Arkadaşlar ben ist. dersinden büte kaldım sizden bir ricam var bana önerebileceğiniz hesap makinalarını yazar mısınız? NOT: Hem ekonomik hem de çok fonksiyonlu olursa daha ii olur "yok öyle bulamazsın" derseniz siz bildiğinizi yazın lütfen BİR ÖNEMLİ NOT DAHA: Karekök konusunda zayıfım biraz, dereceli karekök fonksiyonu, standart sapma vs. varsa daha makbul olur yardımlarınızı bekliyorum tşk ederim
arkadaşım öncelikle allah yardım etsin istatistikten birçok kere büte kalmış biri olarak söylüyorum işine yarayacak en güzel hesağ makinesi casio fx-82ms tir.karekök almak filan acaip kolay karekök tuşuna basıp sayıyı yaz ve eşittir bu kadar,ayrıca tuşların yanında sarı simgeler var onları kullanmak içinde ilk önce shifte basacaksın sonra o sarı simgeli işaretli fonksiyonları kullanabilirsin,çok anlaşılır ve kolay bir makinedir.
(not:tabiki bu açıklama reklam amaçlı değildir,ben bu makineyle girdim bütün sınavlara çok yardımı oldu,umarım sanada yardımı olur)
Sınavda fonksiyonlu makine kullanmak serbest mi? casio fx082 ve ya fs116es idi sanırım bunlardan birisini alabilirsin en basit olarak, işini görür. Zaten heryerde bunlar vadır, en uygun olarak.
quote:
Orjinalden alıntı: proxima centauri
arkadaşım öncelikle allah yardım etsin istatistikten birçok kere büte kalmış biri olarak söylüyorum işine yarayacak en güzel hesağ makinesi casio fx-82ms tir.karekök almak filan acaip kolay karekök tuşuna basıp sayıyı yaz ve eşittir bu kadar,ayrıca tuşların yanında sarı simgeler var onları kullanmak içinde ilk önce shifte basacaksın sonra o sarı simgeli işaretli fonksiyonları kullanabilirsin,çok anlaşılır ve kolay bir makinedir.
(not:tabiki bu açıklama reklam amaçlı değildir,ben bu makineyle girdim bütün sınavlara çok yardımı oldu,umarım sanada yardımı olur)
Teşekkür ederim inş. aslında anlamıyor değilim matematiğim de orta seviyede işte mak. olsa çok yardımı olacak eminim 50 alsam geçiyom :(
sakın pahalı makinelere boşa para verme 15 20 liraya casio modelleri var onlar ehr işini görür
quote:
Orjinalden alıntı: Z3U5
sakın pahalı makinelere boşa para verme 15 20 liraya casio modelleri var onlar ehr işini görür
Hangi modeller onlar yazar mısınız?
benim dediğim makinede 15 lira civarı,ama özellikli olması sınavda sorun yaratacaksa sen bir arkadaşlarına sor derim