarına uymayan ,
    kırmızı ısıkta gecen adam ,acemıdır diğer tabırle kasap

ama kurallara uyarak hızlı kullanan adam profesyoneldır
    mesela mınıbusculer bana göre usta soforlerdır
    aynı anda para sayıp vıtes değıstırıp yolcu alan adam ustadır
    tabı kurallara uyduu surece....

Alıntıları Göster
    Bir kişi aracı hızlı kullanıyorsa ya çok ustadır ya da çok acemi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kotiledon

Bir kişi aracı hızlı kullanıyorsa ya çok ustadır ya da çok acemi :)

Alıntıları Göster
    Bence iyi bir şoför,araç içindekileri en konforlu ve bunu yaparken de mümkün olduğunca seri olan,gereksiz yavaşlama ve hızlanma yapmayandır.

Adamlara bakıyorum,yokuş aşağı gaza basıyor,sonra frene hafifçe dokunup uzun süre öyle gidiyor,ne anladım bu işten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luzifer

iyi şoförlük, aracı yönetebilmektir.

yönetemiyene ehliyet vermiyorlar zaten
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Benimde bi arkadaşım var, mahalle arasında hızlı araç kullandığı için kendini usta şoför zannediyor.Ama arabayla geri geri gelirken 2 defa kaldırıma çıktı ve tamponu bi güzel haşat etti.Bi de kavşaktan dönerken yine hızla kaldırıma çarptı ve jantını yamulttu.

• quote:

quote:

Pozitif ayrımcılık adına yönetemeyen ama ehliyet alan çok bayan gördüm
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.