Şimdi Ara

iOS çok gelişmiş ama Android de yaklaşıyor. Siz ne diyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bu konuyu tartısma amaclı acmadım. Karsılıklı kullanıcılar olarak görüşlerimizi yazıp konuşuruz diye açtım.

Ben 3 yıllık Android kullanıcısıyım.
    Tam 1 sene önce iPhone 4S aldım ve 6 ay kullanıp sattım. Üstüne Optimus G aldım ve şuanda onunla yazıyorum.

Durup da düşününce cidden iPhone, yılların tecrübesiyle mükemmel bir telefon olmuş. Her cihazda ve sürümda çıkan eksikleri yok etmişler.
    Annemde iPhone 5 var. Arada bir karıştırıyorum. Benim 4 çekirdek 2 GB Ramli telefonumdan kat kat daha hızlı. İkisi de 2012 telefonu..
    Kamerası mükemmel. Gündüz çekimlerinde zaten farkı anlatmak mümkün değil, düşük ışıkta benim 13MP'lik kamera çok kötü performans gösteriyor. Her şey kağıt üstündeki değerler değil yani.

Apple yılda 1 iPhone cikardigi icin butun özellikleri ona yüklüyor, ve 1 yıl boyunca en iyi telefonu kullanıyorsunuz, her gün model çıkartmıyorlar.

Android kısmında ise HTC Sony ve LG var. Samsungu söylemek bile istemiyorum benim için Android'in yüz karası..
    HTC One cidden çok stabil bir telefon. iPhone 5le yarışacak belki de tek telefon.
    LG G2 de çok çok iyi. Kamera pil ekran performans ve fiyat olarak.
    Sony Z1 ve Z Ultra ile cidden kaliteli iş yapıyor.

Benim açımdan bakarsam, bir daha iPhone almayacağım.
    Fanboylukla alakası yok. Kullanım amacıma uymuyor iPhone.
    Ben telefonda dizi-film izliyorum oyun oynuyorum vs. Ama en çok da basit kısıtlamalar sinirimi bozuyordu iOS'da. Bunun dışında ufak ekran, az pil süresi, herkesin elinde olması..
    Ama cidden çok kaliteli telefonlar. Tasarım, stabilite, kamera, ses kalitesi, uygulama çeşitliliği vs.

Siz ne düşünüyorsunuz. Siz iPhone'da kalmaya devam mı edeceksiniz, yoksa çoktan Android cephesine geçtiniz mi, veya iyi bir amiral gemisi mi bekliyorsunuz ?

Bu konu sizin yorumlarınızla ayakta kalacak. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 23 Mart 2014; 9:32:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nihayet benim gibi düşünen biri! Size sonuna kadar katılıyorum. Ben de 4S kullandım sonra 5 ay sonra S4'e geçtim. Custom rom falan kurup durdum, en son sıkılıp stocka geri döndüm. Telefonuöu çok seviyorum, fakat tek sıkıntım pil. İnanılmaz hızlı yiyor pili, hele dışarıda mobil veri açıkken. Pilden kaynaklı diye düşünüyorum, yeni orjinal pil almayı düşündüm fakat Samsung öyle satıyor mu? Çünkü bu pilde NFC var ve çok işime yarıyor.

iOS'e ve iPhone'a gelirsek, ikisi de harikulade teknoloji ürünleri. AppStore'daki zarafeti başka hiçbir uygulama dükkanında görmedim. Bu da beni baya uygulama almaya cezbetti. AppStore dışında iTunes harika bir müzik uygulaması. Sevdiğim müzikleri anında alıp indirip dinleyebiliyorum.

Çok yazamayacağım onun için bu kadar yeter. Şu anki tek üzüntüm AppStore'daki uygulamalarım. Onun için de bir iPad almayı düşünüyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende Android cephesinden iOS cephesi geçtim sanırım biraz zıt düşünceler taşıyoruz.
    iPhone rüyalarıma giren bir telefondu telefonu kullanmaya başladığım andan itibaren ben şuana kadar telefon kullanmamışım dedim.
    Not: 3 yıl Android kullandım.
    Edit : Kullandığım cihazlar galaxy ace,Galaxy S3 ve galaxy s4 mini kullandığım cihazlar ace dışında hafife alınacak makineler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CBD65149 -- 23 Mart 2014; 9:50:53 >
  • Bende Yaklasik 2 ay once 5 ten S4 e gectim , ancak benimki pismanlikla sonuclandi . Ve sun7 anladim ki ben kolay telefon seviyormusum su siralar 5S e gecmeyi dusunuyorum cidden IPhone kalitesi ni HTC one disinda hic bir androidde gormedim . S4 kotu bir telefon mu ? Asla , gayet guzel bir cihaz ama bana hitap etmiyor. IPhone un sadeligi yok ..

• Bende suan lg g2 kullaniyorum. Daha oncede iphone kullandim. Apple guzel yani yilda 1 telefon cikarmasi. Guncelleme ciktiginda turkiyeye ne zaman gelecek diye dusunmuyorsunuz. Ayni anda tum dunyaya veriyor. Telefonun ne kadar guncelleme alacagini biliyorsunuz. App store zaten soylemeye bile gerek yok. Tartismasiz en iyi magaza. Mesela dunyanin cogu ulkesine kitkat guncellemesi cikti lg turkiyeyi ariyoruz bilmiyoruz biliyoruz mart ayi sonu. En son nisan dediler. Ve bende hollanda kitkat kurdum.Telefona guncelleme ne kadar gelir. Kac yil korur kendini belli degil. Lg g3 ne zaman ckck belli degil.apple firmasi disinda butun firmalarda belirsizlik var. Telefonumda gece cekimleri berbat otesi. Diger her konuda cok iyi.

• Android ile ios karşılaştırması isterse htc sony lg olsun hiç farketmez android vs ios = mazda vs lamborghini

• Bende androidden geçtim 5s e.Kullandığım telefon önceden ace 2 ydi 2.3 sürümü gayet güzel bir telefondu fakat 4.1.2 geldiği an ölü bir telefon oldu rom atıp durdum bi fayda etmedi cm nin her zaman bi eksiği vardı.Orta segment bir telefon kullandığım için fazla takmıyordum ama sıkılmıştım artık nitekim lg g2 çıktı ve bunu alıcam dedim kendime sonra güncellme sıkıntısını düşündüm o kadar para veriyoruz en fazla bi güncelleme alıp sonra şutlanıyoruz sonra nexustan başkasının stabil olmadığını nexus 5in ise yeterince iyi bir telefon olmadığını düşündüm derken ıphone alıyorum ulen sizinle mi uğraşıcam dedim ve 5s aldım.Arada keşke note3 alsaydım diye çok düşündüm nedeni ise öğrenci olduğum için her zaman başka bilgisayara bağlıyorum 5si sıkıntı oluyor ıtunes kur telefonu sıfırla falan ama diğer her özelliklerinden memnunum ekran hafif daha büyüse tadından yenmez bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Android kullanicisiyim ve sonraki telefonum kesinlikle iphone olacak. Ne zaman android sistem canavarligi yapmamaya başlarsa belki o gün androide dönerim. Idevice olarak tablet var eline aliyorsun adamlar yapmış diyorsun. Düşünsenize yıllar önce 512 ran de windows kullaniyorduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk akıllı cihazım Android tarafındaydı. İlk oldugu için nedir ne değildir pek çözemedim. Zamanla alıştım ve artık yetersiz kalınca satıp ios tarafında ilk cihazımı aldım. ipod touch 4. Ondaki kısıtlamalar gerçekten canımı sıkmıştı sürekli aynı arayüzü görmek bir süre sonra bayıyordu ve en basitinden müzik atmak için bile bilgisayarı açmak zor geliyordu internetten indirip telefona yüklemeliydim. GM discovery alarak hayatımın hatasını yaptım ilk zamanlar memnun olmama ragmen zamanla oluşan sorunlardan dolayı babama devrettim ve iphone 4 e geçtim. ios 5.1.1 ile mükemmel bir deneyim sunan iphone4 ten sonra birdaha Android cihaz almaya tövbe ettim ancak, HTC One kalitesinde iphone stabilitesinde bir cihaz çıkarsa kesinlikle geçmeyi düşünürüm. sonuç olarak ip4 ü de sattım şimdi ip5 arıyorum. ios6 lı hemde ara ki bulasın.

• Android telefon almayı hiç düşünmüyorum. JB'li iPhone'u sanki daha fazla oynayabiliyormuşuz gibi geliyor bana donanımsal oynamaları hariç tutarsak. Herkesin elinde olması kısmına gelirsem almamak için bir gerekçe olarak görmüyorum onu açıkcası. Kamera, işlemci, ram konusuna değinmeyeceğim bile zaten her zaman megapixele ya da amoled ekrandaki görüntüye bakarak yorum yapıldı bu konuda. Baskı kalitesini bazı bilinçli kullanıcılar farketti. Zamanında 4S'imin kamerasını beğenmeyen ve S3'üne laf ettirmeyen arkadaşımın birine telefonum ile çektiğim fotoğrafı atmıştım da anca öyle mort olmuştu. Batarya olayına da gelirsek benim pederde note 3 var ve bence stock olarak bataryayı acayip verimsiz kullanıyor. 3000 mAh'lik bataryayı iPhone'a takabilsek note 3'ü 2'ye katlar.

• Peregrino kullanıcısına yanıt
    24 Mayıs 2015'e kadar garantisi devam eden Aveadan alınma satılık iPhone 5 32 GB Siyah iOS 6.1.4 Jailbreaklı cihazım var

Android cephesine 2 açıdan olumsuz bakıyorum: 1. Marketi ki %90'ı çöp. 2. Uzun vadeli kullanımda ROM ile root ile uğraşmıyorsan en güçlü cihaz bile şişiyor; RAM canavarı bir sistem adamın canını sıkıyor.

Diğer taraftan Android halihazırda özgürlükle geliyor.

Samsung S4'ü hariç tutarsak en azından ilk 6 aylık kullanım açısından oldukça güzel cihazlara da sahip. S4 ise aldığım gün kamerasını arkadan öne çevirirken donup kaldığı ve cihazı restart yapmadan düzelmediği için gelmiş geçmiş ve belki de gelecek en büyük ÇÖP diyorum.

Android güncellemelerinin herhangi bir cihaza ya geç gelmesi ya da 1 kez gelip 1 daha hiç gelmemesi işin en can sıkıcı kısımlarından birisi.

iOS cephesinde ise market ön plana çıkıyor. Bilmeyen herkes AppStorede her şey paralı sansa da özünde uygulamaların %80'i ücretsiz. Üstelik birkaç aylık takiple beleşe düşen ücretli uygulamalara sahip olunacak sayı da hiç azımsanacak gibi değil. Öte yandan 100 TL'lik bir alışverişle günlük hayatta sürekli kullanacağımız ve işimize yarayacak 50-60 uygulamayı almak da mümkün.

iOS'de kısıtlamalar da işin en can sıkan kısmı. Bu nedenle jailbreak olmayan bir sürüme geçmek akıl mantık işi değil. Bu arada jailbreak ile en özgür denilen Android sisteminden daha özgür hale getirmek mümkün bir cihazı. Lakin otu püsürü de yüklememek gerekiyor tweaklarda. Yükleyeceksek de şu an için en azından iPhone 5-5S sahibi olmamız lazım; diğerlerinde çok köstürür.

iOS değil de iPhone açısında bakacak olursak: Pil konusu ciddi bir sorun. Wifi ile oldukça uzun bir kullanım süresi sunsa da 3G ile bu süre yarı yarıya düşüyor ki bu da hiç cazip değil. 2-3 ay kullanınca da insan 1 günü nasıl çıkaracağını öğreniyor ama adam gibi konulacak bir pil ile buna hiç gerek kalmayabilirdi.

Kısaca iPhoneden şaşmam; Androide dönmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 23 Mart 2014; 11:17:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bende bir iphone tutkunuyum. androidin gördüğüm bir kaç hatası var.
    1- googleın gereksiz programlarıyla telefon ne kadar hızlı olursa olsun yavaşlama oluyor
    2- androidlerde gördüğüm bir sıkıntıda birgün bakmışsınız rehberiniz tamamen silinmiş olabilir yada uygulamalar siinmiş olabiliyor
    3- androide hackerların ulaşması iostan kolay
    4- bir uygulama yüklediğimizde sd karta tüm veriyi taşıyamıyoruz. root etmek istemiyorum açıkça bunun için

Not: android 64 bitlik telefonlar çıkınca hızlanabilir ama diğer sıkıntılar aynen devam eder
  • iOS'tan daha uzun süre Android kullandım, bir ara 3-4 ay ikisini beraber kullandım. Ne Android ne de başkası iOS'un yanından yakınından geçemez benim penceremden baktığımda. Gerek hızı gerekse uygulamalrı Android'e göre çok çok kaliteli ve güvenli. Ben genellile root'lu kullandım Android'i. iOS'u da JB'li kullanıyorum birkaç aydır. iOS JB'deki hükmü, Android root da yaşayamıyosunuz.
  • Hiç androidde bulaşmadım blacberryden iPhone a geçtim ve o zamanlar telefonun t sinden haberim olmadığını anladım ha android kullanacak olsaydım kesinlikle nexus alırdım firmaların yaptığı şey androidin içine sıçmak özellikle samsung

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Ama cidden çok kaliteli telefonlar. Tasarım, stabilite, kamera, ses kalitesi, uygulama çeşitliliği vs.

Bu söylediğine birde jailbreak eklersen istediğin kısıtlamayı aşarsın diye düşünüyorum o yüzden ios bana göre daha önde bi yazılım.Hep söylüyorum keşke note 3 cihazına ios yüklenebilse.
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Hocam diş işleri olan cihazsa eğer

şaka bir yana beyaz ve 16gb lazım hocam anca yetecek çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Nihayet benim gibi düşünen biri! Size sonuna kadar katılıyorum. Ben de 4S kullandım sonra 5 ay sonra S4'e geçtim. Custom rom falan kurup durdum, en son sıkılıp stocka geri döndüm. Telefonuöu çok seviyorum, fakat tek sıkıntım pil. İnanılmaz hızlı yiyor pili, hele dışarıda mobil veri açıkken. Pilden kaynaklı diye düşünüyorum, yeni orjinal pil almayı düşündüm fakat Samsung öyle satıyor mu? Çünkü bu pilde NFC var ve çok işime yarıyor.

iOS'e ve iPhone'a gelirsek, ikisi de harikulade teknoloji ürünleri. AppStore'daki zarafeti başka hiçbir uygulama dükkanında görmedim. Bu da beni baya uygulama almaya cezbetti. AppStore dışında iTunes harika bir müzik uygulaması. Sevdiğim müzikleri anında alıp indirip dinleyebiliyorum.

Çok yazamayacağım onun için bu kadar yeter. Şu anki tek üzüntüm AppStore'daki uygulamalarım. Onun için de bir iPad almayı düşünüyorum. :)

Muhtemelen kullandığın programlar açık kaldığından pil yiyebilir.

alttaki yuvarlak tuşa 2 defa hızlı şekilde basarsan açık programları görebilirsin. açık programları yukarı kaydırarak kapatabilirsin.

• Ben rom kurdum falan diyorum siz bana multitaskingi öğretiyorsunuz. Ayrıca S4ten bahsediyordum pil sorunu olarak. 4Ste zaten alışkanlık olmuştu uygulamaları kapatmak.

Peki S4üm için pil öneriniz var mı? Neden bu kadar hızlı bitiyor olabilir? 5 dakikada yüzde 1 falan yiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

24 Mayıs 2015'e kadar garantisi devam eden Aveadan alınma satılık iPhone 5 32 GB Siyah iOS 6.1.4 Jailbreaklı cihazım var

Android cephesine 2 açıdan olumsuz bakıyorum: 1. Marketi ki %90'ı çöp. 2. Uzun vadeli kullanımda ROM ile root ile uğraşmıyorsan en güçlü cihaz bile şişiyor; RAM canavarı bir sistem adamın canını sıkıyor.

Diğer taraftan Android halihazırda özgürlükle geliyor.

Samsung S4'ü hariç tutarsak en azından ilk 6 aylık kullanım açısından oldukça güzel cihazlara da sahip. S4 ise aldığım gün kamerasını arkadan öne çevirirken donup kaldığı ve cihazı restart yapmadan düzelmediği için gelmiş geçmiş ve belki de gelecek en büyük ÇÖP diyorum.

Android güncellemelerinin herhangi bir cihaza ya geç gelmesi ya da 1 kez gelip 1 daha hiç gelmemesi işin en can sıkıcı kısımlarından birisi.

iOS cephesinde ise market ön plana çıkıyor. Bilmeyen herkes AppStorede her şey paralı sansa da özünde uygulamaların %80'i ücretsiz. Üstelik birkaç aylık takiple beleşe düşen ücretli uygulamalara sahip olunacak sayı da hiç azımsanacak gibi değil. Öte yandan 100 TL'lik bir alışverişle günlük hayatta sürekli kullanacağımız ve işimize yarayacak 50-60 uygulamayı almak da mümkün.

iOS'de kısıtlamalar da işin en can sıkan kısmı. Bu nedenle jailbreak olmayan bir sürüme geçmek akıl mantık işi değil. Bu arada jailbreak ile en özgür denilen Android sisteminden daha özgür hale getirmek mümkün bir cihazı. Lakin otu püsürü de yüklememek gerekiyor tweaklarda. Yükleyeceksek de şu an için en azından iPhone 5-5S sahibi olmamız lazım; diğerlerinde çok köstürür.

iOS değil de iPhone açısında bakacak olursak: Pil konusu ciddi bir sorun. Wifi ile oldukça uzun bir kullanım süresi sunsa da 3G ile bu süre yarı yarıya düşüyor ki bu da hiç cazip değil. 2-3 ay kullanınca da insan 1 günü nasıl çıkaracağını öğreniyor ama adam gibi konulacak bir pil ile buna hiç gerek kalmayabilirdi.

Kısaca iPhoneden şaşmam; Androide dönmem.

Dediklerine tamamen katılıyorum.

Ancak pil ömrünü etkileyen şey kapattığınızı zannettiğiniz ancak arka planda açık kalan programlardır. Alttaki yuvarlak tuşa hızlı bir şekilde iki kere üst üste basarsanız arka planda açık kalan programları görebilirsiniz. O programları yukarı kaydırarak kapatabilirsiniz. Ben bunu devamlı yapıyorum ve iPhone5'in pil ömrü 1,5 gün oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Ben rom kurdum falan diyorum siz bana multitaskingi öğretiyorsunuz. Ayrıca S4ten bahsediyordum pil sorunu olarak. 4Ste zaten alışkanlık olmuştu uygulamaları kapatmak.

Peki S4üm için pil öneriniz var mı? Neden bu kadar hızlı bitiyor olabilir? 5 dakikada yüzde 1 falan yiyor.

Ben şu an için hem iphone 5 hemde HTC one maxhttp://www.htc.com/tr/smartphones/htc-one-max/#/ kullanıyorum.

HTC One Max'te 3200 mah pil var. HTC bu cihaz için kapaklı kılıf şeklinde 1200 mah pil yapmış. Hesapladığından pil kapasitesi toplam 4400 mah oluyor. Türkiye'de yok ama ebay'denwww.ebay.com adresinden alacağım. Bu kılıfı HTC'nın kendi sitesinde görebilirsin. S4 için bu tip bir ürün var mı bilmiyorum, araştırmak gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 23 Mart 2014; 12:40:01 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.