Şimdi Ara

Iyi lastik, kötü lastik yok, hepsi aldatmaca.... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
9
Favori
87.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • test edilen lastikler sıfır lastikler. her sene lastiği değiştireceksek evet, gidip ucuz lastik alalım. ama seneye, belki öbür seneye ne olacak? 30.000 km yaptıktan sonra da aynı performansı alabilecek misiniz o lastiklerle? hayır. büyük ihtimal o ucuz lastikler eskisi gibi tutmazken, birazcık tuzlu lastikler sizi o kadar üzmeyecektir. ayrıca lastiği doğru kullanmak da önemli. rot balansından, hava basıncına dikkat etmek, kaldırıma sürtmemek, yanaklarını aşındırmamak bence marka seçiminden daha önemli. aracın teknik ebatlarına uygun doğru hız ve ağırlık sınıfında lastik almak, alırken lastiğin üretim tarihini kontrol etmek yani taze lastik almak önemli. aracı kullanım tarzınızı dikkate almalısınız. aracı kullanacağınız yol ve hava koşulları dikkate alınmalı. kumho, fulda vs. almayın demiyorum ama gerçekten hiç adı sanı duyulmamış acayip markaları aracınıza takıp risk almayın. yazıktır. hem kendi hayatınıza hem de yolda seyreden diğer araçlardaki hayatlara...

• petlas al en iyisi en ucuzu o
  • Önceden Bridgestone, Goodyear gibi lastikler alıyordum ama artık kararımı değiştirdim.

Kış lastiği olarak Petlas aldım, çok memnun kaldım.

Babam Hankook aldı, gayet güzel bir lastik.

Önümüzdeki baharda da yaz lastiği olarak Kumho Ecowing KH27 almayı düşünüyorum.

Ben de Mich. Bridge., Goody. gibi markalara enayi parası verdiğimizi düşünmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

millet oha diyecek biliyorum ama 130bin km toplam 6 sene de yaptığım yokohama lastikleri daha diş yememiş vaziyette lastikçiye sattım ister inanın ister inanmayın,e-200 connect gördü bu lastikki connecti sattığımda 85bin km deydi:D 0 dan aldığım köy ve şehir içi karışık ,ayrıca e200 45 bin km sadece şehir dışında kullandığım bir lastikti

130.000km yol yapmış bir lastiğin fizik kurallarına göre diş yememiş olma ihtimali yoktur, geçiniz.

Konuya gelirsek ; Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bu konu yakıtlarda da böyle. Yok nitro, yok fitro, yok citro. Hepsi aynı yakıt aslında. Sadece isimleri ve reklamları farklı. Örneğin Shell'in nitrosu ilk çıktığında herkes "...oooo motor sesi azaldı, çekiş arttı, yakıt sarfiyatı azaldıı! çok iyi!" falan dedi. Sonra aradan 2-3 ay geçince "...Hiç bir farkı yok yahu bunun"a döndü iş. Lastikte de aynısı geçerli. Bütün lastikler aynı. Marka olarak değil de model olarak bakılması lazım bencede

Eğer burada olsaydı ladtikler adresini alır kargoyla gönderirdim ki sende gözlerinle gör diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• portalkal P kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç mi hiç aşınmadı yani? Bu lastik hiç mi taşa denk gelmedi, hiç mi bir şeyin üzerinden geçmedi? Nasıl olurda hiç erimemiş olur?
  • Abi yokohama uzun süre kullanan varmı? Yorumu önemli benim için ,gerçekten lastikler dehşetti gerçekten yine mevsimlerden kış ve aracıma lastik alma zamanı:)

• conti ve bridgestone fovori lastiklerimdir.
  • 1 Haftadır PETLAS İmperium PT515 Modelini kullanıyorum... 225/45/R17

Kesinlikle tavsiye ederim... Hem daha fazla para vermenin lüzumu yok hemde yerli malını desteklemek amacı ile bence kesinlikle PETLAS tercih edilmeli diye düşünüyorum.
  • Neye göre? Bu iş tercihe göre değişir. Kimine göre tutuş, kimine göre güvenlik, kimine göre konfor. Michelin'den sonra pirelli, bridgestone kötü mesela benim için. almam. Potenza kullanıcısı da tutup michelin almaz misal. İhtiyaçlara göre iyi lastik kötü lastik vardır bence.
  • Söylenenlerin çoğuna katılmıyorum. İyi lastik de vardir. Kötü lastik de..

• Kötü lastik yoktur, az para vardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

test edilen lastikler sıfır lastikler. her sene lastiği değiştireceksek evet, gidip ucuz lastik alalım. ama seneye, belki öbür seneye ne olacak? 30.000 km yaptıktan sonra da aynı performansı alabilecek misiniz o lastiklerle? hayır. büyük ihtimal o ucuz lastikler eskisi gibi tutmazken, birazcık tuzlu lastikler sizi o kadar üzmeyecektir.

+1
    Bir de yeni lastiklerden memnun kalmamak çok zor. Sonuçta 4-5 yıllık taş gibi dişi bitmiş lastiklerden hangi lastiğe geçerseniz geçin sessizlik,yol tutuş,fren mesafesi iyileşecektir.
  • Nasıl iyi lastik kötü lastik yok ya

Bristone turanza kullan sonra sok Michelin primacy 3 tak anlarsın farkını

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imkan var ıse pırellı ve goodyear'dan şaşmalı keza mıchelın.

• Benimde seneye lastik değiştirmem gerekecek,bugüne kadar Michelen Enerji,Lassa ve Brigstone Turanza kullandım.Michelen 13 jant,Lassa 15 jant,Turanza 16 jant olmak üzere 3 farklı aracta bu lastikleri kullandım.
    Michelen ilk 5000km gayte konforlu ve frenlemesi güzelken daha sonra çok çabuk sertleşip aşındı ve kızaklamalar başladı.aracı 1 yıl sonra satarken üzerinde kılcal çatlaklar vardı.
    Lassa türkiye yolları için gayet sağlam,balon falan yapmıyor ama yol tutuş ve konfor kötüydü.Biraz sert frenlerde hemen abs devreye girerdi.
    Turanza sıfır aracımın üstünde geldi şuan 30bin kmde.Yol tutuş süper abs hiç devreye girmiyor ve son zamanlarda sertleşti,yol gürültüsü arttı,aşınma 2mm 8'den 6ya düşmüş.
    Seneye Goodyear EfficentGrip almayı düşünüyorum,yakıt tüketimini azalttığı,sessiz ve konforlu olduğu konusu forumda geçmişti,birkaç kişide lastiklerin çok çabuk eridiğini 40binde tamamen bittiğini belirtmiş.Takipteyim bakalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

Abi yokohama uzun süre kullanan varmı? Yorumu önemli benim için ,gerçekten lastikler dehşetti gerçekten yine mevsimlerden kış ve aracıma lastik alma zamanı:)

2009 şubatta taktım 30 binden fazla yapmışımdır. biraz sertleşti hızlı kalkışlarda patinaj yapıyor ama dişler hala aynı desen aa01.
  • Konunun içeriği faydalı, başlığı fazlaca iddialı ve sert olmuş. İnsan üretimi olan herşeyin belli kalitesi vardır. Örneğin Continental Premium contact yağmur testlerinde sport contact modelinden daha başarısız, ya da kış testlerinde x vinter modeli hep birinci gelir. Sonuçta sadece ham lastikten ibaret değil içinde çelik teli var tenekesi var, dişli tasarımı var, mühendisliği var var oğlu var.
  • Bridgestone Turanza ER300 yazın aldım bu lastiği ıslak zeminde iyi denilebilecek bi tutunma sağlarken kuru zeminde orta seviyede tutunum sağlıyor

Continental Premium Contact 2 ıslak zemindeki yol tutuşu mükemmel kuru zeminde ise vasattır.
  • Bizde ucuz bi lastik aldık 2 senedir maşallah bi sorun olmadı önceden Bridgestone vardı hemen patladıydı dedim ogünden sonra bir daha lastiğe bu kadar para vermem
  • 14 inç lastik alacam. günde 60 km otobanda yol yapıyorum 90-100 ile araç opel corsa ne önerirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.