Şimdi Ara

İphone neden daha farklı-havalı? Nedir bunun psikolojik sırrı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En önemli şey reklam ile algıyı yönetmek .
    Mesela windowsphone çok güzel bir sistemdi ama ne reklam vardı ne de bilen .
    Ama apple ya da diğer markalar bangır bangır reklam yaptı .
    Ben iOS sistemini seviyorum 😘 mesela Siri bile Türkçe ama android tarafında tam
    Olarak destek veren bir asistan Yok .
    Ne zaman Android telefon kullansam Custom rom yükleyesim geliyor o yüzden hiç bulaşmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun sebebi kendilerine özgü bir işletim sistemleri olması olabilir. Şöyle düşünün Apple hariç genel olarak tüm markalar android işletim sistemi kullanmakta. Yani başta bu özellik Android-İos olarak ayrım gösteriyor ve bu bir ayrıcalık sağlıyor. Ayrıca ürettiği cihazlar, uzun süre stabil kullanım sağlamasıyla meşhur. Yani günümüzde halen iphone 4s kullanan insanlar tanıyorum. Cihazlarının; yapısı, donanımı ve özellikle garanti ile servis kaliteleriyle diğer markalardan kendini çok iyi şekilde ayırabiliyor. Şuan kuşkusuz olarak müşterisini en çok memnun eden ve güven veren firma Apple firmasıdır. Örnek veriyorum; benim bir arkadaşım telefonu ekranı üzerine yere düşürdü, dış çamında bir sorun olmasa da içeride oluşan bir hasardan dolayı ekrana güç gelmiyordu. Servise gönderdi ve sıfır cihaz gönderdiler geri.. Bunlar İphone kullanmak için ve diğer markalardan ayırmak için yeterli ve gerekli nedenlerdir. Yani kalite ve güven veren bir firma olduğu için insanlara da bu doğal olarak ilgi çekici geliyor.

• Apple gizli reklam yapıyor, diğer markalar alenen reklam yapıyorlar. Apple, haber siteleri ile anlaşıyor, teknoloji portalleri ile anlaşıyor, yayınlanan haberler aracılığıyla algı oluşturuluyor. Yazılım güncelleme haberlerini bile yayınlatıyorlar, tabi ki para karşılığı.

Bilinçli olarak telefon yavaşlatma fiyaskosunu ne çabuk unuttu bu başlığa yorum yazanlar? Bir uygulama geliştirici fark etmeseydi, aynı politikasını sürdürecekti Apple, hem de senelerce...
  • iPhone neden havalı kısmına birşey diyemeyeceğim fakat iPhone neden daha farklı şöyle diyeyim. Telefon şarjda ve o sırada sizden uzak. Fakat internete bağlı. Macbookdan hiç uğraşmadan aramaya/mesaja cevap verebiliyorsun. veya fotoğraflarına direk bakabiliyorsun. Bu tip şeyler ufak gelebilir ancak kullanmaya başladığında aşırı rahat şeyler bu yüzden ben apple tercih ediyorum. Ayrıca şuan 6s kullanıyorum 2 senedir bundan önce 4 vardı ilk çıktığında aldım 2 sene önceye kadar kullanıyordum. Anlayacağınız uzun soluklu kullanılabiliyor. S4 almıştık ilk çıktığında telefon garantisi bitmeden haşatı çıktı malesef o amiral gemisi ürün 1 seneye s4 çöptü zaten laflarıyla döndü kulağımıza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmajı oluşturacak operasyonları baştan beri iyi yapmış ve hala yapıyor.

- Yazılımı sadece kendinde var ve gerçekten iyi. (Ben androidi pratik bulmuyorum.)
    - Modelleri iyi ve kendinden söz ettirmeyi başaracak tanıtımlar düzenliyorlar
    - Kullanıcısını ayrıcalıklı hissettirecek algıyı baştan beri iyi oturtmuş

Yalnız şunlar da düşünülmeli. Eskiden Nokia bir numaraydı yıllarca ve sonradan çuvalladı. Turkcell ve 532 si hala imajını koruyor ama başarabilecek olsa 555 ile Turk Telekom onu geçebilir mi imajda? Bana göre olmayacak bir şey değil.
  • Herkes yok yazılım yok kalite yok premium demiş ama az değinilen hatta çoğu kişinin değinmediği birşey var,FİYAT.Iphone her zaman diğer telefonlardan daha pahalı olmuştur yurt dışında Note 8 ile İphone X 1000 dolardan çıktı ama ülkemize ikiside çok ayrı fiyatlarla geldi.Artık Android ile İOS arasında (Android amiral gemileri için söylüyorum)pek fark kalmadı stabilize konusunda.SAMSUNG olsun LG diğer frimalar olsun artık telefonlarını üst düzey premium yapıyor.Ama algı şu bizim ülkemizde pahalı olan her daim iyidir.100 telefon kullanıcısından emin olun 10 kişi yazılımıyla kamerasıyla ilgileniyor.İnsanlar büyük paralar verip aldığı birşeye toz konduramıyor ve hayrancasına savunuyor cihazını tamamiyle sebeb bu fiyat.Bana kalırsa son iki senedir Android cihazlar Apple cihazlarından daha kaliteli olmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NARSİL_BERKAY -- 23 Nisan 2018; 12:39:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son 4s 5s ve iki oncede 6 kulladım ve androide ne zaman geçtiysem bir turli uzun ömürlü cihaz kullanamadım nokiadan iphone gectigimde nokiadan sonra sevdigim bir nokia birde iphone derdim önemli olan isletim sistemini seviyorum bazıları arkasında elma logosu var onun için alan anlamsız insan var her insanın düsüncesi farklıdır kisisel zevkler tartısılmaz

• 2007 yılında ilk iPhone modelinin tanıtılmasıyla beraber insanların çok büyük dikkatini çekti. Çünkü o dönemde üretilen tüm telefonlardan farklı gözükmesiyle ortamlarda iPhone kullanıcıları dikkat çekmeye başladı. Elinde tutuğun telefonun arkasındaki o küçük logo ile kolaylıkla bu cihazın bir iPhone olduğu ortadaydı. Daha öncesinde ise Apple markası piyasaya çıkarmış olduğu ürünler ile insanların güvenini kazanmıştı. Böylelikle iyi bir geçmiş ve reklam çalışmalarıyla olumlu etki yarattılar. Yıllar içerisinde de işletim sistemi, mağazada yer alan uygulamalar, malzeme kalitesi, teknik servis, uzun ömürlü kullanım sunmasıyla insanları daha da kendilerine bağladılar. Böyle ince detaylara dikkat eden tüketiciler yıllar içerisinde tercihlerini değiştirmemişlerdir. Günümüzde insanların bilinçli bir tüketici olmadıkları için; herkes aldıysa bir bildiği vardır ya da pahalı olan her zaman iyidir yahut ulaşılmaz gibi görünen ürünün cezbetmesiyle ülkemizde satış rakamları yüksek bir cihaz olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brs_lfc -- 24 Nisan 2018; 0:54:7 >

• Bu "havalı" "ortamcı telefonu" benzetmeleri yüzünden bir gün telefonumu satıcam en sonunda. Düz telefon işte hepsi aynı diğerlerinden tek farkı işletim sistemi okadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adriana Lima mı Gizem Özdilli mi diyorsun
    bakarsan ikiside manken ??? ama kalite ve duruş farkı Adriana Lima yı konusturuyor ?? Umarım anlamıssındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brs_lfc

2007 yılında ilk iPhone modelinin tanıtılmasıyla beraber insanların çok büyük dikkatini çekti. Çünkü o dönemde üretilen tüm telefonlardan farklı gözükmesiyle ortamlarda iPhone kullanıcıları dikkat çekmeye başladı. Elinde tutuğun telefonun arkasındaki o küçük logo ile kolaylıkla bu cihazın bir iPhone olduğu ortadaydı. Daha öncesinde ise Apple markası piyasaya çıkarmış olduğu ürünler ile insanların güvenini kazanmıştı. Böylelikle iyi bir geçmiş ve reklam çalışmalarıyla olumlu etki yarattılar. Yıllar içerisinde de işletim sistemi, mağazada yer alan uygulamalar, malzeme kalitesi, teknik servis, uzun ömürlü kullanım sunmasıyla insanları daha da kendilerine bağladılar. Böyle ince detaylara dikkat eden tüketiciler yıllar içerisinde tercihlerini değiştirmemişlerdir. Günümüzde insanların bilinçli bir tüketici olmadıkları için; herkes aldıysa bir bildiği vardır ya da pahalı olan her zaman iyidir yahut ulaşılmaz gibi görünen ürünün cezbetmesiyle ülkemizde satış rakamları yüksek bir cihaz olmuştur.
    Hocam sen makale yazarı mısın?

• straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Makale yazarım değilim ama iyi bir yazar olmaya gayreti içerisindeyim 🙂

• Isin kötü tarafi bende ayni senin gibi dusunuyordum tonla para biriktirip iphone 6 aldim mi5 im bozulmustu kendimi özel hissetmem 5 ay kadar sürdü
    asiri yavas sarj olma sorunu mi5 ten geçince asiri yavas sarj oldugunu fark ettim ve sarji daha hizli bitiyor .

Kasasi en ufak darbede ciziliyor kiliflsiz ve cam koruyucusuz kullanirsaniz telefon çiziliyor direk nerede kaldi premium his yarattigi hava. Sarj aleti bozulur orjinal sarj aleti 180 lira 🤦‍♀️🤦‍♀️

• Apple ilk iPhone’u tanıtmasıyla belli bir pazarlama stratejisi yönetmeye başladı. Mobil cihaz evrenine girişiyle birlikte ürettiği tüm cihazları kaliteden ödün vermemeye çalışarak yazılımladı, destekledi ve pazarladı. Her üretim sınırlı model içeriyordu ve donanım/yazılım ikilisinde uyguladıkları kalite bu politikanın bir parçası. Ancak bu sorunun cevabının çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Asıl cevap pahada gizli. Tüm dünya genelinde uyguladığı fiyat politikasında hep en üst sırada yer aldı. Ürettikleriyle aynı hatta daha yüksek ayarda olan tüm modelleri fiyat konusunda tokatladı. Her yeni üretimde fiyat çıtasını piyasanın en üstünde tuttu. Birçok insan “Aldığı parayı hakediyor.” Diyebilir -ki ben de böyle düşünüyorum-. Ancak bu fiyat politikasının asıl sebebi cihazın ederi değil. Sunduğu kalitenin de ederi değil. Buna marka algısı denir. Siz bir üretimi yeterince kaliteli ancak kalitesiyle çok da alakalı olmayan bir şekilde en yüksek çıtadan pazarlarsanız, ve bu politikayı değiştirmeden ilerlerseniz bir süre içerisinde toplumda premium algısı oluşturursunuz. Arada satışa sunduğunuz nispeten “ucuz” modellerle de ana ürün yelpazenizin “en iyi” “en prestijli” ürün olma ünvanını da desteklersiniz. Olayın psikolojik yaklaşımı, fiyatların ve iPhone algısının toplum psikolojisinde karşılığı budur.

• Yok güvenliği yok kasmaması vs değilde tamamen algı olarak düşünüyorum. iPhone kullanan insan daha bir farklı olarak bakılıyor diğerleri çünkü hepsi android iPhone ise iOS farklı yani tek sonuçta. Genelde belirli bir kitle de atıyorum Samsung var niye iPhone kullanmıyorsun diye sorduğunda ben onu kullanamam değişik geliyor gibi cümleler duyarsınız eğer sizin elinizde de iPhone varsa farklı oluyorsunuz yani.

• Şöyle bir durum var,

Android işletim sistemli telefon üreticileri patates baskı yapar gibi telefon üretiyorlar. Apple ise sadece bir model üzerinden gidiyor ve satış rakamları ve fiyatı rakiplerine göre çok yukarıda.

Örneğin, Apple geçen yıl iPhone 8 ve iPhone X i piyasaya sürdü. Sadece 2 model. Bunuda ilk defa yaptı zaten. Daha önceki serilere bakın her yıl bir model çıkartır ve devam ederdi. Son 1-2 yıl istisna, büyük ekran isteyenlere plus modellerini veya SE modellerenini piyasaya sürmeye başladı. Rakiplerine bakalım, mesela herkesin elinde olan Samsung, samsang artık alfabede harf bırakmadı model ismi verirken zorlanıyor olmalılar ki model isimlerine artık 2016-2017-2018 gibi yıl isimlerini eklemeye başladılar.

Yani özetle millet iPhone alacağım diye düşündüğünde seçenek az ve kafasını karıştıracak çeşitlilik yok. Alıyorsan sadece bu var deniliyor tabiri caizse. Ama Samsung alayım derseniz, A3-A5-A6-A7-A8-C5-J7-J7prime-Grand Prime-Core-S Serisi- Note Serisi-On5-On7 ... hangisini alacağını şaşırıyor insan.

• 1) Amerika'daki John ile aynı anda güncelleme alıyorsun.
    2) Çok geniş aksesuar yelpazesi.
    3) Ekosistem.
    4) Kaliteli destek. Garanti bitimine 10 gün kalsa bile paşa paşa aleti değiştirirler.
    5) Uygulama optimizasyonu. Appler genellikle daha hızlı çalışır.
  • iPhone premium bir cihazdir. Kalite algisi olan bir markadir. 3 bucuk senedir iPhone 6 kullaniyorum ve halen de tas gibi. Klise olacak ama telefonlar ikiye ayrilir: iPhone ve digerleri...

• İphone ismi markayla özdeşleşmiş aklımıza model yerine öncesinde iphone telefon olması geliyor. Fazla model çıkmadığı içinde nadirliğe düşüyor onlarca model çıksaydı iphone algısı farklı olurdu. Pahalı olmasıda markanın imajını güçlendiriyor. Telefonun şekli ve kalitesi mücevher imajı çiziyor özelliklerinden çok dışına bakıyor ve buda algıyı güçlendiriyor.
  • pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cilduz -- 11 Haziran 2018; 19:21:35 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.