Şimdi Ara

İphone’nu güncellemezsek ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir iphone’nu aldığımız sürümde veya 1 kere güncelleyip bıraksak ne olur ? Yani cihazlar yeni sürüm aldıkça yavaşlıyor, kullandığımız uygulamalar açıldığı ve kullanıldığı sürece güncellemenin önemi sadece güvenlik mi ? Oda bir soru işareti çünkü zaten ios’da h bişey yapamıyosun güvenlik için güncellemek firmanın kullanıcıya dayatması mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam ben yazılımcıyım. Planlı eskitme var mı yok mu orasından emin olmak mümkün değil fakat bana göre yeni sürümler hazırlanırken kesinlikle eski cihazları umursamadıklarını düşünüyorum. Cihazın sırtındaki yük tabikide artacaktır , ayrıca varolan özellikleri bozulabilir çünkü onların odağı artık yeni cihazlar. Ve bu işin ayfon kanadında geri dönüşüde malesef bulunmuyor. Çinlilerin bi atasözü vardır ya çalışıyosa elleme diye bende durum bu.

Bide şimdi gördüm üstte bi arkadaş yeni sürümleri kullanamazsın vs. yazmış öyle bişey kesinlikle yok. Bir sürü banka uygulaması kullanıyorum amazon prime netflix google uygulamaları bir sürü şey yüklü. Bugüne kadar bir kez bile "sisteminizi güncelleyin" diye uyarı felan vermedi. Hepsi en son sürüm ve sorunsuz çalışıyorlar.

Şarj döngümede asla dikkat etmedim. Öyle aman bitmeyen takmıyım aman 80%de çekiyim vs gibi triplere girmedim. Yeri geldi cayır cayır cihaz yana yana navigasyon açık 1000 km yol da yaptım saatlerce bloons td6 oynadım kafama göre şarj ettim yine bile bataryam o kadar yıldan sonra ancak 96%'ya düştü.

• AnılSat TPDIN A kullanıcısına yanıt
    bence sadece güvenlik ve yeni özellikler ki bu özelliklerde geliştikçe daha fazla güç kullanıyor ben şahsen güncelleme yapmıyorum tabii istisnalar dışında Hem her zaman uyandığımda aynı arayüz aynı cihaz olarak kalmış oluyor hem de yüksek performans gerektiren yeni özelliklerden dolayı cihazım yavaşlamamış oluyor kısaca güncelleme yaparsanız hem güvenlik riski almazsınız hem de yeni özellikleri kullanırsınız güncelleme yapmazsanız ise batarya kullanım ömrünüz düşmez ve akıcılık performansınız düşmez bence yani bu benim düşüncelerim

• Arpavud A kullanıcısına yanıt
    15 plus kullanıyorum, ios 17 ile geldi ios 18 şuan güncellemeyi düşünmüyorum ios 26 vb

• yeni özelliklerden, güvenlik yamalarından mahrum kalırsın bazı uygulamalar zamanla en güncel sürümü ister kullanamazsın; demode sürüm, güvenlik açıkları ile uğraşırsın eğer 11 gibi epey eski bir model kullanmıyorsan akıllıca değil yavaşlama olmaz bu geçmişten kalma bir algı. 15 plus kullanıyorsan güncelle gitsin dfu ile temiz şekilde geçersen bir sorun yaşamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    zaten o cam efekti olsun yeni gelen özellikler olsun eski cihazları yavaşlatacak gerek yok eğer güvenlik endişeleriniz yoksa

• 3 Yıl önce ayfon 13 mini çıktığı gibi gidip sıfır olarak satın aldım. Kutudan çıkarttığımda ilk yaptığım şey güncellemeleri kapatmak oldu. Ios 16.4.1 ile çıktı. Hala kutudan çıkan sürümle kullanıyorum ve telefonumdan çok memnunum. Pek oyun oynamadım ama hergün 2 3 saat dizi film vidyo izliyorum. Bataryamda 3 yılın sonunda şuan 96%. Şuan muhtemelen ülkedeki en temiz 13 mini örneklerinden biri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    İşte bundan bahsediyorum, bilerek eskitme olmasa bile sen o cihazı yeni gelecek ios26 ya güncellediğin zaman işlemci batarya vb daha fazla yük binecek ama ios 16 okadar yormuyor zaten o sürümle geldi

Hocam ben yazılımcıyım. Planlı eskitme var mı yok mu orasından emin olmak mümkün değil fakat bana göre yeni sürümler hazırlanırken kesinlikle eski cihazları umursamadıklarını düşünüyorum. Cihazın sırtındaki yük tabikide artacaktır , ayrıca varolan özellikleri bozulabilir çünkü onların odağı artık yeni cihazlar. Ve bu işin ayfon kanadında geri dönüşüde malesef bulunmuyor. Çinlilerin bi atasözü vardır ya çalışıyosa elleme diye bende durum bu.

Bide şimdi gördüm üstte bi arkadaş yeni sürümleri kullanamazsın vs. yazmış öyle bişey kesinlikle yok. Bir sürü banka uygulaması kullanıyorum amazon prime netflix google uygulamaları bir sürü şey yüklü. Bugüne kadar bir kez bile "sisteminizi güncelleyin" diye uyarı felan vermedi. Hepsi en son sürüm ve sorunsuz çalışıyorlar.

Şarj döngümede asla dikkat etmedim. Öyle aman bitmeyen takmıyım aman 80%de çekiyim vs gibi triplere girmedim. Yeri geldi cayır cayır cihaz yana yana navigasyon açık 1000 km yol da yaptım saatlerce bloons td6 oynadım kafama göre şarj ettim yine bile bataryam o kadar yıldan sonra ancak 96%'ya düştü.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Hocam sen şuan telefonu güncellediğin anda banko pil sağlığın düşer. İşte iphonelarda bu yüzden güncellememek lazım. Telefonun keyfini çıkarın. Diğerleri de güncelleyip yüzde 80 e kadar sarj edip pil sağlığı ne zaman düşecek diye her zaman akıllarının bir köşesinde düşünüp dursun. :D

• apple bazı yeni özellikleri eski cihazlara optimize etmekle uğraşmayabiliyor bunlardan biri ios 16 ile gelen kilit ekranları özelliği 12 ve altı modellerde tam düzgün çalışmıyor basıyorsun birini seçiyorsun geç tepki veriyor orta seviye bir android gibi hissettiriyor. telefon genel olarak hızlı hala iyi durumda hele 4 gb ramli bir telefona göre hayli hayli hızlı sayılır ama bu özellik iyi optimize edilmemiş fakat 14 ve üstünde yağ gibi akıyor çünkü doğrudan bu sürümle çıktılar. bazı yeni özelliklerde eski modeller için bunun gibi pürüzler olabilir.

bir de kasıtlı yavaşlatma algısı için şöyle bir video var

Ege ŞENKULyoutube
    Apple Eski iPhone’ları Bilerek Yavaşlatıyor mu?
    https://www.youtube.com/watch?si=ZUUyRhmzaPWYwGFi&v=-fZF_hu6wmg&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 2 Eylül 2025; 10:28:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kere gelen bütün güncellemeler en yeni telefonları düşünerek yapılıyor. Dolayısıyla senin eski telefonun güncelleme yaptığında takılabilir, donabilir, pili yetersiz kalabilir, ısınabilir vs vs.

Bu açıdan bence radikal değişiklikler yoksa güncelleme yapmamak eski telefonlar için daha akılcı duruyor. Ama tabi Apple tarafına sorsan, güvenlik açığı olabilir vs diyeceklerdir.

Neticede amaç belli ve her zaman aynı. Eski telefonun çabuk tükensin, git yenisini al. Kapitalist düzenin en büyük oyunu.

• @sensaura update uzmanı üyeyi davet ediyorum konuya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Eğer güncelleme vecibelerimizi yerine getirmezsek öncelikle ahirette ateşten bir gömlek giydirirler bize. Diğer tarafta huzur bulmak rahat etmek istiyorsak güncelleme vecibelerimizi yerine getirmeliyiz :D

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Efsane fetva.

Update'dan sorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Eylül 2025; 15:5:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.