Şimdi Ara

İkinci el mi, sıfır almak mı daha mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimizin düşünüp zaman zaman tartıştığı konuya bir ekşisözlük yazarı da kendince bir bakış açısı getirmiş. Haklı olduğu yerler kadar haksız olduğu yerler de var. Yine de fikir vermesi amacıyla paylaşmak istedim.

İyi forumlar

http://seyler.eksisozluk.com/ikinci-el-araba-almak-varken-sifir-araba-almak-mantikli-bir-secenek-mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahibinden hasarlı, garantisi devam eden yüksek model araç almak en mantıklısı

• almamak en ama en mantıklısı, konu ban üye kilit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz ikinciel alırım hep.sıfır fiyatı kasko servis vergi vs çok gidiyor.2.el belki arıza yapar ama yinede o kadar gitmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden güzel bir araba düşerse 2.el ama bazen bayi fırsatları da cazip oluyor uğraşmamak adına.

Ayrıca yine sıfır araba almayın sizin yüzünüzden vergi var araba fiyatları yüksek diyenler gelir az sonra

• sıfır araç alıp, bayiden çıkıp ana yola teker değdi mi al sana mis gibi ikinci el araç değer kaybı en az 10k. bu mantıkla bakıldığı zaman sıfır araç almak çok ama çok mantıksız bence. eşimin akrabasının tanıdığı sıfır araç alıyor ve bayiiden çıktığı anda kamyon sağ taraftan biçiyor. bu yüzden sıfır araç almak ultra lüks bence. ÖTV'nin KDV'si muhabbetine hiç girmiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EsEsLee_

sıfır araç alıp, bayiden çıkıp ana yola teker değdi mi al sana mis gibi ikinci el araç değer kaybı en az 10k. bu mantıkla bakıldığı zaman sıfır araç almak çok ama çok mantıksız bence. eşimin akrabasının tanıdığı sıfır araç alıyor ve bayiiden çıktığı anda kamyon sağ taraftan biçiyor. bu yüzden sıfır araç almak ultra lüks bence. ÖTV'nin KDV'si muhabbetine hiç girmiyorum bile

Dediğiniz şekilde bir kazada kasko yeni sıfır araç veriyor.

Tabi dediğiniz gibi kesme biçme olursa, hafif dokunmalarda tamir yoluna gidiliyor ama sıfır araç birinci yılında bir kazaya karışırsa araç tamir edilebilecek durumda olsa bile sahibi isterse ve poliçede varsa yeni araç veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikinci el tamamen piyango,

olurda alacağınız araba bir tanıdığınızda olur, o da aracı sıfır almıştır aracı iyi biliyorsunuzdur o zaman alınır ama hiç bilmediğin tanımadığın birinden araç almak piyango.

Kaza boya değişen olmayabilir ama mekaniği ne durumda, motoru indirilmiş işlem görmüş, şanzumanı indirilmiş işlem görmüş, yanlış yakıt alınmış işlem görmüş ve hiç bir yerde kaydı olmayan sanayide üstün körü yaptırılan aldıktan 3-6 ay sonra sorun çıkartıp başınızı ağrıtacak araçlarda var.

Hoş diğer taraftan sıfır alıpda servisten çıkmayan araçlarda var.

Vaz geçtim en güzeli hiç almamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

sıfır araç alıp, bayiden çıkıp ana yola teker değdi mi al sana mis gibi ikinci el araç değer kaybı en az 10k. bu mantıkla bakıldığı zaman sıfır araç almak çok ama çok mantıksız bence. eşimin akrabasının tanıdığı sıfır araç alıyor ve bayiiden çıktığı anda kamyon sağ taraftan biçiyor. bu yüzden sıfır araç almak ultra lüks bence. ÖTV'nin KDV'si muhabbetine hiç girmiyorum bile

Tabi dediğiniz gibi kesme biçme olursa, hafif dokunmalarda tamir yoluna gidiliyor ama sıfır araç birinci yılında bir kazaya karışırsa araç tamir edilebilecek durumda olsa bile sahibi isterse ve poliçede varsa yeni araç veriyorlar.

perte araç çıkartmamak için resmen savaşan ve çakallıkta zirve yapmış sigorta şirketleri varken sıfır araçtan geri durmak en iyisi iahsımca

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

perte araç çıkartmamak için resmen savaşan ve çakallıkta zirve yapmış sigorta şirketleri varken sıfır araçtan geri durmak en iyisi iahsımca

Kasko şirketleri konusunda sonuna kadar haklısınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tek bir doğru olsaydı herkes aynı marka model aracan biniyor olurdu. Kimse kimseyi neyin doğru veya yanlış olduğuna ikna etmeye, kendisi gibi düşünmeyeni aşağılamaya heves etmemeli.

• Mevcut aracımı almadan önce, sıfır araçlara bakarken aynı zamanda 2.el araç da bakıyordum ama hem güven eksikliği, hem de kafam rahat olsun düşüncesiyle, iyi de bi indirim sunulunca sıfır aldım.

En önemlisi insanın içine sinmesi, gerisi kim ne derse desin boş.

• İkinci elde sıfırdan pahalı fiyatlar istendikçe ve satıcılar her türlü çakallığı yapmaya devam ettiği sürece sıfır arabaların cazibesi azalmayacaktır.

• az km 'de 2.el daha mantıklı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzer75

az km 'de 2.el daha mantıklı değil mi?

evet ama istenen fiyat da doğrudan etkileyen bir faktör. kişilerin aradaki fiyata algısı farklı olabiliyor. birisi 5 bin tl ucuz olsun ikinci el alabilirim derken, bir başkası 5 bin tl fark için ikinci el almaya değer mi diyip sıfır alabiliyor

• Sıfır araç bana göre her zaman daha mantıklı. Sıfır aracı alırken çok sık bir şekilde yapılan sıfır faiz kampanyalarından faydalanabiliyorsunuz. Cebinizden çok yüklü bir mebla bir anda çıkmıyor. Kaldı ki ikinci elde ise o parayı peşin vereceksin.

En önemli husus ise diyelim aynı arabanın hem ikinci eli hem sıfırı aklınızda. İkinci eline 60 bin istensin sıfıra yakın olsun. Sıfırı da 75 bin lira olsun. Sıfırı örnek olarak 36 ay vade ve sıfır faiz ile aldınız. Türk lirasının durumu ortadayken şu an ikinci ele peşin verilen 60 binin değeri 3 yıl sonra en az 80-85 bin lira olacak. Ancak sıfır araca o zamanın 75 bini değil çok daha az bir mebla ödenmiş olacak.

Sonuç olarak sıfır araç almak ne kadar kulağa öyle gelmese de Türkiyemizde ikinci elden çok daha ucuza maloluyor.

• Alacağın araca ilişkin beklentin neyse değişir bu cevap.

İlk aracımı alırken 19 yaşındaydım. Daha yeni ehliyet almışım. Motormuş, lastikmiş anlamam. Şoförlük deneyimim bizimkilerin verdiği şahinden ibaret.

Sıfır corolla aldılar bana. Al bunu iyice bir öğren, kaputu maputu açma bozarsın, zamanında servise getir yağını suyunu değiştirek dediler. Benim için o an çok mantıklı bir seçimdi sıfır araç.

Sonra yaş ilerledi, çevre yaptım, kendim anlamasam bile beraber iş yaptığım ustalar vs. sayesinde aldığım aracın kontrolüne daha fazla sahip oldum.

Şimdi yeri geliyor, 200 bin km deki aracı bile kontrol ettirip, eksikliklerini tamamlattırıp alabiliyorum. El altında iş güç için kullanılacak araca bir sürü para vermek de şu an benim için mantıksız.

Umarım anlatabilmişimdir.

• En iyisi sıfıra yakın ikinci el

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.