Şimdi Ara

iOS çok gelişmiş ama Android de yaklaşıyor. Siz ne diyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _turbo_

Her ikisini kullanan biri olarak (i4S ve Galaxy S4) android cok daha ugrasmadi lazim cunku eski model olan i4S i galaxy S4 e degismem. Android uygulamalari kalitesiz bu bir ikincisi belli zaman sonra yavasliyor takiliyor bu iki. Her uygulama javayla yazilmis gibi kalitesiz ve raklam dolu.
    konuyu görünce bende yazmak istedim,
    ilk ve son android telefonum sony xperia arc s di
    grüntü olarak kamera filan olarak baya hosuma gitmisti ta ki iphone 4 alana kadar
    iphone gectikten sonra androidi tarihe gömdüm , ios taki stabil calısma hic bi zaman kasmama ve kamera performansını görünce androidde ne kadar eksiklik olduğunu anladım bilmiyorum simdi s5 veya diğer androidli telefonlarda bu kasma problemlerini veya stabil calısma performanslarını gelistirmişlerdir ama bu yıllar önce apple tarafından yapıldı ve üstüne koyarak geliyor.
    burada iphone nin de kötü yönlerinden bahsedeceğim tabiki, iphone 4 ve 4s kullanırken hic bi zaman sarj kablosunda bi problem yaşamadım iste büyük dediler nokia nın ki gibi ince bisey olsun dediler adamlar iphone 5 ile 16 pin li sarj kablosunu getirdiler sıkıntılar başladı bu sefer yapamadılar
    şu an iphone 5 kullanıyorum sarj da sıkıntı var takıyorum sarj oluyor diyor arkamı dönüom olmuo genelde sessizde kullanıyorum vızıldıyo sarj oluyo diye geri gidiyo, formdada araştırdım bu 16 pin li sarj kablolarında baya sıkıntı var cabuk bozuluyolar...

• quote:

Orijinalden alıntı: AHMETSELCUK

konuyu görünce bende yazmak istedim,
    ilk ve son android telefonum sony xperia arc s di
    grüntü olarak kamera filan olarak baya hosuma gitmisti ta ki iphone 4 alana kadar
    iphone gectikten sonra androidi tarihe gömdüm , ios taki stabil calısma hic bi zaman kasmama ve kamera performansını görünce androidde ne kadar eksiklik olduğunu anladım bilmiyorum simdi s5 veya diğer androidli telefonlarda bu kasma problemlerini veya stabil calısma performanslarını gelistirmişlerdir ama bu yıllar önce apple tarafından yapıldı ve üstüne koyarak geliyor.
    burada iphone nin de kötü yönlerinden bahsedeceğim tabiki, iphone 4 ve 4s kullanırken hic bi zaman sarj kablosunda bi problem yaşamadım iste büyük dediler nokia nın ki gibi ince bisey olsun dediler adamlar iphone 5 ile 16 pin li sarj kablosunu getirdiler sıkıntılar başladı bu sefer yapamadılar
    şu an iphone 5 kullanıyorum sarj da sıkıntı var takıyorum sarj oluyor diyor arkamı dönüom olmuo genelde sessizde kullanıyorum vızıldıyo sarj oluyo diye geri gidiyo, formdada araştırdım bu 16 pin li sarj kablolarında baya sıkıntı var cabuk bozuluyolar...

Alıntıları Göster
    Lg G2 + ipad mini + ipod touch 4 kullanıcıyım. ipadle ipodu galaxy S3 kullanırken almıştım. Samsung kullanan biri androidi kötülememeli. Samsungun arayüzünden kaynaklanan sorunları androide yüklemek hata. G2 kullanmaya başladığımdan beri ipad mini çekmecede yatıyor. ipodu da yeğenime verdim hello kity kasıyor şimdi.

Ama G2 nin gündüz çekimleri İphone 5 ten çok daha iyi. 2 tane ip5 kullanan arkadaşım sosyal platforma koyacağı fotoları benim telden çekip kendine whatsapp la atıyor.

• Bir dahaki telefonum iPhone olacak.Neden mi?
    1-Google güncelleme çıkarıyor bize gelene kadar bir üst versiyon çıkıyor.Diyeceksiniz Nexus.Nexus 4 le Nexus 5 bile aynı anda güncelleme almıyor.
    2-2 sene olmadan destek kesiliyor.Hangi marka olursa olsun.Samsung,Lg,Sony.
    3-Bir kere Androidi stabil kullanmak istiyorsanız donanım iyi olmak zorunda.Şu an kullandığım Optimus G de bile aşırı yüklendiğimde kasmaları yaşıyorum.
    4-Play Store tam anlamıyla ÇÖPLÜK!Bir uygulama ya ilk iOS a geliyor ya da hiç gelmiyor.Play Store daki virüslü uygulamalardan ve çöp yorumlardan bıktım usandım.Ayrıca Play Store da uygulama keşfetmeniz imkansız gibi birşey.Kullanıcılar en çok hangi uygulamayı kullanıyorsa hep o yukarıda kalıyor.Yeni gelen uygulamalara baktığımızda ise 10 uygulamadan 9 u ya dandik yada dolandırma amaçlı yapılmış uygulamalar.
    5-Herhangi bir markanın verdiği destek Apple ın verdiği destekle yarışamaz bile.Telefonumda ölü piksel var garantiye yollasam kullanıcı hatası diye geri çevirecekler diye korkuyorum.Veya masraf çıkartacaklar.
    Daha var aslında ama aklıma gelmiyor.Bu sebepler bile Apple a geçmek için yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Galaxy Ace
    Galaxy S4
    Galaxy S4 mini kullandım. S4 miniyi hala kullanıyorum. Daha önce ip4 ve ip5 kullandım. Şarj omru yuzunden 5 i satıp s4 mini aldım. Kullanim sıram şöyle oldu ;

Ace
    ip4
    S4
    ip5
    S4 mini. Sarj suresi yuzunden s4 miniye gectim. Ama iPhone kullanırken ben daha once telefonmu kullanmışım sozunu cok soyledim. Kuzenimde S3 mini var iPhone 5 kullanirken elime aldim karistirdim biraz. Bildigin takoz. Ana menu gecisleri kasiyor falan. IOS CANDIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zengin Değil Varlıklı

Galaxy Ace
    Galaxy S4
    Galaxy S4 mini kullandım. S4 miniyi hala kullanıyorum. Daha önce ip4 ve ip5 kullandım. Şarj omru yuzunden 5 i satıp s4 mini aldım. Kullanim sıram şöyle oldu ;

Ace
    ip4
    S4
    ip5
    S4 mini. Sarj suresi yuzunden s4 miniye gectim. Ama iPhone kullanırken ben daha once telefonmu kullanmışım sozunu cok soyledim. Kuzenimde S3 mini var iPhone 5 kullanirken elime aldim karistirdim biraz. Bildigin takoz. Ana menu gecisleri kasiyor falan. IOS CANDIR.
    Android sistem canavarı karakterini yok etmediği sürece, kasasına bir çuval para döküp pişman olan insanlar her zaman var olacaktır, Samsung'un arayüzü mahfediyor falan hikaye S3'de kullandım Note 3'de kullandım fark etmiyor, 10GB ram taksınlar gene kasılacak ve takılacak, "benim galaksi bilmemneyim hiç takılmaz"cılar da damlar birazdan.

Bir delille kırk alimi alt ettim, kırk delille bir cahili alt edemedim. Hz. Mevlana

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Home tuşuna ekranı uyandırmak dışında hiç basmıyorum ki. Kaldı ki multitasking için 2 kere tıkırdatayım :) Zephyr sağ olsun; home tuşuyla yiçbir işim olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frankdal

Bende Android cephesinden iOS cephesi geçtim sanırım biraz zıt düşünceler taşıyoruz.
    iPhone rüyalarıma giren bir telefondu telefonu kullanmaya başladığım andan itibaren ben şuana kadar telefon kullanmamışım dedim.
    Not: 3 yıl Android kullandım.
    Edit : Kullandığım cihazlar galaxy ace,Galaxy S3 ve galaxy s4 mini kullandığım cihazlar ace dışında hafife alınacak makineler değil.

aynen galaxy ace, galaxy s3, s4 mini kullandım bende şansa bak ama her türlü ios daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDDH

quote:

Bende Android cephesinden iOS cephesi geçtim sanırım biraz zıt düşünceler taşıyoruz.
    iPhone rüyalarıma giren bir telefondu telefonu kullanmaya başladığım andan itibaren ben şuana kadar telefon kullanmamışım dedim.
    Edit : Kullandığım cihazlar galaxy ace,Galaxy S3 ve galaxy s4 mini kullandığım cihazlar ace dışında hafife alınacak makineler değil.

aynen galaxy ace, galaxy s3, s4 mini kullandım bende şansa bak ama her türlü ios daha iyi

Şuan ne kullanıyorsunuz hocam?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CDDH

quote:

Şuan ne kullanıyorsunuz hocam?

4s

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Android sistem canavarı karakterini yok etmediği sürece, kasasına bir çuval para döküp pişman olan insanlar her zaman var olacaktır, Samsung'un arayüzü mahfediyor falan hikaye S3'de kullandım Note 3'de kullandım fark etmiyor, 10GB ram taksınlar gene kasılacak ve takılacak, "benim galaksi bilmemneyim hiç takılmaz"cılar da damlar birazdan.

Bir delille kırk alimi alt ettim, kırk delille bir cahili alt edemedim. Hz. Mevlana

Sanırım iOS'un rahatlığına bu sebepten dolayı alıştım. iOS donanımla uyumlu olduğundan rahat rahat kullanıyorum.

Android'i ise ensekliğinden dolayı tercih ediyorum.

Olay aslında winows-mac os-Linux arasındaki çekişmeye benziyor.

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Hele o konuya hiç girilmez hocam

Yeni vindovs alırsınız geçmersiniz karşısına şu kadar ram şu kadar ekran kartı oooo bilmemkaç çekirdek işlemci düğmeye basarsın açılır

Ilk 12 dakika kayıt sonra 15 dakika uygulamalar yükleniyor lütfen bekleyin sonra güncellemeler yükleniyor bilmemkim sitesindeki bilmemkim video flash güncel olmadığından açılamıyor güncelleyiniz

Uygulama desteği çok mu evet tıpkı Android destekleyen firmalar ve firmacıklar gibi

Mac kullanıcısı senede 1 fen fazla güncelleme geldiği zaman söylenir vindovs hergüne güncellenecek birşeyler buluyor

İşim yüzünden mac makineme win7 yükledim normal bilgisayar ile aldığım performansın iki katını alıyorum 4 gb ram ile 3ds max de.

Android neden bu kadar çok çünkü her cihaza yükleniyor adam 2500 TL veriyor note 3 alıyor 6 ay bekliyor 4.4 gelsin diye
    Çinlinin teki board un üstüne plastik bir kasa yapıyor 199 tl ye Antalya da tablet satıyor Android 4.4.2 li

Samsung un hatası kendi kendini Android e mahkum etmesi oldu. Geç kaldı ve sonu Nokia gibi olacak hep birlikte. Yaşayıp göreceğiz.

• Androidin kamerası iphone da olsa harika olur mesela samsungun kullandığı kamera cok iyi birde iOS 7 pil sorunu çözülse cok cok iyi olur

• pil sıkıntısı yüzünden beni bile soğuttu

note 3 çok çekici duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

pil sıkıntısı yüzünden beni bile soğuttu

Note 3 tavsiye etmiyorum Samsung Touchwiz olduğundan.
    3GB Ramli süper performanslı cihazı öldürüyor resmen o arayüz.
    Samsung o yüzden donanıma abanmasına rağmen hiç de stabil değil örnek olarak rahatlıkla One-S4 ikilisini verebilirim.

Android cephesinde hTC bence bir numara, daha sonra LG ve Sony takip ediyor..

• Şarjın yoksa bir hiçsin. Ya cebinde telefon agırlık yapar yada şarj etmek için taşıdığın şarj aleti
    %60 işletim sistemi %40 batarya. En iyi kombinasyonu hangi telefonda yakalıyorsan onu kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

pil sıkıntısı yüzünden beni bile soğuttu

1 yıl vodafone 945, 2 yıl galaxy nexus kullandım. Nexus'un suyunu çıkartırcasına kullandım, her türlü romu her türlü kernel ve scriptlerle kombine ederek en iyi performansı veren kombinasyonla devam ediyordum (öğrenciydik iş güç yok tabi ). iş hayatına başlayınca külfet olmaya başladı. custom romları bilen bilir, en olmadık yerde yok kamera durduruldu yok uygulama durduruldu diyebiliyor zaman zaman. bu durumlar en olmaması gereken zamanlarda başıma gelince gittim 5S aldım. başka bi android cihaz alamam çünkü kendimi biliyorum, hastalık oldu bende custom rom işi, gene rootlar gene customlarım gene başımı ağrıtırım. o yüzden ios'a geçtim, ki hem stabilitesi hem pratikliği ile yardımcı oldu bana.

jailbreak yapmayı kesinlikle düşünmüyorum, çünkü bi deneyip onun da tadını alırsam onu da bırakamam, gene uğraşır dururum stock haliyle ios bana fazlasıyla yetiyor şu aşamada.

ayrıca bazı uygulamaların görünüşleri ve animasyonları ios'da daha farklı ve android için yapılanlarından daha güzel oluyor, göze daha çok hitap ediyor.

bundan sonra bu koşullar devam ettiği sürece ios kullanmaya devam edeceğimi düşünüyorum. ama hobi amaçlı bi android alıp kurcalamaya da yok demem

• Android gerçekten gelişiyor özellikle hTC sadece androidin stabil yüzünü gösterirdi lakin artık her üretici kendi çapında güzel performanslar sunan cihazlar çıkarıyorlar tabii bu sözlerim sadece amiral gemi tabir edilen android cihazlar için geçerli evvela iOs her zaman 1 adım önde olacaktır,bu da bir gerçek.

• İos zamanla ölüyor. Uygulama için tablet almak daha mantıklı, geniş ekran, yeterli pil ömrü, stabil bir sistem ve harika bir market. Yalnız dışarıdan müzik yükleme tam işkence. Zaten itunes programı bilerek bu şekilde tasarlanıyor, yani para verip müzik satın al, ebook satın al, uygulama satın al ama iş dışarıdan yüklemeye gelince olay tamamen değişiyor.
    Tabi çinlilerin yaptığı bir itunes var ama ios kullanıp da pc programında çakmasını kullanmak bana doğru gelmiyor.

Android veya windows phone öyle değil. Micro sdli modellerde, kartı takın pcye, kopyala yapıştırla milyon tane müzik,video, ebook, pdf atın tablete veya telefona, gidin dosya yöneticisine, açın kullanın. Pratiklik budur. Bunu da incelediğim kadarıyla windows gayet güzel yapabiliyor. Tabi android, word dosyasına bakarken bile kilitlenebilir, ev ekranına dönmek için bekletebilir.
    O yüzden windows hem ucuz hem stabil bir alternatif olarak parlıyor. Pil, stabilite ve tasarım olarak iyi cihazlar var.
    Bu yüzden 1000liraya kadar windows tel alınır, üzerine ipad alınarak bu iş bitirilir.

• quote:

Yeni vindovs alırsınız geçmersiniz karşısına şu kadar ram şu kadar ekran kartı oooo bilmemkaç çekirdek işlemci düğmeye basarsın açılır

Ilk 12 dakika kayıt sonra 15 dakika uygulamalar yükleniyor lütfen bekleyin sonra güncellemeler yükleniyor bilmemkim sitesindeki bilmemkim video flash güncel olmadığından açılamıyor güncelleyiniz

Uygulama desteği çok mu evet tıpkı Android destekleyen firmalar ve firmacıklar gibi

Mac kullanıcısı senede 1 fen fazla güncelleme geldiği zaman söylenir vindovs hergüne güncellenecek birşeyler buluyor

İşim yüzünden mac makineme win7 yükledim normal bilgisayar ile aldığım performansın iki katını alıyorum 4 gb ram ile 3ds max de.

Android neden bu kadar çok çünkü her cihaza yükleniyor adam 2500 TL veriyor note 3 alıyor 6 ay bekliyor 4.4 gelsin diye
    Çinlinin teki board un üstüne plastik bir kasa yapıyor 199 tl ye Antalya da tablet satıyor Android 4.4.2 li

Samsung un hatası kendi kendini Android e mahkum etmesi oldu. Geç kaldı ve sonu Nokia gibi olacak hep birlikte. Yaşayıp göreceğiz.

Samsung geçmişte bir çok işletim sistemi kullandı.

Mesela Nokia'nın kullandığı Symbian'lı telefon çıkardı, tutmadı.

Mesela BADA işletim sistemli Wave ve Wave2 çıkardı. Ama BADA için program bile bulamıyorsunuz.

Mesela Win mobile 6,5'li OMNiA çıkardı ama o da tutmadi.

Şimdilerde Android'li telefonlar çıkartıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

quote:

Samsung geçmişte bir çok işletim sistemi kullandı.

Mesela Nokia'nın kullandığı Symbian'lı telefon çıkardı, tutmadı.

Mesela BADA işletim sistemli Wave ve Wave2 çıkardı. Ama BADA için program bile bulamıyorsunuz.

Mesela Win mobile 6,5'li OMNiA çıkardı ama o da tutmadi.

Şimdilerde Android'li telefonlar çıkartıyor.

yaptığın işin arkasında durmazsan ya da ısrarla elindeki kötü materyali iyi diye sunmaya kalkarsan yok olmaya mahkumsun Nokia'nın ve Samsung'un hikayesi budur, iPhone ilk çıktığında AppStore bile yoktu hatırlayanlar vardır, Bluetooth vs. gibi o dönemin standart özellikleri yok diye insanlar taş ile 3Gs i kıyaslıyorlardı capslerde.

Samsung BADA'yı öldürmek yerine gereken önemi verse idi bugün o da sayılanlar arasına girerdi, Microsoft Omnia lardaki 6.5 rezaletinden sonra vazgeçti mi?

İşlemcisini bile samsung yapıyor kardeşim iPhone'ların. Elinde bu kadar teknolojik materyal var iken birinci olmak yerine özgür işletim sistemi diye insanların kandırıldığı mağazasının halkalı çöplüğüne döndüğü bir işletim sisteminde diretmek?

BlackBerry'nin bile bir kariyeri var ya

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.