Şimdi Ara

İnsanlar kaldırımda yürümeyi bile bilmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim toplum olarak eğitim kurullar görgü falan onların olması lazım.Bu da 10-15 yıllık bir şey değil.
    50-60 yıllık bir şey.İstanbul ne zaman Rumlar-Ermeniler terketti o zaman bitti diyorlar eskiler .Eski esnaf eski yaşayanlar kalanlar,kim ilen konuşsam hep bunu duyarım..Ne zaman doğudan gelmeye başladılar o zaman bitti diyorlar.Yani 70'ler de falan başlamış bu dengesizlik saygısızlık.

Çok büyük bir felaket olacak toplumsal olaylar olacak, büyük bedeller ödeyecek insanlar.İşte o zaman başlanır.Öyle deprem falan değil bahsettiğim.Her şeyin sıfırlanması lazım.Tamamen silbaştan olacak ki ancak 20 yıl sonra işte o zaman yaşanacak yer, çevre , toplum olur.
    Hani filmlerde görürüz bir gaz dağılı ortaya milletin hafıza silinir falan ya işte bu gibi şey de olabilir

Yani ; artık düzelmek mümkün değil.Böyle gelmiş böyle de gitmeyecek ama daha da kötü olacak.Çünkü arap ırkının rezilliklerini daha yaşamadık görmedik tam olarak.Hele bir 5-6 sene geçsin işte o zaman ........ anladınız siz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İnsanlar kaldırımın sağından gitmesini bilmiyor.Karşımdan gelince de mecbur kaldırımın köşesinden ya da yoldan gitmek zorunda kalıyorum.Oysa araba yolları gibi herkes kendi sağından gitse sorun kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 7 Mart 2018; 10:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen biri elimde kalıyordu önümden çekilmiyor ayağına Bir tekme attım yapacak gerçekten başka birşey Yok. Ne oluyor lan dedi beni görünce tirsti boy 1.90 bilader sahildemi yürüyorsun dedim mal mal güldü...

• İstanbuldaki otobüslerin ön tarafında ne var arkadaş? Yaprak mı var herkes oraya toplanıyor. İlerlemeyi de bilmez çoğu insan. Bildiğin koyun sürüsü.

• İNSANLAR RAHATSIZ OLURKEN EN SON KİMİ GÖRÜRSE ONU SORGULUYOR..

HALBUKİ O KALDIRIM OTOBÜSLER METROBÜSLER TRAFİK O HALE NASIL GELDİ TESADÜF MÜ SANIYORSUNUZ ? SiYASET Mİ SANIYORSUNUZ..

SİZE DÜŞMAN BİRİLERİ ÜLKEYİ KONTROL EDİYOR OLABİLİR Mİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 7 Mart 2018; 11:28:20 >
  • Yolda sürekli kızlara çarpmamak için ekstra özen gösteriyorum. En son o yayıla yayıla yürüyüp yürümeyi bilmeyenlerden bi tanesine geri çekilmeyip bir omuz atacağım ki bir daha yolda dana gibi salına sallana yanında önünde arkasında kim var dikkat ederek yürüyecek. Sabrediyoruz sabır taşımız çatlayana kadar.

• Herkes aynı şeyleri yazmış hep aynı sorunlar bu şekilde yazanların hepsinin toplu taşıma kullandığını düşünün inerken omuz attım binerken çarptım girdim yavaş yürüyen insanların arasında çarparak geçtim acelem vardı milletin üstüne çıktım yinede metrobüse bindim vs vs vs Sorun zaten bu başlığı açan arkadaşında dediği gibi kimsenn kimseye nezaketi yok empeti ve ya düşüncesi zaten yok.Böyle bir toplum algısı ve yığın içinde kimse kendini değiştirmezse bu olayların değişmesini beklemeyin... Önce kendimizi değiştirelim zamanla diğer şeylerde değişir.(altına cevap yazılır hemen millet mal gerizekalı öküz ben değiştim ama onlar mal diye doğrudur şimdiden cevap verim.)

• Sorma arkadas ya sen yol vermek icin iniyosun adam senin indigini gore gore senden once binmeye calisiyor. Herkes kendini dusunuyor olanda bizim gibi empati yapanlara oluyor

• break the cycle kullanıcısına yanıt
    Bazlama mı? En sevdiğim

• quote:

Orijinalden alıntı: headkoc

İNSANLAR RAHATSIZ OLURKEN EN SON KİMİ GÖRÜRSE ONU SORGULUYOR..

HALBUKİ O KALDIRIM OTOBÜSLER METROBÜSLER TRAFİK O HALE NASIL GELDİ TESADÜF MÜ SANIYORSUNUZ ? SiYASET Mİ SANIYORSUNUZ..

SİZE DÜŞMAN BİRİLERİ ÜLKEYİ KONTROL EDİYOR OLABİLİR Mİ ?

Bir ilimizde hiçbir trafik sorunu yoktu ne yaptılar biliyor musunuz şehrin ortasına kocaman beton park diktiler..

Benzin,araba,zaman,sinir,ilaç harca harcayabildiğin kadar.

• o yan yana kol kola yürüyen 3-5 kişilik kız grupları eğer ellerini bırakırlarsa veya ayrılırlarsa ayrılanı kurt kapacak sanıyorlar o yüzden yol vermiyorlar

kaç kere başıma geldi artık sayısını unuttum karşımda 3 kız geliyor yan yana duvar örmüşler mecbur kendimi yola atıyorum yapcak birşey yok

aman ayrılmasınlar zira dediğim gibi kurt kapar

( yol vermezsek de öküz oluyoruz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 7 Mart 2018; 12:28:42 >
  • Usta bazen muhabbete cidden dalıp farketmeyebiliyor insanlar arkadan yavaş yürümek zorunda kalıcağına pardon deyip kurtulucaksın yani

• Necip milletimiz ne yürümeyi ne yemeği ne içmeyi bilmiyor.

• Toplum arap kültürüyle yetiştirildiği için böyle davranışlar normal.

Ayrıca nur tupo gibi suriyelilerimiz var, onların nufusu hele bir artsın bugünlere şükretçeksiniz.

• Eğitimsizlik, medeniyetsizlik ülkenin içinde bulunduğu durumun halka yansıması.

• Aslinda bu konu sebep sonuç ilişkisi ile analitik olarak değerlendirilmesi gereken bir konu. ama iki başlık öne çıkıyor.

soru 1: bu ülkede insanlar bir başka insana ne kadar saygı gösteriyor?

cevap 1: bu ülkede insanlar birbirine zerre saygı göstermiyor. özellikle sabah saatlerinde yolda salınarak yürüyen aylak sürüsünü tekmelemek için zor tutuyorum kendimi. kardeşim işsiz güçsüz olabilirsin, ama kaldırımın ortasında salınarak yürümek nasıl bir embesilliktir bana izah et bir zahmet?

soru 2: bu ülkede insanların yürümesi için yapılan platformlar normlara ne kadar uygun?

cevap 2: bu ülkede diğer bir çok şeyde olduğu gibi hiç bir halt standartlara uygun değil. standartlara uygun olmadığı gibi , misal kaldırım yaparsınız o kaldırım standartlara uygun olsa da hayvanın biri araba park eder ve yayanın hareket alanını kısıtlar. veya bir üst geçitte sağlı sollu bişiler satan işportacılar.

bu iki etken bir araya gelince, yolda yürümek cidden sinir bozucu bir aktivite haline geldi artık...

• Aslında tıpkı arabaların yolda gittiği gibi, yayaların da kaldırımda sağdan yürümesiyle büyük oranda ortadan kalkacak bu problem. Ama gel gör ki anlamıyor bazı mallar!

sağdan yürüyün!

• yaklaşık 30 senedir,doğduğumdan beri istanbulda yaşıyorum ve artık insanlar yolda,kaldırımda üstüme üstüme yürüyor,yanyana geçmek neredeyse imkansızlaşıyor,hiç istiflerini bozmuyorlar maalesef .// bu durumlar düzelir mi,hiç sanmıyorum.

eski güzel istanbulu çok özlüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 7 Mart 2018; 14:16:58 >
  • Bencillikten, açlıktan, görmemişlikten, rahatlıktan, arızalıktan...vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yan yana yürüyen kadınların yol vermeme problemini sadece ben yaşamıyorum demekki. Bu konuyu görünce içim rahatladı en azından.

Her gün ama her gün yaşıyorum bunu.. Erkekler geliyor 2-3 kişi olsun kaç olursa olsun birbirlerinin arkasına önüne geçip yol veriyolar ama kızlar kol kola hiç oralı değiller yürümeye devam.. kaldırım zaten dar yanda da tek şeritli yol var sürekli araba geçiyor.

Nasıl bir psikolojideler çözemedim. Yol vereceksin ya hiçbir sözlü iletişim gerektirmeyen, özgüven vs de istemeyen bir hareket yani

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 7 Mart 2018; 13:50:39 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.