Şimdi Ara

silinebilir. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: x2yk

Ekşi sözlüktekilere benden selam söyle onların ben hesabını da kitabını da diyeyim.

Köprüden ya da otoyoldan geçersen 256 + 10 tl geçmezsen 10 tl ödeniyor bu sistemde sizler yani buradakiler bunu hesaplayamıyorsa ülkeme yazık neden burada böyle yazdıklarını anlayabiliyorum.

Rakamları sallayacağım

otoyol için yazayım

256 tl giden kişi kullanıyor buraya kadar sorun yok hiç gitmeyenler peki devlet bu yol için günlük 40 bin geçiş verdi diyelim sallıyoruz ya sizin bir de hesap yapacak değilim neyse 20 bin geçiş oldu geçenler otoyol firmasına borcun bir kısmını ödedi peki geçmeyenler ülkenin kalan kısmı 80 milyon ha diyeceksiniz 20 bini çıkar yooooo 80 milyon da geçen geçmeyen herkes para ödüyor kaç ödüyor peki 80 milyon bölü / 20 bin geçiş ücreti = bir para çıkıyor o da başta 10 tl dedim hesap kitap yapmadığım için yani işin kısası şu geçen kişi 256 + 10 tl ödüyor 40 bin geçişi tamamlamak için geçmeyen ise sadece 10 ödüyor 40 bini tamamlamak için ve böylelikle gün gün köprünün parası ödenmiş oluyor haaaa dersiniz ki

biz böyle istemiyoruz 890 milyon dolara 16 yıl da zor biten bakanlar hükümetler eskiten ve devlet yapsın o şekilde bize girsin diyorsanız 16 yıl köprüden geçemez üstüne de 890 milyon dolara mal ettiğimiz Bolu Tüneli 'ni yapanların başa gelmesini beklersiniz. Seçim sizin. :)

Şu hesabı bile yapamayan bir kesim varsa şu ülke de yazıklar olsun o ülkeye ki yazıklar oluyor zaten. Basit bir hesabı bile çıkaramıyor ya daaaaa birileri mahsus aptalı oynuyor. :)

Düzenleme = Bende yanlış yazmışım 80 milyon / 20 bin dedim yanlış 80 milyon insan / 40 bin geçiş garantisi = bir para yani geçen 256 + 10 tl gibi örnek bir fiyat veriyor geçmeyen ise 10 tl vermiş oluyor toplamdaki 40 bin geçişe.

Sayılar sallama idi hesap kitap buna göre yapılabilir.

Alıntıları Göster
    Yaptiginiz hesaptan da, yazdiklarinizdan da hic bir şey anlamadim, siz vatandaşsiniz, size hizmet etmek icin! gorevlendirilmiş politikacilari yuceltip ölesiye savunmanizi gerektirecek ne var, maaş mi veriyorlar size bizi eleştiren olursa çikin savunun diye, ayrica bunlardan onceki hukumetlerin başarisizligi benim umurumda mi? yine ayni insanlarin yonettigi bir meclisin mahsulu degil mi bunlar, bölünüp farkli parti kurunca kafa yapilari mi degişti? 70 yildir siyasal islamcilar yonetiyor zaten ulkeyi, ağzindan Allah düşmeyen hirsizi başa getiriyor, ölesiye savunup yeteri kadar soyulduktan sonra alternatifini seçiyorsunuz.
    Halki temsil etmesi gereken adamlar, halka sormadan geçiş garantili otoyollar, hasta garantili hastaneler icin ihale veriyor, 400 km yola asgari ucretin 8 de 1 ' i kadar ucret talep edip bir de çilginca alkişlaniyorlar, bu gaspi savunan da hirsizin dik alasidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açta oku

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/murat-muratoglu/otoyola-pavyon-tarifesi-5267549/

• Becerilmedik bir kulak arkam kaldı ... orayı da yandaşa peşkeş çekerler yakında.
    Garanti de verirler günde 40.000 kere becerilebiliyor, olmazsa biz beceririz diye olur biter
    Hala bu durumu savunabilenler var ya esas ona kopuyorum ... ulan alacağınız 3-5 kuruş çocuklarınızın geleceğini satmaya değer mi

• bana devletimize halkımıza cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin ekran görüntülerini aldım ve cimere ilettim. umarım yarın öbürgün savcılıkta 3 yaşındaki kardeşim yazmış diye savunma yapmazlar

• Toplam 382 tl mi
    Çok para toplam en fazla 100 tl olmalı ki o bile az değil

• alicavush kullanıcısına yanıt
    Sanırım hükümeti ilgilendiren o kısım değil :). Akşam yemeği için 150-200tl ödeyen orta yada okadar parayı bahşiş diye veren üst sınıf.

Neyse yapılmış yapılmıştır. 15-20yıl sonra devlete geçecek. O zamanın hükümeti belki insaflı çıkarda ucuzlatır. Bizde kullanırız o günleri görürsek...
  • Geçiş garantili köprü
    Geçiş garantili yol
    Hasta garantili hastane
    Yolcu garantili havaalanı

Batma garantili ekonomi

• quote:

Ben sana daha güzel bir yol anlatayım, 16 yıl bir tünel yapılacak ve hiç geçemeyeceksin ve 5 10 sene öncesine kadar yapımı sürecek ve sana toplamda 890 milyon dolara mal olacak hem 890 a mal oluyor hem de 16 yıl geçemiyorsun, bu mu daha güzel olanı bana bunu anlat 8 10 yıl öncesinin 890 milyon dolarını bugünkü kur ile çarp ne kadar büyük zarar verdiğini anlarsın. Seçimi sen yap.
    Bolu tüneli ödenek sorunu, inşaatın depreme yakalanması ve doğa koşulları gibi nedenlerle uzadı..şu anda geçiş ücreti yok gibi birşey, herkes kullanıyor dilediği gibi.. Bu yol ve köprüler ile alakası yok.
    Bu projeleri zaten devlet bankaları finanse etti,hem de maliyetleri normalin çok üstünde, üstünede 25 yıl geçiş garantisi ile borçlandık, en acısı ise o kadar pahallı ki vatandaş kullanamıyor...tamamen saçmalık

• bir zamanlar vergi verilirken şu söylenirdi;

bunlar size yol, su, elektrik, hizmet olarak geri dönecek.

şimdi hem vergi ver, hem yapılan hizmetin bedelini ver, kesmedi hizmete verdiğine de vergi katsınlar onu da ver.

geri dönen ne?

ahmağız. AH-MAK!
  • quote:

Ekşi sözlüktekilere benden selam söyle onların ben hesabını da kitabını da diyeyim.

Köprüden ya da otoyoldan geçersen 256 + 10 tl geçmezsen 10 tl ödeniyor bu sistemde sizler yani buradakiler bunu hesaplayamıyorsa ülkeme yazık neden burada böyle yazdıklarını anlayabiliyorum.

Rakamları sallayacağım

otoyol için yazayım

256 tl giden kişi kullanıyor buraya kadar sorun yok hiç gitmeyenler peki devlet bu yol için günlük 40 bin geçiş verdi diyelim sallıyoruz ya sizin bir de hesap yapacak değilim neyse 20 bin geçiş oldu geçenler otoyol firmasına borcun bir kısmını ödedi peki geçmeyenler ülkenin kalan kısmı 80 milyon ha diyeceksiniz 20 bini çıkar yooooo 80 milyon da geçen geçmeyen herkes para ödüyor kaç ödüyor peki 80 milyon bölü / 20 bin geçiş ücreti = bir para çıkıyor o da başta 10 tl dedim hesap kitap yapmadığım için yani işin kısası şu geçen kişi 256 + 10 tl ödüyor 40 bin geçişi tamamlamak için geçmeyen ise sadece 10 ödüyor 40 bini tamamlamak için ve böylelikle gün gün köprünün parası ödenmiş oluyor haaaa dersiniz ki

biz böyle istemiyoruz 890 milyon dolara 16 yıl da zor biten bakanlar hükümetler eskiten ve devlet yapsın o şekilde bize girsin diyorsanız 16 yıl köprüden geçemez üstüne de 890 milyon dolara mal ettiğimiz Bolu Tüneli 'ni yapanların başa gelmesini beklersiniz. Seçim sizin. :)

Şu hesabı bile yapamayan bir kesim varsa şu ülke de yazıklar olsun o ülkeye ki yazıklar oluyor zaten. Basit bir hesabı bile çıkaramıyor ya daaaaa birileri mahsus aptalı oynuyor. :)

Düzenleme = Bende yanlış yazmışım 80 milyon / 20 bin dedim yanlış 80 milyon insan / 40 bin geçiş garantisi = bir para yani geçen 256 + 10 tl gibi örnek bir fiyat veriyor geçmeyen ise 10 tl vermiş oluyor toplamdaki 40 bin geçişe.

Sayılar sallama idi hesap kitap buna göre yapılabilir.

Alıntıları Göster
    Yazdıklarınızdan birşey anlaşılmıyor, bu projelere imza atanlar da sizin yaptığınız gibi sallamasyon hesaplar yapmış olmalı, bir tek onu anladım..Aynı kafa, aynı vizyon..sonuç ortada.

• Ben size sistemi anlatayım. Bilal'e anlatır gibi anlatayım. İster beğenirsiniz ister beğenmezsiniz ama gerçekler bu...

ADIM ADIM SİSTEM NASIL İŞLİYOR

- Yol yapacağız diyorlar, köprü yapacağız diyorlar.
    - Meydanlara çıkıp şov yapıyorlar.
    - Para olmadığından yurt dışından 20 Lira kredi çekiyorlar.
    - Krediyi hazineye aktarıyorlar, milleti KEFİL ediyorlar.
    - Hazineye aktarılan parayı da Halkbank'a transfer edip kullanıma açıyorlar.
    - İlk aşama tamamlandı. Nur topu gibi 20 Liralık bir dış borcumuz var artık.

- Yolu yada köprüyü yapacak firma (gizli ortak) tere yağından kıl çeker gibi 20 Lirayı kredi olarak çekiyor.
    - Firma bu parayı çekebilsin diye hazineyi kefil ediyorlar. Hazine demek millet demek. Kısacası milleti bir kez daha bu borca KEFİL ediyorlar.
    - Firma 2 Liraya yolu, 3 Liraya köprüyü bitiriyor. Geriye kalan 15 Lirayı aralarında paylaşıyorlar.
    - Bir kez daha meydanlara çıkıp bu sefer hep birlikte şov yapıyorlar.

- 2 Lira yola, 3 Lira köprüye gitti. 15 Lira ceplere indi. Şimdi geriye ödenmesi gereken 20 Lira borç para var. (faizini yazmadım bile)
    - Bu paranın önce Halkbank'a ödenmesi, oradan hazineye aktarılması, hazineden de faizi ile birlikte dışarıdan kredi alınan devlete geri gönderilmesi gerekiyor.
    - Bir kez daha seni beni kısacası milleti KEFİL ediyorlar.
    - Yola, köprüye geçiş ücreti koyuyorlar. Vatandaş buralardan geçmezse, buraları kullanmazsa vergilerle, zamlarla bu parayı zorla topluyorlar.

Basit bir şekilde anlattım anlamak isteyenlere. Ne sandın ki arkadaş? Çıkarıp cebinden mi veriyor sandın? BİZ YAPTIK diyenler her defasında sana bana kıyak mı geçiyor sandın?
    Sadece yol, köprü değil ki... Övündükleri ne varsa bu şekilde yapıyorlar. (Şehir hastaneleri, idari kurumlar vs.)

Özetle şöyle bir durum oluşuyor. Kefil sensin. Parayı senin üzerinden çekip yolu köprüyü aslında sana yaptırıyorlar.
    Ama öncesinde ve sonrasında BİZ YAPTIK, SİZE BİZ BAKTIK diyerek şovunu onlar yapıyor.

Borcu sen alıyor, borcu sen ödüyorsun ama onlar her zaman KARNINIZI BİZ DOYURUYORUZ diye meydanlarda bağırıyorlar çağırıyorlar.
    Parayı onlar bölüşüyor fakat o yoldan o köprüden geçmek istesen yine para verip geçen, para veremezsen geçemeyen sen oluyorsun.

Kısacası güzel kardeşim ONLAR HEP KAZANIYOR, SEN HEP KAYBEDİYORSUN.
    ONLAR HEP HARCIYOR, SEN HEP ÖDÜYORSUN.

Şovunu onlar yapıyor, çöpünü sen yiyorsun.

Benim söyleyeceklerim bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 6 Ağustos 2019; 8:52:35 >

• quote:

Yalnız biraz mantıklı demiş gibi mahmut. :) Benim işime yarıyor senin gün boyu indirim paylaşman orada sorun yok ama adam çok ince değinmiş. :)
    bu kadar kısa yazmazdin, olmamış bu, copy paste yap alt alta aynı paragrafı, zaten kimse okumuyor yazdıklarını

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pepe7115 kullanıcısına yanıt
    Ilginç.
    Oto yollarda 30 km de bir akaryakıt istasyonu olmak zorunda.

Gerçekten yoksa zaten o yol standart dışıdir..

• Bu paraya wallah kullanmam billah kullanmam diyen sevgili dostlar,

Amaç zaten yolu kullanmanız değil, KULLANMAMANIZ.

Şöyle düşünün, yolu siz yaptınız ve belli bir süre işletmesi sizde. Bu sürede tüm bakimlar masraflar haliyle size ait..
    Ama diğer taraftan yoldan kimse geçmese dahi paranızı alıyorsunuz..

Bu durumda siz olsanız, bu yoldan araç geçmesini istermiyfiniz?
    Neden yolunuz aşınsin bakım masrafı çıkarsın vs..

Mantıklı olalım

Sistem güzel..

YAP - PARA KAZAN- DEVRET

İşletmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Ağustos 2019; 9:26:11 >
  • Büyüklerimiz "aklımızla dalga geçiyor" diyen sevgili dostlar,

... Acaba dalga geçilecek bir akıl olduğunu düşünüyorlar mı? Bence hayır.. Ne yapsak ses yok yola devam mantığı. Ki haksız degiller. Şimdiye kadar yapılan geçiş garantili köprüler, hasta gara tili hastaneler tepki var mı? Yok..

Hastane sistemi muhteşem deniyor. Kuyruk yok deniyor..

Evet yok çünkü kuyruğu evde bekliyoruz.

Sürekli randevu alıyorum (otomatik uygulamadan boş yer var diye uyarı gelmese onu da almak imkansız) fun randevu aldım Ağustos sonuna verdi. Bu iyi durum. Daha uzunlar var.

Peki 1 ay boyunca, sevgili vücudum lütfen artislik yapma bekle sıran gelince seni doktora götüreceğim mi diyeceğiz?

Demekki öyle yapıyoruz ki yine ses yok..

OZETLE

Tepki yoksa (klavye tepkisi değil) birşeyleri değişmesini beklemek abesle iştigal oluyor

• Devletin kasasından beş kuruş çıkmamış doğru çünkü yap işlet devret modeline artı bir madde eklenerek geçiş garantisi verilmiş tıpkı şehir hastanelerine hasta garantisi verildiği gibi. Yani olan yine vatandaşa olmuş geçsen de geçmesen de hükümetin sana geçirmiş olay bundan ibarettir.
  • hakaret edenlere son kez sesleniyorum yoksa başınız çok ağrıyacak. Gelin pm den özür dileyin bitsin. Saat 15:00'a kadar bekliyorum.
    Sonra vay kuzenim yazmış vay dayım yazmış hesabım hacklenmiş yemez. Tüm ss'ler alındı.
  • nasıl olsa devlet geçiş garantisi vermiş. otoyolu işleten firmanın umrunda mı şimdi 256 lira demiş 500 lira demiş ne fark eder. şimdi bunlar otoyol kullanılsın diye eski yolu bakımsız bırakırlar uçak biletlerindeki vergiyi artırırlar her şey beklenir bu devletten

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.