Şimdi Ara

Aile bir insanın sahip olabileceği en iyi/kötü şeydir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ailesini seçememek ne yazık ki hayatın insana attığı en büyük kazıktır. Açıkçası bilinçsiz bir ailede Norveç'te doğacağıma, aklı başında bir ailede Afganistan'da doğmayı tercih ederdim.

Ne yaparsanız yapın bağımı koparmam imkansız. Hayatım boyunca bu insanların başıma açtığı belaları, sıkıntıları taşımak zorundayım. Beni depresyon hastası ettiler. Koronavirüs de tam zamanında patladı, okuluma da dönemiyorum.

Her şeye rağmen tabii ki beni besleyip büyüttükleri için saygı duyuyorum. Keşke bunun karşılığını vermenin bir yolu olsaydı. Gerçi zaten bunun karşılığını da alır diye tahmin ediyorum bu insanlar.

Şu hayatta bir şeyler paylaşabileceğim, derdimi anlatabileceğim bir kişi dahi kalmadı. Hatta aksine, şu yaşında başkalarının pislikleri benim başıma bela oluyor.

Yazıdan tahmin edebileceğiniz üzere yaşım küçük. "Ergen, onlar senin ailen, akraban zamanı gelince anlarsın!" muhabbetine girmezseniz sevinirim. Neler yaşadığımı, hissettiğimi bilmiyorsunuz.

• Aile belli bi yere kadar seni büyütüyor iyi veya kötü.Aklın başına geldiğinde ise işler sana düşüyor ailene değil.Ama tabi bir insanın asosyal yaşamasında utangaç olmasında özgüvensiz olarak büyümesinde önemli bir payı var ailenin.Ama bunlarıda atlatmak sana kalıyor.Mücadele seni ilgilendiriyor ailen sana destek olmak için var eğer senin gittiğin yolda ailen sana destek vermiyorsa boşver gitsin onlarıda

• Şöyle düşün biz doğarken ailemizi seçemediğimiz gibi onlar da bizi seçemiyor, bu zamana kadar bizi yetiştirmişler büyütmüşler bunun için saygı duyuyoruz, ama bazen her evde oluyordur aile içi sorunlar bitmek bilmeyen bu durumlarda sakin kalacaksın sabırlı olacaksın, biraz daha büyüdüğünde kendi hayatını kurar onların sana yaptıklarını sen kendi çocuklarına yapmaszın. kimse kimsenin neler yaşadığını bilmez bende çok şeyler yaşadım sadece zaman abırak eğitimine yönel okulunu bitirmeye bak sonrası için bakarsın.

• Haklısınız teşekkür ederim yorumlarınız için. Sabır her şeyin ilacı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aile çok önemli ama artık insanlar fazla bağlılık göstermiyorlar ailesine bile.Ben çok bağlıyım mesela ve en ufak bir şey de bile canım aşırı sıkılabiliyor çok yıpranıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theonewithoutlife

Bu mesaj silindi.

ailenle iyi geçin asi olma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan doğduğu aileyi seçemez ama ömrünün çoğunu geçireceği aileyi seçebilir. İyi bir eş ve iyi bir baba olarak hayalindeki aileyi kurabilirsin bu senin elinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu 3 aile çok tehlikeli sakın bu ailelerden olmayın.İlerde Baba olacaklara diyorum

1-)Karşılaştıran aile.

Ayşe'nin kızı 100 almış sen niye 90 aldın diye kızıyor.Hava atamadı millete ya ondan. Seçeceğin meslek bile onlar karar veriyor.İlla tıp okumalısın. Cok para kazanmalısın.Aman haa Tarih okursan yandın.Akrabalara ne diyecekler? Oğlumuz Tarih mi okuyor diyecekler Tıp nere Tarih nere.

2-)Muhafazakar aile

Hele hele ailen muhafazakarsa yandın.Kızsan sakın saçını açayım deme.Direkt eve kapatırlar.Denize giremezsin.İmamhatibe gitmek zorunda kalırsın.Bilgisayar Mühendisi olmuşsundur 23 yaşındasındadır ailen hala zorla seni Cumaya götürür.Gitmem dersen kızar.Kızmasa ısrar eder.Psikolojik baskı yapar.Zaten birçok ailede kuçüklükten aşılar yok bilmemne cemaatine çoktan gitmissindir.Oysa daha 8 yaşındasındır.Ateist deist olduğunu açıklayamazsın zaten açıklasan direkt şiddet görürsün.Sakın ha felsefe evrim kitapları okuma.

3-)Korumacı-küçümser aileler

Birde korumacı aileler var.Aman oğlum uzaklara gitme.Aman oğlum Kulaklık takma.Oğlumuzu yurda vermeyelim O YAPAMAZ.BU MU YEMEK PİŞİRECEK? BU DAHA KÜÇÜK. 18 yaşına gelirsin evde tek başına kalabilir misin diye sorarlar.En önemli özelliği bayram ziyaretlerinde olur.Akrabanız çay içer misin X diye size sorar.Bu korumacı aile Yok sevmez o diye atılır.Bir dur Allah askına cocuk belki içecek.

• Hayatın attığı en büyük kazık sana iraden dışında yaşam denen illet şeyin içinde var olma durumudur. Daha doğrusu bu biyolojik anne ve babanın attığı kazık oluyor aslında ama işte günahı hayat denen soyut şeye atıyoruz. Kimisi keşke erkek doğsaydım der kimisi keşke zengin ve bilinçli ailede doğsaydım der, kimisi şu ülkede doğsaydım der. Arkadaş doğumla ilgili hiçbir şeyin tercihi sana bırakılmadı ki bunlar bırakılsın. Olaya çok dar açıdan bakıyorsunuz şahsen böyle doğumla ilgili tercihlerim olsa hiç doğmamış, var olmamış olmayı tercih ederdim. Ne güzel dert yok tasa yok çünkü sen yoksun. Yaşamın kendisi komple dert komple sorun. En sorunsuz hali bile sorun. Ortadoğu ve/veya fakir, eski çağlarda yaşamış veya savaş-afet-soykırım-katliam-salgın-kıtlık görmüş insanlar zaten cehennemi yaşamış-yaşıyor-yaşayacak. Onların sorunlarını ayrı kefeye koyuyorum ama nerden bakarsan bak görece iyi bir yaşam sürsen bile sorunların dertlerin eksik olmuyor. Yaşam bir tercih olsaydı çok kötü bir tercih olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Haziran 2020; 2:50:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.