Şimdi Ara

Yol tutuşun iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır,test edilir,kıyaslanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forumda belirli markaların öne çıktığı konular var.Bir çok yazıda ford focusun yol tutuşunun iyi olduğu yazıldı.Ben i30 sahibiyim.Focusum olmadı ama bariz fark oluyor mu,diğer araçlarda durum nasıl?Bu espnin olmadığı c sınıfı araçlarda önemli bir konu sanırım.viraja yüksek hızla girip sağlam çıkarsam yol tutuşu iyidir mi diyecem.yani bunun ölçüsü nedir?Bu araçlar arasındaki yol tutuşu bana hangi durumlarda avantaj sağlar?Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Merhaba forumda belirli markaların öne çıktığı konular var.Bir çok yazıda ford focusun yol tutuşunun iyi olduğu yazıldı.Ben i30 sahibiyim.Focusum olmadı ama bariz fark oluyor mu,diğer araçlarda durum nasıl?Bu espnin olmadığı c sınıfı araçlarda önemli bir konu sanırım.viraja yüksek hızla girip sağlam çıkarsam yol tutuşu iyidir mi diyecem.yani bunun ölçüsü nedir?Bu araçlar arasındaki yol tutuşu bana hangi durumlarda avantaj sağlar?Teşekkürler.

Hocam eğer aracını sakin sakin kullanan biriyseniz bir probleminizim olacağını zannetmiyorum.

Eğer memnuniyetsizliğiniz varsa, aracınızın üzerinda gelen kumho gibi dandik bir marka olan lastiği değiştirerek başlayın, conti sport contact gibi bir lastikle başlayın derim

Yine geliştirmek isterseniz yardımcı olabilirim kademe kademe gideriz

• 911GT3 hocam sanki Vw atıfta bulundunuz. Kulakları çınlasın arkadaşım 2008 de golf aldı. arabasını getirdi bize gösteriyor vs. ama arkadaş lastikleri michlen yada conti olarak biliyor tabi farkında değil arabaya bakarken lastiklere gözümüz takıldı Kumho olduğunu söyledik arkadaş şok oldu. tabi yapacak bir şey yok gerçi Kumho kötü bir markadır diyemeyiz. sonuçta VW araçlarında kullanıyor.

Orijinalden alıntı: superxp

911GT3 hocam sanki Vw atıfta bulundunuz. Kulakları çınlasın arkadaşım 2008 de golf aldı. arabasını getirdi bize gösteriyor vs. ama arkadaş lastikleri michlen yada conti olarak biliyor tabi farkında değil arabaya bakarken lastiklere gözümüz takıldı Kumho olduğunu söyledik arkadaş şok oldu. tabi yapacak bir şey yok gerçi Kumho kötü bir markadır diyemeyiz. sonuçta VW araçlarında kullanıyor.

dönüp dolaşıp her konu golf'e gelmese şaşacafım golf te olmasa şu koca forumda kımse yorum yazmayacak sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: superxp

911GT3 hocam sanki Vw atıfta bulundunuz. Kulakları çınlasın arkadaşım 2008 de golf aldı. arabasını getirdi bize gösteriyor vs. ama arkadaş lastikleri michlen yada conti olarak biliyor tabi farkında değil arabaya bakarken lastiklere gözümüz takıldı Kumho olduğunu söyledik arkadaş şok oldu. tabi yapacak bir şey yok gerçi Kumho kötü bir markadır diyemeyiz. sonuçta VW araçlarında kullanıyor.

Valla benim bildiğim polo eski kasanın birinde bir dönem kumho kullanıldı o kadar... Gerçekten bilmiyordum Golf'te kullanıldığına.... Orjşinal lastikler olduğuna emin misiniz?

Yapılan Hyundai i30 testlerinde bu kumhoları değiştirin demekdikleri kalıyor bir tek

O kadar iddalı araç yapıp düzgün bir marka koymamayı bende anlamıyorum...

• 120 ile giderken pespese bir sag bil sol yapin devrilmediyseniz yol tutus gayet yeterlidir

sakasi bi yana bence yeni cikan her aracin yol tutusu kendi sinifi icin yeterli. Sonucta ralli pilotu olmadiginiza gore araci limitlerdede kullanmayacaksinizdir yok ralli pilotu iseniz zaten focusla golfle megane la ne isiniz var

bu yol tutus olayi bence forumda cok abartiliyor.Iki arac arasinda cok cok buyuk bir fark olmadigi surece bence yol tutus siradan bir insan icin bir kriter olmamali. 100 le girecegim viraja 95 le bilemedin 90 la girsem ne olacak bi tarafim tavanami vuracak

• iş lastiklerde mi bitiyor yani?aracı her zaman sakin kullanmam.
  • quote:

iş lastiklerde mi bitiyor yani?aracı her zaman sakin kullanmam.

tabii ki bitmiyorsa başlamak için iyi bir noktadır.... Sonraki uygulamalarda konfordan ödün de vereceksiiz...

Orijinalden alıntı: 911GT3

quote:

Merhaba forumda belirli markaların öne çıktığı konular var.Bir çok yazıda ford focusun yol tutuşunun iyi olduğu yazıldı.Ben i30 sahibiyim.Focusum olmadı ama bariz fark oluyor mu,diğer araçlarda durum nasıl?Bu espnin olmadığı c sınıfı araçlarda önemli bir konu sanırım.viraja yüksek hızla girip sağlam çıkarsam yol tutuşu iyidir mi diyecem.yani bunun ölçüsü nedir?Bu araçlar arasındaki yol tutuşu bana hangi durumlarda avantaj sağlar?Teşekkürler.

Hocam eğer aracını sakin sakin kullanan biriyseniz bir probleminizim olacağını zannetmiyorum.

Eğer memnuniyetsizliğiniz varsa, aracınızın üzerinda gelen kumho gibi dandik bir marka olan lastiği değiştirerek başlayın, conti sport contact gibi bir lastikle başlayın derim

Yine geliştirmek isterseniz yardımcı olabilirim kademe kademe gideriz

Dandik dediğin kumho benim aracimda önceki bridgestonelardan cok cok daha iyi yol tutuyor ve daha sessiz...

• Nasıl anlarsın ? Mesela focusla 90 la dirdiğin viraja kartalla gir mesela, ama yol tutuş sadece virajda belli olur ? hayır bence sadece viraj değil çizgiden sapmama hızlandıkça direksiyon sertleşmesi de bu gruba girmeli.

3,5 cm yay tak lastik cantlarini 17 yap focusu aratmaz araban.
  • kumho kötü bir markadır demek çok yanlıs ben aracımdakı orjınal mıchelın lastıklerı cıkartıp kumho taktım emın ol daha iyi yol tutuyor özellikle kuru zemınde ustelık mıchelından daha saglam diyebilirim yanak kısımları

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

• çok yanlış ve yüzeysel bir söz. yol tutuşu etkileyen jantın 17 inç'i değil janta takılan lastiğin taban genişliğidir.orjinali 13 jant olan arabaya 17 jant takarsanız aracınız virajlarda daha çok esner ve yol tutuş yok olur.bu durumda kuleler arasındaki esnemeyi azaltmak için kule gergisi gerekir.

yol tutuş olayı böyle 17 jant kalıplarından arındırılarak her araca göre ayrı değerlendirilmelidir.

ama genel olarak aracı düşürüp ağırlık merkezini yere yaklaştırmak ve lastiğin taban genişliğini artırmak yol tutuşu artırır.

bunu yaparken konfordan ödün verileceği dikkate alınmalıdır.

quote:

quote:

• arkadasin kullandiği i30 16 jant bu birincisi
    2. ise 17 janta gecimce taban genisliğinin artmasi gerektiğini soylemicek lastikci yoktur herhalde o yuzden yazma gereği duymadim...

quote:

Orijinalden alıntı: mitsulover

çok yanlış ve yüzeysel bir söz. yol tutuşu etkileyen jantın 17 inç'i değil janta takılan lastiğin taban genişliğidir.orjinali 13 jant olan arabaya 17 jant takarsanız aracınız virajlarda daha çok esner ve yol tutuş yok olur.bu durumda kuleler arasındaki esnemeyi azaltmak için kule gergisi gerekir.

yol tutuş olayı böyle 17 jant kalıplarından arındırılarak her araca göre ayrı değerlendirilmelidir.

ama genel olarak aracı düşürüp ağırlık merkezini yere yaklaştırmak ve lastiğin taban genişliğini artırmak yol tutuşu artırır.

bunu yaparken konfordan ödün verileceği dikkate alınmalıdır.

quote:

quote:

• Yol tutuşu etkileyen en önemli faktörler aracın arka süspansiyonlarının türü ve aracın ağırlık dağılımıdır.Bu seçeneklerle yapılabilecek en uygun kombinasyon dengeli yük dağılımılı ve tam bağımsız süspanyionlu bir araçtır.Yol tutuşu denemeden bu şekilde anlayabilirsin.Arkadaşların bahsettiği ise yol tutuşu iyileştirme şartları.Lastik ebat ve marka seçimi yay değişimi torsiyon kule gergileri ekleyerek yada oynayarak yol tutuşu iyileştirebilirsin.
  • yol tutuşuyla ilgili yorum yapmak için en önemli metod işkembeden sallamaktır arkadaşım. kulaktan dolma şeylerle veya asvalt kazıma lastik yakma tabirleriyle, hiç olmadı böle bi koydum 140 la aga viraja, gibi laflarla da bu işkembe kombinasyonunu gayet eylenceli ve şık bir hale getirebilirsin..

iyi yol tutan araba yoktur geniş işkembe vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanhoroz -- 27 Temmuz 2009; 22:12:57 >

Orijinalden alıntı: connectgücü

quote:

quote:

kiskanc sen 3,5 yay taksan heryere sürtersin tabe

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.