Şimdi Ara

İnsanlar kaldırımda yürümeyi bile bilmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
246 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar okuz abi okuz baska aciklamasi yok. Ama az medeniyet gorunce az da olsa degisiyor.

Mesela bugun Taksim'den Bogazici Universitesine gittim. Taksimden binmeye calisirken inenlere oncelik verdim ama arkamdaki davarlar 5 saniye bile bekleyemeyip ittirerek inenlerin arasina attilar beni sacma sapan bir durumda kaldim. Levent'te inerken de 5 saniye bekleyemeyen okuzler yuzunden inemeyecektim, dur da iki saniye ineyim lanet metrodan.

Ama Levent'teki mini metroya gidince farkliydi. Siranin en onundeydim arkamda birkac kisi geldi insanlar metrodan indi ben de bekledim arkamda davar yoktu onlar da bekledi, herkes indikten sonra sirayla insan gibi bindik.

Bir de aksam elimde 2 canta 2 koca posetle servise gidiyordum kaldirima bile sigmadim yola indim, millet inat eder gibi ustume kirdi hep kendilerini. Lan zaten zar zor yuruyorum ustume ciksan mutlu mu olacaksin anlamiyorum ki.

Valla ne zaman İstanbul'a gelsem sinir kupu oluyorum. Kendi sehrimde en azindan yaya gecidinde yol veren arabalar falan oluyor. 10 kerede 1 de olsa medeni hissediyorum ama İstanbul resmen fazia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En çok da kadınlar kaldırımda yürümeyi bilmiyor. İlla ben öncelik tanıyıcam köşeye geçicem. Çok nadir bir şekilde kadınlar yolda yürürken omzunu çekiyor. Sözde ''kadığn erkekk eşittirrrr''

Erkeklerde pek rastlamıyorum. Doğruya doğru.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “Pardon geçebilir miyim ? “demekten acizmisiniz hocam onlar haklı demiyorumda zor değil yani

• Bir kadın kaldırımı, 2 kadın caddeyi kapatır..
    mikail13 (yıl 2012)

• Bir de metroya, tramwaya binecekken önündeki boş turnikeyi beğenmeyip bir anda senin önündeki turnikeye zıplayanlar var. Sanırsın turnikesine göre ücret değişiklik gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Aynı başlığı ben açacaktım vallahi billahi. Yemin ediyorum bir gün biriyle kavga edeceğim, katil olacağım çok zor tutuyorum kendimi.

Ulan kadın öyle bir ortadan gidiyor ki zaten yemekten su aygırı gibi olmuş, ne sağından ne de solundan geçiliyor. Hani Pascal gelse hayretler eder. Çünkü cidden böyle insanın geçemeceği bir alan bırakmayı, matematiksel olarak kimse hesaplayamaz. .

Bir de bunun karşıdan gelen modeli var. Sola gidiyorum gittiğim yere geliyor, sağa gidiyorum yine aynı. Bir gün ortada buluşup öpüşeceğiz o olacak.

Erkeklerde sıkıntı yok, çünkü hep yol veren biziz, yol vermeyi biliyoruz ama bu bazlama götlü karılar ne yürümeyi biliyor, ne de yürüyeni yürütüyor, allah belalarını versin.

Kadınlarımız çok şımarık büyüdüğü için yol vermek bile onlara basitlik olarak geliyor.Günümüz medyası "kadın çiçektir,güldür" vs. diye diye bitirdi bizi bitirdi.Erkekler olarak hiçbir değerimiz kalmadı.Hatta günümüz kadınlarının gözünde hiçbir insanın değeri yok çünkü en mükemmel kendileri.

• Ben boyle seylere cok dikkat ederim ancak bazi insanlar yol sadece ona tapulanmis gibi gidiyor. Zaten kaldirimi kullanmakta sıkınti hep araclar park etmis birgun birinin camini cercevesini indirecegim.

Kaldirima araba cekenlerin fotografini gun,saat ve lokasyon bilgisiyle cekip emniyete gonderin ceza kessinler. (Ne guzel bi ara whatsapptan atiyorduk)

• Sağdan gidip sağdan gelen yok. Benide çıldırtıyolar sollayayım diyorum 2kişiler falansa kaldırımı kaplayarak gidiyolar. İlla geçmek için izinmi isticez zaten yavaş yürüyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: farego

Metrobüsten yer vermek için iniyorum ki insanlar içeriden sıkışarak inmesin diye, sonrasın da neredeyse ben kendim binemeyecek duruma geliyor.

Ha bundan sonra inmeden yer vereceğim diye karar verip cahillik etmeyeceğim. Ben yine de her zaman bu şekilde davranmaya özen göstereceğim. Bir gün insanlar mutlaka empati yapacak, bir gün insanlar mutlaka eğitilecek.

Bir de seni yol verirken izleyip sen yolvermek icin indigin gibi senin yerini kapan ve o inmek isteyen insanlarinda yolunu tikayanlar yok mu. Toplu taşıma kurallarını bilmeyen 45 50 yasina gelmis davarlar olur bunlar genelde. Ne sana saygisi vardir ne de topluma.

Biz yine de kendimizi bozmayalim arkadaslar. Toplum kurallarini baskalari ihlal ediyor diye biz de ihlal etmeyelim.

• Pardon, geçebilir miyim? Deyince tip tip bakıyorlar, benim de şalter atıyor üstünden geçiyorum öküzlerin. 186 boyum var, hani görmeme şansları da yok. Araçtan inerken durun diyorsun, hiç dememişsin gibi seni de aralarına katıp binmeye çalışıyorlar. Yine şalter atıyor, tepesinden geçiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Süper benzetme

• Bunu yapanlar genelde yaşlılar ve kadınlar oluyor. Maalesef ikisine de bir şey öğretemeyiz. Bundan 50-60 yıl sonra da bana bir şey öğretemeyecekler, en azından yaşlıların bahanesi var.

• Bazıları hala kıç kadar kaldırımda saygısızca ortadan yürüyor.Dünyasıda zekası gibi küçük.20 milyon nufus var İstda.5 milyonda gün içinde girip çıkıyordur,farkında değil.Her yerde bu Metropol hanzoları.Markete gidersin gelir ürününün üstüne veya yanına sıfır koyar.Ulan 1 kerede markette kasiyerin buda sizinmi diye sormadığını hatırlamıyorum.Ya uyanın şu hayalinizdeki İstanbul rüyanızdan,yada dönün ait olduğunuz yerlere..Saygısız embesillere sövmediğim 1 günüm yok...

• San Francisco medeniyet keyff

• Yürümek için kaldırım var da ben mi göremiyorum?

• kaldırımda yan yana 4-5 kişi yürüyolar ya asfalt makinesiyle üstlerinden geçesim geliyor

• demekki bu işin büyük şehir küçük şehir olmakla bi alakası yok,öküz aynı öküz,büyüğünde de küçüğünde de.yaşadığım yerde ne tramvay ne de metro vara ama burda yazılanların hepsi ile karşılaşıyorum

• Metro, marmaray cok sık kullanıyorum. Bilirsiniz her tren gelmeden anonsla ablamiz guzel bir dille inenlere oncelik taniyin der. Tam inicez millet iceri dalmaya basliyor iki tarafta magdur. Ya biraz bekle de biz inelim iste. Zaten trenin gitmedigini biliyorsun. Akli sira erken binip yer kapcak. Memlekette herkes cakal olmus herkes.

• O halde bize düşen bir görev var.Kendi çocuklarımızı bu konuda eğitmek .
    Eğer herkes çocuğunu eğitirse bunlar olmaz.Bu iş sopa ile, dayak ile , ceza ile olmaz

• Koca basenleriyle kaldırımın 3/2 sini kaplayan hanımlar, 3te 1lik bölüme de çocuklarını davar otlatıyormuş gibi salıyorlar ya, ona ayar oluyorum. O çocuk illa gelir üzerine doğru koşar ve çarpar. Kaçamadığın için sen suçlu olursun.
    Bir de otobüste dur şu hanfendi ile arama mesafe koyayım da otobüs sallandığında onu fortluyormuş konumuna düşmeyeyim diye kendini zorlarsın. Sen çekildikçe o gelir , ne kadar yamulursan ona değmemek için o kadar senin alanını işgal eder ve yine çarptığında suçlusu sen olursun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.