Şimdi Ara

İkinci el araçta şark kurnazlığı - Araçta SÖK-TAK vardır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önceden de vardı ama artık bu tabir çok kullanılmaya başlandı. İlanların çoğunda, değişen yazısı yerine, sök-tak vardır tabiri yazılmaya başlandı . Sök tak olunca değişen değildir izlenimi veriliyor. Zaten söküldükten sonra ister yenisini tak, ister onarıp tak, değişen diye geçer. Tabi uyanıklar yutturabildiklerine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim aracın kapısını söktüm geri taktım parça mı değişti ? Tamam piyasadaki kurnazlara bişey demiyorum ama benim aracımın kaza sonrası kapısı tam kapanmıyordu söküldü boyandı ayar yapılıp geri takıldı. Ee takılan aynı parça ?

Sökülüp takılmada da ne gibi bir sorun olabilir anlamıyorum civataları gevşetip söküyorlar cıvataları gevşetip geri takıyorlar kapı yine aynı kapı açılıp kapanıyor.

Arabalar inanılmaz değerli olduğu için insanlar binmek yerine yatırım olarak gördükleri için böyle şeylerden rahatsız oluyorlar herhalde. Yoksa evin içindeki eşyadan tek farkı dışarıda olması, e dışarıda olduğu zaman da üstüne dolu da yağar biri de vurur yıldırım da düşer.

Ama başka bir araçtan getirilip takılan parçaya sök tak diyorlar ona haklısınız. Kazanın şiddetini düşük göstermek için böyle yapan şark kurnazlarına karşı dikkatli olmak lazım.

Sök tak parçanın araca ait olduğu bir şekilde anlaşılabilirse sorun yok bence.

sök tak ile değişen farklı şeyler kardeşim bu bir kurnazlık değil
    sök tak ta boya yoktur makina anlayamaz.civataların oynandığı görülürse sök tak olur
    bunun 2 nedeni vardır
    1- ayar yapılmıştır
    2-çıkma parça takılmıştır.

önce işi öğrenelim sonra millete laf edelim
  • Aynen öyle gerçekten sök-tak olsa bile alıcı bunu değişik olarak değerlendirmeli çünkü satarken sonraki alıcıyı ikna edemez.

• İkinci el piyasasının saçma sapan terimleri.

• Eksper furyasından sonra bu saçma sapan terim ve kısaltmalar türedi.

D.B. = Düzeltme boya yada değişen boya

Ç.B. = Çizik boya yada çıkma boya

Gibi hem alıcıyı yanıltmaya hem de satıcının gönlünü kırmamaya yönelik terimler.

Bu arada sök-tak için onarıp takmak değişen diye geçmez.

Eskiden bunu vidalarıyla oynanmış parçanın göze batmayan bir kısmını kazıyarak altından çıkan boyanın rengine göre karar veriyorlardı gerçi hala yapan baltalar var ama artık parçanın üretim tarihi üzerinden diğer parçalarla eşleştirme yapılarak değişen mi yoksa sök tak boya mı rahatça anlaşılıyor.

Günümüzde artık vidaları da boyuyorlar yada vidalar sökülürken türlü taklalar atılıyor, Araya ince bez, poşet vb. koyup o şekilde vidalar sökülüyor. Sadece bir yerde, içi teflon yada benzeri bir madde kaplı lokma takımı gördüm vidalara nokta hasar vermeden söküyordu. Aynı zamanda bu takıma sahip esnaf abimizde Türkiye'de boyasız göçük düzeltme, mikron boya atma, çelik macunla rötuş gibi işlemlerin öncüsüdür.

• sök tak ile değişen farklı şeyler kardeşim bu bir kurnazlık değil
    sök tak ta boya yoktur makina anlayamaz.civataların oynandığı görülürse sök tak olur
    bunun 2 nedeni vardır
    1- ayar yapılmıştır

• Kardeşim aracın kapısını söktüm geri taktım parça mı değişti ? Tamam piyasadaki kurnazlara bişey demiyorum ama benim aracımın kaza sonrası kapısı tam kapanmıyordu söküldü boyandı ayar yapılıp geri takıldı. Ee takılan aynı parça ?

Sökülüp takılmada da ne gibi bir sorun olabilir anlamıyorum civataları gevşetip söküyorlar cıvataları gevşetip geri takıyorlar kapı yine aynı kapı açılıp kapanıyor.

Arabalar inanılmaz değerli olduğu için insanlar binmek yerine yatırım olarak gördükleri için böyle şeylerden rahatsız oluyorlar herhalde. Yoksa evin içindeki eşyadan tek farkı dışarıda olması, e dışarıda olduğu zaman da üstüne dolu da yağar biri de vurur yıldırım da düşer.

Ama başka bir araçtan getirilip takılan parçaya sök tak diyorlar ona haklısınız. Kazanın şiddetini düşük göstermek için böyle yapan şark kurnazlarına karşı dikkatli olmak lazım.

Sök tak parçanın araca ait olduğu bir şekilde anlaşılabilirse sorun yok bence.

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt

Hocam sök tak olduğunda boya olabiliyor, kapı darbelidir kapanmıyordur usta söker öyle boyar daha rahat olduğu için. Sonra ayar yapar yerine takar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sök-tak her zaman değişim anlamına gelmez Söküp aynı model aynı renk çıkma bir parça takılır hile yapılır ok ama her sök tak böyle olacak diye bir kural yok

Sök tak yapılan parçanın boyalı mı değişenli mi olduğunu anlamayan eksperlere araç göstermeyin

• bel altı boyalı, sök-tak, keyfe keder boyalı, şigorta şişirmesi vs hepsi alıcıyı kandırma amaçlı

• KararanBitki kullanıcısına yanıt

Kararancigim.iste bu yuzden sanayide gocukculer var. Adama diyor alici parani kirdirir, fiyat dusurur, malini oldurur ver bana 2-3 bin arabani onarayim diyor. Boyasiz yapacagim diyor... gocukculer iyi para kazanirlar. Cunku parca degisti mi insanlar agir hasarli diyor ve parayi azaltma politimasi guduyorlar. Mukavemetini yitirmis bir parcayi degistirmek varken paradan dolayi eskiyi yeniyip pullamaya calisiyorlar.

Komple boyanmasindan ise degistirmek daha iyi sifiriyla cunku boyaninca gene patliyor boyanan yer zamanla eskiyor catliyor.

• şimdi benım bir aracım var. arkadan carptılar bagaj 5 cm içeri girdi. çizik falan yok far kırıldı. kaskodan yaptırdım. burda bagaj kapagı biraz eğildi. sokuldu düzeltildi takıldı . boya yok bişey yok. yanı ben satacagım zaman adama bu şekilde anlatırım. alan alır almayan almaz. resimleri de mevcut yanı. kimseye yalan borcumuz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

sök tak ile değişen farklı şeyler kardeşim bu bir kurnazlık değil
    bunun 2 nedeni vardır
    1- ayar yapılmıştır

Burada dile getirmek istediğim, değişen olsa bile sök-tak terimi kullanılıyor. Kurunun yanında yaşta yanar. İyi parça değişsin, sök-tak var desinler.

Bir araçta sök-tak varsa yukarıda arkadaşın dediği gibi parçaların üzerinde tarih yazıyormuş.

Mesela kaput bayağı yamuk, sökülüp düzeltilmesi gerekir. Bu durumda alıcı bu araca ne gözle bakmalıdır? Önden darbeli diye bakar.

• Arkadaslar degişen ayri, sök tak ayrı seylerdir.

Bir parcanin degişen mi yoksa sök tak mi oldugunu işin erbapları sozkonusu parcanin uzerindeki gizlenmis seri numarasi ve uretim tarihinden bilirler. Her parcanin kendine has kodu vardir.

Seri no ve tarih aracın geri kalan parçalarıyla uyumluysa parca bir nedenle sokulup geri takilmistir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri geldi dokundurdu arka kapıda göçük oldu. ustaya götürdüm boyasız düzeltsin diye. Abi dedi göçüğün olduğu yerin altında çelik bir bar geçiyor o nedenle kapıyı sökmem lazım dedi. Kapıyı söktü tezgaha aldı ve düzeltti taktı yerine. Resimleri var. Şimdi benim kapı değişmiş mi oluyor? Millet olarak böyle abuk subuk işlere takılırsak çakallar da bunu kullanırlar. Bu kadar boya- değişim takıntılı olmamak lazım.

• Klasik alsatçı tabirleri arkadaş haklı nerdeyse her ilanda aynı terimleri görmeye başladık kaç kişi kazasız arabada sök tak yapmıştır veya yapmak zorunda kalmış olabilir ki valla iyi niyetli saf temiz insanları bulup sömürüyorlar aceleye getiriyorlar insanların zamanı kısıtlı sırf bu işlerle uğraşacak adam lazım bir iş kolu olabilir bence belirli bir ücret karşılığında ekspere götürcek alsatçılarla uğraşacak böyle yanıltmaya yönelik durumdada avukat mahkeme işin içine girecek piyasa temizlenir be
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Biri geldi dokundurdu arka kapıda göçük oldu. ustaya götürdüm boyasız düzeltsin diye. Abi dedi göçüğün olduğu yerin altında çelik bir bar geçiyor o nedenle kapıyı sökmem lazım dedi. Kapıyı söktü tezgaha aldı ve düzeltti taktı yerine. Resimleri var. Şimdi benim kapı değişmiş mi oluyor? Millet olarak böyle abuk subuk işlere takılırsak çakallar da bunu kullanırlar. Bu kadar boya- değişim takıntılı olmamak lazım.
    İşi bilmeyen bir exper direkt AĞBİİĞĞ bu kapi degismisss kapı bitik der gecer

Tarcanlar vs gibi isini bilenler ise parcanin tc kimlik nosuna bakar ordan analiz yapar

• Boyasız değişensiz ama ağır hasarlı :)

Birde nedense hep sigorta şirketleri 5 bin lik hasarı 50 bin tl yazıyor yoksa hiç biri ağır hasarlı değil

200 bin km de ama hepsi uzun yolda yapılmış

• Ben mesela geçenlerde ön sol kapıya ayar yapmak için üst alt cıvataları söküp ayarlama yaptım.Şimdi benim bu boyası dökülen cıvatalara bakıp bu kapı sök tak veya değişen diyen adam düpe düz geri zekalılıktır.Ayrıyeten parçanın araçtan sökülüp takıldığı durumlar da oluyor.

• canmania C kullanıcısına yanıt

Aynen piyasaya kalsa sigorta şirketleri hep zararına çalışıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KararanBitki

Hocam sök tak olduğunda boya olabiliyor, kapı darbelidir kapanmıyordur usta söker öyle boyar daha rahat olduğu için. Sonra ayar yapar yerine takar.

canım kardeşim ona değişen diyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.