Şimdi Ara

silinebilir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bu yolda hız sınırı yok ya o kadar para verince insan sinirlenip hız da yapıyor. Bu Manisa-İzmir arası otobana girmiştim ben Ramazan bayramında 39 liraydı verince uyandım sonra ver yansın 180-200. Benzincide tekrar uyandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

ultra zeka seni, geçmesen de ücret ödüyorsun, geçiş garantili çünkü

Alıntıları Göster
    Ben en azından geçerek para ödüyorum sen geçmediğin köprüye para ödüyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcart

yok ıste ben odemıyorum. Şirket arabam var vegıyle alakam yok. Ekmek ve koyden aldıgım sut yogurt bunlarla yasıyorum ben coktan Turkıye Cumhurıyetıyle ılışkımı kestım muhatap olmuyorum vergı vs odemıyorum kendı kendıme yasam mucadelesı verıyorum yoksa yasanmaz zaten ulkenın durumu bellı. Ha vergı odeyenler dusunsun bu saatten sonra

Alıntıları Göster
    Sen sigortalı değilmisin fatura ödemiyomusun akıllı bıdık

• Burada yani " benim vergilerimle yapılıyor" kısmında şöyle bir yanlış var. Aslında bu yol senin veegilerinle yapılmıyor ya da köprü. Yap işlet devret denilen katakülle sistem ile yapılıyor.
    Buradaki katakülle şu. Köprüyü yaptık mı? Yaptık. İcraa olarak heryerde reklam yaptık mı yaptık . On numara ama daha on numara olan tarafları var.
    1- yap işlet devret modeli aslında bir tür borçlanmadır. Ama devletin borçları arasında hesaplanmaz. Böylece güya daha az borçlanılmış görünür hükümet ama aslında borçlanmıştır.
    2- hükümet bu yöntemle borçlansa da borcu yeni vergi koyarak ödemez ya da önceki vergilerle toplanan paradan harcayarak ödemez. Bu onlar için kebap bi yaklaşım. Hem hiçbir şeye kendisi zam yapmış olmaz hem de parayı direk vatandaşa geçiş ücreti adı altında ödeterek işin içinden sıyrılır. Kasadaki para (varsa ) orda kalır.
    Bunlar hep milleti kandırma ve birilerini zengin etme amaçla düzenbazca yöntemlerdir. Bunları uygulayan kim olursa olsun bilinki paragöz ve vatanseverlikten samimiyetten uzaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fomadiner

256 tl lik fiyat tarifesinde başlangıç osmangazi köprüsü varsayılıyor. benim evim halkalı'da. ikitelliden yavuzsultan köprüsüne bağlanıp bu şekilde izmir e gitmek istesem kaç para ödeyeceğim acaba.
    kendi cevabımı kendim vereyim. ikitelli giriş, asya çıkış köprü dahil 70.70 tl. yani izmir e gidiş için 256 +70 tl ödenecekmiş. istanbul izmir arası fiyat 256 diyorlar ama sanki istanbul sadece asya yakasından ibaretmiş gibi kandırmaca herşeyleri.
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    avraysa tüneli hariç tüm bu projelerin finansmanı yerli bankalar. ağırlıklı olarak da devlet bankaları.

yani devletin parasıyla yandaşa iş yaptırıp sonrada geçiş garantisi veriliyor.

yani yandaş hiçbir risk almadan, hiç para koymadan 25 yıllık gelirini garantiye alıyor.

kaynak:
    www.halkbank.com.tr
    Proje ve Satın Alma Finansmanı
    https://www.halkbank.com.tr/5642-yss

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    bu senin araştırmış halin mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk günler ücretsiz olabiliyor bu yollar. Bilgisi olan var mı yarın ücretsiz mi

• Bedava yollarda da eds ile insanlar bezdiriliyor.burda bile para veren lüksü yaşıyor.para veren 140la vermeyen 90la gitsin.

• Eğer araç garantisi verildiyse hesaba gerek yok.Geçmeseniz de ödeyeceksiniz geçseniz de.

Yollar,havalimanları,şehir hastaneleri..Son zamanlarda yapılan tüm projeler yap-işlet-devret.Fakat devre kadar sözleşme günlük kaç bin liralık garanti üzerine yapılıyor?

• Bunu savunacak adamlar bile hala var....

istanbul ve izmir arasında oturanların büyük bir kesimi bu yolu asla kullanamayacak ?

Hizmet bu mudur ?

TV de çıkıp bütün finansman özel şirket tarafından karşılandı dediler bide..
    Devletten tek kuruş çıkmadı...

Halk bankası 2016'dan bu yana 6 milyar $ finans etmiş...

Ülkem için çok üzülüyorum. Bu Partiyi başımıza bela edenlere de vatandaş olarak ( Vergiler ve yaşam şartların dan ) dolayı olan hakkımı helal etmiyorum.
  • ben sadece akhisar-izmir otobanini kullandim

normal akhisar manisa izmir yapmaktan km olarak daha uzun ama anlaminda bir farki yok. acayip uzun ve duz bir otoban yapmislar (kadranda ne varsa gorursun). 38 tl odedim
  • Erdoğan açılış yapıyor ve "Biz yaptık" diyor ama cebimden, kasamdan para çıkmadı diyor. Geçiş ücretini söyleyemiyor.

Erdoğan diyorki; benim cebimden çıkmasında halk ne yaparsa yapsın kazıklansın. ama biz yaptık diyelim.
    Ben niye vergi veriyorum o zaman. Devlet kaynakları ile yapsaydın yoluda ucuza geçseydik herkes kullansaydı.

• Bir kere de normal vatandaşın hayrına bişey yapsalar şaşarım.

• Çok çok yüksek bir fiyat. Fransa Avrupa'nın en pahalı otoyollarına sahip ülkedir, ama orada bile güneyinden kuzeyine 800 km yol için 90 euro mu ne vermiştim ki birim bazda siz hesaplayın. Bu tarz otoyolların ücretleri orta direğin de kullanabileceği şekilde olmalı. Git gel 500 lira dedik ve totalde 10 saat kar ettik diyelim. Saatlik 50 lira kar demek bu ama kaç tane orta direk saatlik en az 50 lira kazanabiliyor? Pek tercih edilmeyecektir bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

avraysa tüneli hariç tüm bu projelerin finansmanı yerli bankalar. ağırlıklı olarak da devlet bankaları.

yani devletin parasıyla yandaşa iş yaptırıp sonrada geçiş garantisi veriliyor.

yani yandaş hiçbir risk almadan, hiç para koymadan 25 yıllık gelirini garantiye alıyor.

kaynak:
    https://www.halkbank.com.tr/5642-yss
    Kamu bankası kullanmamak için bir sebep daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Ben en azından geçerek para ödüyorum sen geçmediğin köprüye para ödüyorsun

Alıntıları Göster
    ultra zeka 2, sen hem geçerek 100 tl cebinden veriyorsun, bi de sonra vergi ödeyerek veriyorsun, toplamda 2 kere ödemiş oluyorsun

• Şimdi 256₺ nin içinde Osmangazi köprü ucretidemi ekli yoksa +103₺ mi oluyo

• o parayı yakıta verip, yolumu uzatırım yine de kullanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

ultra zeka 2, sen hem geçerek 100 tl cebinden veriyorsun, bi de sonra vergi ödeyerek veriyorsun, toplamda 2 kere ödemiş oluyorsun

Alıntıları Göster
    İnsan psikolojisi ne değişik birşey adamı yerin dibine sokacak şekilde cevapladım resmen tokadı yapıştırdım verdiği cevaba bak
    Olm ne içiyon la sen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.