Orta konsol ayak dayama
Arkadaslar merhaba, araci surerken gaza bastigimiz sag ayagi orta konsolun alt tarafina dayiyoruz ister istemez. O durumda uzun surede hem diz tarafinda agri yapiyor hem de gicirti yapmaya basliyor (genelde oralar sert plastik)
O dedigim yer icin yumusatici bir aparat var mi bildiginiz? Veya ne bileyim sunger veya baska bir yumusak malzeme kaplatan oldu mu hic? Internette aratinca surekli kol dayama urunleri geliyor hic bir sey bulamadim.
Simdiden tesekkurler.
DSG (S-tronic) Resetleme
Arkadaslar bugun cok garip bir sey kesfettim. Belki de amerikayi yeniden kesfettim bilmiyorum ama ben hic bilmiyordum boyle bir seyin var oldugunu. Cahillik ediyorsam affola 🙂
Aracim 2020 model 35 tfsi 150hp audi a3 sportback. Stronic sanziman bildiginiz gibi, DSG yani.
Hic DSG resetleyen var mi aranizda bilmiyorum oncelikle onu paylasayim (videoyu ekledim asagiya).
Ozetle: DSG kullanicinin surus tarzina gore ogrenen ve adapte olan bir sanziman. Surucu profili olusturuyor yani. Videodaki stepleri yaparak bu profili resetleyip fabrika ayarina donduruyorsunuz. 1 dakikalik cok basit bir islem, sadece gaz pedalina basili tutarak ve yarim kontak ile yapiliyor. Sessiz ortamda islem esnasinda DSGden gelen mekanik sesleri duyabiliyorsunuz.
Bu islemden once aracin gaz tepkileri cok oluydu. Gaza %75 basinca vites dusuruyordu, 150 hp gibi hissettirmiyordu deliriyordum. Bu adimlari uygulayarak resetledim ve inanilmaz degisti. 9 bin kmde arac eski sahibine adapte olmustu sanziman o sifirlandi. Resmen arac seviye atladi diyebilirim.
Sonra araci esim dostum bir kac kisi kullandi, dedim tekrar resetliyim de sadece bana adapte olsun 😂 bu sefer gaz tepkileri inanilmaz hissizlesti yine. Allah allah dedim tekrar resetledim, bu sefer yine cok dinamik oldu arac. Resmen her resetlendiginde yeni surus modu seciyor gibi araba.
Yani atiyorum gaza 3 basinca gosterdigi performansi 1 basinca gostermeye basliyor. Vitesi 1900-2000 devirde atiyosa artik 2200-2300de atiyor yaklasik %10-15 gibi bir iyilesme var. Spor mod kadar degil ama inanilmaz fark ediliyor. Diger bir gelisme de atiyorum gaza %75 basinca vites dusuruyosa onceden, simdi %40 basinca dusuruyor ki en can alici tarafi bu. Inanilmaz rahatlik sagliyor sollarken yokus cikarken falan.
Benim teorim, DSG nin iki fabrika cikisi profili var. Biri asiri eco mod, digeri normal mod. Her resetlediginizde diger moda geciyor gibi.
Su an tam istedigim ayara geldi DSG. Yemin ediyorum 150 beygir arac ama gina gelmisti dusuk devirlerdeki olu gaz tepkilerinden. Simdi ise yeni arac almis gibiyim. Ilk kalkista direkt firliyor arac, guce ihtiyacim varken sacma sapan vites yukseltmiyor. Gaza biraz basinca hemen vites dusuruyor vesaire tekrar asik oldum araca.
Yani yemin edebilirim ama ispatlayamam bu farki 😂 Audinin CEOsu gelecek fark yok diyecek yine inanmakta zorlanirim cunku arac resmen level atliyor. Hani sport donanimda gelen surus modlarindan Eco ve Dynamic gibi fark tam olarak.
Psikolojik mi acaba diye bir arkadasima denettim bugun. Once cok dalga gecti ama surunce o da cok sasirdi. Olamaz ya imkansiz nasil haberimiz yoktu falan dedi 😄 sonra onun bir is arkadasina denettik. O da fark cok bariz belli oluyor dedi. Arabalardan baya anlayan resmen sanayide yasayan bir arkadas.
Internette pek bilgi bulamadim bununla ilgili ama bilgisi olan var mi bu konu hakkinda?
Tam adimlarini da yazayim Ingilizcesi olmayan arkadaslarimiz icin:
- Kontak kapaliyken gaza sonuna kadar basiyorsunuz. Yani kickdown yapiyorsunuz. Bi 10-15 saniye bekliyorsunuz.
- Sonra ayak hala gazdayken araci yarim kontak aciyorsunuz ama kesinlikle motoru calistirmiyorsunuz. Bu sekilde 30 saniye bekliyorsunuz.
- Sonra ayak hala gazdayken kontagi tekrar kapatiyorsunuz. Bu sekilde de bi 10-15 saniye bekliyorsunuz. Sonrasinda ayagi gazdan cekiyorsunuz.
- Ve son adim: Aractan inip araci kitliyorsunuz, sonra tekrar acip biniyorsunuz. Boylece DSG profili sifirlanip fabrika ayarina donmus oluyor.
Sonrasinda araci calistirip normal surebilirsiniz.
Numara tasiyacagim turkcell mi vodafone mu?
Merhaba arkadaslar, yaklasik 20 senedir turk telekom kullanicisiyim fakat 10gb internete aylik 70 tl civari oduyorum. Tabi yetmiyor surekli paket aliyorum aylik 100 tlye denk geliyordu bana. Hic cekmemesi de cabasi. Bir de arayip piskin piskin 15 gb internete 95 tl teklif ettiler dedim yillardir musterinizim millet 40-50tlye aliyor bu paketleri. Eski musterilere boyle dediler. Dedim o zaman benim icin turk telekom defteri kapanmistir. Konu kesinlikle para degil, sadakati cezalandirmalarina tepki olarak hattimi tasiyacagim resmen kisisel bir konu haline geldi benim icin ayiptir yahu :)
turkcell: 20gb 69 tl https://www.turkcell.com.tr/paket-ve-tarifeler/yeni-musteri-paketleri/super-firsat-20gb-paketi
vodafone: red 20 paketi 50 tl https://www.vodafone.com.tr/numara-tasima-yeni-hat/tarifeler?cid=perf-ppc-google-sea-mass-brand_generic-mobacq-ao-keywordnumaratasima-0519-sehir9056792&gclid=Cj0KCQjw5eX7BRDQARIsAMhYLP9XHXuv9EBPSHhmCx3OTg659WwsHe6Rc6AquhPjKKGYolVJVQMqMasaAlLrEALw_wcB
Turkcelle mi gecmeliyim vodafone’a mi? Aradaki 15-20 tl fark zerre umrumda degil. Sadece sorunsuz bir deneyim istiyorum. Hem supriz faturalarla karsilsmak istemiyorum hem de sikintisiz bir baglanti istiyorum.
Kimi arkadasim turkcellin baglantisi yeter diyor kimi vodafoneun avantaji daha fazla diyor (yurtdisi aramasi vs) Baglanti kalitesi olarak aralarinda fark var mi? 1 senelik taahhut bittiginde turkcell faturayi gecirir mi bir anda? Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Baska bir paket oneriniz varsa ona da acigim
250-300 bin tl performansli arac onerisi
|
250-300 bin TL 2. el premium arac onerisi
|
Golf 7 satip Tiguan R-Line alinir mi
Bu ikaz lambasi ne anlama geliyor
|
Golf 7 - Hafif Modifiye Onerileri
|
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 629
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 95.284 (Bu ay: 963)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.359 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası