Şimdi Ara

intihar edeceğim artık iyice psikolojim bitti lütfen bir çıkış gösterin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 da oks sınavında anadolu lisesi kazanmıstım hayallerim vardı ailem zorla ve baskıyla beni meslek lisesine yolladı haliyle üniversiteyede gidemedim alt yapım olmadığından zaten lisede okuduğum bölümdende nefret ederek okumustum ailemin zorbalıklarıyla askere gidip geldim aradan yıllar geçti tekrardan üniversiteye hazırlanmak istiyorum sizce çok geçmi 23 yaşında başlayıp 4 yıl okumak kendimden 5 yaş küçüklerle birde alt yapıma sıfır kazanabilecekmiyim sadece bir dershaneyle bilmiyorum hadi diyelim oldu benim yaşıtlarım evlenip çoluk çocuğa karışçaklar hayatını kurcaklar ben hala üniversite sıralarında... hayallaerim yandı gitti ailemden hesapta soramıyorm babam öldü annem terketti gitti kısaca bitti hayatım zamanı geri alamayız biliyorum ama bu işin içindende çıkamıyorum sonunda öldürcem kendimi :(

• Bence zerre kadar geç değil birsürü tanıdığım var akrabaların falan 30 yaşında üni. okuyorlar ama hani sen rahat edemiyceğini düşünüyosan açık öğretimle okuyabilirsin ama 23 yaş hiçte geç değil bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnızmiki

2006 da oks sınavında anadolu lisesi kazanmıstım hayallerim vardı ailem zorla ve baskıyla beni meslek lisesine yolladı haliyle üniversiteyede gidemedim alt yapım olmadığından zaten lisede okuduğum bölümdende nefret ederek okumustum ailemin zorbalıklarıyla askere gidip geldim aradan yıllar geçti tekrardan üniversiteye hazırlanmak istiyorum sizce çok geçmi 23 yaşında başlayıp 4 yıl okumak kendimden 5 yaş küçüklerle birde alt yapıma sıfır kazanabilecekmiyim sadece bir dershaneyle bilmiyorum hadi diyelim oldu benim yaşıtlarım evlenip çoluk çocuğa karışçaklar hayatını kurcaklar ben hala üniversite sıralarında... hayallaerim yandı gitti ailemden hesapta soramıyorm babam öldü annem terketti gitti kısaca bitti hayatım zamanı geri alamayız biliyorum ama bu işin içindende çıkamıyorum sonunda öldürcem kendimi :(

Hocam benden baya büyüksün tavsiye vermek haddime değil ama fikirlerimi söyleyim.

öncelikle 30 yaşında bile üniversiteye başlayanlar var yaş olarak sıkıntı etme 23 yaşındayım kısmını bence geç zaten üniversiteye gidersen senin ysştaki bir sürü insanla karşılaşacaksın. Nerden biliyorsun dersen gir formun ygs lys bölümüne bir suru senin gibi insan var ve benim de akrabalarım var çok sonradan okumaya başlayan. Benim demek istediğim kısım burası değil ama yaşı takma o kadar abartı değil

benim asıl değinmek istediğim "altyapım yok" kısmı. Benim emin ol senden çok çok daha kötü altyapım vardı henüz kesirlerde çarpmayı bile yapamıyor daha 6.sınıfta çık çok düşük yazılı notları alıyordum ve temelim hiç olmadan liseye gittim. Ama baktım ki iş böyle gitmez, 9.sınıfta aklımı başıma aldım ve 8 yılın açığını bir yılda kapadım ben de inanamadım ama oldu. Çok şükür artık denemelerde Türkiye derecesi yaptığım bile oluyor. Bunu senin de gayret etmeni sağlamak için yazıyorum emin ol çok çok daha kötü bir altyapım vardı ve hepsini düzelttim sen de rahat yaparsın başlarda çok düşersin o zaman o düşüşlerde pes etme çünkü ilerde onlar sana tecrübe olacak. Yani gayret edersen istediğin üniversiteyi kazanır birazcık geç olsa da istediğin mesleği elde edersin. Ama severek yaparsın işini. Ve geçmişteki acılarını unutursun ya da çok az hatırlarsın ama hatırladığında da kendinle gurur duyarsın. Yine söylüyorum benden yaşça büyüksün belki yazdıklarım umurunda bile olmaz ama ben sadece temeli bahane etmemeni ve üniversiteyi kazanabileceğini belirtmek için yazdım. Yaş olaraktan emin ol senden daha geç üniversiteye başlayanlar var inşallah her şey istediğin gibi olur, Allah yardımcın olsun eğer cidden başlamak istiyorsan sana temel için yardımcı olacak kaynak isimlerini pmden atabilirim bende de temel sıfırdı ama hallettim yardımcı olabileceğimi düşünüyorum kaynak tavsiyesinde. Hayallerinin peşinde git her şey istediğin gibi olsun
    imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutlugahve -- 28 Nisan 2014; 23:52:10 >

• Bende de tam tersi durum var meslek lisesini isterken anadoluya yolladılar hiç çalışmadım 1 sene kaldım sonra zar zor okudum ve yine istemeyerek te olsa üniversitede okuyorum. Açıkcası mesleğim olsaydı okumayı düşünmezdim.

• Hocam benden baya büyüksün tavsiye vermek haddime değil ama fikirlerimi söyleyim.

öncelikle 30 yaşında bile üniversiteye başlayanlar var yaş olarak sıkıntı etme 23 yaşındayım kısmını bence geç zaten üniversiteye gidersen senin ysştaki bir sürü insanla karşılaşacaksın. Nerden biliyorsun dersen gir formun ygs lys bölümüne bir suru senin gibi insan var ve benim de akrabalarım var çok sonradan okumaya başlayan. Benim demek istediğim kısım burası değil ama yaşı takma o kadar abartı değil

benim asıl değinmek istediğim "altyapım yok" kısmı. Benim emin ol senden çok çok daha kötü altyapım vardı henüz kesirlerde çarpmayı bile yapamıyor daha 6.sınıfta çık çok düşük yazılı notları alıyordum ve temelim hiç olmadan liseye gittim. Ama baktım ki iş böyle gitmez, 9.sınıfta aklımı başıma aldım ve 8 yılın açığını bir yılda kapadım ben de inanamadım ama oldu. Çok şükür artık denemelerde Türkiye derecesi yaptığım bile oluyor. Bunu senin de gayret etmeni sağlamak için yazıyorum emin ol çok çok daha kötü bir altyapım vardı ve hepsini düzelttim sen de rahat yaparsın başlarda çok düşersin o zaman o düşüşlerde pes etme çünkü ilerde onlar sana tecrübe olacak. Yani gayret edersen istediğin üniversiteyi kazanır birazcık geç olsa da istediğin mesleği elde edersin. Ama severek yaparsın işini. Ve geçmişteki acılarını unutursun ya da çok az hatırlarsın ama hatırladığında da kendinle gurur duyarsın. Yine söylüyorum benden yaşça büyüksün belki yazdıklarım umurunda bile olmaz ama ben sadece temeli bahane etmemeni ve üniversiteyi kazanabileceğini belirtmek için yazdım. Yaş olaraktan emin ol senden daha geç üniversiteye başlayanlar var inşallah her şey istediğin gibi olur, Allah yardımcın olsun eğer cidden başlamak istiyorsan sana temel için yardımcı olacak kaynak isimlerini pmden atabilirim bende de temel sıfırdı ama hallettim yardımcı olabileceğimi düşünüyorum kaynak tavsiyesinde. Hayallerinin peşinde git her şey istediğin gibi olsun
    imla

sağol dostum Allah razı olsun sandığının aksine söylediklerin beni bayağ iyileştirdi..kaynaklarıda atarsan sevinirim

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

Bende de tam tersi durum var meslek lisesini isterken anadoluya yolladılar hiç çalışmadım 1 sene kaldım sonra zar zor okudum ve yine istemeyerek te olsa üniversitede okuyorum. Açıkcası mesleğim olsaydı okumayı düşünmezdim.

mesleğim var ama hiç istemediğim ve sevmediğim bir meslek sorunda orada zaten

• Tamam hocam şu an mobildeyim yarın hatırlat mutlaka yazarım tavsiyeleri falan da yazarım hangi derse nasıl çalışılır falan. Daha doğrusu kendi yaptıklarımı yazarım yanlış anlaşılmasın.

cidden bunları dert etme ben de çocuk yaşta buna benzer şeyler yaşadım şu an çok mutlu bir hayat sürüyorum hedefime kitlendim etrafa bakmıyorum sende öyle yap belli mi olur bir şirketin başına geçersin ya da küçük bedenleri iyileştirirsin veya güzel ses tonuna mazlumların haklarını savunan bir avukat olursun. İstersen hepsi olur ben bazen düşününce şok oluyorum nerden nereye gelmişim diye, bu sorunlar da geçecek inşallah.

kusura bakma uzun uzun yazacağım için yarın atabilirim şu an mobilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sutlugahve

Tamam hocam şu an mobildeyim yarın hatırlat mutlaka yazarım tavsiyeleri falan da yazarım hangi derse nasıl çalışılır falan. Daha doğrusu kendi yaptıklarımı yazarım yanlış anlaşılmasın.

cidden bunları dert etme ben de çocuk yaşta buna benzer şeyler yaşadım şu an çok mutlu bir hayat sürüyorum hedefime kitlendim etrafa bakmıyorum sende öyle yap belli mi olur bir şirketin başına geçersin ya da küçük bedenleri iyileştirirsin veya güzel ses tonuna mazlumların haklarını savunan bir avukat olursun. İstersen hepsi olur ben bazen düşününce şok oluyorum nerden nereye gelmişim diye, bu sorunlar da geçecek inşallah.

kusura bakma uzun uzun yazacağım için yarın atabilirim şu an mobilim :)

tamam kardeşim bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim yurtta 90 doğumludan aşağı yok be birader hala okuycaz diye uğraşıyorlar gir kazan oku.oksde anadolu lisesi kazandıysan zaten 1 yıl dershaneye git yeter kazanırsın istediğin yeri bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Bizim yurtta 90 doğumludan aşağı yok be birader hala okuycaz diye uğraşıyorlar gir kazan oku.oksde anadolu lisesi kazandıysan zaten 1 yıl dershaneye git yeter kazanırsın istediğin yeri bence.

öylede araya kaç yıl girdi en son matematiği lise 1 de yani 8 yıl önce gördüm 1 sene dershaneyle nasıl kapatcam 8 yıllık açığı ayrıca adamların 4 yılda gördüklerini dershane bana 1 yılda nasıl öğreticek
  • benim sınıfımda biri 29 diğeri 36 yaşında insan vardı ne geçi

• Acısız bir seyler bulursan deneriz be hafiz, ayip ettin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir bilinçsiz aile gazisi daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üniversiteye 31 yasinda baslayan bir abimiz vardi, 35inde bölüm 1.si olarak mezun oldu. Mezun olur olmaz isini buldu ve evlendi.

Diyecegim o ki, calistigin, caba gösterdigin sürece 23 yas hicbir sey...Sene kaybetme lüksün olmaz sadece.

Önce basindan gecenleri büyük bir hayat dersi say ve üniversiteye hazirlan derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sum 41 -- 29 Nisan 2014; 9:24:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnızmiki Y kullanıcısına yanıt
    ohooo! Bak ben 31 yaşındayım.

Ayrıntıya girmeden anlatayım. 2000'de mezun olunca 1. üniversiteme gittim. Bıraktım! Sınava girdim, 2. üniversiteyi okudum bıraktım! Ailemde bana güven = 0 oldu. Sonra ulan dedim çocuk yaştan beri İnş. Müh. istiyorum onu okuyacam, gittim okudum. Diğer 2 üniversitede 1. sınıfı zar zor geçen ben, 2.00 ortalamayı geç 1.00 ortalamayı bile geçemiyordum burada 3'ü geçtim. Sonra işe başlayacağız derken pat boyundan kanser olduk. Bu bile kötü değil; çünkü o hastalık sayesinde hem sigarayı bıraktım, hem hayatım iş+hastalık sayesinde düzene girdi (haftanın her günü sabah 7'de kalkmak). Millet bunları bilmiyor tabi nasıl oluyorda hem kanser olup hem bu kadar mutlu ve rahat olduğuma anlam veremiyordu. Bilseler bir geçmişimi hak verirlerdi
    30 sene boyunca sürekli fast food'la beselenen ben haftada 1 küçük pizzaya düştüm, şimdi çalışıyorum, iş ve diğer konularda kendimi geliştirmeye yavaştan başladım, ölene kadar da geliştirme sürecek. İşim bitti mi? Hayır. Bundan 10 sene sonra karşıma bir fırsat veya imkan çıkar gerekirse onu düşünüp yeniden başlayabilirim. Evli değilim, bazı arkadaşlarımın 3. çocuğu var.

Şimdi senin mantıkla benim çoktaaan intihar etmem falan gerekiyordu. Korkak insanlar intiharı düşünüri çünkü çözüm bulamazlar. Bir tarafları yemez mücadeleye.

Bilinmesi gereken birşey vardırki Doğa yani kimine göre hayat mücadeledir. Sen mücadelene hücreyken başlarsın, gözlerini kapatıp toprağa girene kadar devam edersin. Herkes eşit şartlarda değil bunu çok iyi biliyorum. İçinden bazen XXX'deki imkan bende olsa neler yaparım demiş olabilirsin. Gerçekten de acaba o imkanlar sende olsa böyle düşünecek misin? Sonuçta o imrendiğin insanların hayatlarını bilmiyorsun. Belki sen daha mutlu olacaksın ileride ona göre, o senden 50 kat zengin ve gösterişli olacak ama mutsuz olacak. Bunun gibi daha birçok şey.

Bir abimiz vardı, yıllarca inşaatlarda amelelik yapıp, bir inşaat mühendisine kızıp gelip tüm ibiriktirdiği parayla inşaat müh okudu ve mühendis oldu. Bunalımı bırak, git biraz aynada kendine bak, tokatla kendini böyle saçma şeyler düşünme çabala diye

• Ayki kullanıcısına yanıt
    sağol abi teşekkür ederim tesellin için ama insan kendine yediremiyor çalışıp istediğim okulu kazanmışken hayallerime ulaşma fırsatı yakalamışken baskı yüzünden başkalarının hataları yüzünden bu duruma gelmeyi yani eğer ben yapamasaydım daha lise sınavında kazanamasaydım tamam derdim ben yapamadım sorumlusuda kendim olurdum veya yanlıs tercih yapsaydım kendim ettim kendim buldum da diyebilirdim ama hiçbirinin sorumlusu ben değilim beni en çok o bitiriyor zaten
  • OKS'de anadolu Lisesini kazandıysan zaten her türlü çalışırsan iyi birşeyler yapabilcek kapasitedesin demektir,geçen yıllarına yanma geleceği düşün benim akram 26 yaşında 1.sınıf okuyor neden çünkü bir hayali var onu gerçekleştiriyor sakın pes etme bu hayat öyle basit değil eğer intihar edersen öbür dünyada pek iyi şeyler beklemiyor olacak seni
  • hangi bolumu istiyorsun ? puanlar dustu bayagi iyi durum ve askerligini yapmissin bunlar arti :) yasin gecmemis gecmisten ders cikar ama gecmise takili kalma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek lisesi bahane olamaz.Meslek lisesi çıkışlıyım, İngilizce Öğretmenliği okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Meslek lisesi bahane olamaz.Meslek lisesi çıkışlıyım, İngilizce Öğretmenliği okuyorum.

Yds yani lys-5 ten 80 sorudan kac soruyu yaptin ? Bende bu yil girip sansimi deneyecegim,2 yillik okudum.Bolum derslerin nedir ve okumasi zor mu ? En onemlisi sinavda en az kac yapmaliyim ? Lakin Ingilizce ogretmenligi istemiyorum,coluk cocukla ugrasirsam karakolluk olurum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 30 Nisan 2014; 6:22:19 >
  • yalnızmiki Y kullanıcısına yanıt
    farketmez, hayatta başına gelen çoğu şeyin sebebi var. Önemli olan nasıl pes ettiğin değil, nasıl üstesinden geldiğin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.