Şimdi Ara

İnsanların kötü olması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşadığımız devirden dolayı mı böyle sizce? Yoksa insanın yaşı ilerledikçe hayatın gerçek yüzü ile tanışıyorsun

İyi davranan ince düşünen ezilir,hor görülür

İnsanlar başkalarının Etiketini maddiyatını birinci sırada tutar

Senelerce süren dostluklar sebepsiz yere bıçak gibi kesilir

Yaşın ilerledikçe çevrendeki insanlar azalır.

Gıybet yapan,insanları menfaatleri ile elinde tutan biri mi olmak lazım mutlu olmak için?

Bir kaç aydır bir işte çalışıyorum.İlk tecrübem Yakınımdaki insanlar gerçekten fesat insanlar,işe girdikten sonra kendi benliğime çekildim.İş kötü değil ama terfi olayı yok çevremdekiler hep mühendis ben memur

Yaşça büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaradılıştan beri böyle bence petrol yokken toprak hazineler için ortalığı yakıp yıkan kazandığı şehirleri yağmalayan kadınlara tecavüz eden erkekleri ve çocukları öldüren insan sonuçta.

Ben açık sözlü olarak faşist bir insanım , ezilme ez savunma saldır mantığıyla hareket ederim çıkıp hümanistler laf edecek ama gelecekte karşımıza çıkan bütün sorunlar hümanizmden kaynaklı mesela ; Osmanlıya ihanet eden Araplar , Ermeniler veya beslediğimiz potansiyel terörist K*rtler buraya bir ton örnek yığarım hümanist yaklaşımımızın bize hiçbir dönütü yok çünkü insana aykırı bir harekettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 20 Temmuz 2016; 2:16:32 >
  • Teşekkür ederim yorumlarınızı için

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Teşekkür ederim yorumlarınızı için

evet Turk toplumunda inanilmaz cikarci ,hayin ruhlu vs. vs cok var , ama inan amerikada , avrupada oran daha az her yerde iyi kotu vardir

sasirma, bizim toplumda cok cikarci var, zaten boyle kaliteli bir toplum olsak seviyemiz bir norvec, danimarka , amerika Kore olurduk ama degiliz, kaliteli toplumlar inanilmaz yuksekte

ben cok dunyayi gezdim gordum, senin agzin acik kalir, diger toplumlardaki durustulugu gurunce merak etme , bizim toplumdada cok saglam durust insanlar var , sen sadece bekle karsinda cikar , maalesef orani azdir ama var,

kesinlikle negatif dusunceye sahip olma, bak bi arkadas demis az arkadasin oldun diye ama o cozum degil veya dogru yaklasim degil , sahsen ben durust, duzgun bin insan tanisam biniylede arkadas olurum. sadece hayatinda kaypak insanlari ele, duzgunlerle samimi ol, kaypak insanlarla samimi olmazssin olur biter.

Amerikaya ilk gidisi, pheledephila hava limanina indim, gidecegim sirket 3-4 saatlik uzakliktaydi millete sordum herkes o kadar yardim severki , bana ogretilen veya bizdeki yabanci algisi kotuymus onu anladim , neyse otobus istasyonuna metroyla gitmem gerekiyomus, ordan otobusle gidecegim sehre

metro istasyonuna gittim ordaki bi bayana sordum, turkiyeden geldim boyle boyle, amerikali kadin aldi yazdi nereye gidecegimi, numarasini, her seyi yazdi bulamazssan veya gidemezzsen ara seni alirim ,senin yasinda oglumda var kalirsin bizde ertesi gun kocam seni birakir gidecegin sehre , simdi ne diyim ben buna ,

ayni sekilde 4-5 kisilik turk gurubu new yorka vari arakdaslar , otobus istasyonua indiler neyse ona sor buna sor bi sonuc elde edememisler ordan gecen yahudi amerikali bi adam bakiyo bunlarin haline duruyo arabyla iniyor bunlara nereye gideceklerini anlatiyor , ama ici rahat etmiyor 10 daka sonra gleiyor bakiyo bunlar hala orda , yukleyin bagajlariniz ben goturecem sizi diyo bak new yorktan Hersehy diye bi yere goturuyo bunlari , hepmiz sirketlle geldiydik, sirketin evlerine dagitiyor ogrencileri, rusyadan, polonyadan..vs.vs ama kira parasi normalin iki kati bu adam bide evi ayarlayan kariyla tartisiyor, sen nasil boyle para istersin , bu evin ederi ne diye , cocuklara numarasini birakiyor , avukat getiriyim dava acayim felan diye neyse olay kapaniyor orda

bende yurt disinda is yapiyorum inan kaypaklikta bizim milletin adi cikmis , yoksa cok duzgun insanlar o kadar cokki. inancini kaybetme

donya kotu, herkes 3 kagitci diyen adamlardan asil uzak dur kaypaklik onlarda, sen durust ol, karsinda kaypak adamda cok cikar ama duzgun adamda cikar
    bazi ulkerlde millet yalan atamyi bile bilmiyor o derece duzgun insanlar var

• Dünyaya ayak uydurabilmeniz için,en az faşistler kadar faşist olacaksınız,insanlara acımayacaksınız.
    Yoksa doğal seçilim sizi elemeden,insanlar sizi eliyor
  • Anlattıklarımın ülke insanımız ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Düşüncelerinize katılıyorum özellikle 10-15 sene önceye kıyasla.Bir şekilde toplumun genleri değişti

• Şeytan uyuyakaldı bir gün. Rüzgar sert esti. Üç tüy düştü şeytandan dünyaya. Biri paraya yapıştı, diğeri mevkiye, öteki de ihtirasa. O günden sonra şeytan hiçbir iş yapmadı.

Alıntı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu dünyada en değerli nimetlerden bi taneside yalnızlık diye düsünüyorum. Hayat eğer norveçteki gibi kolay olsaydı emin olun türk insanıda dedikodu çekememezlik kuyu kazma işleriyle ugraşmazdı. Memleketimin kurumlarında ister özel olsun ister kamu eğer önünde engel yoksa bi çok kadın üstlerinin metresi olarak erkeklerse yalakası yancısı olarak iş hayatlarında ayakta kalıyor ve yükselmeye çabalıyolar. Yukarıda imzasında amerika bayrağı olan arkadaş yabancıları övmüş. Masal okumayı geçelim arkadaşlar. Geçen sene gene bu televizyonlardan bizler japonyada MECBURİ TATİLİN KANUNLAŞTIĞINI TATİL YAPMAYANIN CEZALANDIRILACAĞINI duymuştuk. Ne kadarda şaşırtıcı değilmi. Bir adamın tatil yapma hakkı olucak ancak yapmıcak bunu. Devlet tatil yaptırtmak icin kanun çıkartıp cezai müeyyide uygulucak. Tatil yapmayıp devamlı çalışan japonlara bu durum soruldugunda tatilden döndüğümde işimin başkasına verilmesi korkumdan dolayı tatil yapmıyorum cevabını alıyosunuz hep. Yani burda ne varsa dünyanın her yerindede hemen hemen aynısı var. Alt tarafı kahvaltıda sucuklu yumurta beyaz peynir domates ve salatalık yiyebilmek icin neler neler yapıyor insan değilmi. Hayat zorlaştı çünki. Çok zorlaştı karnını doyurucak giderlerini karşılıcak parayı bulabilmek icin insan eşek gibi çalıştırılıp birde üzerine borçlandırılıyor günümüz dünyasında. Her birimiz borçluyuz ve bi yerden sonra bu dünya savaşında başarılı olmak icin çareyi ya birilerinin adamı olmak ya birilerinin metresi olmak yada kuyu kazmak dedikodu yapmak çekiştirmekte buluyoruz başka türlü birilerinin üzerine çıkıp malesef çocuklara bakamıyoruz.

İş hayatında durum bu. Malesef durum bu.

• Usttrki arkadasa katiliyorum son on yilda nedense ahlak din ve iman vurgusu yaptikca millet ahlaktan daha da uzaklasti. Her turlu pisligi yapan insanlar cumayi en on saflarda kildi biraz daha fazla sevap point kazanabilecegini dusundugu icin. Kisacasi igrenc insanlar ortaya cikti bu insanlar prim gordugu icin cikmaya da devam ediyor. Bu tip adamlari cikariniz var diye araniza almayip iletisim kurmazaniz kendilerini degistirmek zorunda kalirlar. Emin ol iyi insanlar da var. Ama orani yuzde 10 civarinda. Kafana gore birini bulunca o da sen de anlarsiniz zaten o yuzden aramaya devam et. Ha bide kimseyle oyle bir ayda "kanka , kardes " muhabbetlerine girme.

• "İyi davranan ince düşünen ezilir,hor görülür"

Yaw he he, hor görülmesinin nedeni iyi davranmasıymış. Ezilip hor görüldükten sonra kendini savunamaması onu iyi bir insan mı yapıyor? İnsan isterse hem iyi olabilir hem de saygı görebilir. Bayılıyorum böyle temelsiz yargılarınıza.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Punk kullanıcısına yanıt
    Özellikle hiyerarşik bir sistemi olan bir yerde çalışıyorsanız bunun olması doğal iş hayatında kolay kolay kimse sana arka çıkmaz.

Ha dışarıda bir insan bana bunu yapsa ağzına bir tane patlatırım.

Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım.

İnsanların davranışlarını zorla değiştirebilirsiniz ama düşünceleri aynı kalır.

Acizlik ile çaresizlik farklı şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 22 Temmuz 2016; 23:31:18 >
  • Mevzu mutlu olmak mı yoksa insanların çıkarcılığı mı?

• İyi olmak tokat atana diğer yanağını dönmek anlamına gelmiyor evet.

quote:

İnsanların
    davranışlarını zorla değiştirebilirsiniz ama düşünceleri aynı kalır.

Sen iyisin diye diğerlerinin düşüncesini değiştirmek zorunda değilsin di mi? Senin doğru olduğunu düşündüğün şey, karşı tarafa doğru olmayabilir. Fikirlerini başkalarına dayatman hoş değil. Ailenle hatta 80 90 yaşına dayanmış dedelerinle din tartışmasına girer misin? Alkol içen bir gruba alkolün zararlarından bahseder misin? Alkol zararlı ve sen de iyi bir insansın.

Kötülüğe karşı kendini savunman da seni kötü birisi yapmaz. Biri canını acıtmışsa ona gerekeni yaparsın. Nefsi müdafaa gibi düşün. Çünkü bir kez yapan tepki almadığı zaman tekrar yapabilir di mi?

Ama maalesef çoğu insanın iyilikten anladığı şey melek gibi olmak 😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 23 Temmuz 2016; 1:55:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    yaşça büyük değilim. ama etrafımdaki kötü çıkarcı samimiyetsiz insanlar yüzünden biraz yalnız kalmış bir insan olarak konuşacağım.
    etraflarında çok insan olanlar ne mutlular, ne arkadaşlıkları samimi. hepsi gelip geçici ya da çıkar için kurulan ilişkiler. ilk başlarda kabul etmek istememiştim bu gerçeği. ama çok yakından gözlemlediklerimden örnek vereyim: benim, annemin, ablamın arkadaş çevresinde vs her yerde bu durum söz konusu. bizim gibi saf mı diyeyim artık, insanlar maalesef çok çok azınlıkta. yapılacak tek şey insanları çok iyi tanıyana kadar güvenmemek. sadece iyi niyetlileri hayatına gerçekten sokmak. ki benim bir yıldır yaptığım şey bu sonuç olarak sadece bir çok yakın arkadaşım var, evet yalnızlık çekiyorum ama en azından artık sürekli güven kırılmasından paramparça olmuyorum. sevgiler :)
  • akif1 kullanıcısına yanıt
    Her ikiside hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Her ikiside hocam

Mutlu olmak istiyorsan ne kadar araba, ev yat alırsan al olamayacaksın çünkü mutluluk içten gelen bir şey ve sen onu dışarıdaki maddelerle dolduramazsın. Bu yalan mutluluk, daha doğrusu geçici mutlukuk olur. Çıkarcılık kısmına gelirsek dünyada bir sürü entrika dönüyor ve insanlar artık modern propagandanın sonucu çıkarcı olmaya başladı. Bu durum da iki şey yapabilirsin 1- Çevrendeki çıkarcı olmayan kişilerle (eski dostlukların) takılabilirsin ve çıkarcı insanlara sende çıkarcı davranırsın. Hayat insanların birbirini s*kme oyunu kuralları bilirsen herkesi s*kersin

• O terfi olaylarında kıskançlık falan var ya kötü bir şey sadece işini yapsa insan nolur sanki?!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.