Şimdi Ara

İlaç firmasına dava açmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Terbisil adlı bir ilaç kullanıyordum. Etken maddesi Terbinafin, Novartis tarafından üretilmiş. Yaygın olarak tat alma hissinde azalma veya kayıp gibi birşey geçiyor. Benim başıma geldi bu sanıyorum, biraz koku duyumda da azalma hissediyorum ama emin değilim, psikolojimi epey bozdu bu ilaç sanıyorum zaten uzun süredir kullanıyorum, geçirmeyeyim zamanını diye zorluyorum çok. Ama şimdi koku alma duyusu da ÇOK SEYREK bir yan etkiymiş, prospektüste öyle yazıyor. Üstelik "koku duyusunda kalıcı azalma gibi koku alma bozuklukları" gibi bir ibare geçiyor. Korktum arkadaşlar bunu görünce.

    Tat alma duyum da zaten ilacı bir süredir bıraktığımdan beri iyileşmişti, ama ondan önce, hiç tat yoktu hiçbirşeyin. Herşeyin tadı aynı iğrençlikteydi. Meyve sebze yiyemedim hiç domates yiyemedim ne bileyim meyve sebze hiç tadamadım öyle kötü geliyordu ki tükürüyordum direk. Çikolata abur cubur bile yiyemedim kilo verdim hatta. Depresyon da yaptı galiba biraz böyle bir etkisi de var,2 ay önce elimi kesmiştim sinirlere yakın bir yerden ama kestikten sonra diktirdikten sonraları bu kadar kötü hissetmiyordum ama şu sıralar o kadar kötü hissediyorum ki. Hatta düşünüyorum ya tat alma duyumu komple kaybedersem, çikolata ve meyvelerin tadını bir daha hiç alamazsam diye korkuyorum depresyona giriyorum resmen. Bakın en basit su bile içemedim sanki kloru basmışlar gibi geliyordu bana zorla içiyordum. En korkutucu tarafı da nedir arkadaşlar biliyor musunuz? Bir link atacağım size. Ama basitlik olsun diye o linkteki önemli 2 yeri buraya da kopyalayacağım, hem de çevireceğim, çünkü İngilizce.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Terbinafine

    Sensory problems: Complete loss of taste (ageusia) (sometimes permanent after the treatment), decreased taste (hypogeusia) and distorted taste (dysgeusia) (sometimes permanent after the treatment) often involving a metallic taste sensation and dry mouth.

    Duyusal problemler: Tat duyusunun tamamen kaybedilmesi(Bazen tedaviden sonra KALICI olabilir), azalmış tat duyusu ve bozuk bir tat duyusu(Bazen tedaviden sonra KALICI olabilir) Çoğunlukla metalik bir tat ve kuru ağız.

    Ben bunu gördükten sonra çok sinirlendim açıkçası. Şaka mı bu, dedim. Paranoyak oldum. Neden yok yere bir tane tırnak mantarı için 2 duyumu birden kaybedeyim dedim. Ya belki şimdi hissettiklerim kalıcı olursa dedim. İlaç firmasına bayağı bir sövdüm, ilacı bu şekil piyasaya sürdürenlere de sinirlendim. Ne hakları var ki insanlarda kalıcı sakatlık oluşturabilecek ürünü piyasaya sürmekte?

    İşin özü, ben çok kötü hissediyorum yani bu şeyler çok seyrek bile olsa canı cehenneme o nasıl birşey ya 100 bin kişiden birinde kalıcı sakatlık çıksın da geri kalana satılmış olsun ilaç? Var mı böyle adalet ya? 30 liralık ilaç ya bir de. Derdimi paylaşmak istedim arkadaşlar, bu ilaç firmasını yarın arayacağım, dava açmak istiyorum bunlara. Ki para alsam bile neye yarar ben gidicem o parayla bir yere gitsem bile yediğim şeyin tadını almayacağım. Neye yarar ki? Herhangi bir tavsiyesi olan varsa kabulümdür, ayrıca bence bu büyük bir davadır yarın öbür gün rastgelir de belki başka birisi de kullanır bu etken maddeyi içeren bir ilacı, çok iyi olmaz yani. Başkasının da başı yanmasın. Okuyanlara teşekkür ediyorum arkadaşlar.

    Ayrıca bu da İngilizce ama, bilenler bakabilir işte. Tercüme etmek çok zaman ister çok fazla kişi yazmış. Terbinafin etken maddeli ilacı kullanan insanların, tat alma duyu kaybına uğrayan insanların yorumları. Sadece ben de değilim yani. Epey kişi uğramış bu duruma. Belki abarttığımı düşünüyorsanız buyrun okuyun tabi İngilizce de biliyorsanız.

    http://patient.info/forums/discuss/terbinafine-loss-of-taste-246577



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 14 Eylül 2015; 4:34:37 >







  • Prospektüste yazıyorsa bir hak iddaa edemezsin hocam. Avukatlar ordusuyla karşılarşırsın zaman ve para kaybedersin boşuna. Onun yerine forumlarda ve sosyal medyada bilinçlendirebilirsin insanları, artık herşey internette.

    Tat ve koku almada ilacı bıraktıktan sonra artış olmadı mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Prospektüste yazıyorsa bir hak iddaa edemezsin hocam. Avukatlar ordusuyla karşılarşırsın zaman ve para kaybedersin boşuna. Onun yerine forumlarda ve sosyal medyada bilinçlendirebilirsin insanları, artık herşey internette.

    Tat ve koku almada ilacı bıraktıktan sonra artış olmadı mı ?

    Birazcık bir değişme oldu mesela şöyle söyleyeyim, çikolatadan tat almıyordum önceden komple hiç. Tatsız yani ama ağızdaki o tatsızlığın dağılması filan garip bir histi yani ve iğrendiriyordu insanı. Ama bıraktıktan daha doğrusu 3 hafta ara verdikten sonraları biraz tat almaya başladım ama ne bileyim, tadını hiçbir şeye benzetemeyeceğim bir tat. Yine de tat gelmeye başlıyordu sanki. Şeker tadının böyle çok çok azaltılmışı gibi birşey, ben daha önce bu tatta birşey hiç tatmadım yani. Hayatımda tatmadığım ilginç tatları alıyorum yani bitter çikolatadan. Annem de yedi aynı çikolatadan o tat aldı güzel dedi. Yani aldığım tat inanın hiçbir şeye benzemiyor metalik filan değil yani ne bileyim çok garip, zaten depresyon da yapıyor yaygın olarak, depresyona da sebebiyet veriyor bu ilaç. Kısacası tat alıyorum yine çok çok az miktarlarda. Tuz tadını da çok hafif almaya başladım. Ama bu ayın 8 inde doktora gitmiştim kbb ye, o daha iyi bilir diye. Önceki gittiğim sanıyorum pratisyen bir hekimdi. Her neyse bu doktor da beni muayene etti, ama bu ilaç olayını sormadı ben de bahsetmeyi unuttum acaba tekrar gitsem mi diye düşünüyorum. Her neyse, nerox b-12 hapını ve aerius desloratadin 5 mg 20 tablet hap yazdı. Ben bunları o günden beridir kullanıyorum, belki bunların etkisi altında bir iyileşme oldu, tam bilemiyorum çok keskin bir biçimde gelmiyor tat alma hissi geri. Ama şunu da söyleyebilirim ki ilacı bıraktığım 3 haftanın sonlarına doğru pek bir düzelme yoktu gibi sanki, bu kbb doktorunun yazdırdığı ilaçları almaya başladıktan sonra bir daha hızlandı tat alma hissimin geri gelmesi, sanıyorum özellikle b vitamini hapından dolayı çünkü pek sebze de yiyemedim yemek gelmiyordu içimden tat duyumda kayıp olduğu zamanlar, yumurta haşlıyordum peynir zeytin ekmek yiyordum sabahları zorla. Ama gariptir ki yumurta tadında bir sorun yoktu sanki normaldi yani kayıp yoktu. Her neyse, sorunuzu yanıtlamıştır umarım, kafamda karışık hepsini birden yazmak istiyorum ama yapamıyorum lütfen kusuruma bakmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi aklıma geldi, peki bu tür bir yan etkiye karşı bu ilacı piyasaya sürmeye izin verenlere karşı ne yapılabilir peki hocam? Sonuçta onlar suçlu. Yani mesela atıyorum bir ilaç olsa 100 bin kişiden 1 kişide kalıcı körlük yaratsa, bu ilacın bu firmaya katacağı kara değer mi sence hocam? Bence değmez. Kesinlikle değmez. Ben bu ilacı piyasaya sürdürmeye karar veren bir yetkili olsaydım böyle bir ilacı piyasaya sürmezdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az çok anlıyorum seni benim de sağlık sorunlarım var bu aralar.
    Bu ilacı sana doktor mu yazdı yoksa kendin mi aldın ? Doktor'unda bilgilendirmesi lazım diye düşünüyorum bu yan etkilerini.
    Bizim doktorlarında kötü yanı bu özelinden devletine bütün doktorlar aynı gidiyorum şikayetimi anlatıyorum bana hiçbir şey anlatmıyor şu şu ilaçları kullan 2 hafta sonra gel diyor. Sanki devlet sırrı aklından geçenleri söyle işte faranjit miyim reflü müyüm ses yok.Bende içimi döktüm.
    Senin konuna gelince tecrübeli bir avukattan yardım almalısın o sana yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu


    quote:

    Orijinalden alıntı: MD.Murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

    Prospektus de yazıyorsa hak iddia edemezsin. Ben de oğluma asi yaptırmadım zararı faydasindan çok diye. Üstüne bir de 2 defa dava ettiler beni. Oğlumun sağlık hakkını engelliyormusum.

    Bu aşıların yan etkilerinin çocuğun bedeninde yaptığı tahribatın sorumluluğunu alıp herhangi olumsuz bu durumda oğluma sağlığını verebilirmisiniz diye soruyorum. Bu sorumluluğu almayız diyorlar.
    2 defa dava edildim. İlkini kazandim ikinciyi kaybettim. Taraflar aynı şikayet aynı hakim aynı. İki dosya da yargitayda.



    şeriat sucuğu sen aşının zararının faydasından çok olduğunu tahlil edecek kapasitede adam mısın acaba? önce kendine bunu sorarak başlamalısın bence beynini çalıştırmaya.

    Yan etki listesinin sorumluluğunu alsınlar o vakit ve aşının kesin koruyucu olduğunu belgelesinler.

    İşte buna kafam basıyor bi siz akillisiniz herkes gerizekali değil mi

    Abi şunu bırak yaa, kendini bir şey sanıyor sonra. Tıp mı hemşirelik mi ne okuyordu. Yani sonra da sağlıkçılar neden dayak yiyor oluyor. Adamın her lafı saldırı, aşağılama, psikolojik şiddet içeriyor. Ne diyelim, insanlıktan uzak olmasını temenni ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu


    quote:

    Orijinalden alıntı: MD.Murat


    quote:

    Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu


    quote:

    Orijinalden alıntı: MD.Murat

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şeriat Sucuğu

    Prospektus de yazıyorsa hak iddia edemezsin. Ben de oğluma asi yaptırmadım zararı faydasindan çok diye. Üstüne bir de 2 defa dava ettiler beni. Oğlumun sağlık hakkını engelliyormusum.

    Bu aşıların yan etkilerinin çocuğun bedeninde yaptığı tahribatın sorumluluğunu alıp herhangi olumsuz bu durumda oğluma sağlığını verebilirmisiniz diye soruyorum. Bu sorumluluğu almayız diyorlar.
    2 defa dava edildim. İlkini kazandim ikinciyi kaybettim. Taraflar aynı şikayet aynı hakim aynı. İki dosya da yargitayda.



    şeriat sucuğu sen aşının zararının faydasından çok olduğunu tahlil edecek kapasitede adam mısın acaba? önce kendine bunu sorarak başlamalısın bence beynini çalıştırmaya.

    Yan etki listesinin sorumluluğunu alsınlar o vakit ve aşının kesin koruyucu olduğunu belgelesinler.

    İşte buna kafam basıyor bi siz akillisiniz herkes gerizekali değil mi

    Yan etkinin sorumlulugu ne demek ?
    Cocuk hepatit olsa , ilerde bogmaca olsa , kabakulak olsa , kizamik olsa eger asilanmamissa bunlarin hepsinin hayati tehlikesi oldugunun farkinda misin?
    Bu hastaliklarin cok sik ve agir oldugu icin bu asilarin gelistirildiginin farkinda misin ?

    Sen cocugun bu hastaliklardan birine yakalanip olurse sen sorumlugu alacaksin farkindasin umarim.

    Bossunuz bos.
    Bos adam akilli adam ne derse onu yapacak tabiki.

    Kizamik şu çiçeği hepatit a kabakulak

    Bunların hepsini her insan geçirir bir kere asi olsa da geçirir olmasa da. Asi da suni virüs var ve koruyuculuk süresi belli. İnsan zaten 4-5 gün yatarak asi ile sözde korunulan hastalıkların bir çoğunu atlatıyor.

    Benim oğlum daha doktora gitmedi ama asi olan çocuklar doktor kapısında yatıyor.

    Tek sebebi bağışıklık sistemi daha peşinden onca mikrop ve merakı enjekte etmeleri.

    Hepatit b aşısının otizm oranını %432 arttırdığını ve istatistiklerin saklandığını asi üreticileri bile itiraf etmisken siz neyin savunmasını yapıyorsunuz?

    Sözde okuyorsunuz ama ilaç patronlarının kölesi olmuş cahillersiniz.

    Bunlar doktor olduğundan her konuda otorite her konuda uzman sanıyorlar kendilerini.Sanırsın ki doktorluk yaparken sabah akşam laboratuarda araştırma yapıp ilaç geliştiriyorlar.
    Yaptıkları iş ilaç firmalarının papaganlığına dönmüş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thurus68

    Az çok anlıyorum seni benim de sağlık sorunlarım var bu aralar.
    Bu ilacı sana doktor mu yazdı yoksa kendin mi aldın ? Doktor'unda bilgilendirmesi lazım diye düşünüyorum bu yan etkilerini.
    Bizim doktorlarında kötü yanı bu özelinden devletine bütün doktorlar aynı gidiyorum şikayetimi anlatıyorum bana hiçbir şey anlatmıyor şu şu ilaçları kullan 2 hafta sonra gel diyor. Sanki devlet sırrı aklından geçenleri söyle işte faranjit miyim reflü müyüm ses yok.Bende içimi döktüm.
    Senin konuna gelince tecrübeli bir avukattan yardım almalısın o sana yardımcı olabilir.



    Bana doktor yazmıştı. Ücretsiz bir poliklinik var oraya gitmiştim, o sıralar param yoktu pek. Sigortamın hizmete hazır olması için de para ödemem gerek, 19 yaşındayım 20 ye gireceğim, üniversiteye direk girmediğim için bir sürü borç yazmışlardı yaklaşık 500 lira civarı. Doktora kalsa 6 ay kullanmalısın diyor. Ben sanıyorum kullanmaya başladıktan 1 ay sonra filan hafif hafif tat alamama sorununu hissetmeye başladım.

    Bence doktorlar kendilerini işlerine vermiyorlar yeterince. Zaten özele giderler çok bir problem olursa banane diye düşünüyorlar sanırım. Şimdi başka bir ücretsiz polikliniğe gittim bu kbb için, orada da b-12 vitamini ve antihistaminik verdi, hala devam ederse bir araştırma hastanesine görünün dedi bana. Bu biraz daha dürüstçe tabi.

    Bakalım bir avukat arkadaşımla görüşeceğim bakalım.




  • Biraz konu dışı bir yorum olacak ama tat alma duyusunu değil de koku alma duyusunu kaybetmeyi isterdim. Tabii yerine göre lazım olacak çok önemli bir duyu ama, olmasa da olabilirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Biraz konu dışı bir yorum olacak ama tat alma duyusunu değil de koku alma duyusunu kaybetmeyi isterdim. Tabii yerine göre lazım olacak çok önemli bir duyu ama, olmasa da olabilirdi.

    Doğalgaz kaçağı olsa anlayamazsın, birşeyin bozuk olup olmadığını da anlayamazsın. Hatta belki tat da alamayabilirsin çünkü tat ve koku da bağlantılı diye biliyorum birbiriyle. İlkokulda duymuştum hatırlıyorum da siz yine de bir araştırın, vardı böyle birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

    quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Biraz konu dışı bir yorum olacak ama tat alma duyusunu değil de koku alma duyusunu kaybetmeyi isterdim. Tabii yerine göre lazım olacak çok önemli bir duyu ama, olmasa da olabilirdi.

    Doğalgaz kaçağı olsa anlayamazsın, birşeyin bozuk olup olmadığını da anlayamazsın. Hatta belki tat da alamayabilirsin çünkü tat ve koku da bağlantılı diye biliyorum birbiriyle. İlkokulda duymuştum hatırlıyorum da siz yine de bir araştırın, vardı böyle birşey.

    Katılıyorum. Bunlar hayati şeyler. O yüzden şikayetim yok. Azıcık esprisindeydim işin. Ha koku alma duyum biraz zayıftır ama, keskin kokuları duyabilirim.




  • Mrb öncelikle geçmiş olsun. Tat alma sorununa çare bulabildiniz mi? Aynı ilaç yüzünden aynı sorunu yaşıyoruz. Bilgi verirseniz şimdiden teşekkürler.

  • Eserulukececi E kullanıcısına yanıt

    Doktora gitmiştim B12 hap verdi, 2-3 gün içinde hemen iyileşti. B12 yi sömürüyor bir şekilde bu ilaç nedense. Bu ilacı üretenleri FDA'e yazdım ama bir şey çıkmadı. İngilizce dilinde bu ilaçla ilgili bir sürü şikayet var tat kaybı ile ilgili. Kaldırmıyorlar da tedavülden büyük saçmalık.

  • Bana da tırnak mantarı nedeniyle gittim doktor Terbisil verdi. Kullanmadan önce ilaçları araştırmayı severim genelde. Bunu da daha kullanmadan araştırayım dedim prospektüsü okudum ardına yorum ve şikayetleri araştırdım Senin gibi birçok şikayet var. Prospektüste kalıcı olabileceği de yazıyordu. Benim ayağımdaki mantar tırnak batığına da sebebiyet veriyor. Ben aslen mantar için değil batma için ortopediye gitmiştim fakat doktor cildiyeye yönlendirdi önce mantarı tedavi edip geçmezse tırnak batması için ameliyat yapılacaktı fakat 1 hafta olmasına rağmen ilaçlara başlamadım. Başlayıp başlamamakta kararsızdım onlarca defa belki fikir değiştirdim elim gitti gitti geri geldi, hatta en son başlamayacağım diye net karar verdim az evvel ama son bir defa daha araştırayım dedim, Doktorlar sitelerde bu ilacın yan etkilerinden korkup çekinen insanların sorularına "rahat olun keyfinize bakın sorun olmaz" gibi tepkiler verdiğini görünce içim iyiden iyiye rahatlamış ve başlamaya karar vermiştim ancak biraz daha araştırmalıyım derken siz çıktınız karşıma. Ve yine vazgeçtim. Yan etkiler Baş ağrısı, mide bulantısı vb. Basit etkilerden ibaret olsa bir dk bile durmam başlarım. Fakat koku ve tad kaybı kalıcı azalma veya tam kayıp, Depresyon, Anksiyete, Lupus, Damar iltihaplanması vb yan etkiler çok ciddi yan etkiler. Ama işte bir yanım da diyor bunlar seyrek görülen etkiler diğer yanım diyor riske değmez. Çok arada kalmış durumdayım. Yok mu bunun bir hal çaresi. Bir yanım diyor ki başla bir şey olmaz, diğer yanım Bu rus ruleti gibi bir şey. Gerçekten ciddi arada kaldım 1 haftadır. İlaç dolapta durduğu sürece bu arada kalmışlık devam edecek sanırım. Ya bir an evvel başlamalıyım yada acımayıp çöpe atmalıyım. Bilemiyorum. Şuan bir tık kullanmamak ağır basıyor senin yazını gördüğüm için öteki yandan uzun süre ayakkabı giydiğimde acı çekiyorum. Doğal yöntemlere başvurmayı düşünüyorum bakalım şimdilik o ağır basıyor. Ama sürekli fikrim değişiyor. Daha önce hiç bir ilaç tedavisinde belki de bu kadar kararsız kalmamıştım. Üşenmeyip yazımı okuyanlara teşekkür ederim. Umarım Tat alma duyuna tam olarak kavuşmuşsundur.





  • MustafaNcoo0697 kullanıcısına yanıt

    Geçmeyen tırnak batması problemim vardı benim. Lazerle yaktırıp kurtuldum.


    İlk gittiğim doktorun liyakatsizliği sonucu tırnak çekimi yaptırmıştım hastanede. Halbuki batma durumu yapısal olduğu için, tekrardan çıkan tırnak aynı şekilde batmaya devam etti.

    İyi bir araştırmadan sonra, iyi de bir doktora giderek sorunu çözdüm.


    Her meslekte olduğu gibi tıpta da, paragöz ve işini kötüye kullanan çok doktor var. İlaç firmaları kar etsin de ne olursa olsun kafasındalar.


    Maddi durumunuz müsaitse eğer gidip lazer ile batık bölgeyi yaktırın kurtulun.

  • Eyvallah hocam. Bendeki Tırnak batması hem uzun süreli travma dar ayakkabı giyme ve Mantar kaynaklı. Üçü bir arada olunca kaçınılmaz oldu. Ortopediye gitsem de yakmadan önce tırnağı iyileştir diyecek mantar ilacı için cildiyeye yönlendirecek. Ben şimdilik doğal yöntemleri deneyeceğim mantarı geçirmek için Tırnak batması daha sonra çözmem gereken iş. Mantar geçince Tırnak batması da belki geçebilir diye düşünüyorum. Çünkü değişik bir batma benimkisi Mantarı tedavi ettikten sonra da geçmezse dediğiniz gibi bende yaktırmayı düşünüyorum. Yaktırma derken kimyasal yakma işlemi yapıyorlar. Tırnağın bir kısmını köküne kadar alıp kökünü yakıyorlar bir daha o kısımdan tırnak uzamıyormuş Tırnak 4/1 yada 3/1 oranında küçülüyor diyorlar işlem sonucunda. Bunları araştırmıştım zamanında. Yine de Bilgi cevabınız için çok teşekkürler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.