Selamlar, Elimde PNY RTX 4070 Ti SUPER 16GB Verto Overclocked GDDR6X ekran kartı var, 1 yıl daha garantisi devam ediyor. Sahibinden’de benzer ilanlar 31.000 TL ve üzeri seviyelerde. Ben 28.000 TL’ye koydum ama doğru düzgün arayan soran yok. Üstelik bazı kişiler 20.000 TL teklif ediyor, geçen hafta 21.000 TL’ye aldığını söyleyen bile var. Gerçekten bu kartın piyasa değeri bu kadar mı düştü? Fiyat konusunda kafam karıştı, gerçekçi bir piyasa bilgisine ihtiyacım var. Sahibinden fiyatları yanıltıcı mı, yoksa gerçekten alıcı tarafı bu kadar düşmüş mü? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. |
İkinci el ekran kartı piyasası bu kadar kötü mü dolandırılmaya mı çalışıyorum ?

-
-
İkinci elde kim ne tutturursa 30-35 arası sıfır 5070ti varken kim neden 4070ti için o kadar versin, değişik kafalar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam inanın amacım yüksekten satmak değil, acil nakite ihtiyacım var, mümkünse değerinde gitsin istiyorum. Ama tam ederi nedir onu bulamadım ki. Referans alamıyorum bir yeri :(
-
Hocam ben sizi suçlamıyorum sarı site enteresan bir yer satıştaki ilanları değil satılmış olanları baz almak lazım bende piyasaya hakim değilim foruma bakın satılmış güncel ilan varsa fikir verir belki.
Çok teşekkürler, iyi forumlar hocam bu saatte cevabınız için
-
5070ti gelecekken fiyatlara bakıyorduk, Türkiye fiyatlarına çakacakları anlaşılınca millet 4070ti'a yönlendi, hatta 5070ti'a o parayı vereceğime daha iyi olan 4070ti-s alırım denildi.
Bu sefer de ikinci elde 4070tis sahipleri coştular. Sıfır 5070ti'a yakın paralar istendi.
Yukarıda, 5070ti varken kim niye 4070ti'a para versin denilmiş. Zaten mesaj yanlış olmuş, bahsi geçen kart "super". 5070ti'dan daha iyi bir kart aslında teknik güç olarak.
Nvidia başlığında çok konuşuldu tartışıldı.
Haliyle sıfır 5070ti varken 4070tis kafa karıştırıcı olabilir halen :)
Ha bu kadar düştüyse iyiymiş, 20 bin seviyesine geldiğini de çok sanmıyorum gerçi açıkçası, "ölücüler" mesaj atıyor olabilir mi :)
Hayır bi yandan da "müstehak" diyorum, çünkü 5070ti'lar gelirken teknik olarak mevzuyu anlayan çözenler, 4070tis'lerin fiyatlarını uçurmuşlardı.
Saçma bi kısır döngü :)
-
Valla hocam o kadar uzağım ki teknik tarafa iş hayatına girdiğimden beri :D bir alırken iyi diye almıştım simdi nakite sıkıştım elimde kaldı :D
-
20-21 olan 4070super-4070ti falandir hadi olu olsun 70ti super 25-26 eder.
4070ti s nasıl 5070ti'den daha performanslı oluyor hocam neredeyse %20lik fark var 5070ti lehine + deli gibi oc oluyor.
Oc kısmını bilmem de, 50 serisi konusunda sayfalarca konuşuldu kartlar gelirken. Yanlış söylemiyorsam 4070 tis'de zaten 80 gpusu var. O gpu da saf güç anlamında her şekilde 5070den yüksek çıkıyordu ti'dan da... Bahsettiğimiz performans dlss falan gibi yazılımla olanlar değil tabi. Bunu ortaya koyunca 5070ti öne geçiyor görünüyor kağıt üzerinde. Çok konuşuldu performans karşılaştırmaları yapıldı, o konuya bakabilirsiniz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam millet gerçekçi olmayan fiyatlar yazıyor doğal olarak kimse o fiyata talepkar değil. Sarı sitede gördüklerin zaten satılmayanlar o fiyata koyulduğu için satılmıyor. Satacak başkasıda millet 30 a satıyor ben enayimiyim diyip o da benzer fiyat yazıyor. Aslında piyasa değil o fiyattan alışveriş yapılmıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam sen forumdakilere bakma benim Gainward Phoenix RTX 4070Ti'ye şuan 25.000 veren var. 3 yıl garantisi var. 1 yıl dolmadı. Satmıyorum düşün seninki 16gb 28e satabilirsin bence. Sahibinden koy bekle...
-
-
çokça konuşulmuş ondan 4070ti super daha iyiymiş
Lütfen her yerde yanlış bilgilerinizi doğru gibi paylaşmayın. Kağıt üstünde veya pratikte 5070ti her haliyle ocsiz performansı bile 4070ti superden daha güçlü.
-
Piyasa bu aralar cok durgun. Fiyatiniz iyi ama acil ise 26ya gider hemen. O fiyatlara inerseniz etrafima soyleyeyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aralarında 25 Fps olduğunu sanmıyorum o kadar fark olamaz, NATİVE olarak değerlendirirsek.
RTX 5070 Ti vs RTX 4070 Ti Benchmark 💪 Max Settings Gameplay In 10 Games at 4K!
Gerçek değerlendirme bu videoda mevcut. 10 - 15 FPS fark var genellikle oyunlarda...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 30 Haziran 2025; 10:13:27 > -
85 fps farkı hangi 4 işlemi yaparak buldunuz merak ettim, bu tarz youtube kanallarına da itibar etmiyorum çoğu fake.
Doğru, 5070 ile karıştırdım niye hemen gömüyorsunuz
50 serisi konusunda baya konuşuldu ve o zamanın klasik tartışması haline geldi, kartlar gelmeye başladığında fiyatlar doğru düzgün olsaydı, 5080 fiyatına 5070 satmaya çalışmasalardı daha iyi olacaktı.
O sırada meşhur ikilem vardı, 5070 yerine 4070tis alınabilir mi diye.
5070'in üzerinde kalıyordu bu kart, hem 12-16gb ram muhabbetine, hem de güç olarak. Ben VR da kullandığım için 16gb bi kart almak daha çok işime gelecek diye 5070 ti almak veya 4070tis almak istedim.
5070ti ile de arada bence "kabul edilebilir" fark var gibiydi. Yani oyun başına 10-20 fps eksik olsun ne olacak moduna girmiştim.
Hatta o zaman mesajımız da var o konuda birkaç kişiyle birlikte, tabi hepsinin fiyatı sapıttı.
40'lara beklediğimiz 5070ler uçtu, ti fiyatı iyice arşa gitti, 4070tis'e döneyim dedim, onların da fiyatı ilk gelen 5070lerin sürücü sorunları, soket muhabbetleri falan olunca, bunların da fiyatlarını uçurdular.
Peki sonunda ne oldu...
Elimdeki 4070'i arkadaş istiyordu, ona verdim, o arada 9070XT'ler geldi, yıllar sonra Nvidia'yı terk etmek zorunda kaldım...
Pek bilgim yok yani, neyse, böyle işte
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 28 Haziran 2025; 17:54:20 >
-
Ha bu arada, 5070ti son dönemde sürücülerle falan ne yaptılar bilmiyorum, performansı gelişmiş midir vesaire ama 4070tis'e göre de "ölümcül", "acayip fark atıyor" modunda da değil yani
Nvidia GeForce RTX 5070 Ti vs. RTX 4070 Ti Super | Club386
RTX 5070 Ti vs RTX 4070 Ti SUPER [5-Benchmark Showdown]
Sadece FHD değil de daha yüksek çözünürlüklere de baktığımızda oyunlara göre de fark etse de, ezici bir üstünlük de göremiyorduk mesela. Dediğim gibi, sürücülerle falan şimdilerde iyice geliştirdilerse ne ala.
O zaman saçma sapan fiyatlandırma yüzünden, oyuna göre en fazla 20-30fps'lik fark için de 20 bin TL daha fazla vermek işime gelmemişti.
Şimdiki fiyatlamalara bakınca gülümsedim :)
Ben üstteki mesajlarımı düzeltmiş olayım 5070 diyecekmişim ti demişim kusura bakılmasın.
Ancak 4070tis gpu'sunu da bilen biliyor. Tabi burada mantık artık şuna dönüyor, Nvidia da işte efendim DLSS'yi şu karta veririm buna vermem, yenisini 50 serisine veririm, 40'ı güncellemem dediği için bu saatten sonra 40 serisine bakmak da anlamsız oluyor. Ancak o süreçte fiyatlama yüzünden bir ikilem yaşanmıştı, hoş, şimdi de fiyatlamalara bakarak yine bi karar verilebilir diye düşünüyorum. Ha GPU hala kötü bi GPU değil, uygun fiyata bulunursa alınabilir, 30 serisi olsa hiç anlamsız derdik mesela da....
En Beğenilen Yanıtlar

çokça konuşulmuş ondan 4070ti super daha iyiymiş |
Benzer içerikler
- g sync nasıl açılır
- gpu ölçekleme nedir
- ekran kartı tamiri
- amd hata 182
- almanya ekran kartı fiyatları
- nvidia h100
- gpu ne demek
- rtx 4090 ti
- ekran kartı sıcaklığı kaç olmalı
- 5070 super
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X