Şimdi Ara

Yağ seçimi? Mobil 1 ESP 5W-30 DPF / Motul 8100 X-CLEAN EFE 5W-30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Aracım 2012 1.3 Punto euro5 dpf li motor. 133 bin km de. Bakımı yaklaştı. Son 3 bakımdır mobil 1 esp 5w30 dpf koyuyorum. Bir sıkıntım yok şimdilik.

    Castrol magnatec 5w30 c2 yağ da değerleri karşılıyormuş. Aralarında bir fark var Mıdır? Denemeli miyim yoksa mobil 1 den devam mı edeyim.
    ------------------------------------

    08.12.2019 Editi :

    Mobil1'i kullandım. Sonraki bakımda Selenia denedim. Şuan Selenia var motorda. Belki psikolojik ama çok da tat vermedi. Yine bakım zamanı yaklaştı. Aracım 154500KM de.

    Seçeneklerim

    Mobil 1 ESP 5W-30 DPF - 4L 160TL
    Motul 8100 X-CLEAN EFE 5W-30 - 4L 145TL


    Mobil1, bildiğim kullandığım yağ. Sonuçta Hem Motul hem Mobil1 için iyi yorumlar da var kötü yorumlar da var. Motul almalı mıyım? Motora bir katkısı vs. olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 8 Aralık 2019; 10:3:10 >



  • opel aracımı hep serviste bakım yaptırıyodum. gm koyuyolardı sanırım. araba traktör gibiydi. bu bakım yağımı kendim aldım bakımını yaptırdım. araba aşırı rahatladı yeni yağ olduğu için etkisi vardır ancak kesinlikle bariz fark var



    mobil 1 esp . gerçekten kaliteli. götürdüğüm ustada castrol satıyordu ancak mobil 1 de gerçekten iyidir dedi. bence hiç gerek yok. ama yine de birşey olmaz. içinizde kalacağına bir kere deneyebilirsiniz.
  • 4 yıldır ford fiesta dizel aracımda mobil1 5-30 esp kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım ve kaliteli bir yağ.
  • Mobil1 den devam.
  • Hocam mobil 1 in laboratuarları daha gelişmiş ve yağ çeşidi daha fazladır. Bu nedenle tavsiyem mobil 1 dir.
  • Mobil 1 sipariş verdim. Herkese teşekkürler. Yaklaşık 2 ay sonra bakıma girecek olmama rağmen fiyatlarda olası artışa karşı erkenden alayım dedim malzemeleri. Bakımı kendim yapayım diyorum ancak yağ filtresi ve eski yağın depolaması imhası vs. ne yapacağımı bilmediğimden sanayiye gideceğim sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 22 Aralık 2018; 0:17:46 >
  • aykut12344 kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 esp ve castrol iyidir arasındaki farkı anca labaratuarlar anlar. Ama GM yağı kalitesiz gerçekten aracı soğuk havalarda traktöre çeviriyor zaten Gm kendisi üretmiyor filtrelerde olduğu gibi başka firmalara ürettiriyor. Neyse mobil 1 ve castrol pahalı gelirse dexos 2 onaylı motul xclean 5w 30 da bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiFANBOY -- 22 Aralık 2018; 2:26:35 >
  • MOTUL Xclean EFE

    LiquiMoly toptec 4600

    Mobil1 5w30 ESP

    Benzincide dediğini işlemleri lift ile yapabilirsiniz. Çıkan Yağı da kendilerine veriyorsunuz zaten, tam ve doğru değerlerde yağ kullanmaya doğru miktarda koymaya dikkat ediniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Aralık 2018; 12:26:7 >
  • fiatın kullandıgı petronas selenia tercih edebilirdiniz.
  • quote:

    08.12.2019 Editi :

    Mobil1'i kullandım. Sonraki bakımda Selenia denedim. Şuan Selenia var motorda. Belki psikolojik ama çok da tat vermedi. Yine bakım zamanı yaklaştı. Aracım 154500KM de.

    Seçeneklerim

    Mobil 1 ESP 5W-30 DPF - 4L 160TL
    Motul 8100 X-CLEAN EFE 5W-30 - 4L 145TL


    Mobil1, bildiğim kullandığım yağ. Sonuçta Hem Motul hem Mobil1 için iyi yorumlar da var kötü yorumlar da var. Motul almalı mıyım? Motora bir katkısı vs. olur mu?


    İlk mesaj güncellendi.
  • Merhaba, farklı bir öneri olacak ama Petronas Syntium 5w-30 da deneyebilirsiniz.
  • ikisini de kullandım (5-30). şu an motul'u kullanıyorum. motul'un efe teknolojisi sanırım işe yarıyor, mobil'e göre 0.5 litre civarında bir yakıt tüketim düşüşü oldu. genelde her gün aynı güzergahı kullanıyorum ve kullanım alışkanlığım da aynıdır, sakin kullanırım. mobil de kaliteli ve güzel bir yağ idi. iki yağda da eksiltme sorunu yaşamadım. tek eksiltme sorunu yaşatan yağ petronas synthium 5-30 idi. bir daha aracıma petronas koydurtmayacağım.
  • Petronasın sitesinden baktığımda Petronas Syntium tavsiye etmedi, marka spesifikasyonları hakkında da bilgi yok. Selenia WR P.E. tavsiye etti ki zaten şuan bu yağ var içinde. Şuanki yakıt tüketimim 5.4L/100km. Yakıtın çok farkedeceğini sanmıyorum. Mobilde eskilme yaşamadım ama seleniada hiç bakmadım duruma.
  • Renault fabrika çıkışında elf koyuyor ve bunu öneriyor. Piyasada gayet ucuza bulunmasına rağmen insanlar 3.nesil kahveciler gibi motor yağı fetişine tutulmuş ve Mobil, Motul, Castrol peşinde koşuyor.

    2011 Fluence son 3 senedir bende. 150 binde aldım, 190 bine yaklaştım. elf'ten başka yağ kullanmadım ve motorumda hiçbir arıza yok. Benden önceki sahibi de iş amacıyla kullandığı için yağ fantezisine girdiğini sanmıyorum. Motor yağları arasındaki farkı yolda hissedebilen insanlara da gıpta ediyorum.
  • Motorun sesinden de anlayacaksınız farkı zaten. Ben hep mobil 1 esp kullanıyorum.
  • Mobil 1 esp 5w30 da motul 8100 x clean efe 5w30 da ikiside piyasada dizel arabaya konulabilcek en güzel yağlardır . Esp 5w30 gerçekten güzel mükemmel bir yağ. Dizel arabasında denememiş olan varsa mutlaka denesin farkı görecektir

    Aynı şekilde mobil 1 kullanıldıktan sonra motul 8100 x clean efede konulur ve test edilir. Sonuçta ikiside dizel modeller için amiral gemisi niteliğinde yağlar. Hem güzel deneyim olur valla mobil 1 espyide denedim motul 8100 xclean efeyide denedim demek heleki bu ikisinide deneyip arasındaki farkı anlayabilmeye çalışmak bile hem sizin açınızdan hemde arabayı tanımak ve tecrübelenmek adına muazzam bir bilgi olur herkesede nasip olmaz ikisi arasındaki farkı anlayabilmek gerçekten yetenek işidir derim. Anlarsanız cidden helal. Ama ikisinden hangisini koyarsanız koyun pişman olmazsınız. Ben biraz kırmızı siyahı sevdiğim için motul kullanırdım dizel aracım olsaydı




  • 6 ay önce aldığım 1.3 Multijet Fiat Egea da fabrika da Selenia kullanılıyormuş, hafta sonu 10bin bakıma gittim servis te Opar Olio DS1 0w-30 kullanmışlar, ben herhangi bir fark hissetmedim 2 yağ arasında, ne ses olarak ne çekiş olarak.

    Zaten arkadaşlar, 75-120 beygir arası araçlar kullanıyoruz genel olarak, ferrari mi kullanıyoruz, 1.2,1.3,1.4,1.5,1.6 motorlu trafikteki araçların büyük çoğunluğu tam sentetik yağlar arasında mutlaka ufak tefek farklar var, belki biri diğerinde 1 tık daha sessiz çalıştıyor motoru ama bence bu yağlar arasında büyük bir fark yok, bahsettiğim, castrol ile motul, motul ile mobil vs.vs. gibi markalar...
    Birde her yağ her araçta tepki vermeyede bilir, atıyorum motul senin araçta daha sessizdir, benim araçta daha sesli olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.