Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği veya Hacettepe hakkında sorusu olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.sınıfa geçmiş bir Hacettepe bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Sanmıyorum çok soru olacağını ama olursa da buradayız

Bölüm tanıtım ve tavsiye yazılarım:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157508197

Son 2 senede açılmış seçmeliler

Bilgisayar Mühendisliği veya Hacettepe hakkında sorusu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Temmuz 2025; 15:26:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

• maaşlar nasıl

• Güzel

• Forumdaki genel eğilimden ve bu tür konulara yeni mesajlar gelmemesinden anladığım, bu sene yine tıp yükselecek 😶‍🌫️

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

forumda hacettepe ceng'e girecek puanı yapan yok kanka. yanlış bi çıkarım.

forumdan tanıdıklarım 50-100k olmuş gelip hacettepe ceng ile ilgili soru mu sorsunlar xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 21 Temmuz 2025; 1:21:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrı ayrı ceng ve Hacettepe de yok ama

Tıp konuları daha fazla gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Temmuz 2025; 1:22:29 >
  • Merhaba. Benim Hacettepe Ceng hakkında sorularım var. Ama kişisel durum içerdiği için özelden sormam daha iyi olur. PM atabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derfremde D kullanıcısına yanıt
    Olur hocam

• Up

• Okulun hazırlığı nasıl, ingilizce eğitimi yeterli mi? Sayısı çok artan mühendis mezunlarına rağmen bölümün hala yazılması mantıklı mı?(Bundan 5 sene sonra çok daha fazlası mezun olacak bildiğiniz üzere) staj bulmak SS harici zor mu, siz stajınızı nerede yaptınız? Bölümün zorluğu nedir ve bu yıl için bölümün kaçtan kapatacağına dair bir tahmininiz var mı?

• mezunspor M kullanıcısına yanıt
    Okulun hazırlığı odtü ve bilkent gibi zor değil, hatta B1 üstü olan biri için zaman kaybı bile sayılabilir, özellikle mühendislik gibi rekabetin fazla olduğu alanlarda, zaten hazırlığa gelenlerin birçoğu 1 sene dinleneyim diye geliyor. Ben A2 B1 arasıydım muafiyetten 53 aldım (65 gerekiyordu), her derse gittim ama açıkçası kendi kendime yaptığım şeyler speaking dışında daha çok geliştirdi beni.

Ben stajı özel bir mobil uygulama odaklı şirkette yapıyorum tam ismini vermeyeyim, 2.sınıf olduğum için staj bulmak baya zor geçti benim ve arkadaşlarımın da ama 3 4te iyi ortalaması olan herkesin aselsan, tübitak, tusaş ve havelsanda stajı da oluyor (3.5+ iyidir ve yeterlidir). Onun dışında özellerden turkcell, jotform, huawei, Siemens gibi şirketlerde de bölüm mezunları var, linkedlnden kontrol edebilirsiniz.

Tabi sektörün geleceği benim için de belirsiz, o yüzden 5 yıl sonrasına dair ne yazsam dayanaksız olur, ama bölümün kendini ispatlamış kalitesi ortada, yani Türkiyede neredeyse her iyi şirkette çokça Hacettepe mezunu var ve bu mezun ağı bence halen daha bir avantaj, eski yorumlardan beri bölüm sektöre kaliteli mühendis yetiştiren bölüm olarak biliniyor halen daha bu böyle.

Bölüm zor diyebilirim, Lab derslerinin meşhur bir zorluğu var ama stajlarda vs çok iyi bir temel atıyor (Programlama dersleri, Algoritmalar gibi derslerden bahsediyorum, dönemde her biri 2 hafta süren yaklaşık 4 5 ödev ve birkaç quiz verilir, pdf atarlar kod örneği verirler evde yaparsınız, laboratuvar ortamında canlı kod yazma sınavı vs gibi bir durum yok). Onun dışında yaklaşık 7 bölüm dersi aldım hepsinin hocaları çok ilgililerdi, yani dersi anlatayım gideyim olayı yok sorumuz olduğunda yardımcı oluyorlar. Bölümde araştırma projeleri için dream isminde program var çoğunlukla 3 4lere yönelik belli başlı konularda hocalarla araştırma projesi yapıyorlar. Tabi yerine göre 2.sınıflardan da yapan oluyor, projelerin büyük çoğunluğu AI üzerine, sonrasında da blockchain donanım ve robotik geliyor.

Bölüm dışı dersler de genelde pek yüksek gelmez, çünkü her bölüm kendi sınavını yapıyor ve çan pek olmuyor o yüzden bölüm birincilerinin bile 3.8 - 3.7 ortalamaları falan oluyor. İlk 2 seneden sonra ortalamalar genelde yükseliyor. Ama dediğim gibi çok değişken bu.

Bence bu sene cenglerin düşüşünün etkisiyle 5.2k civarı olabilir diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Temmuz 2025; 15:33:53 >

• Önceki yazılarımızı da ekleyelim

• Up

• seçmeliler eklendi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.