Şimdi Ara

İnsanlar kaldırımda yürümeyi bile bilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar kaldırımda yürümeyi dahi bilmiyor. Metrobüsten, metrodan, tramvaydan, otobüsten inenleri gördüğü halde binmeye çalışıyor, ne kendisi binebiliyor ne içerideki inebiliyor... Kendisi binecekse acelem var, azcık sıkışın der, başkası binmeye kalkınca yeter çok sıkışık, sonrakini bekle der... Onu geçtim, kaldırımda yürümeyi bile bilmiyorlar. Biraz kaldırım darsa tam ortasından gidip ne arkasındakinin geçmesine izin veriyor ne de karşıdan gelene yol veriyor. Yan yana 3-5 kişi duran kız-kadın grupları düşman başına. Kimseye yol vermiyorlar yürürken. Araba değil ki arkamı göremedim, vitesi değiştiremedim diyesin. Ayağını bir adım geriye çekmekten, bir adım yana geçmekten acizler. Şemsiye kullanmayı falan hiç bilmiyorlar zaten, kör olmadığıma şükrediyorum...

Her toplu taşıma kullandığımda bıkkınlık geliyor artık. İnsanlardan nefret ediyorum desem yeri var. İnsan bu kadar da aptal, bencil ve düşüncesiz olamaz herhalde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aynı konudan muzdaribim. Konu sahibine buradan selamlar. İnsanlara yaya olmak, kaldırımda yürümek için de ehliyet verilmeli diyeceğim ama ehliyette de keramet yok. Ehliyetli sığır şoförleri düşününce hele... Ne yapsan boş bu insanlara. Gram beyin kullanma yok. Evrendeki tek varlık kendisi gibi davranıyor. Ulan ben bir halt ediyorum ama acaba birisini olumsuz etkiler miyim diye düşünmek yok. Hayati fonksiyonlar dışında beyin kullanımı sıfır. Kendi başına böyle bir olay gelse, yolu kesilse, gözüne şemsiye sokulsa bunlardan ders almak da yok. Bugün başına bir iş gelsin, yarın aynısını kendisi yapar. Allah sabır versin cümlemize diyorum. Başka diyebileceğim bir şey yok. Beynini kullanan, empati yapan insanların sayısının artması dileğiyle
    Metrobüsten yer vermek için iniyorum ki insanlar içeriden sıkışarak inmesin diye, sonrasın da neredeyse ben kendim binemeyecek duruma geliyor.

Ha bundan sonra inmeden yer vereceğim diye karar verip cahillik etmeyeceğim. Ben yine de her zaman bu şekilde davranmaya özen göstereceğim. Bir gün insanlar mutlaka empati yapacak, bir gün insanlar mutlaka eğitilecek.
    Koca basenleriyle kaldırımın 3/2 sini kaplayan hanımlar, 3te 1lik bölüme de çocuklarını davar otlatıyormuş gibi salıyorlar ya, ona ayar oluyorum. O çocuk illa gelir üzerine doğru koşar ve çarpar. Kaçamadığın için sen suçlu olursun.
    Bir de otobüste dur şu hanfendi ile arama mesafe koyayım da otobüs sallandığında onu fortluyormuş konumuna düşmeyeyim diye kendini zorlarsın. Sen çekildikçe o gelir , ne kadar yamulursan ona değmemek için o kadar senin alanını işgal eder ve yine çarptığında suçlusu sen olursun.
    Bir de seni yol verirken izleyip sen yolvermek icin indigin gibi senin yerini kapan ve o inmek isteyen insanlarinda yolunu tikayanlar yok mu. Toplu taşıma kurallarını bilmeyen 45 50 yasina gelmis davarlar olur bunlar genelde. Ne sana saygisi vardir ne de topluma.

Biz yine de kendimizi bozmayalim arkadaslar. Toplum kurallarini baskalari ihlal ediyor diye biz de ihlal etmeyelim.
  • Hangi şehir hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu eline alıyosun önüne bakmadan allah ne verdi demeden yürüyosun. İnatla kenara kaymayan tipler nasılda çekilmek zorunda kalıyor. Yada sende yol veremiyiceksin çarpmaya yakın dur öyle mal mal bakıyolar suratına. Bizim insanımız kendi dilinden yani öküzlükten anlıyor. Metroda filanda inerken kimse yokmuş gibi çıkın omuz atın filan artık ben başka yolunu bulamıyorum. O dediğin kız gruplarından az laf yemedim.

• Redese kullanıcısına yanıt
    İstanbul hocam. Cidden baymaya başladı bu şehir. Haftada 3 gün üniversiteye gidiyorum, onun için yolda geçirdiğim günlük 2 saat burnumdan geliyor artık. 2-3 sene öncesine göre çok daha kalabalık artık. Hele geçen gün Zincirlikuyu metrobüs durağına tam merdivenlerden inerken kapatmak için şerit çektiklerini gördüm, Zorlu Center-metro bağlantısının oraya gidip alttan metrobüs durağına gideyim dedim, demez olaydım. Mahşer kalabalığı gibi kalabalık vardı. Durak tarafından gelenlerden birisi 25dk bekledim, akbil basacak yere gelemedim, geri dönüyorum dedi, baktım çok sıra var metroya gideyim dedim, o ayrı kalabalıktı... Artık hiç çekilmiyor toplu taşıma. Arabayla gideyim desem toplu taşımayla gideceğim sürenin 1.5 katı sürecek. Trafikte dur kalk dur kalk yapa yapa delireceğim yine. Ben bu şehirden, bu insanlardan, bu olaylardan artık çok sıkıldım...

• Metrobüsten, tramvaydan, otobüsden vs. inerken zaten omuz atıyorum, karşımda kim olduğunu önemsemeden ama yok yani, anlamıyorlar artık. Tepki bile vermiyorlar... Duraktan çıkmadan sigara yakanlar yüzünden tıkanıyorum, onları geçeyim diyorum, trafikte kırmızıda geçmeye çalışan manyaklara denk geliyorum, onları geçiyorum, önümde inatla yan yana yavaş yavaş yürüyen, yolun ortasında yürürken bir anda duran, geri dönen, hiç bir şey yokken kaldırımda gittiği yönde göre sağa sola hareket etmeye başlayanlardan bıkkınlık geldi artık. Bakıyorum, toplu taşıma araçlarındaki insanlara, kimse mutlu değil, kimse huzurlu değil artık. Kaşlar hep çatık, hep bir gerginlik, hep bir acele, hep bir telaş, hep bir gerginlik, hep üste çıkmaya çalışan tipler... Bu dönem derslerim öğlen başlıyor, geç bitiyor. Sabah işe gidiş kalabalığına kalmıyorum hiç değilse. İnsanlar işe geç kalıyorum diye kapısı kapanmayan otobüse binmeye çalışıyor, içeride bir gıdım hava kalmamış, her yer dolu, hala binmeye uğraşıyorlar... Her taraf trafik, her taraf kalabalık, her taraf kaos... Nasıl bir şehir, nasıl insanlar, nasıl belediye bunlar hiç anlayamıyorum artık...

• Bir de genel gezinti yerlerinde köpeklerini gezdirenler var. Adamın elinde iki köpeğin tasması var ve yanında da bir kadın yürüyor. O da tek köpeğini gezdiriyor. Bu ikisi sohbet ede ede kaldırımın ortasından yürüyorlar. Köpekler iri ve tehlikeli görünümlü olduğu için karşıdan gelen ne tarafa nasıl kaçacağını bilemiyor. Arkadan gelen bunlar sallana sallana giderken, yanlarından nasıl geçebileceğini bilemiyor. Hiç umurlarında bile değil. Öyle yürüyorlar.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Davar sürüsünün yanında ev köpeği ne ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    10 metrelik kaldırımda kaldırımın gittiğim yönde en sağından (binalara 2metre falan var aramda) gitmeme rağmen çarpışmışlığım var. Gördüğü halde üstüme üstüme geldi, ben de hiiç istifimi bozmadım, geçirdim omuzu, kendine geldi sonra. Ama suçlu yine benmişim meğer! Yol vermem lazımmış hanımefendiye!

Bebek arabası, şemsiye, çanta, baston. Bunların insan içinde nasıl kullanılacağına dair bütün ülkede eğitim verilse yeri var. Bastonu sallaya sallaya kullanan mı dersin, şemsiyesini dar alanda insanlar gözüne sokmak için uğraşan mı dersin, bebek arabasıyla milleti ezen, ayağına çarpan, olmadık yere bebek arabasını koyan mı dersin, omuzundaki çantayı arkasına alan ama çantaya istem dışı değeni taciz ediyor, hırsız diye yaftalayanlar var. Metrobüste zaten insanlara temas etmeden gitmek imkansız. Hele kadın-kız bindiyse şekilden şekle giriyorum aman taciz etti demesin, rahatsız olmasın, değmeyeyim diye. En ufak temasta tacizci vaaaar, tecavüz ediiyyleeerrr oluyor. Ne yapayım? Metrobüsün üstüne mi çıkayım, tutunduğum demirlerin üstüne mi çıkayım maymun gibi? Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum ama o kalabalıkta temas etmemek im-kan-sız iken en ufak şeyde taciz, tecavüz demek ne güzel... O kadar rahatsız oluyorsan binmeseydin be bacım. Ben değmeyeyim diye tek ayak üstünde köşeye sineceğim iyice, fren yapınca veya hızlanınca montun kapüşonu değdiğinde hemen taciz ediyorlar diye cemkiriyor bazıları... Tamam herkesin sinirleri bozuk da arkadaş bu kadar da olmaz yani...

• Şöyle bir kalabalık vardı cuma günü...
    http://i.hizliresim.com/1JaYQ5.jpg

İnsanlar kaldırımda yürümeyi bile bilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 5 Mart 2018; 23:39:14 >
  • O da bir şey mi? Kaldırımda yürürken arkamdan gelen motor klakson çalarak benden yol istedi, bu hafta 2 oldu.

• Hayatta en nefret ettiğim şeylerin başında toplu taşıma ve kaldırım ortasında yürüyen insanlar geliyor.

İnadına gaspçı gibi arkalarından yürüyüp solluyorum

• yolu ortalayıp giden manyaklar var özellikle genç kızlar ne sağından ne solundan geçebiliyoruz. atıcan omuzu geçeceksin bu sefer sen suçlu olursun . valla kadını erkeği hepsi barbar. apartmandan çıkmadan içeride sigara yakan mı dersin. apartmana çöp atan mı dersin yolda hayvan gibi yürüyen mi dersin gece 12 de hayvan gibi tepinen komşuya alttan tıklatınca ne oldu komşu diye aşağı inen mi dersin bu ülke insanı medeniyetten nasibini almamış gördüğüm kadarıyla 10 kişiden 7 tanesi barbar . vursan öldürsen ülke çağ atlayacak adamları hukuk devleti olduğumuz için sabır ediyorz

• kimse toplumun kanayan yarasından yani kol kola yürüyen kızlardan bahsetmemiş.Ağır ağır yürüyüşleri yok mu...

• Yolda yürümeyi bilmedikleri gibi, araba sürmeyi bilmiyorlar, metrobüse, tramvaya, otobüse binmeyi bilmiyorlar, içtiği sigarıyı yola ulu orta yere değil de çöp tenekesine atmayı bilmiyorlar, (hatta kimisi söndürmeyi bile bilmiyor)

• Aynı konudan muzdaribim. Konu sahibine buradan selamlar. İnsanlara yaya olmak, kaldırımda yürümek için de ehliyet verilmeli diyeceğim ama ehliyette de keramet yok. Ehliyetli sığır şoförleri düşününce hele... Ne yapsan boş bu insanlara. Gram beyin kullanma yok. Evrendeki tek varlık kendisi gibi davranıyor. Ulan ben bir halt ediyorum ama acaba birisini olumsuz etkiler miyim diye düşünmek yok. Hayati fonksiyonlar dışında beyin kullanımı sıfır. Kendi başına böyle bir olay gelse, yolu kesilse, gözüne şemsiye sokulsa bunlardan ders almak da yok. Bugün başına bir iş gelsin, yarın aynısını kendisi yapar. Allah sabır versin cümlemize diyorum. Başka diyebileceğim bir şey yok. Beynini kullanan, empati yapan insanların sayısının artması dileğiyle

• Şu forumda güya gençler çoğunlukta ama konu pek bir sakin. Tren ve bisiklet diye kafa ütüleyenin konularına destek mesajı yağarken burda hepi topu 11 kişi mesaj atmış.

• Benim de muzdarip olduğum bir konu bu.

Rize'de yaşayanlar veya görmüş olanlar bilir, Rize'nin iki tane sokağı vardır merkezde. Çok kalabalık olurlar, insanları da yürümeyi bilmediği için o kaldırımlar eziyete dönüşür. Yağmurlu havalarda şemsiye savaşları yaşanır.

Benim en ayar olduğum köşelerde 3-5 kişi toplanıp, kaldırımı kapatan tipler. Bunlar genelde öğrenci oluyor, inadıma söylene söylene bunların ortasından geçiyorum.

• Çok hızlı yürüyen biriyim. Önümde birisinin durmasından hiç hoşlanmam.
    Bu yüzden kaldırımda değilde yolda yürüdüğüm çok oluyor.

• Gözümü kapatıp düz yürürüm kalabalık yerlerde carpincada pardon der gecerim, tavsiye ederim

• Aynı duyguları paylasıyoruz hocam. Ben yapım geregı hıc yavas yuruyemıyorum, acelem yolsa bıle yolda hızlı yuruyorum oyle alısmısım cocukluktan. Yolun ortasıyla gıdenler yuzunden sureklı yolumu degısıyorum, kavga etmemek ıcın kendımı zor tutuyorum.

Normalde kaldırımın sağında yürünür, karşıdan gelen soldan yurur ( arabalar gibi ) Ama bunu bılmıyorlar, ters taraftan yurup ınsanları rahatsız edıyorlar.

Hele kaldırımda 2-3 kişi bitişik karşıdan gelenler var, yol vermekten acizler. Ben oylelerıne dırek omuz atıp gecıyorum.

Hele elınde poşet veya yuk varken uzerıne dogru yuruyen yol vermeyenlere çok pis uyuz oluyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.