Şimdi Ara

Balata değişimi sonrası el freni hiç tutmaz oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2007 model 1.5dci megane 2 aracımın arka balataları değiştrince el freni tutmaz hale geldi. Bu ne iş anlayamadım,tahminim balatayı koymak için silindirleri aşırı sıktılar ve mekanizma silindir içinesıkışıp kaldı.Sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soruyorum61 -- 20 Kasım 2019; 9:19:22 >



  • El freni ayarının arka tekerlekleri sökerek yeniden yapılması gerekir muhtemelen arka balataları gevşek takılmış ve montaj sonrası arka fren silindirinden çıkan yaya ayar yapmayı unutmuş olabilir(arka frenler kampana ise).

    Arka frenler disk ise yorum yapamıyorum.
  • Aklıma gelen muhtemel sebepler:
    1) Arka fren kampanalı ise ayarı düzgün yapılmamış olabilir.
    2) El freni teli gevşek bırakılmış yada kopmuş olabilir.
    3) Disk aynalaşmış olabilir. Balata da kalitesiz ise tutuş iyice azalır.
    4) Diske yada balataya yağ yada benzeri bir madde bulaşmış olabilir.
  • Megane 2 sahibi olmayan arkadaşlar standart yorumlar yapmışlar. Fren teliniz gevşemiş. El freninin altında bulunan plastik parçayı sökün. El freni tertibatını komple orada göreceksiniz. Tertibatın içerisinde bir somun var orta bölgelerde illa ki görürsünüz 10-11 yada 11-12 anahtarla onu biraz sıkın işlem tamamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Megane 2 sahibi olmayan arkadaşlar standart yorumlar yapmışlar. Fren teliniz gevşemiş. El freninin altında bulunan plastik parçayı sökün. El freni tertibatını komple orada göreceksiniz. Tertibatın içerisinde bir somun var orta bölgelerde illa ki görürsünüz 10-11 yada 11-12 anahtarla onu biraz sıkın işlem tamamdır.
    Hiçbiri değil, o vidayı da 13 anhtar ile sıktım sona kadar hiç etkisi olmadı, bugün mecburi sert bir frenden sonra biraz düzeldi, tahminim üzere piston işkence ile fazla sıkılmış böylece el freni ittiricisi silindir yuvasında sıkışmış kalmış, giderek düzelecek gibi, bugün denemeye devam edeceğim şimdi gidip yağ fiktrelerini değiştireyim, teşekkür ederim hepinize.
  • Usta yokkı memeleketımızde kobay oluyor arabalarımız yetkılı servısler bu konuda ondan sewıyorum ama haşırt tabıı onlarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.