Şimdi Ara

İlk Göktürk: Önsöz'den beklenen fragman geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk Göktürk: Önsöz'den beklenen fragman geldi
    Dağ ve Börü serileriyle tanınan Alper Çağlar'ın yıllardır beklenen Göktürk serisi nihayet izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üç parçalık epik bir hikâye olarak tasarlanan Göktürk Üçlemesi'nin ilk parçası olacak İlk Göktürk: Önsöz'den beklenen fragman bugün yayınlandı.

Türk tarihi ve mitolojisinden olay, karakter ve motiflerin yer alacağı bu epik serinin ilk parçası olacak İlk Göktürk: Önsöz, önümüzdeki yıl HBO Max'te izleyici ile buluşacak. Seri daha sonra beyaz perdeye de taşınacak. 

İlk Göktürk: Önsüz, 2026'da HBO Max'te Yayınlanacak

Seride Göktürk devletinin kuruluşu, Kürşat ve 40 Çerisi ile Kultuk Kağan’ın hikâyeleri anlatılacak. Olaylar tarihe uygun olarak işlenecek ancak mitolojik eklemeler de yapılacak. Çağlar Arts'ın İlk Göktürk: Önsöz için paylaştığı tanıtım yazısı şöyle:

"İlk Göktürk: Önsöz, uzun senelere yayılmış 4 saatlik İlk Göktürk sinema filminin birinci perdesi. Türk bağımsızlığının kayıtsız şartsız ilan edildiği ve tarih sahnesinde emsal teşkil ederek Türk adını devletlerine verdikleri Göktürk Kaganlığının destansı kuruluş öyküsünün girizgâhı olan İlk Göktürk: Önsöz, Türklerin Aşina boyundan Bumin ve İstemi kardeşlerin çıktıkları karanlık, kanlı ve kahramanca öyküyü sizlere sunacak."

Ayrıca Bkz.HBO Max Türkiye, yeni yerli dizisi Jasmine'in yayın tarihini paylaştı

İlk Göktürk'ün başrollerinde Volkan Keskin, Arif Diren, Murat Serezli ve Esra Kılıç yer alıyor. Onlara Gaziza Tanşolpan Tleubay, Sungho Choi, Mert Öcal, Selçuk Gülderen, Ehsan Saberi, Burak Koçoğlu, Ahmet Aytaç, Efe Öcel, Cevher Hikmet Güzey, Dulguun Odghuu, Şira Sahilli ve Cansel Elçin gibi isimler eşlik ediyor.

• Osmanlinin selcuklunun neredeyse yaptigi her savas anlatiliyor derslerde. Diger turk devletleri su kurdu bu yikti seklinde ozet geciliyor.

Cocuklara sorsaniz 40 ceri nereyi basti diye haremi basmistir herhalde derler nerden bilecekler çin sarayini.

İslamiyetten önceki turk tarihi bence bilinçli olarak baskilaniyor fragmanin son sahnesinde turk ordusu "tengri" diyerek hucuma kalkiyor mesela, bu bile bence cok tartisma yaratacaktir.

keşke gerçek osmanlı tarihini anlatsalar.

millet yemenlerde arap topraklarında 12 15 yıl askerlik yaparken ülkeye çöken abdülhamit ve yahudi yunan bankerlerini ...

millet filistinde kemer kemirirken, sarayında 18 yaşında kıza nikah kıyan 50 yaşındaki haşmetlileri.

arnavut takımının yeniçeri ocağını ele geçirip, osman'a tecavüz edecek kadar güçlendiklerini... sonrasında dağıtılınca ocaklar bu arnavutların dönemin Fatih ve Üsküdar semtlerini işgal ettiğini ve yanında düzce tarafarını iskan ettiklerini. buraların değerlenmesi ile iskan edemeyip daha ucuz olarak anadolu içlerine dağıtılarn aynı arnavutları mesela ...

veya Cumhuriyet dönemi ile Türkleşen, müslüman rumları :

(anlatan sizin islamcı osmanlıcı camiyadan. gırgır diye anlatıyor ama aslında kripto ermeni , rum, arnavutların neden TÜRK düşmanlığı için DİN bezirganlığı yaptıklarını analtıyor).

neyse burada bırakıyorum. malum cenahı fazla üzmen istemem.

• türk yapımlarından artık güzel bişe cıksında izleyelim bune kardeşim hep çöplük..

• ne yalan söyleyeyim güzel duruyor

• Hepsiburada sayesinde ücretsiz izleriz.

Film okkalı görünüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Alper Çağlar iyi filmler yapıyor. Bu da güzel olacak gibi görünüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Türklük sadece 1000 yillik tarihi olan Selcuklu ve Osmanlidan ibaret degil .

gençliğimize selcukludan gerisi bence bilincli olarak anlatilmiyor ogretilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Kasım 2025; 15:26:12 >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Aksine, dandik duruyor... Neyse gelince göreceğiz. Umarım yanılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 12 Kasım 2025; 15:50:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnceden bi warcraft havası var filmde. Karakterler bir garip duruyor, ama iyi gibi de. Bekleyelim bakalım

• yıllardır bekliyoruz. fragmandan istediğim beklentiyi alamadım. Oyuncular yapay zekayla yapılmış gibi. cgi efektleri çok waov durmuyor. Prodüksyon çok büyük değil galiba. Beklentim çok büyüktü bu yüzden bunları yazdım.

Tarih eğitimi tarafından bakarsak, en azından benim eğitim aldığım zamanda, tüm Türk devletleri işleniyordu. Derseniz ki detay yok, hiçbir dönemle ilgili düzgün detay anlatılmıyor zaten, tarih eğitimi kökünden yanlış.

• Ben fragmanı beğendim, çıktığında izlemeyi düşünüyorum. 3 sayfalık bilgiyle 200 bölüm dizi yapılmasının aksine dönemi anlatan, kurgusal karakterlerle desteklenmiş bir film izlemek daha güzel olur.

Cocuklara sorsaniz 40 ceri nereyi basti diye haremi basmistir herhalde derler nerden bilecekler çin sarayini.

İslamiyetten önceki turk tarihi bence bilinçli olarak baskilaniyor fragmanin son sahnesinde turk ordusu "tengri" diyerek hucuma kalkiyor mesela, bu bile bence cok tartisma yaratacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Kasım 2025; 19:6:10 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Bilinçli olarak anlatılmayan kısım neresi ben sana söyleyeyim. 1923 den öncesi bilinçli olarak uydurma anlatılıyor.
    Selçuklu ve Osmanlıdan ibaret değil tabi ki Türk'lük ama en büyük ve şaşalı kısmını onlar yansıtıyor.

Tabi kimisinin islamiyetle bi zoru olduğu için o kısımların olmasını istemiyor o da ayrı bir konu malesef.
    Neyse izlemek lazım tadına varmak lazım boşuna siyaset kasmamak gerek.

• kraix kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Bu arada, Türk ordusu teriminden de 10 senedir aynı diziyi, farklı adlarla izleyen kişilerin rahatsız olacağını sanmıyorum, zira bu dizilerde de Türklük kelimesi fazlaca kullanılıyor.

Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok, dediğim gibi ben aldığım derslerde Osmanlı tarihinin de bir kısmının detaylı anlatıldığını gördüm, aslında bu, nereden bakıldığı ile ilgili. Türkiye'de genel olarak Tarih dersleri eksik, sorun bence İslamiyet öncesi ya da sonrası Türk devletleri değil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.