Şimdi Ara

İnternet Pc'de hızlı Mobil'de yavaş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ttnet 16 mbt internet kullanıyorum. Pc'de gayet hızlı 1 mb download hızı görüyorum. Ama aynı evde (bilgisayar telefon yan yana) telefonla internete bağlanırken çok yavaş. Telefonda speed test yaptığımda 6-7 mb görünüyor ama sanki 1 mb hız varmış gibi yavaş. Modemle ilgili olabilir mi acaba ?

Not: Evdeki diğer mobil cihazlarda da aynı sorun var.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonlarda Yavaş İnternet Sorunu

İnternet hızınız, bilgisayarınızda hızlıyken telefonunuzda yavaş mı? Bu yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunu gidermek için uygulayabileceğiniz bazı adımları sizin için derledik:

• Telefonunuzu yeniden başlatın: Bu, geçici sorunları gidermek için her zaman iyi bir ilk adımdır.
    • Önbellek ve çerezleri temizleyin: Telefonunuzun tarayıcısında biriken önbellek ve çerezler, internet hızını yavaşlatabilir. Bunları düzenli olarak temizlemek faydalıdır.
    • Uygulama güncellemelerini kontrol edin: Kullandığınız uygulamaların güncel olduğundan emin olun. Eski uygulamalar, hatalara ve yavaş yükleme sürelerine neden olabilir.
    • Arka planda çalışan uygulamaları kapatın: Arka planda çalışan uygulamalar, internet bağlantınızı tüketebilir. Kullanmadığınız uygulamaları kapatın.
    • Tarayıcınızı değiştirin: Telefonunuzun varsayılan tarayıcısı sorunlara neden olabilir. Farklı bir tarayıcıyı deneyin.
    • Kötü amaçlı yazılım taraması yapın: Kötü amaçlı yazılım, internet hızını yavaşlatabilir. Telefonunuzu kötü amaçlı yazılım açısından tarayın ve bulunursa kaldırın.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra internet hızınızda bir iyileşme görmelisiniz. Sorun devam ederse, ağ sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Telefonlarda İnternet Yavaşlığı Nedenleri:

• Zayıf sinyal gücü: Telefonunuzun sinyal gücü zayıfsa, internet hızınız yavaşlayabilir.
    • Ağ tıkanıklığı: Çok sayıda kişi aynı anda internete erişiyor olabilir ve bu da ağ tıkanıklığına neden olarak internet hızını yavaşlatabilir.
    • Eski donanım: Eski telefonlar, modern internet hızlarıyla başa çıkamayabilir.
    • Ağ ayarları: Telefonunuzun ağ ayarları hatalı olabilir ve bu da internet hızını yavaşlatabilir.
    • VPN kullanımı: VPN kullanmak, internet hızınızı yavaşlatabilir.

Yukarıdaki nedenleri göz önünde bulundurarak, internet hızınızı yavaşlatan sorunları belirleyebilir ve bunları gidermek için gerekli adımları atabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Wireless kanal ayarlarından olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    anladım, peki ne yapmam-nasıl gerekiyor hocam ?
  • aynı tarife bende de var. ve aynı sorunu bir kaç gündür bende yaşıyorum. hatta dün cepten nete bağlanamadım bile. videolar çok geç açılıyor. pc de sorun yok ama mobilde sorun oluştu. modem neydi hocam sizin
  • Qonrul kullanıcısına yanıt
    TTNET'in verdiği airties modem var. Nasıl çözeceğiz yahu bu sorunu. Mobil'de çekmeyen internet ne işe yarar ki. Haftada bir pc ya açıyorum ya açmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexima00

TTNET'in verdiği airties modem var. Nasıl çözeceğiz yahu bu sorunu. Mobil'de çekmeyen internet ne işe yarar ki. Haftada bir pc ya açıyorum ya açmıyorum.

klasik bir şey ama ben şimdilik reset ile çözdüm. tp link var bende de. bakalım şimdilik bir sorun gözükmüyor. tekrar olursa müşteri hizmetlerini arayacam artık. sende şikayetini dile getir hocam istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexima00

Arkadaşlar Ttnet 16 mbt internet kullanıyorum. Pc'de gayet hızlı 1 mb download hızı görüyorum. Ama aynı evde (bilgisayar telefon yan yana) telefonla internete bağlanırken çok yavaş. Telefonda speed test yaptığımda 6-7 mb görünüyor ama sanki 1 mb hız varmış gibi yavaş. Modemle ilgili olabilir mi acaba ?

Not: Evdeki diğer mobil cihazlarda da aynı sorun var.

Çok sebebi olabilir. Telefonun Wifi çipinden tut, ayarlara kadar. Kanal değiştirip şifreleme türünü Wpa2'den Wpa'ya indirgersen işe yarayabilir. Birde telefonu modemin dibindeyken dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Wpa değil de WEP yaptım mobille bağlandım pc bağlanmadı bu sefer. Sonra WPA/WPA2 yaptım pc ile bağlandım ve mobilde daha önce bağlanmış olduğu için sorun çözüldü. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.