Şimdi Ara

İNSANOĞLU GİDEREK APTALLAŞIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öyle bir çağdayızki çok az zorlukla karşılaşıyoruz bütün bilgiler elimizin altında neredeyse. düşleyeceğimize google a bakıyoruz bu da beynimizi az kullanmamıza sebeb oluyor bunun sonucundada aptallaşmamız kaçınılmaz bence.
    hadi bunu geçtim en aptalından en güçsüzüne kadar herkes hayatta kalabiliyor.
    siz ne düşünüyorsunuz?

• senin düşündüklerine katılıyorum.gerekli şeyleri söylemişsin.
  • Katılmıyorum.Düşünmek istediğini istediğin kadar düşün.Bilmedikten sonra nasil bunun hakkında düşünebiliyorsun?
    Demek istediğim şu; Misal Atatürk'ü tanıyorsun ama yüzünü hiç görmedin.Yüzünü düşünmenin sana zeka/akıl yönünden herhangi bir faydası olmaz.Senin demek istediğin,düşünmeyi unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 31 Ekim 2013; 11:00:13 >
  • hayal kurma (muhabbette konuşulan bir yeri düşünerek gözünün önüne gitirme) yetisini kaybettiğimiz an bittiğimiz andır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

hayal kurma (muhabbette konuşulan bir yeri düşünerek gözünün önüne gitirme) yetisini kaybettiğimiz an bittiğimiz andır.

aynen demek istediğim bu. önceden bol bol hayal kurardım artık fazla hayal kurmadığımı farkettim çünkü görmek istediğim herşeyi önüme getirebiliyorum teknoloji sayesinde.
    veya bilmek istediğim birşeyi anında bilebiliyorum
    ki bu özelliğimiz bizi hayvandan ayıran tek şey. başka türlü bi savunma mekanizmamız yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ekim 2013; 10:49:08 >
  • Sende bu bilgileri kullanarak daha fazla bilgiye ulaşıp bunları ilerletebilirsin. Eskiden mi prof daha fazlaydı şimdi mi neden çünkü elindekileri kullanıp yenilerine gidiyor
  • dogru soyluyosun . boyle olmasini ben de istemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O bilgiler sana düşünmende yardımcı olsun diye, tamamen eğitim sistemiyle alakalı
    yurt dışında plagiarism diye bir olay var yani araştırmalarında tak diye siteden koyamıyorsunuz
    ordaki bilgiyi hazmedip kendiniz yazmanız lazım. Onun dışında kişisel konuşmak gerekirse
    benim hayalgücüm hala yerinde hala durup dururken düşüncelere dalabiliyorum, katıldığım
    tek yanı ise insanlarda sosyal olarak birbirinden uzaklaşma oldu millet yüzyüze konuşacağına
    internetten yazışıyor kendimce bunu en aza indirmeye çalışıyorum en azından elimde fırsat varsa
    mutlaka yüzyüze konuşurum.

Kısa bir de öneride bulunayım, arkadaşlarınızla aynı yemek masasında herkes telefonla uğraşıyosa
    telefonları ortaya koyun üst üste ve telefonu ilk alanın hesabı ödeyeceğini dile getirin böylelikle
    kimse telefonuyla meşgul olamaz ve o özlenilen sohbetlere geri dalabilirsiniz.
  • Napak kardeş o beğenmedin "aptal" kesim ölsün mü yani?
    O zaman sen kendinden başla madem
  • Katılıyorum
  • Gdo ürünler.
  • Genelleme yapmak yanlış ama Türkiye için %100 doğru bir gerçek bu, İnternet bana sorarsanız beyin yıkama aracı, özellikle bu tarz forum, sohbet, facebook, twitter gibi sitelerde biliyorsunuz Türkiye Dünya'da 1. ne büyük başarı değil mi? Nüfusumuz diğer pek çok ülkeye göre az olmasına rağmen "sosyal medya" konusunda Dünya 1.siyiz. Bu yüzden beynimiz kolay ve çabucak yıkanıyor. Yabancı ülkelerdeki internet kullanımı daha çok üretme üzerine kuruluyken bizde genelde "sosyal medya" üzerine kurulu yani hiçbişey üretme imkanınız yok, el oğlu internet radyosu, internetten yayın yaparak para kazanırken, biz kaç takipçim var, 10TL'ye 1000 takipçi, takip edeni takip ederim gibi olaylarla kıroluğumuzu birkez daha tüm dünya'ya ispat ediyoruz.

Sanılıyor ki Sosyal Medya'yı elin oğluda bizim gibi kullanıyor HAYIR!, adamlar sosyal medyadaki klişeleri, saçmalıkları toplayarak "İnternet Meme" diye bir kavram çıkarıp bişeyler üretirken, bizimkiler bunları ciddiye alıp gerçek sanıyor. Trolleri bile ciddiye alıp sayfalarca kavga eden, yalan haberlerle ülkeyi kaos ortamına sürükleyen, insanlara APTALLAŞIYOR demek hafif bile.

• Niye zombi film ve dizilerine talep tavan yaptı sanıyorsunuz, sistem insanları
    tüketici yapma peşinde o kadar pompaladı ki reklamı, "Daha fazlasını iste"
    "Just do it" (Yani düşünme sadece al). Bir zombi "ideal tüketici" dir, düşünmez,
    hissetmez, seçmez, sadece yer. İnsanlarda gittikçe bu hale geldiği için zombilerle
    bir bağ kurdular, onları seyrettikçe "Neyse hala bu hale gelmedik, hala insanız"
    deyip kendilerini avutuyorlar.
  • biz sistemin kurbanıyız napak :)
  • Elin oglu arastirip gelistirip onumuze koyuyor herseyi onlar gitgide gelisirken bizler uyusmus bi vaziyette sunulani aliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alakasi yok, bence insan dusunmek isterse dusunur, ve bir kere dusundu mu dusunmnin ne kadar guzel bir yetenek oldugunu anlar. anlayamiyorsa zaten aptaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

Katılmıyorum.Düşünmek istediğini istediğin kadar düşün.Bilmedikten sonra nasil bunun hakkında düşünebiliyorsun?
    Demek istediğim şu; Misal Atatürk'ü tanıyorsun ama yüzünü hiç görmedin.Yüzünü düşünmenin sana zeka/akıl yönünden herhangi bir faydası olmaz.Senin demek istediğin,düşünmeyi unutmayalım.

şöyle düşün bilmediğin bir cisim bir şekilde uçuyor ve sen düşlüyorsun bu nasıl uçuyor acaba ne kullanıyor ne yapıyor.Ama şimdi hiç düşünmeden direk açıyorsun google'ı koyuyorsun fotoyu o kendisi ne olduğunu buluyor zaten ismini veriyor sende 2-3 saniyede bilgiye ulaşıyorsun okuyorsun 1-2 hafta sonra unutuyorsun bu kadar basit fakat kafa yorduktan sonra araştırmaya başlasan ve bulsan hafızanda yer edinir hayal gücün genişler vb. Getirisi olduğu gibi götürüsü de var şu teknolojinin.

• gün geçtikçe aptallaştığımı hissediyorum.her şey hazır.bu da insanı düşünmeden uzak sedanter yaşam tarzına sevk ediyor.
  • 11 sene geçmiş

• ulan ben de diom nasıl oluyo da bu herifin konusu bu kadar çok ilgi alaka görmüş de millet mesaj atmış diye şaşırmıştım ki, bu mesajınla 11 sene önceki konuyu okuduğumu farkettim..  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.