Şimdi Ara

Dizel araç rölantide gaz verince kara duman atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar,


    Araç focus 3 1.6 tdci 115 hp rölantide gaz verince az bir şey kara duman atıyor bu durum normal midir?


    Değilse sorun nedir, ne yapılması gerekir?


    Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.




  • Aynı soruyu bende soracaktım bizde de 1.8 tdci connect var boş viteste gazı pompalayınca kara duman atıyor.

    Fakat seyir halinde viteste giderken gaza bastığımda hiç kara duman yok boş viteste neden kara duman atıyor merak ediyorum.

  • Aynı şekilde hocam, rölantide bile çok az var, ama yine de insanın kafası karışıyor, bir sorun varsa önceden çözelim diye.

  • aynı şey kuzenin 1.4tdci fiestada da var durduğu yerde basınca yazılımlı gibi duman atıyor. devirli kullanınca kesiliyor ama ben enjektörlerin işediğini düşünüyorum.
    zira bu dumanın maf sensörü - egr - düşük turbo basıncı - enjektör işemesi - kötü yakıt ile bire bir ilgisi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 14 Eylül 2022; 17:47:53 >
  • gaza basınca anlık olarak siyah duman çıkıyorsa normal ama gaza bastığınız sürece duman çıkıyorsa enjektörler tam doğru püskürtmüyor olabilir. performans ve tüketim yönünden bi sıkıntı yoksa ciddi bir durum değil. düzelsin diye enjektörlere bakım yaptırırsınız eskisinden kötü olur çalışıyorsa çok oynamamak lazım.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Normal değil midir yani hocam, gerçekten kafam karışmaya başladı :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keiichi Tsuchiya

    gaza basınca anlık olarak siyah duman çıkıyorsa normal ama gaza bastığınız sürece duman çıkıyorsa enjektörler tam doğru püskürtmüyor olabilir. performans ve tüketim yönünden bi sıkıntı yoksa ciddi bir durum değil. düzelsin diye enjektörlere bakım yaptırırsınız eskisinden kötü olur çalışıyorsa çok oynamamak lazım.

    Anlık olarak çıkıyor hocam o da az bir şey, performans ve tüketimde de herhangi bir sorun gözükmüyor,


    @Keiichi Tsuchiya Bilgiler için teşekkür ederim :).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 15 Eylül 2022; 11:31:26 >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    tüketimde, performansta ve rölantideki seste sorun yoksa elletmemek lazım zira Accent Era 1.5crdi motorda benim başım yandı enjektör yüzünden araçtan soğudum. Fiestaya gelirsek uzun süre şehir içi devirsiz kullanım sonrası duman var iki sıkıştırınca kesiyor performans haddinden fazla iyi 68 beygire göre ama yakıt yüksek yakın zamanda iyi bir pompacı bulmak gerekli.
  • Hocam rölantide niye gaz veriyorsun? Dizel araçlarda zararlı diye biliyorum.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Evet hocam bahsettiğiniz parametrelerde herhangi bir sorun yok, o yüzden en iyisi hiç ellememek sanırımm.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Hocam aracı babam park edicekti, geri geri yanaşırken gördüm bir anlık siyah duman attı, daha sonrasında ise görebilmek amaçlı sadece 1 kere o da çok yüksek devirlere çıkmadan düşük devire kadar gaz verildi. Haklısınız ama bunu sadece 1 kere kontrol amaçlı yaptık, yoksa sizin dediğiniz gibi sağlıklı bir durum değil  

  • Siyah duman zengin yakıt karışımını gösterir. Motorun gaz pedalına tepkisi gecikince anlık siyah duman çıkabilir. Rölantide devamlı aynı devirde iken uzun süre siyah duman geliyorsa başka sorunlara işaret eder.
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    Devir çevirmek için üretilmiş makinelerde devir çevirmek neden zararlı?
  • durum tabiki normal değil ama belli bir km sonra olması normal. egr, manifold temizliği istiyor. 15-20 dakika 4bin devir civarı kullanırsanız duman atma gözle görülecek şekilde azalacaktır. gittiği yere kadar bu şekilde arada bir yapın en son çare kapağı açtırıp temizlik yaptırırsınız.

  • bahse konu olan 1.4 ve 1.6 tdci lar dv4 ve dv6 psa-fomoco motorları. evet normal bir durum. blok tam ısınmadan rölantide gaza basarsanız ilk tam tur sonundaki egzozda siyah duman atar. çünkü ani devirlenme istediğiniz için ecu zengin karışım ayarlar ve duman atar. bir arkadaşda pompalıyorum pedalı demiş evet bas bırak bas yaptığınızdaki ikinci basmanızda ortalık kömür ocaklarına döner. çünkü boşu boşuna dizel dump yaptırdınız araca. kışın soğukkende yapar önümüz kış.bir arkadaşta devir çevirmek için üretilmiş makina yazmış o iş öyle değil dizel motorlar devir çevirmeden güç üretmek için üretilir. dizel yakıtının özelliği odur .

  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Pek bilgim yok lakin boşta gaza yüklendiğiniz için motor yakıtı iyice yakamadığından, çiğ olarak püskürtüyor olabilir, bu da kara duman yapabilir.

    Ama ne demişler, ne kadar duman o kadar randuman.
  • secohattin S kullanıcısına yanıt

    Dizelin amacı düşük devir

  • turbo bitik durumdadır. devirlenemediği için hava yakıt karışımı ayarlanamıyor.

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Ona tamam da boşta iki üç kere gaza basmak da motorun ömrünü yemez onu anlatmaya çalışıyorum. foruma kalsa türkiyedeki arabaların motorları 50.000 km dayanmayacak. Ufak şeyleri abartıyoruz çok fazla.
  • dizel araç hiç bir şekilde duman atmaması gerekir, ( yeni nesilse) yani 95 model ve civarı dizele binmiyorsanız atmaması lazım


    yok azcık atar yok gaza bastımmı atar sonra keser gıbı yalanlara ve safsatalara ınanmayın aracta olan problemı dahada buyutmeyın enjektörlerinizi tamamen elden cıkmadan kontrol ettirin helede enjektorlerınız bosch felan değilse ve delphi gibi tamiride olmayan tiplerse enjektor masrafına gırebılırsınız ,


    enjektörlerden başlayarak ateşleme sistemi sırayla turbo ve egr de sorunu arayabılırsınız

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.