İnsanlar neden bu kadar kötü ve düşüncesiz???
akbey617
,
kargalumba
,
Gercekleracıtıradamı0101
,
karagece25
Daha Az
4 Mobil
-
-
Fazla yakinlasmayacaksin insanlarla sadece cikar odakli bakacaksin eger sen biraz safsan ve acik biriysen zarar gorursun olay bundan ibaret. Tabi bunu da hissetirmeden yapacaksin. Hep yuzeysel kalacaksin. Ozel hicbir seyini anlatmayacaksin. Kapali kutu olacaksin. Bunu da belli etmeden yapacaksin. Yani kötüler diye tamamen uzaklaşırsan zarar görmezsin ama yalnız kalırsın. İnsanlarla bu farkindaliklarla yavas yavaş sosyalleşmeye başlarsan zamanla bu mesafeyi nerede durman gerektigini nerede konusman gerektigini ne konusman ne konusmaman gerektigini ogrenirsin. Beklentiyi dusuk tutacaksin. Fayda degil zarar gormemek olacak beklentin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gercekleracıtıradamı0101 -- 8 Kasım 2025; 14:51:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Tamam hocam tesekkur ettim. Mesela benim cocuklugum kavga dovusun icinde hayatım insanların beni ezmesiyle gecti hersey gecti bitti ama sunu ogrendim ki kötü insanlardan uzak kalicaksin. :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yoldan geçerken hiç tanımadıgınız bir insan sizi bıçaklarsa veya sikahla vurursa , insanlar cok kotu deme hakkınız var. Aama geri kalan tüm durumlarda sorun sizde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
Evet hocam bunun formulu uzak kalmak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çok adil konuştunuz hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -----------------------------THE FORUMLORIAN-------------------------- -
Açık biriysen millet cezalandırıyor. Uzak duruyor ya da dalgaya alıyor. Her şeyin sahte olacak sosyal ilişkilerde gülüşün konuşman tavrın. Sahici insanları toplum sevmiyor. Herkes hesaplı ve sadece menfaat odaklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gercekleracıtıradamı0101 -- 8 Kasım 2025; 15:23:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
_____________________________ -
hocam galiba temelinde insanlar yatiyor iste dusuncesiz kotu insanlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
imzamı atıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ ; -
hocam yemin ederim bir ailenin tek cocugu olarak dunyaya geldim. yillarca hep insanlar tarafindan dislandim ezildim şiddet hakaret dayak vucudumda tamiri olmayan 7 olay oldu calisamiyorum saglik sorunlarim var yemin ederim diyorum ki keske hic dunyaya gelmeseydim. beni getirmeselerdi kotu bir mahallede kotu insanlarla yasadim insanlardan hep bana darbe zarar geldi. su an yas 33 bakalim neler olacak hayat ne gosterecek. bu belkide benim bahtım kaderimdi hep ezilmek dislanmak çile cekmek.. ama dimdik hayatta ayakta kaldim :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bazı insanlar cok tipsiz vs oluyorlar gerçekten dışlanıyorlar. Bazılarının da hiç muhabbeti çekilmiyor ve dışlamak zorunda kalıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ drrah diyorum başka birşey demiyorum. -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >Evrimsel biyoloji/psikoloji. Organizma buna göre varsayılan biçimde "egoist/bencil". Ama Türkiye gibi halkı eğitimsiz ve fazlasıyla kültür(süzlük) sorunlu toplumlarda bu egoizmin olumsuzlukları çok daha şiddetli hissedilmekte.
İnsan bencilliğine dinamik bir boyut katan sosyal bir organizma olarak bencilliğinden ortak fayda/başkasının faydası lehine kısmen feragat edebiliyor veya bencilliğine kolektif faydaya kanalize edebiliyor. Ama bunun için kültürlü ve eğitimli bir toplum ve oturmuş yapılar ve gelenekler lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -

Çok meşhur bir sözdür genel olarak herşeyi açıklar.
Ama şimdi siz diyceksiniz ki bundan banane.
Hakkaten banane senin geçmişindeki yanlış yaşanmışlıklardan. Konuşanlar programındaki Hasancan gibi hepsini bi odaya tıkıp kamera karşısında rezil etmediğin için bunları yapıyorlar.
Sağlam bi ders verildiğinde, duyguları da kenara bıraktığında karşısındakinin babasının oğlu olmadığını anlamaları gerekiyor.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı