Şimdi Ara

İşten kovulmak üzereyim öneriniz var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 ay önce mühendis olarak işe başladım işe başlamadan önce yaklaşık 6 aylık bir eğitim sürecim olduğu 6 ay çalıştıktan sonra şirkete katkı vereceğim söylendi.Bugün müdür toplantı odasına çağırdı ve ''tuttuğunu koparan agresif bir yapın bu işe uygun değilsin'' dedi ve gönüllü olarak mesaiye kalmayarak özveri göstermediğimi söyledi dediğine göre gece gerekirse şirkette uyuyacakmışız.Şu ana kadar verilen her işi zamanında eksiksiz yaptım 1 kere bile işe geç kalmadım hep zamanında çıktım ama performansından memnun değilim diye laf işittim.Ben kovarsa şirkette kötü duruma düşeceği istifa etmem için baskı yapıyor.

Bu konuda ne yapmalıyım önerisi olan var mı ? teşekkür ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 aylık deneme süren var. o süre içerisinde seni istediği gibi çıkartır. sonrasında görev tanımı dışı iş vs yaptırıyorsa ihtar vs çekip hukuk yoluna başvurabilirsin. onun dışında çokta birşey yapabileceğini sanmıyorum. birde 2 aylık çalışansın yani mahkemeye verip kazansanda çok birşey çıkmaz. köprüyü geçene kadar ayı-dayı olayı. 1 seneyi doldurmuş olsan birşeyler olurdu.

What we need, are more eyes. Fear the Old Blood.
  • Yardımcı olamıyorum maalesef. Uplamış oluruz.

Bir de aklıma bu video geldi. İzleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • seni kovarsa şirket neden kötü duruma düşecek?

Kendini göstermezsen çıkarılırsın mesaji vermiş

• Pericigim dogru demiş Allah belani versin colugun cocugundan ciksin cikip giderken kimseye minnet eyleme. Baška bir sektore ve alana yònel. Benim ogretmen arkadas pansiyon kiralama turizm isine girdi mesela. Mudurun uzerindeki adamla konus beni boyle boyle tehdit ediyor baski yapiyor isten sogutuyor diye. Kovarsan kov de boyle adamlar alttan alma ezilirsim aynisini bende yasadim sen sen ol kendinden taviz verme.

sabah fabrika çevresi izmarit tooplanması

müdüre çay kahvaltı ikramı ücretsiz

dosyaları elinde sürekli taşınması ve işe ait belgelerin miktarının fazla olduğu fakat çok daha hızlı yaptığının ispati

yemek molasında işle alakalı telefon görüşmeleri

yemek sonrasında fabrika girişinde işle alakalı yüksek sesli tartışmalar ve işin hallolduğu hakkında müdüre bilgi verilmesi

akşam servisine asla binmeyip servis gittikten sonra ayrılma

hafta sonu fabrikaya gelip müdürü arayıp herşey normal asayip berkemal tekmili

haftasonu gelmişken spor ve temizlik.

işte bunları uygularsan kısa zamanda CEO olabilirsin

o ne la öyle robot gibi tek hayatın iş mi ailene zaman ayırmıcan mı

• Aynısını bende yaşıyorum çalıştıgım yerde mesaiye kalmıyorum diye aynı şekilde performans yalanı uydurup çıkarmaya çalışıyorlar bende dikine gittim zaten ohal bölgesi çıkarmasıda yasak gittigi yere kadar boyun egmeyeceksin bir kere egersen hep egersin.

Ekstra mesai yapmak zorunda değilsin, istemiyorsan yapmazsın kimse zorlayamaz. Dayanırım diyorsan atılana kadar dayan al tazminatını, ya da direkt postayı koy çık git. Özel sektörde çoğu işveren köle arıyor, biraz karşı çıkıp hakkını arayınca da üstünde baskı kurmaya çalışıyorlar ya da saçma sebeplerde işten çıkartıyorlar. Eski çalıştığım yerde bulaşıkçı olmasına rağmen patron bana bulaşık yıkatmaya çalışıyordu, haftanın 7 günü 12 saat ayakta mesai yap üstüne bir de bulaşıkçının işini yap he, yıkamadım kavga ettik çıktım gittim hala işsizim cebimde 5 kuruş param yok ama pişman da değilim kimse kimsenin kölesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Atlı Playboy -- 20 Nisan 2023; 16:0:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.