< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Spider-Man: Brand New Day | Tom Holland (31 Temmuz 2026) (6. sayfa)
-
-
Punisher için gittim izledim yoksa spiderman için sinemaya gitmezdim,
kısaca özet; sonunda ee ne oldu şimdi dediğim bir film.
sonu sanki atlanmış sahne çıkarılmış da yerine başka bir sahne konulmaya üşenilmiş hissi veriyor.
bir şey oluyo sonra bir anda başka bir şeye atlıyor arada ne olduğu meçhul.
Bir de staten island olayı ne spiderman ve punisher daha önce karşılaştı mı benim kaçırdığım bir dizi mi var?
_____________________________ -
Yav birde Allah aşkına Jean Grey nerden çıktı, MCU da mutantlar yok ki böyle altyapısız bir karakter getirme olur mu valla ayıp
Filmin bir geçiş filmi olacağını bilerek gittim. Temelde Tom Holland'ın SpiderMan karakterinin olgunlaşma sürecini anlatan bir yapımdı. Bence gayet güzeldi.Bu konsept dahilinde daha iyi olabilir miydi emin değilim, tam olması gerektiği gibi işlenmiş.
Filmin düşmanının kim olacağını merak ediyordum Jean diye bir karakter çıktı. İzleyecek olanlar çok büyük bir beklentiye girmemeli; daha çok karakter gelişimine odaklanan, ne çok mükemmel ne de kötü, tam ortada ve kıvamında güzel bir film.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 2 Ağustos 2026; 18:31:28 >_____________________________ Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148
MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum -
MCU nun en iyi Spiderman filmi olmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Deadline'ın paylaştığı son gişe rakamlarını inceledim ve güncel durumu takip edenler için verileri sadeleştirerek özetlemek istedim. Şu anda küresel gişede "Spider-Man: Brand New Day"in performansı oldukça dikkat çekici bir tablo çiziyor.
Film, ABD'de 355 milyon dolar, dünya genelinde ise 90 bin salonda 927 milyon dolar açılış hasılatı yaptı. Bu veri, filmi sinema tarihinde Avengers: Endgame'in (1.22 milyar dolar) ardından en yüksek ikinci açılış yapan yapım konumuna taşıyor.
Sony'nin resmi açılış beklentisinin 425 milyon dolar olduğu düşünülürse, stüdyo öngörülerinin oldukça üzerine çıkılmış.
Kısa süre içinde 1 milyar dolar sınırını aşması ve an itibarıyla 1.065 milyar dolarla 2026'nın en yüksek hasılatlı filmi olan Toy Story 5'i geride bırakması bekleniyor.
Hasılatın 572 milyon dolarlık kısmı ABD dışındaki pazarlardan geldi. Film; Fransa, Hindistan, Brezilya ve Türkiye (4.7 milyon dolar) gibi birçok bölgede oldukça iyi açılış sayılarına ulaştı. Özellikle Çin'de elde ettiği 121 milyon dolarlık gelir, pandemi sonrası vizyona giren Marvel filmleri arasında oldukça yüksek bir standart.
Haberde, filmin Avengers: Endgame'i geçememesinin temel nedenleri olarak; mevcut yaptırımlar sebebiyle Rusya pazarında vizyona girememesi (Endgame zamanında buradan 15.4 milyon dolar hasılat elde etmişti) ve Çin pazarındaki izleyici alışkanlıklarının pandemi öncesine göre çok daha değişken olması gösterilmiş.
Gösterim formatı tarafında da önemli başarılar var: Tamamı ScreenX formatında çekilen film, 4DX ve ScreenX salonlarında küresel çapta 31 milyon dolar hasılat yaparak bu alanda kendi rekorunu kırdı. ABD'deki IMAX salonlarını Odyssey kapattığı için orada IMAX gösterimi gerçekleşmedi ancak Asya'daki (Çin, Japonya ve Güney Kore) IMAX salonlarından 23 milyon dolarlık ek gelir elde edildi.
Son bir ek bilgi olarak; bu yapımla birlikte 38 filmlik Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) bugüne kadarki toplam hasılatı 33.3 milyar dolara yükseldi.
Genel tablo bu şekilde. Pandemi sonrası dönemde sinema endüstrisindeki toparlanma ve yüksek bütçeli yapımların gişedeki seyri açısından oldukça bilgilendirici veriler ortaya çıkmış. İlgilenenlerin dikkatine sunarım.
Kaynak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yeni Spider Man filmlerinde hep bir olmamışlık var. 2021'deki film de nostaljik hislerden dolayı bizi vurmuştu zaten. Yenilerin görselligini, kostümlerini, diyaloglarıni çok sevemiyorum. Mesela herkesin zamanında yerden yere vurduğu TASM'dan sahneleri defalarca kez tekrar izlemisimdir fakat yeni seride bunu sadece son filmde Tobey ve Andrew sahneleri için yapmisimdir.
Son filmin üstünden 5 sene geçmis olması inanılmaz, zaman gercekten su gibi akip geçiyor. Ama baktığınızda 5 senelik ara diğer arkadaşların da yazdığı gibi Spider Man dizisi çekilmiş de bir sezonun bolumuymus hissiyatı veriyor. Filmin ilk bir buçuk saatinin verdiği hissiyat biraz bu. Fakat ben son yarım saatte hayli duygulandım. Yani film boyunca devam eden bir yalnızlık, depresyon teması var tabii ki ve benzer tema Thunderbolts'ta da işlenmişti. Bilmiyorum belki de yarayan kanam olduğu için, kendim de yaklaşık 10 senedir mücadele ettiğim için son yarım saatte gelişen olaylar ve baglanis beni etkiledi ve begenimi sağladı. Evet giriş gelişme tamam da kanka ne alaka hissiyatı veriyor ama No Way Home harici sonuç olarak en tatmin edici film oldu benim için. Bir karakter gelişimi göreceğimiz zaten 5 sene önceden barizdi ve son raddede benim hoşuma gitti.
Bundan sonrasi biraz filmin temasıyla alakalı iç dökmek gibi olacak.
Açıkçası filmden çok fazla beklentim yoktu, Marvel filmlerini ayrı diğer tür filmleri ayrı, dizileri ayrı, oyunları, futbolu seviyorum. Sevdiğim ve keyif aldığım şeyler bu basit seyler ve hayatın bunalticilindan kaçış saglamami sağlayan işte bu ufak şeyler. Kendimce ağır depresyon yaşadığım zamanlar da oldu, yaşadığım için minnettar olup tecrübe edebildiğim zamanlar da. Hayat silsilesinin içinde bu duyguları yaşarken yüzde 90 yukarıda saydığım öğeler yanımdaydı. Ailem harici yalnizligi da dibine kadar tecrübe ettim,depresyonu da. Ama ne olursa olsun devam ettim. Seveceğiniz şeyler için bazen çok fazla icik cicik etmeyin derim. Bazıları kapitalizmin kucağına düşmüş, bazıları kafayı bozmuş diyebilir, bazısı da ne mutlu sana. Benim için hayatın güzelliğini yakaladigim yerler bu öğeler. Eğer ki sevmemek için kendinizi zorlamayacaksaniz bu filmi de seveceksiniz. Harikulade bir film de değil kötü bir film de ama güzel bir film. Insanların bu tür izole kaldığı bu devirde bu tarz temaların işlenmesi de benim ayrıca hoşuma gidiyor. Kendini kötü durumda hisseden her güzel kalpli insana huzur ve mutluluk ve iyi hissedenlere daha da fazlasını diliyorum
7.5/10
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Donanım Haber Steam Topluluğu
CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
-
🌋Resmileşti: Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün (Spider-Man: Brand New Day), kesin sonuçlara göre ABD'de ilk hafta sonunda 360 milyon dolar hasılata ulaştı ve Avengers: Endgame'i (357 milyon dolar) geçerek tüm zamanların en iyi açılış rekorunun yeni sahibi oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Örümcek-Adam: Yepyeni Bir Gün, dünya genelinde yaklaşık 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaştı.
• Yapımın bütçesi 225 milyon dolar olarak açıklandı.
• Film, Türkiye'de vizyona girdiği ilk hafta sonunda 725 bin 411 seyirciye ulaşarak son 4,5 yılın en iyi açılışına imza attı.
Ağ hareketi yapan çocuk buymuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Donanım Haber Steam Topluluğu
CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
-
Hoş geldin Miles Morales
_____________________________ WE DO NOT SOW -
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hoşça kal Peter Parker 😉
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu yoruma katılmamak elde değil.

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB -
İlginç şekilde filmi Türkler çok beğenmedi ama yabancılar spiderman 2 sonrası en iyi spiderman filmi diyor hem imdb puanı hem de izlenmeler aşırı iyi zaten. Biz de mi sıkıntı var onlarda mı anlamadım
_____________________________ WE DO NOT SOW -
Spider-Man dünyanın en büyük 5 markasından biridir, genelde çok satar zaten, bu filmde Tom filmleri içinde iyi sayılan bir film ama No Way Home un gerisinde 2. kalıyor bu görüşte genelde hakim görüş, zaten Raimi filmlerine yaklaşamıyorlar onların tekniği hissiyati geri getirmek çok zorquote:
Orijinalden alıntı: dewe34İlginç şekilde filmi Türkler çok beğenmedi ama yabancılar spiderman 2 sonrası en iyi spiderman filmi diyor hem imdb puanı hem de izlenmeler aşırı iyi zaten. Biz de mi sıkıntı var onlarda mı anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 7 Ağustos 2026; 9:44:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Katılıyorum. Ortalama hatta altı bir beklentiyle gittim ama sinemadan gayet memnun ayrıldım. Son Spiderman filminden (No Way Home) daha iyi olduğu gibi o filmdeki gelişim ve sonuçları anlamlı şekilde tüm film boyunca işledi ve tüm bunları güzel biçimde ufak tefek hoş alt metinlerle beraber birbirine bağladı.
Filmi beğenmemin önemli bir sebebi de filmin bence Spiderman'ı insanlara esas sevdiren gerçek yüzü Peter Parker'a özellikle odaklanması ve daha psikolojik gitmesi. Spiderman her zaman en insani ve bu anlamda en inandırıcı süper kahramanlardan birisi olmuştur ve bu film bence Peter Parker'ı güzel kotarıyor. Peter Parker'la mutluluğu üzüntüyü paylaşıyorsunuz. Dertlerini, duygularını, mantığını, içinde bulunduğu durumlara neden nasıl niçin tepki verdiğini ve nasıl başa çıktığını - veya o an çıkamadığını - anlayabiliyorsunuz. Karşınızda insan olan Peter var. Diğer karakterler de bu resme çok iyi oturuyor. Figürandan ziyade bir insan, Peter gibi derinlik atfedebileceğiniz human being gibi hissettiriyorlar.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Bu film iyi bildiğimiz birçok ünlü karakterine rağmen özellikle Jean Grey içlerinde antagonist olarak bayağı öne çıktı. Bana Spiderman filmi olduğu kadar mütevazi seviyede bir Jean Grey filmi gibi de geldi. Bence Spiderman'ın son filmde dönüşen ve çarpılan hayatına eklemlenen bir Spiderman - Jean Grey filmi çekmek çok yerinde ve zekice bir karar olmuş. Jean Grey gibi telepatik omega seviyesinde kozmik bir mutant ve filme onunla giren X-men çeşnisi çok hoşuma gitti. Ben X-men severim. Unutulmuşluğun ve hayatındaki kayıpların ve değişimlerin sonuçlarıyla boğuşan bir Spiderman ile mezalim ve ayrımcılık görmüş sevdiğini kaybetmiş telepat bir X-Men mutantının birbirine empati yapması çok anlamlı idi. Hani bir şey "woke" olacaksa woke iş aynen böyle olmalı. X-men tarzında incelikle yapılmalı. İlişki ve empati kurulabilir şekilde olmalı. Boğazından aşağı kürekle dayatma gibi olmamalı. Bu filmde woke çok kararındaydı. Gerçekten bir süper kahraman filmi, hele hele bir MCU filmi olarak şaşırtıcı derecede dengeli aktı. Endgame sonrası bir MCU filmi olarak bence ilk defa ciddiyet ve mizah dengesini de gerçekten tutturabilmişler. _____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yabancılar haklı, ben de aynı şeyi düşündüm. :) Bu film çekilmiş en iyi Spiderman filmlerinden birisi, en iyisi değilse bile, Raimi'nin Spiderman 2'si hala tahtını koruyor diyeyim; ama bu da ona çok yakın. Ancak biraz daha farklı şekilde.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt