Şimdi Ara

iphone garantisi ne zaman baslar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iphone garantisi satin alindigi tarihte mi baslar yoksa cihaz acilip kurulup aktif edildikten sonra mi baslar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Garantisi Ne Zaman Başlar?

iPhone garantisi, cihazın ilk kez etkinleştirildiği tarihte başlar. Etkinleştirme, cihazı açıp bir SIM kart taktığınızda gerçekleşir. Bu nedenle, iPhone'unuzu satın aldığınız tarih, garanti süresinin başlangıç tarihi değildir.

Telefonunuzu etkinleştirmeden önce garanti başlamaz. Ancak, cihazı etkinleştirdikten sonra garanti süresi başlar ve genellikle bir yıl sürer.

Telefonun garanti süresi boyunca, üretim hatalarına veya arızalara karşı üretici tarafından teminat altına alınırsınız. Garantiniz, cihazın satış faturası veya makbuzu ile belgelenir.

Garanti süresi içinde cihazınızda bir sorunla karşılaşırsanız, Apple Store'a veya yetkili bir servis sağlayıcıya başvurarak garanti kapsamında ücretsiz onarım veya değiştirme talebinde bulunabilirsiniz.

iPhone garantisi ile ilgili önemli noktalar şunlardır:

• Garanti, kazara hasar, sıvı hasarı veya yetkisiz onarımlar gibi kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunları kapsamaz.
    • Garanti süresini uzatmak için AppleCare+ gibi ek garanti planları satın alabilirsiniz.
    • Garantinizin süresi dolduktan sonra cihazınızda bir sorunla karşılaşırsanız, onarım masraflarını kendiniz karşılamanız gerekir.

Bu nedenle, cihazınızın garanti süresinin ne zaman başladığını bilmek ve garanti süresi içinde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bu bilgiler önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sim kartı takıp kurulumu bitirdiğinizde başlar.
  • Anladim, telefonu 6 ay ya da 1 sene bekletirsek degisen birsey yok yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Türkiye'den alınan cihazlarda fatura kesim tarihinden itibaren garanti başlıyor. Cihaz 6 ay jelatininde beklese dahi garanti işliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz etkileştirildiğinde başlar. Kesin bilgi. Fatura ile alakası yok.

• Turkiye de ki durumu bilmiyorum ama amerika'dan satin aldigim (apple store'dan degil) ip7+ garantisi etkinlestirdigim gun basladi. (1 sene)

Fakat apple us sitesinde satin alindigi tarihten baslayip 1 senedir yaziyor.

Durum tam olarak nedir bilmiyorum fakat apple store'dan alsaydim belki fatura kesim tarihinde baslayacakti.

• Etkinleştirdiğin an garanti başlar. Eski telefonumda fatura 10 Şubat 2016 Garanti sonlanma süresi 24 Şubat 2018'di.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

sim kartı takıp kurulumu bitirdiğinizde başlar.

sim karti takip kurulumu yapmasak baslar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: United States

quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

sim kartı takıp kurulumu bitirdiğinizde başlar.

sim karti takip kurulumu yapmasak baslar mi?

Hocam kurulum esnasında etkinleştirme adımı var o adıma kadar başlamaz.
  • iPhone 7 satın aldım 2 gün önce. Faturası vs kesildi ancak daha telefonun jelatinini bile açmadım. Apple sitesinden sorgulama yaptığımda henüz etkinleştirilmediği için garantinin başlamadığı yazıyor.
  • etkinleştirmenin amaçlarından biri de apple sunucularına garantinin başlangıcını bildirmek için. yani al 1 sene sonra kutudan çıkar durum değişmez

• Faturası olmayan ama garantisi olan bir iPhone garantiden onarım görürmü ? En önemlisi değişim gerekirse fatura gerekirmi ?
  • Arkadaşlar kusura bakmayin konuyu hortlatıyorum ama yeni konu acmak istemedim. Şuan iphone 4s alıp birkac yil bekletsem, urun garantisi etkinleştirildiğinde mi başlar ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.