Her sene aklıma geldikçe tercih yapacak arkadaşlar için konu açıyordum bu senede açayım bir iki yazan arkadaş olmuş gene. İtü endüstri 4. sınıf öğrencisiyim öncesinde 2 sene tıp okumuştum merak ettiklerinizi bu konu altına sorabilirisiniz arkadaşlar. |
İtü endüstri mühendisliği ve Genel mühendislik hakkında sorularınız

-
-
Sen özyeğin yazmadın mı ağam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok düşünmüştüm zamanında da sonra vazgeçtik iyi ki de vazgeçmişim
-
Mesaj atan bir iki arkadaş var ama garip bir şekilde mesaj kutuma giremiyorum telefon numaram değiştiği için düzeltemedim de buradan sorabilirsiniz arkadaşlar sorularınızı
-
Tıptan endüstriye geçiren karar neydi hocam?
-
Uygun hissetmiyordum tıp okumayı kendime gidince kafamda netleşti ve bırakmam gerektiğini düşündüm okuyana saygım sonsuz seven kişi keyifle okur
-
Bu 2 senelik kaybın itü endüstride bir dezavantajı oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben itü endüstrideyim 1 sene mezuna bıraktım diye dalga konusu oldum 3 yildir
-
Kero sen itü elektrikte değil misin
-
Yok herhangi bir dezavantajı olmadı ehb falan okusan bölüm zor diye uzatma ihtimalinden olur da endüstriyi bitirmek pek zor değil. İş anlamında da bir sorun yaşamadım
Staj bulma konusunda durumlar nasıl peki bir de öğrenciler kaçıncı aınıftan itibaren uzun dönem staj yapıyor
3 den itibaren genel olarak çalışılıyor %80 falan çalışıyordur maaş ise genel olarak asgari düzeyi alınıyor 2-3 güne çok daha fazla alan da var az alan da
Ben boğaziçinde kimya mühendisliği okuyorum ve bu bölümü yapamayacağıma kesin olarak karar verdim o yüzden myp yapacağım bir yandan aklım tıpa da kayıyor ama pek de istemiyorum çok kararsızım
hocam bu senin bileceğin bir şey mühendisliği mi sevmedin bölümü mü? Aynı işi yapıyoruz/yapacağız zaten okumaktan zorlanıyorsan endüstri bir tık daha kolay gelir ama tıp okumaj daha kolay olmayacak.
Siz de maaşa asgari demişsiniz bu endüstri içime sinse de gerçekten korkutuyor beni. Sırf bundan dolayı istemeden tıp yazıcam sanırım. Bu asgari düzeyi maaş 100k maaş 100k+ maaş yüzdesel olarak nasıl dağılıyor itü endüstri mezunları için
Öğrenciyken asgariyi kastediyor o, 3.sınıfta haftada 2 gün çalışıp asgari kazanılıyor mezun olunca değil :)
-
sizin itü endüstriyle veya farklı bir üninin endüstrisiyle alakanız var mı
odtu
-
forumda bu sene top endüstri kazanacak puanı yapan yok sanırım. tutsa biz kesin top endüstri yazardık(oğlum). istediğimiz bir bölüm. bilkent %50 geliyor. oda bizi aşar. kazananları tebrik ederim.
düzeltme: şimdi bir baktım da türkçe eğitimi 400 kişi ile kaçırıyoruz. 10 kişilik kontenjan artırımı olsa belki bir ışık doğar ama bizimkisi iyice tıpa odaklandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 25 Temmuz 2025; 10:52:11 > -
itü isletme gelmiyor mu
Benzer içerikler
- yks zorluk sıralaması
- heyecandan uyuyamamak
- hayalet okul fiyatları
- veterinerlik okunur mu
- diş hekimi maaşı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X