Şimdi Ara

3 sene oldu gençler artık dayanamıyorum yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
5
Favori
2.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ben 2019 mezunu bir öğrenciyim yks serüveni olarak 11.sınıfa kadar normal Anadolu lisesi 12.sinifta özel okulla lise diplomamı almış ve bu 2019 senesinden beri yks(tyt-ayt) sınavına çalışan emektarım.
    Evet arkadaşlar sorun şu ben bir türlü tyt sınavının stratejisini cozemedigimden mi? Veya başka bir şey mi bilinmez netim artmıyor artık gerizekalı falan olduğumu düşünmeye başladım ulan elini sallayan zaten 50 net ile başlıyor sene sonu 80 90 görüyor ve bunu 7 ayda başarırken ben 2019 senesinden beri stabil olarak her deneme 70 net yaptığımı hatırlamıyorum evet bu sene ile 3 sene olacak hadi her seneden çalışmadığım ayları çıkarırsak 8+7+6:21 aydır tyt neti için bir şeyler çabalıyorum sorun ne anlamıyorum spesifik yaptığım şeylere gelirsek ,2019 tyt netim 45, 2020 tyt netim 60 evet belki diyeceksiniz olum hani artmiyordu artmış işte beyler adamlar 45 le başlayip 7 ayda 80 görüyorlar ya bunlar yalan ya da ben de bir çalısma program verimsizlik bir sey var şuan tek tek aylik ortalama netimi çıkarıyorum yükselişe bakiyorum ilk ay 62 ikinci ay 67 üçüncü ay 65 . 3 senede veya 21 ayda bu şekil artması normal mi? Çevrem gitti hepsi ama hepsi üniversitedeler falan arıyorlar naptın netler nasıl ulan çekinmekten hala ayni neti ortalama olarak yapiyorum demekten bıktım usandım ha ben inatçıyım biliyorum benim gibi olan arkadaşlar gitti dediler aga benim kapasitem bu ilerde belki başarırız dediler benim için üniversite önemli güzel bir vizyon adına en azından bir sıyrılıp gitmek istiyorum illa olucak diyorum ama son senem cidden artik psikolojik ve fiziksel olarak kötüyüm stresten hastalaniyorum aileme bagli kaliyorum diger arkadaşlara göre bunlar derken bir meyve almak isityorum ama onu da goremeyince depresyon kaçınılmaz duruma geliyor bir fikri olan düşüncesi olan yardımcı olursa sevinirim iyi,umutlu güzel günler dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesarac63 -- 2 Şubat 2021; 0:21:40 >

• hocam deneme çözmeden net artmaz eğer hala sb bağlı kalıyorsanız kalmayın ve tytyi kafanıza bu kadar takmayın önünüzde koskoca baba gibi ayt var 3 sene de tyt yerine ayt çalışmış olsaydınız rahat 70+ bandını görürdünüz hiçbir şey için geç değil iyi çalışmalar.

• ayt netlerin ne durumda bilmiyorum ama senin yerinde olsam full ayt çalışırdım, haftada 2 deneme tyt atıp yanlış yaptıklarım veya bilmediğim konuyu diğer hafta için ödev verip çalışırdım

• hocam yanlis anlamayin ama çok kiziyorum böyle yapan insanlara. Sinav her sey demek degil herkes okuyacak diye bir kaide yok. Uğraşmamaliydiniz çoktan birakmis olmaliydiniz çok fazla vakit kaybetmişsiniz
  • Tyt için nasıl bir çalışma yapıyorsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NO STRES

• Hocam tyt artmıyorsa ağırlığı ayt ye ver. Ayt ile kurtar. Alanın ne bilmiyorum ama çok yüksek değilse hedefin halledersin
  • En azından 50-60 k hedef sayısalciyim ayt konularim 3.sene oldugundan biliyorum ancak kaynaktan temizliyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesarac63 -- 2 Şubat 2021; 13:25:20 >
  • Lucy13 kullanıcısına yanıt
    Şuan pek bir çalışma yok deneme analizi 65 net yapinca sonucta sorular boş kalıyor matematik falan onlari tektek izleyip , bitirdigim kitabın cozemedigim sorularina tekrar yapiyorum gerisi AYT çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesarac63 -- 2 Şubat 2021; 14:1:31 >
  • IIICoDeMaXIII kullanıcısına yanıt
    Son 2-3 haftadır böyle yapiyorum hocam elden gelen bir sey Yok
  • cengabby kullanıcısına yanıt
    Vazgeçseydim istemediğim hayati kendim seçicektim en azından denedim acı çektim olmadı derim. Çok sığ bir düşüncedesin
  • hocam temel amacın tyt için 35 türkçe 15 fen 20 mat 15 sosyal olsun o zaman artar deneme çözme kitap parçala

• özel derse gittiysen şu an özel bi ünide 3. sınıf olabilirdin
  • Hocam 60-70 net yapıyorsanız tabiri caizse bi çuval yanlışınız var demek. Süre mi yetişmiyor, problemlerde okuduğu nu mu işleme dökemiyorsun, yoksa dil bilgisinde mi sıkıntı var, tyt fen ne durumda bunları hep denemeler gösterir. Net kaçırdığın yerlerin üstüne gidersen yavaş yavaş artacak netler. Ve tytde tüm derslerin konusunu çalışıp güzel bir soru bankasından iyice konuları temizledin dimi?

• Arkadaşlar çocuğun moralini bozmayın ya. Kardeşim bu sene de dene 2. Mezunluk gayet normal ha olmazsa artık git bence. 2. Mezunluktan fazlasını bünye kaldirmaz kişisel algılama.
  • ah değerli dostum seni çok iyi anlıyorum. ben de 3.seneye bıraktım ama tyt çalışmıyorum puanımı kullanacağım. iyi çalışmalar sana öyle bir moral vereyim dedim

• ben keşke üniversite okumasaydım ortaokulu bitirdiğim gibi bıraksaydım diyorum siz 3 sene çalışmaktan bahsediyorsunuz Allah yardımcınız olsun bende böyle bir sabır konsantrasyon yok zaten öyle bir ev ortamı da yok. umarım başarılı olur ve istediğiniz yerlere gelirsiniz.

• Hocam mezuna kalan ölsün bitsin demiyoruz herkes kendi hayatını yaşıyor ama 2. Mezunluk da normal değil gözünü seviyim. 3 yıl sınava mı hazırlanılır.

• Üniversite okumasaydın diyen arkadaşlar, hayatım boyunca ben kalitesiz insanlar ile kalitesiz ortamda çalışırım bana koymaz diyorsanız, evet üniversite okumaya gerek yok. Şimdi diyeceksiniz ulan sen 5 yıl okudun işsizsin ve ben 6k para kazanıyorum, evet yine diyorum kazandığın para kaliteli bir ortamdan kazandığını hiç düşünmüyorum. Üniversite sadece diploma değildir. (Sadece TOP 15 üniversite için dediklerim, diğer üniversiteler için dediklerim çok az geçerli.)

• HikikomoriForODTÜ H kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum ben iş edineyim tamam diyorum ancak iyi bir üniversite vizyon kazanayım çevrem benim hayalimdeki gibi olsun onun için çabalıyor didiniyor evet çok zor artık son şansım kaldiracak gibi değil değerse bir hikâye yazacaksam bu zorluklardan geçmeliyim konsantrasyonumu sağlayan bu ben daha normal bir örneğim tip kazanan ve mezun senesini veren YÖK ATLAS verilerine bakmanizi rica ediyorum 4-5 sene mezuna kalmiş Tıp fakültesi ve Cerrahpaşa da kazanan değerler var tabi benim hedefim artik çok yüksek değil en kotu ODTÜ'DE Kibrista özel okuyacam CE , en iyi diş hekimliği %50 burslu umarım başarırım net artması daha daha çabuk istediğim gibi olur . Hepimiz icinde tabi istediğiniz yaşanti için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.