< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

2 Mobil
|
Hocam ben yazılımcıyım. Planlı eskitme var mı yok mu orasından emin olmak mümkün değil fakat bana göre yeni sürümler hazırlanırken kesinlikle eski cihazları umursamadıklarını düşünüyorum. Cihazın sırtındaki yük tabikide artacaktır , ayrıca varolan özellikleri bozulabilir çünkü onların odağı artık yeni cihazlar. Ve bu işin ayfon kanadında geri dönüşüde malesef bulunmuyor. Çinlilerin bi atasözü vardır ya çalışıyosa elleme diye bende durum bu. Bide şimdi gördüm üstte bi arkadaş yeni sürümleri kullanamazsın vs. yazmış öyle bişey kesinlikle yok. Bir sürü banka uygulaması kullanıyorum amazon prime netflix google uygulamaları bir sürü şey yüklü. Bugüne kadar bir kez bile "sisteminizi güncelleyin" diye uyarı felan vermedi. Hepsi en son sürüm ve sorunsuz çalışıyorlar. Şarj döngümede asla dikkat etmedim. Öyle aman bitmeyen takmıyım aman 80%de çekiyim vs gibi triplere girmedim. Yeri geldi cayır cayır cihaz yana yana navigasyon açık 1000 km yol da yaptım saatlerce bloons td6 oynadım kafama göre şarj ettim yine bile bataryam o kadar yıldan sonra ancak 96%'ya düştü. |
|
3 Yıl önce ayfon 13 mini çıktığı gibi gidip sıfır olarak satın aldım. Kutudan çıkarttığımda ilk yaptığım şey güncellemeleri kapatmak oldu. Ios 16.4.1 ile çıktı. Hala kutudan çıkan sürümle kullanıyorum ve telefonumdan çok memnunum. Pek oyun oynamadım ama hergün 2 3 saat dizi film vidyo izliyorum. Bataryamda 3 yılın sonunda şuan 96%. Şuan muhtemelen ülkedeki en temiz 13 mini örneklerinden biri. |
| _____________________________ |
|
Hocam ben yazılımcıyım. Planlı eskitme var mı yok mu orasından emin olmak mümkün değil fakat bana göre yeni sürümler hazırlanırken kesinlikle eski cihazları umursamadıklarını düşünüyorum. Cihazın sırtındaki yük tabikide artacaktır , ayrıca varolan özellikleri bozulabilir çünkü onların odağı artık yeni cihazlar. Ve bu işin ayfon kanadında geri dönüşüde malesef bulunmuyor. Çinlilerin bi atasözü vardır ya çalışıyosa elleme diye bende durum bu. Bide şimdi gördüm üstte bi arkadaş yeni sürümleri kullanamazsın vs. yazmış öyle bişey kesinlikle yok. Bir sürü banka uygulaması kullanıyorum amazon prime netflix google uygulamaları bir sürü şey yüklü. Bugüne kadar bir kez bile "sisteminizi güncelleyin" diye uyarı felan vermedi. Hepsi en son sürüm ve sorunsuz çalışıyorlar. Şarj döngümede asla dikkat etmedim. Öyle aman bitmeyen takmıyım aman 80%de çekiyim vs gibi triplere girmedim. Yeri geldi cayır cayır cihaz yana yana navigasyon açık 1000 km yol da yaptım saatlerce bloons td6 oynadım kafama göre şarj ettim yine bile bataryam o kadar yıldan sonra ancak 96%'ya düştü. |
| _____________________________ |
|
Hocam sen şuan telefonu güncellediğin anda banko pil sağlığın düşer. İşte iphonelarda bu yüzden güncellememek lazım. Telefonun keyfini çıkarın. Diğerleri de güncelleyip yüzde 80 e kadar sarj edip pil sağlığı ne zaman düşecek diye her zaman akıllarının bir köşesinde düşünüp dursun. :D |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8A36B80 -- 2 Eylül 2025; 10:28:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bir kere gelen bütün güncellemeler en yeni telefonları düşünerek yapılıyor. Dolayısıyla senin eski telefonun güncelleme yaptığında takılabilir, donabilir, pili yetersiz kalabilir, ısınabilir vs vs. Bu açıdan bence radikal değişiklikler yoksa güncelleme yapmamak eski telefonlar için daha akılcı duruyor. Ama tabi Apple tarafına sorsan, güvenlik açığı olabilir vs diyeceklerdir. Neticede amaç belli ve her zaman aynı. Eski telefonun çabuk tükensin, git yenisini al. Kapitalist düzenin en büyük oyunu. |
|
Eğer güncelleme vecibelerimizi yerine getirmezsek öncelikle ahirette ateşten bir gömlek giydirirler bize. Diğer tarafta huzur bulmak rahat etmek istiyorsak güncelleme vecibelerimizi yerine getirmeliyiz :D |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Eylül 2025; 15:5:20 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |