hocam bu arada odtu ile itu'de eğitim acisindan absurt bir fark olur mu sizce? imkan olarak itu daha iyidir diye düşünüyorum zaten, sermayenin dibinde sonuçta |
|
gelme ihtimali var. gerçi kontenjanlar açıklanmadı ve top ünilerin kontenjanı kısılıyor, sıralamalarda hep bi %10-15 kadar yükseğe kayıyor. 67 5.947-24 82 6.498-23 113 9.285-22 113 14.029-21 4 yılda kontenjan yarıya düşerken sıralama da 10k atlamış neredeyse. işletme mühendisliği hakkında açıkçası hiç bilgim yok. endüstri nin bir başka versiyonu mu? mezunları ne iş yapar, maaş durumları nedir. fikri olan varmı. |
|
endustri lite |
aslına bakarsanız tam benim hayalimdeki okul. imkanım olsa yeni bir başlangıç için özelini kendim okumak isterdim. bizim zamanımız dada yüksek puanlı bir yerdi. muhtemelen top tier şirket departmanlarında yukarıya tırmanabilen meslek gruplarındandır. en kötüsü öldüm diyen 100bin kazanır(tabi benim tahminim). iyi olanın üst sınırı yok tabiki. |
"imkan olarak itu daha iyidir diye düşünüyorum zaten", çok emin değilim bu konuda bizim bölümden dream games, peak games, mbb, butik sağlam consultinglere giren insanlar var. Ankara'da olması ufak bir dezavantaj yaratıyor gibi gözükse de sonuca baktığımızda pek bir dezavantajı yok gibi. "odtu ile itu'de eğitim acisindan absurt bir fark olur mu" : Bence yoktur. İkisi de üzmez zaten çok sağlam yerler. |
|
okurken asgari hocam :D |
Eğitim anlamında hiçbir fark yoktur bence ankarada olması bir tık yorucu sadece istanbulda çalışan tanıdıklarım var ankarada okuyup git gel yapmaları gerekiyor onun dışında odtü daha iyi bir eğitime bile sahip olabilir. |
|
hocam bölümde çap yapan tanıdıklarınız var mı, varsa aşırı zorlaştırıyor mu üni eğitimini? ve ben dışarıdan itü'de akademie devam eden çok yokmuş gibi görüyorum, en azından yurtdışında phd vs. boun odtu bilkente göre çok daha az gözüküyor, biliyor musunuz o durumları? bi de vadi çıkar mı, tek memur çocuğuyum+iran sınırındayım |