Şimdi Ara

İkinci El Araç Piyasası Ne Zaman Düşecek H.k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el fiyatları şuanda aşırı yüksek durumda.Piyasa çok karışık alım yapan yok satan yok.

Bundan sonra durum ne olur sizce düşer mi yükselir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan.07 -- 24 Mayıs 2019; 1:1:28 >

• şu fiyatları eleştirenleri anlamıyorum kendi araçları olsa ucuza satcakmı kardesim o yıl adam zamanında 80bin tl araca bağlamış sen naptın o yıl sende bağlasaydın.
    sıfır fiyatları almış başını gidiyor, vergiyi sorgula sonra gel ikinci el fiyatını sorgula. sıfırı 136bin tl olan clio adam ikinci el 2 yaş büyüğünü sana 50bin tl vericek hali yokya önce kendini sorgula nerede yaşıyorum niye bu kadar vergi ödüyorum diye.
    yaklaşık 2 sene önce benzer başlık açıp; 58 bine civic almıştım; şimdi aracım gözü kapalı 70 e gider...siz karar verin piyasa düşer mi düşmez mi???

böyle giderse 2 sene sonra 80 edecek..ne yazık ki ülkemiz de dinamikler aşağı doğru ilerliyor...kısa vadede ben herhangi bir iyileşme olacağını hiç düşünmüyorum...zaten 0. km araç satışları da ortada...insanların her gün alım gücü düşüyor...
    böyle giderse arabadan vs..vs.. den önce karnımızı doyurmayı konuşacağız...
  • Düşme bu ülkede söz konusu olamaz, yükselecektir

Düşene tekme vurulan ülkede yaşıyoruz ne düşmesi
  • 2-3 bin lira şuan kafadan oynamış durumda fiyatlar.Acaba bayram haftası etkisimi var
  • Düşeceğini umut etmek ütopik bir hayal
  • ya 2 ay once aracimi ilana koydum ilk ay ne arayan soran oldu. Satacağım fiyat 1-2 yil daha eski bir kac on bin km daha fazla dizel otomatik bulunuyordu. Şimdi fiyatini cüzi miktarda düşürmeme rağmen boş yazan çok ve bir iki yil daha eski ve bir kac on bin km ayni araca daha fazla istiyorlar ( benzinli manuel). Otomatik dizellerine bakıyorsun 10-20 bin daha pahalanmış. Bayram öncesi diye insanları sömürmeye ne kadar aç bir toplumuz. İnanılmaz saçma bir piyasa var. 130 bin tlye adam makyajsiz golfünü satıyor 10 bin daha koy makyajli daha yenisini bulabiliyorsun. Şaka gibi, insanlarin zamaninda 70-80 bin liraya alıp kullanmadigi ve sözde cok degerli arabasını şimdi iki kati para istiyorlar çünkü neden sıfırı 180 bin tl. 2013 model haşatı çıkmış icon clio ilani gördüm adam Sifiri 120 bin tl yazmış ciddi ciddi. Bazen ilan kovalıyordum belki makul fiyata görürüm diye şimdi ise tam tersi fazla fazla yazıyorlar.

• Hiç bir zaman.
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    favorilere araç ekledim 52 binden 55’bine çıkardı satıcı.Böyle bir piyasada araba almak ne kadar mantıklı olabilir ki?
  • xSlayerPro X kullanıcısına yanıt
    öyle gözüküyor
  • şu fiyatları eleştirenleri anlamıyorum kendi araçları olsa ucuza satcakmı kardesim o yıl adam zamanında 80bin tl araca bağlamış sen naptın o yıl sende bağlasaydın.
    sıfır fiyatları almış başını gidiyor, vergiyi sorgula sonra gel ikinci el fiyatını sorgula. sıfırı 136bin tl olan clio adam ikinci el 2 yaş büyüğünü sana 50bin tl vericek hali yokya önce kendini sorgula nerede yaşıyorum niye bu kadar vergi ödüyorum diye.
  • Hic bosuna sizlanmayin piyasasinin altinda yazdim aracima 60 kisi favorisine eklemis bekliyor yahu zaten diger ilanlara bakarsan uygun yazmisim hala fiyat dusmesini bekliyorsu 2 ay 3 ay bende giciklik olsun diye 5 bin ustunu yazdim simdi onlar dusunsun.
  • Hiçbir zaman. İkinci el sıfır fiyatlara göre belirlenir. Sıfır araçlar da düşmeyeceği için fiyatlandırma bu şekilde olacak. Evet fahiş fiyatlar isteyenler oluyor sıfıra yakın isteyenler filan ama çoğu araç da bu ekonomide olması gereken piyasada. Aracımı Ağustosta 57 bine aldım tam 20bin km yaptım suan piyasası 62 binlerde. Bende 60binden 1 kuruş aşagı satmam zaten. Ağustosta sıfırıyla şuanki sıfırı arasında 30 bine yakın bir zamlanma oldu.
  • Ekonomi düzelir, üretim artar, enflasyon düşer ve bunların sonucu olarak da döviz düşer işte o zaman araç fiyatları da düşer. Ama bu hükümetle bunlar imkansız şeylerdir.
  • yaklaşık 2 sene önce benzer başlık açıp; 58 bine civic almıştım; şimdi aracım gözü kapalı 70 e gider...siz karar verin piyasa düşer mi düşmez mi???

böyle giderse 2 sene sonra 80 edecek..ne yazık ki ülkemiz de dinamikler aşağı doğru ilerliyor...kısa vadede ben herhangi bir iyileşme olacağını hiç düşünmüyorum...zaten 0. km araç satışları da ortada...insanların her gün alım gücü düşüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

yaklaşık 2 sene önce benzer başlık açıp; 58 bine civic almıştım; şimdi aracım gözü kapalı 70 e gider...siz karar verin piyasa düşer mi düşmez mi???

Iki sene sonra 80 edecek ama şimdiki 80 ile 2 sene sonraki 80 ayni olmayacak. Genelde insanlar kâr ettigini saniyor ama enflasyondan dolayı gerçekleşmiyor o.

Bende aracımı satışa koyarken galericiden aldığım fiyatın üstüne 10% ekleyerek koydum. Piyasanın cok altında oldu ama yine ölü fiyat vermeye çalışanlar oluyor. Ayrıca emsallerine göre fiyat düşük olunca bu sefer arabada büyük bir sorun varmış gibi bakıyorlar.

• 20 senedir ne zaman dusmus ki simdi dussun? Hem de kur x2 yapmisken neden dussun? Millet elindekini satsa yeni araba alamiyor. Arabasi olanlar arabasina 4 elle sarilmis durumda. Satmak isteyenler ya cok acil paraya ihtiyaci olanlar ya da piyasasi 100 ama 120 verseler satarim diyen keyfe keder tok saticilar. Uzgunum ama aci gercekle yuzlesmeli artik halkimiz.

Edit: 2 sene once 100bine arac alip bu sene 150ye satiyorum diye sevinenler de ayri bir hata yapiyor. 2 sene once 100 bin olan arac suanda 250 bin civarinda. O zaman dolar 3.5 tu yani 30 bin dolara geliyordu yaklasik. Suan 30 bin dolar yaklasik 180 bin tl ediyor. Ustu de guzel hukumetimizin cok “temel!” ihtiyaclari icin koydugu vergiler. Yani aslinda adam 180bin tl ye satsa dahi karda olmuyor. Olmasin da zaten 2 sene binmis. Ancak parasini erimeden koruyabilmis olur. Arac alip satarken TL uzerinden dusunmek cok mantiksiz cunku bunlar euro dolar bazli satilan urunler. Ulkemizdeki cogu seyde oldugu gibi. Dunyanin para birimi dolar, euro, pound. Eger sen elindeki birikimi bunlara karsi koruyamiyorsan dunya capinda zarardasin, cunku ulkedeki her sey ithal, her sey dolar euro endeksli. Bugun 1000 dolara aldigin iphone 2 sene sonra belki biraz zam yiyip 1100 dolar oluyor. 2 sene once 3500 tl olan telefon suan 8000 tl. Yani tl olarak tuttugun icin alim gucun yariya dusmus oldu. Her zaman 1 dolar = 1 dolar. Arac fiyatlari da buna endekslidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 24 Mayıs 2019; 17:30:29 >

• 2016 un sonunda forumda araba alacağım dediğim zaman aman dur bu faizlerle bu fiyatlara araba alınmaz mecbur düşecek demislerdi 1.21 den kredi çekip 88 bine araba almıştım.suan aynı banka 2.10 dan faizle kredi veriyor araba oldu 100-105 bin
  • ferrari091 kullanıcısına yanıt
    aracınızı durumunu ve fıyatını yazar mısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

aracınızı durumunu ve fıyatını yazar mısınız
    2017 B8 Passat 1.4 Tsi manuel comfortline 125 hp. sadece far çatladigindan serviste ücretsiz degisim yapildi tramerde fiyat yazmıyor.
  • Ben 2. El alıyorum sıfır alan verdiği vergiyi aynen 1. Ele koyuyor o adam sıfıra biniyor benim günahım ne
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.