Şimdi Ara

ikinci el araçlarda pazarlık payı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

ikinci el araçlarda ne kadara kadar indirebiliyorsunuz fiyatları? güncel araç alan arkadaşlar ortalama ne kadara kadar indirebildiniz fiyatları?

ben bu konuda hiç yetenekli değilim maalesef,oluru nedir pek bilmiyorum, misal begendiğim araçlar var 1.800 civarı 408,austral veya alfa romeo suv vb ne kadra düşürebilirim diye kafa yoruyorum

• Faizler yuksek bu da alici tarafin elini guclendiriyor. Yani 1m ye 30bin, 1.5m ye 45 bin daiz veriyor. Alirken de 50 100 bin indirim talep ediersem, bu parayi al isini gor istersen faize koy 1 ay sonra sattim varsay araci diyorum. Indirime yanasmazsa, o zaman da tamam ben 1 ay parami faizde tutayim1 ay sonra senin aracin hala satilik olursa gorusuruz veya satilirsa da emsal bir arac bulurum diyorum. Genelde mantikli geliyor ve indirim oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 1 Ağustos 2025; 15:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hiç böyle düşünmemiştim.gayet iyi fikir bu

haram haram

İlana yeni girmiş eli yüzü düzgün bir araba ise pek Bi "tok satıcı" oluyorlar.

Al satci değil ise ilan nin sonlarına doğru hem galerilerden bıktıkları için hemde bir daha ilana girmek istemedikleri için pazarlıkta daha rahat / geniş olabiliyorlar...

"Yüreğin, kadını erkeği yoktur. Bi mert olanı vardır, bir de namert olanı"...
  • 775 istediğim aracı 745 e verdim. ilan için arayan 2 kişi oldu , Aracın yanına ilk gelen ise 2. arayan kişi oldu. Gönlünü yaptım verdim geçtim. 2012 Ford C-max. Bu tür araçların müşterisi ayrıdır.

17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Araştırdığım araç için 5 kişiye mesaj attım, ortalama yazdıkları fiyatlar 600 620k civarında idi 1 tanesi hariç diğer 3 arkadaşta 30-35k düştü fiyat'tan. Yani 620'ye yazdığı aracı dediği gibi ise 585'e bırakırdı bugün alıyorum desem. Zaten ilan koyanlarda biliyor fiyatını ona göre yazıyor. Amcamın aracı 790'a koymuştum 70-80k düşük teklif eden çoktu en son 730'a verdi birine.

• ben de hem aracımı satacağım ardından araç alacağım. beğendiğim araçların fiyatı 1.750 -1.800 civarı galericilerin çok fazla indirim yapacağını hiç düşünmüyorum. yani ben kendi aracıma 100k indirim yapabilirim ama karşı taraf kendi aracına bunu yapar mı bilmiyorum

Sizde bu "maharet" yoksa, bu mahareti olan eş-dost, hısım-akrabanızda mı yok?

Ağzı iyi laf yapan araçtan az buçuk anlayan birine rica edin işinizi görsün...ikinci el araçlarda pazarlık payı 

• maalesef :)

bu maharet keşke olsaydı. Başka birine de bu konuda pek rica edemem. Neyse şansımı deneyeceğim, inşallah 1800 lük arabayı 1850 ye çıkartmam :)

• pazarlık laf ebeliği aslında. lafı uzattıkça uzatacaksın. esprili ve şaka yollu aracı gömeceksin. karşıdaki kızarsa gülerek , mimiklerle ortamı yumuşatacaksın. 1000 TL için gerekirse dakikalar harcayacaksın. Bu iş sonradan öğrenilmez zaten. Bunları yaparken utanıp sıkılıyorsan pazarlığa hiç girme. favoriye at ve fiyatın senin kafandaki rakama inmesini bekle.

95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.