Şimdi Ara

iOS çok gelişmiş ama Android de yaklaşıyor. Siz ne diyorsunuz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İki tane androidli samsung cihazım oldu. Bu iki cihaz arasında bir iphone 4 deneyimim var. Çok değil 2 hafta önce falan da 5s aldım.

İki sistemi de iyi bilen biri olarak söylüyorum : Android kurcalamak için, Ios kullanmak için.

Iphone 4'ü ilk aldıgımda bu ne ya böyle, masaüstü bile yok, widget ekleyemiyorsun diye düşünmüştüm. Garip gelmişti, alışamamıştım.

Sonra hevesimi aldım yeteri kadar androidden. Android bir hevesten başka bir şey değil. Xposed framework yükle status bar yazılarını renklerini değiştir, rootla greenify gibi uygulamalara kafa patlat. Titanium backup ile haşır neşir ol, sürekli rom dene kaldır yedekten yükle.

Abi bi yerden sonra gına geliyor. Bıkıyorsun, telefon seni kullanıyor android cihazda, sen telefonu kullanmıyorsun ki.

Ios öyle değil, bir kere işletim sisteminin kendisi stabil. Standart sistem uygulamaları android'in fersah fersah ötesinde. Gelen bildirimleri (kilit ekranı) doğrudan açabilmek için bile androidde ekstra bir şeyler yüklemek zorunda kalıyorsun, ios'ta bildirimler her uygulama için standart.. Yani uğraşarak, zaman harcayarak sistemi adam ediyorsun androidde, ios hazır geliyor.

Farklı deneyim isteyen içinse jb var zaten. Dediğim gibi android kurcalamak, ios kullanmak için.

Tek bildiğim şey, olur da android'e geri dönecek olursam ( ki şu anda böyle bir atraksiyona hiç gerek yok) bu kesinlikle samsung bi cihaz olmayacak onu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Hele o konuya hiç girilmez hocam

Yeni vindovs alırsınız geçmersiniz karşısına şu kadar ram şu kadar ekran kartı oooo bilmemkaç çekirdek işlemci düğmeye basarsın açılır

Ilk 12 dakika kayıt sonra 15 dakika uygulamalar yükleniyor lütfen bekleyin sonra güncellemeler yükleniyor bilmemkim sitesindeki bilmemkim video flash güncel olmadığından açılamıyor güncelleyiniz

Uygulama desteği çok mu evet tıpkı Android destekleyen firmalar ve firmacıklar gibi

Mac kullanıcısı senede 1 fen fazla güncelleme geldiği zaman söylenir vindovs hergüne güncellenecek birşeyler buluyor

İşim yüzünden mac makineme win7 yükledim normal bilgisayar ile aldığım performansın iki katını alıyorum 4 gb ram ile 3ds max de.

Android neden bu kadar çok çünkü her cihaza yükleniyor adam 2500 TL veriyor note 3 alıyor 6 ay bekliyor 4.4 gelsin diye
    Çinlinin teki board un üstüne plastik bir kasa yapıyor 199 tl ye Antalya da tablet satıyor Android 4.4.2 li

Samsung un hatası kendi kendini Android e mahkum etmesi oldu. Geç kaldı ve sonu Nokia gibi olacak hep birlikte. Yaşayıp göreceğiz.

Samsung geçmişte bir çok işletim sistemi kullandı.

Mesela Nokia'nın kullandığı Symbian'lı telefon çıkardı, tutmadı.

Mesela BADA işletim sistemli Wave ve Wave2 çıkardı. Ama BADA için program bile bulamıyorsunuz.

Mesela Win mobile 6,5'li OMNiA çıkardı ama o da tutmadi.

Şimdilerde Android'li telefonlar çıkartıyor.

yaptığın işin arkasında durmazsan ya da ısrarla elindeki kötü materyali iyi diye sunmaya kalkarsan yok olmaya mahkumsun Nokia'nın ve Samsung'un hikayesi budur, iPhone ilk çıktığında AppStore bile yoktu hatırlayanlar vardır, Bluetooth vs. gibi o dönemin standart özellikleri yok diye insanlar taş ile 3Gs i kıyaslıyorlardı capslerde.

Samsung BADA'yı öldürmek yerine gereken önemi verse idi bugün o da sayılanlar arasına girerdi, Microsoft Omnia lardaki 6.5 rezaletinden sonra vazgeçti mi?

İşlemcisini bile samsung yapıyor kardeşim iPhone'ların. Elinde bu kadar teknolojik materyal var iken birinci olmak yerine özgür işletim sistemi diye insanların kandırıldığı mağazasının halkalı çöplüğüne döndüğü bir işletim sisteminde diretmek?

BlackBerry'nin bile bir kariyeri var ya

Bu arada samsung işlemcilerin amelelik kısmını yapıyordu. Tasarım tamamen apple'a aitti işlemcilerin. Yani samsung'un yaptığı şey üretimdi. Kendi tasarlayıp üretmiyordu yani. Kendi işlemcisi olan exynos'a bakarak bunu anlayabilirsiniz.

Tasarım işini becerebilse samsung zaten tasarım meraklısı insanlara da hitap edebilirdi. Samsung cihazları tasarım olarak birbirinden ayıran tek şey nerdeyse boyutu. Özgünlük sıfır.

• apple hem kendi yazılımını yapıyor hem kendü donanımını yapıyor.
    böyle bir uyum, android de hiç bir zaman tam olarak olmayacak.
    android ise paylaşıma açık bir sistem.
    İos hiç bir zaman android kadar açık bir sistem olmayacak.
    buna göre bir seçim yapıyorsun işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence hiç yaklaşamaz android marketinden başlıyorum herşeyi çöp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 aydir S3 kullaniyordum, stock rom disinda rom kullanmadim, root da yapmadim. Toplasaniz 3-4 defa sifirlamisimdir cihazi o kadar. TouchWiz'i ilk birkac gun disinda hic kullanmadim genelde Zeam Launcher kullandim, en son baska bir launcher'a gectim su an ismini hatirlayamadim. Bircok Samsung ve Google yazilimini devre disi birakmistim, haftada birde wipe cache yapiyordum. Gayet stabil ve duzgun kullandim. Kisacasi Samsung cihazi sisiriyor diye Samsung cihaz stabil kullanilmaz anlayisi yanlis. Rehbere giris surem kisalmadi ya da cihazim iPhone kadar hizlanmadi; ancak cihazim da sismedi. Uygulamalari surekli kur kaldir yapan biri degilim kullandigim 30-40 uygulama vardi onlari da kullanarak 8 ay gecirdim gayet de memnundum.

HTC One'in fiyatlari iyice dussun alip atacagim kenara.

iPhone kadar pratik bir S3 kullanmadim; ancak gayet de yeterli seviyede fayda sagladim Android'ten ve S3'ten.

Su anda iPhone kullaniyorum evet daha pratik daha gorsel daha guzel ve en onemlisi daha stabil uygulamalar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iphone da sadece icloud özelliği güzel. Androidte de dropbox var aynı işi gören ama bir icloud değil. Onun dışındaki şeylerde benim için android daha iyi.(htc için konuşuyorum)
  • Ben de iPhone 4 den lg nexus 4 e gectim custom rom islerine her ise girdim sonra da telefonda androidin bana gore olmadigina karar verdim ve 5s e gectim. Ayrica nexusun buyuklugu beni rahatsiz etti tek elle kullanimda rahat degildi.

Ben telefonu sosyal medya, internet vs icin kullaniyorum. Bence bu konularda iPhone daha iyi facebook uygulamasi, twitter uygulamasi vs cok daha kararli.

Ben telefonda iPhone dan tablette ise androidden sasmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle bi alıntı yaparak konuya nokta koyulsun diyorum

quote:

Zig ZagKayıt Tarihi: 8 Nisan 2009 şikayet19 sa. önce, 13:31 Hocam merhaba tekrardan
    Bende Optimus G var biliyorsunuz. Ancak sıkılmaya başladım.
    Takas etmeyi düşündüğünüz telefon var mı elinizde ?

iPhone 5 ilanını görünce yazdım aslında. İlana Optimus G yazmamışsınız ama belki başka telefonunuz vardır diye yazayım dedim. İyi günler

android kullanan birin herzaman aklında ios

ios kullanan birinin de herzaman android vardır ve hep kalacaktır

bende aynı durumdayım çünki zaman zaman android zaman zaman ios kullanıyorum

ama ağırlık iosta
  • Selamlar, android sistemin YETERSİZ telefonlar sebebi ile bu kadar eleştirildiğini düşünüyorum. Bende o şekilde eleştiriyordum. Şuan iPhone5 kullanıcısıyım ilk zamanlar çok güzeldi. Yalnız çok içten yazıyorum bu telefonun ekranı şarjı ve kısıtlamaları bana yetmiyor. Hoşuma gitmiyor. En yakın zaman içerisinde android cephesine çekileceğim. Telefonumu seviyorum ama ben bir uygulamayı büyük ekranda istediğim süre tadımlık değil kullanamazsam bence bu çok saçma 3g açmaktan ekran parlaklığı yükseltmekten korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugradrn

Selamlar, android sistemin YETERSİZ telefonlar sebebi ile bu kadar eleştirildiğini düşünüyorum. Bende o şekilde eleştiriyordum. Şuan iPhone5 kullanıcısıyım ilk zamanlar çok güzeldi. Yalnız çok içten yazıyorum bu telefonun ekranı şarjı ve kısıtlamaları bana yetmiyor. Hoşuma gitmiyor. En yakın zaman içerisinde android cephesine çekileceğim. Telefonumu seviyorum ama ben bir uygulamayı büyük ekranda istediğim süre tadımlık değil kullanamazsam bence bu çok saçma 3g açmaktan ekran parlaklığı yükseltmekten korkuyorum.

aynı hisleri androide geçtikten sonra ios için his edeceksiniz

tecrübe ile sabit

tüm isteklerimizi karşılayacak bir işletim sistemi yok

bazan kasten mi çıkartmıyorlar diye düşünmüyor değilim

standart fabrika çıkışı android cihazlar çok iyi olsalar neden custom rom yazmak için adamlar yırtıyor bi yerlerini

veya stock ios tüm ihtiyaçları karşılıyorsa neden jb için uğraşılıyor

ios istese bi anket yapar insanların ihtiyaçlarını belirler ve karşılayacak sistemi çok kısa sürede yazıp sürer piyasaya

android de durum sıkıntılı sistem gereği sanal makina dalvik cache vs gibi etkenlerden kasılmalar şişmeler var

zamanla düzelecek

• yogun54 Y kullanıcısına yanıt
    Konuyu biraz daha genişletelim hocam.
    Windows Phone hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bendeki Optimus G'yi satıp mesela bi Lumia 1320 alsam mantıklı olur mu ?

Çok stabil diyorlar. Markette uygulama ve temel oyunlar var. Zaten gir Phablet arıyorum ve pil süresi de gayet iyi.

Siz ne dersiniz WP8 ve Lumia 1320 için ?
  • İphone 5 16gb Beyaz 'dan LG G2 Siyah 16gb a geçtim, müzik falan , film izlemediğim için rahat yetiyor bana webde gezinme, alo,msj ,basit işler yapıyorum genelde ama, fikrim;

- ios 7 facia idi benim için alışamadım alışmak istemedim, çocuksu geldi.
    - G2 aldım 150 TL fark verdim "0" olarak neyse, kamera tek kelime ile iphone u resmen aratıyor, gündüz çekti mi çekiyor bomba fotoğraflar ama denk gelirse, ne denk gelirse ama bende bilmiyorum. iphone ile anında foto çekiyordum. gece gündüz kaliteli.
    - Android kötü bir işletim sistemi değil artık, ben android li ilk telefon samsung galaxy ile başladım android 1.00 , rezaletti tabi.
    - En rahatsız eden şey , androdi de anlık takılmalar, PC'deki microshuttering gibi yani. Face'ye bile aşağıya kaydırırken takılıyor. ios yağ gibiydi, detay aama fark.
    - 5.5" iphone gelsin min 2 sene sorunsuz götürecek iphone 6 bekliyorum.
    - Birde android cihaz pahalı alınmaz emininm artık çünkü 600TL'lik discovery ne ise LG g2 o, yada S4 , birbirinden farklı şeyler yapamıyorsun standart zaten. Ama iphone tek. Başka ios cihaz olsa farklı olurdu ama yok.
    - Genel olarak pişman değilim geçtiğime ekranı ufak çünkü i5 in ama,bi dünya para verdiğimiz android telefonlar değerini göstermiyor bu bile sebeptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Konuyu biraz daha genişletelim hocam.
    Windows Phone hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bendeki Optimus G'yi satıp mesela bi Lumia 1320 alsam mantıklı olur mu ?

Çok stabil diyorlar. Markette uygulama ve temel oyunlar var. Zaten gir Phablet arıyorum ve pil süresi de gayet iyi.

Siz ne dersiniz WP8 ve Lumia 1320 için ?

ne kadardır android kullanıyorsun

ortala 6-7 ay

bu kadar sürede sıkıldın mı sıkıldın

wp8 li cihazı aldıktan bu tempoda 1 ayda sıkılırsın

çok tekdüze bir işletim sistemi

kişiselleştirme ios gibi hatta beter arkaplan resmi yok

herşey kutucuklardan ibaret

stabil mi stabil iosa en yakın stabil sistem bence

düşük sistem gereksinimi ile çok şey yapılıyor

1gb ram ile bile dünya kadar uygulama vs çalışıyor

wp8.1 de değişiklikler olacak deniyor bekleyip görmek lazım

• Android fakir işi gibi oldu bir lüxlüğü öZelliği kalmadı. Ayrıca güvenlik açısındanda ios önde gelir en çok androidlerde ve bu kullanıcılar virüs var. Ve store çingene pazarı gibi canı sıkılan uygulama yapmış virüs atmış Apple yazılımsal ve donanımsal pek bi sıkıntı çekmiyor. Arıza sorunu yok tek kötü tarafı ilerde güncelleştirmelerin durdurulması şu anda iphone 3g lerin kullanılmaması gibi yani 2 yıl sonra jb yapmazsan kaldır at yeni çıkanını al. Bir başka sıkıntısıda kolay dosyalama sistemi yok ve fazla kisişelleştiremiyorsunuz iphonu.
    Android mi ? İos7 mi ? Soruna kesin cevap ios.
    İphone 5S kullanıcısıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: firatsen

Android fakir işi gibi oldu bir lüxlüğü öZelliği kalmadı. Ayrıca güvenlik açısındanda ios önde gelir en çok androidlerde ve bu kullanıcılar virüs var. Ve store çingene pazarı gibi canı sıkılan uygulama yapmış virüs atmış Apple yazılımsal ve donanımsal pek bi sıkıntı çekmiyor. Arıza sorunu yok tek kötü tarafı ilerde güncelleştirmelerin durdurulması şu anda iphone 3g lerin kullanılmaması gibi yani 2 yıl sonra jb yapmazsan kaldır at yeni çıkanını al. Bir başka sıkıntısıda kolay dosyalama sistemi yok ve fazla kisişelleştiremiyorsunuz iphonu.

3 yıllık Android kullanıcısı olup onlarca rom mod, yüzlerce oyun ve uygulama deneyen biri olarak 1 kez bile virüs yemedim.
    Marketi kullanmayı bilmeyen laf etmesin zaten Play Store'a.

iPhone 3G demişsiniz de hocam o telefon 2008 telefonu. 6 yıllık telefona kimse güncelleme vermez.
    Kaldı ki galaxy Nexus gibi bir telefona 18 aydan sonra güncelleme vermeyi kestiler. Lg sony htc tarzı firmaların telefonları çok iyi olmasına rağmen max. 2 belki 3 güncelleme alıyorlar.
    iPhone 4 ise iOS 4 ile geldi ve şuanda iOS 7 kullanıyor.

• Şu androidi kurcalama işi varya, bir zaman sonra mide bulandırıyor. O rom stabil değil, bu romda kamera çalışmıyor, beriki romda gps çalışmıyor. Çok meraklı olduğum halde sıkıldım artık. Yok allah yok iPhone gibi stabilite ve sorunsuzluk hiçbir romda yok.

• Zig Zag kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda çoğu insan zaten bilmiyor rom nedir bilmeyen bile var. Görüneni konuşmak gerekirse diye konuştum keşke herkes sizler gibi bilgili olsa değil mi
    Apple sağlamdır. Bende htc android kullandım. Birçok şeyi rahat yapma konusundada android candır.
    Şunuda belirtmek isterim ki android telefonların kralıda bence htcdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: firatsen

Android fakir işi gibi oldu bir lüxlüğü öZelliği kalmadı. Ayrıca güvenlik açısındanda ios önde gelir en çok androidlerde ve bu kullanıcılar virüs var. Ve store çingene pazarı gibi canı sıkılan uygulama yapmış virüs atmış Apple yazılımsal ve donanımsal pek bi sıkıntı çekmiyor. Arıza sorunu yok tek kötü tarafı ilerde güncelleştirmelerin durdurulması şu anda iphone 3g lerin kullanılmaması gibi yani 2 yıl sonra jb yapmazsan kaldır at yeni çıkanını al. Bir başka sıkıntısıda kolay dosyalama sistemi yok ve fazla kisişelleştiremiyorsunuz iphonu.

3 yıllık Android kullanıcısı olup onlarca rom mod, yüzlerce oyun ve uygulama deneyen biri olarak 1 kez bile virüs yemedim.
    Marketi kullanmayı bilmeyen laf etmesin zaten Play Store'a.

iPhone 3G demişsiniz de hocam o telefon 2008 telefonu. 6 yıllık telefona kimse güncelleme vermez.
    Kaldı ki galaxy Nexus gibi bir telefona 18 aydan sonra güncelleme vermeyi kestiler. Lg sony htc tarzı firmaların telefonları çok iyi olmasına rağmen max. 2 belki 3 güncelleme alıyorlar.
    iPhone 4 ise iOS 4 ile geldi ve şuanda iOS 7 kullanıyor.

Mobogenie ile hiç mi karşılaşmadın ?
    Yorumum görünsün diye 1 yıldız veriyorum diyen veletler hiç mi bunaltmadı seni ?

Google Play gerçekten çöp. Bak uygulama sıkıntısı var demiyorum. Çöp diyorum, uygulamaların da çoğu çöp, kullanıcı yorumlarının da.

- Son güncellemeyle mahvetmişler programı diye bir yorum görüyorsun, bakıyorsun adam ondan önceki güncellemeyi de aynı şekilde eleştirmiş. İşte bu kadar tutarsız Android kullanıcısı.

3 yıllık android kullanıcısıyım diyorsun. ( Ben de 2 sene civarı kullandım.) Hiç kendine neden o kadar rom, mod denedim diye sordun mu ? Denek midir kullanıcı. Saysam sayfalarca sebep söyleyebilirim androidden soğumak için. Ciddi paralar veriyoruz bu cihazlara. O kadar para verip romdu frameworktü uğraşmak çok saçma. Zevk işi falan demeyin, bu zevk değil kendimden biliyorum. Developer olmak istemiyorsan bildiğin mazoşistlik.

• Sanırım iOS kullanan ve telefonda sadece mesaj yazıp sosyal medya kullanan kısımdasınız.
    Telefonla uğraşıp özelleştirmek zaman harcamak benim için daha da zevkli oluyor.
    6 ay iPhone 4S, 1 yıl iPad 3 kullandım. İkisi de JB'li olmasına rağmen Root kadar yetkiniz olamıyordu.

Nexus ve Optimus G'de Rom atmamın nedeni tamamen keyiftendi. Optimus G Stock Romu en stabil Stocklardan birisi. Hem de Root yapıp çeşitli ayarlarla özelleştirince mükemmel oluyor.

Hem pil süresi, hem ekran boyutu hem çeşitliliği hem de özgürlüğüyle Android'den şaşmam. Başkalarının ne kullandığı beni ilgilendirmiyor, ama Android kullanıcılarına laf edilmesinden hiç hoşlanmam. İsteyen istediğini kullansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 25 Mart 2014; 15:28:52 >
  • quote:

Sanırım iOS kullanan ve telefonda sadece mesaj yazıp sosyal medya kullanan kısımdasınız.
    Telefonla uğraşıp özelleştirmek zaman harcamak benim için daha da zevkli oluyor.
    6 ay iPhone 4S, 1 yıl iPad 3 kullandım. İkisi de JB'li olmasına rağmen Root kadar yetkiniz olamıyordu.

Nexus ve Optimus G'de Rom atmamın nedeni tamamen keyiftendi. Optimus G Stock Romu en stabil Stocklardan birisi. Hem de Root yapıp çeşitli ayarlarla özelleştirince mükemmel oluyor.

Hem pil süresi, hem ekran boyutu hem çeşitliliği hem de özgürlüğüyle Android'den şaşmam. Başkalarının ne kullandığı beni ilgilendirmiyor, ama Android kullanıcılarına laf edilmesinden hiç hoşlanmam. İsteyen istediğini kullansın.

Yazdığım mesajdan normal kullanıcı olmadıgımı anlaman lazımdı. Olmadı geçmiş konularda ve yazdıgım mesajlara bakabilirdin.

Standart sistem uygulamalarını sorunsuzca kullanan kısımdayım ben.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.