Şimdi Ara

Sikayetvar.com şikayeti için markaya zarar verme davası açılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 sene önce Minirome adlı siteden mama satın almış fakat son kullanma tarihleri çok yakın gönderildiği için iade etmek istemiş parasını da uzun süre alamadığımdan sikayetvar.com sitesine yazmıştım. Bu gün bir eposta aldım

    Sikayetvar sitesi ile herhangi bir anlaşmalarının olmadığını ve orada yayınlanan yorumların markalarına zarar verici saldırı olarak gördüklerini eğer yorumumu kaldırmazsam da dava açacaklarını bildiren bir eposta aldım. Sikayetvar sitesi bilgilerimi paylaşmış. Bende kabaca ilk ve son alışverişimi yaptığımı bunu yapana kadar müşteriyi memnun edici önlemler almaları gerektiğini belirttim.

    Öyle bir hakları var mı? Dava açabilirler mi? dava açarlarsa kaybedermiyim ?

    Edit gelen mesaj

    Sayın Kullanıcımız,

    2017 yılında şirketimizin minirome.com' u bünyesine almadan önceki sikayetvar.com yorumunuzun halen sikayetvar.com adlı sitede durması sonucu sikayetvar.com ile hukuki süreç başlamış olup sikayetvar.com kişi bilgilerinizi bizimle paylaşmıştır. Aşağıdaki durumu bilginize sunarız.

    sikayetvar.com sitesi ile herhangi bir müşteri memnuniyeti vb. anlaşmamız yoktur.
    Orada yazdığınız yorumlar tarafımızdan sadece markamıza zarar verici saldırı olarak görülmektedir ve bizler markamızı korumak adına yorumunuzu kaldırmadığınız takdirde hakkımızı mahkemede arayacağımızı bildirmek isteriz.
    Şirketimize ait markamız hakkında sikayetvar.com adresi üzerindeki yorumunuzu 15 gün içinde kaldırmanızı rica ediyoruz.Aksi halde “Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” metni kapsamında suç işlemekte olduğunuzun bilincinde olmanız adına bilgilendiriyoruz.

    Adınızı soyadınızı telefon numaranızı ve mail adresinizi sikayetvar.com dan edindiğimizi belirtmek isterim.

    DMA Gıda LTD
    minirome.com
    Osman Murat Oğuz

    Şirket Avukatı
    Sivri Avukatlık Bürosu
    Semih Sivri
    semih@sivri.av.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 2 Mayıs 2018; 13:52:53 >







  • Dava açmak ile tehdit edeceğine şimdiye kadar açardı avukat olarak bunu söylüyorum tamamen sizi korkutmak için söylüyorlar zira tüzel kişilik olduğu için dava açsa da kaybederler bunu bildiklerinden dolayı korkutma yoluna gidiyorlar bu yazılanları kanıt olarak ekleyin tehdit ettiklerini kenarda bulunsun.
  • sikayetvarda marka degil urun/hizmet kotulenir sikayetvarda bunu bilir ve yazilan sikayetleri editler. yani markaya yonelik kotuleme olan kisimlari cikartir sadece urun hizmetle alakali kisim kalir boylece ne sikayeti yazan ne de sikayetvarin kendisi davalik olmaz.



    genel olarak siz de farkli mecralarda eger marka degilde urun/hizmeti elestiriyorsaniz herhangi bir sey gelmes basiniza.
  • Şikayetvar yorumlarını okudum. Ali kıran baş kesen tripler, davranışlar filan :) Ah bana denk gelmezler ki... Bi gelmezler ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 1 Mayıs 2018; 18:30:30 >
  • Şikayetvar, bilgilerini firma sana ulaşsın da sorununu çözsün diye paylaşır. Gitsin pişkinlik yapsın da üstüne bir de dava açsın diye değil. Dava açsalar ancak avukat masrafı öderler, bir cacık çıkmaz. Sindirme politikası uygulamaya çalışıyor şark kurnazları...
  • şikayet var a karşı dava açılabilir mi?
    asıl soru bu bence
  • Bu olayı anlatan bir şikâyet daha yaz.
  • üstteki arkadaşa katılıyorum. bu olayı anlatan bir şikayet daha yaz.

    dava açamazlar blöf yapıyolar. açsalar bile ancak olayınızda iftira söz konusu ise ceza alırsınız. onun dışında hiçbişey olmaz.

    şikayetvar'da ne şikayetler var hiçbirine bişey olmuyor, size mi olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alitaro -- 2 Mayıs 2018; 0:40:13 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif46 -- 1 Mayıs 2018; 19:34:49 >
  • Cevaplariniz için teşekkürler arkadaşlar. Hatırladığım kadarıyla Şikayetvar a yazınca kibar bir kişi arayıp sorunu çözmüştü bir kaç gün sonra. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Zaten site editörü düzeltiyor yazıları.
  • Dava açmak ile tehdit edeceğine şimdiye kadar açardı avukat olarak bunu söylüyorum tamamen sizi korkutmak için söylüyorlar zira tüzel kişilik olduğu için dava açsa da kaybederler bunu bildiklerinden dolayı korkutma yoluna gidiyorlar bu yazılanları kanıt olarak ekleyin tehdit ettiklerini kenarda bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Dava açmak ile tehdit edeceğine şimdiye kadar açardı avukat olarak bunu söylüyorum tamamen sizi korkutmak için söylüyorlar zira tüzel kişilik olduğu için dava açsa da kaybederler bunu bildiklerinden dolayı korkutma yoluna gidiyorlar bu yazılanları kanıt olarak ekleyin tehdit ettiklerini kenarda bulunsun.
    Merhaba hocam. Firma el değiştirmiş yeni firma ve avukatı yollamış bu e postayı yaklaşık 32 kişi ile birlikte adresleri CC yapmışlar.



    İlk defa bu şekilde bir tutum ile karşılaştım. Zaten firma ile ilk alışveriş yapıp sorun yaşayınca bıraktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Merhaba hocam. Firma el değiştirmiş yeni firma ve avukatı yollamış bu e postayı yaklaşık 32 kişi ile birlikte adresleri CC yapmışlar.



    İlk defa bu şekilde bir tutum ile karşılaştım. Zaten firma ile ilk alışveriş yapıp sorun yaşayınca bıraktım.

    Alıntıları Göster
    maili siz dahil 32 kişiye, kişiye özel tek tek değil toplu atmaları ve hadi toplu attın bcc değil de, cc yaparak atmaları ve böylece tüm adresleri herkesin görmelerini sağlamaları bile ne kadar amatörce ve kurumsallıktan uzak bir davranış. şikayet içeriğine dava açabilir mi açamaz mı o kadar teknik bir şey diyemem ama bence tamamen korkutma amacıyla yapılmış gibi.




  • Mail adresini başkaları ile paylaştıkları için sende dava açabilirsin tahminen. Ayrıca şikayetvar ın şikayet kaldırması da mümkün, KENDİ İNSİYATİFİNDE ( anlayan anlar ) tabi bu durum
  • sikaeyeti yazarken hangi firmayı yazdınız merak ettim? cunku urunu gonderen hepsiburada ise tabi ki sikayetci oldugunuz firma hepsiburada olacaktir ve urun sktsi vs markayi ilgilendirmez onlar sadece uretim yapar. Direk bu markayi yazdiysaniz adamlarin kesinlikle sucu yok, haklilar ama dava acacaklarini sanmiyorum...
  • Dostum

    İlanın içerisinde Hakaret, Kötü Söz veya firmayı aşağılayıcı bir yorum varsa dava açar ama hiç bir şey olmaz. En fazla ufak bir ceza yersin oda hükmün açıklanması geri bırakılır muhtemelen :)

    Bu gün dava açsalar dahi en az 2-3 sene sürer.

    AMAAAAAA,

    O FİRMA DAVA AÇMAZSA SEN GİDİP TEHTİD DAVASI AÇABİLİRSİN ANLADIĞIM KADARIYLA SENİ BİR ŞEKİLDE TEHTİD ETMİŞLER. AYNI ŞEKİLDE BİLGİLERİNİ PAYLAŞTIĞI İÇİN SİTEYE DAVA AÇABİLİRSİN BUNUN YANINDA BEN SENİN YERİNDE OLSAM O FİRMAYLA SONUNA KADAR UĞRAŞIRDIM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runeterra -- 2 Mayıs 2018; 9:38:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voodoo child

    sikaeyeti yazarken hangi firmayı yazdınız merak ettim? cunku urunu gonderen hepsiburada ise tabi ki sikayetci oldugunuz firma hepsiburada olacaktir ve urun sktsi vs markayi ilgilendirmez onlar sadece uretim yapar. Direk bu markayi yazdiysaniz adamlarin kesinlikle sucu yok, haklilar ama dava acacaklarini sanmiyorum...
    Bebek maması almıştım minirome adlı siteden biraz fazla almıştım ki değsin diye benim ufaklık yemedi ve son kullanma tarihleri yakındı. Bende açmadığım kutuları iade ettim parayı yatirmayinca Şikayetvar a yazdım. Sonra iade oldu param.



    İlk mesajı guncelliyorum
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam orayi anladim da siz hepsibura'yi mi sikayet ettiniz minirome'u mu? eger satici direk minirome degilse adamlarin bir sucu yok... Gonderen firma ( hepsiburada ya da baska firmalar ) sorumludur diye soyledim. Ayrica eger yasal sure icinde iade etmek istediyseniz tabi ki kabul etmek zorundalar.
  • kesinlikle şikayetvar'a yazın bu konuyu. hatta sizde şikayetvar'ı sıkıştırın olur ya ilgilenmezlerse yazışmaları basına vereceğim ihtar olunur vs deyin. adamlar bence de blöf yapmış. şikayetvar sizi desteklemesi lazım. avukat gitsin şikayetvar'ın avukatlarıyla uğraşsın siz aradan çekiliverin.
  • Kaldı eğer cidden varsa böyle bir hakları koskoca firmalar düşünememiş ki en fazla alan türktelekom 54.000 şikayet almış bunların avukatları bilmediği/açmadığı davayı bu şirket mi açacak? şikayetvar'ın bu konuyu sahiplenmesi lazım ki yoksa site amacı dışına çıkmış olur.
  • Böyle firmalar blöf yapıyor hep. Çalıştığım dergide yayınlanan bir makaleye de resmi yazı göndermişlerdi ürün karalaması fln diye. dava açarız kaldırtırız gibisinden şeyler yazmışlardı. cevap dahi vermedik 1 yıl geçti bir şey olmadı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.