Yüzbaşı
24 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 273 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba arkadaslar. Şimdi aklıma bir sey geldi. Bunun önündeki yasal engeller nedir?

Mesela A model araç. Ben yurt dışında çalışıyorum diyelim. Tatile arabamla Türkiye'ye geldim (Su anki Almancilardan olduğumu varsayın) A model aracı Almanya'da 1000 Euro'ya almıştım.

Türkiye'de gittim kapılarını 10000 TL'ye, lastiklerini 5 bin TL'ye, Bagajı 3000 TL'ye, Motoru 10000 TL'ye çıkma sattım. Diğer ıvır zıvırlari da sattım. Kâra geçtim.

Sonra gittim arabanın kalan parçalarını ateşe verdim böyle yaptığımı anlamasinlar diye. Soran olursa sbir şeye kızdım arabayı yaktim derim.

Olur mu böyle bir şey?

Merhaba. Mitsubishi colt 2009. Araçta bir haftadir videodaki gibi ses geliyor. Sanki buji sesi ama cok arttı ses. Gaza basınca cok belli oluyor videoda anlayacağınız gibi. Subap sesi mi acaba sizce nedir? Sanki çıngıraklı yılan kaçmış aracın motoruna :D

https://www.youtube.com/watch?v=NFnEpsRWzUc&feature=youtu.be

Merhaba. 2020 sonunda bir defa, 2021 de ise en sonuncusu geçen ay olmak üzere 2 defa akciğerin farklı bölgelerinde buzlu cam - tree in bud görünümü sebebiyle takipteyim.

Teşhis koyulamiyor. İmmunoloji bölümünde yapılan testlerin hepsi normal. Bağışıklık ile ilgili sorun yok.

Doktorsitesinde en çok yorum paylaşan proflardan birine de gittim. 'İnşallah bir daha zatürre olmazsin' denilip gönderildim :)

Universite hastanesinde konseye çıkan durumuma yine kesin teshis konulamadi.

Bu konuda uzman, ilgilenebilecek, çevrenizde (akraba , özel devlet hic farketmez) belki bir ümit doktor tanıdığınız vardir diye buraya yazıyorum.

Var mıdır?

Selam. 190000 km Mitsubishi Colt.

Bakımı 300 km önce yapıldı.

Dünden beri böyle kapi gıcırtısi gibi bir ses geliyor direksiyonun hemen altından.

Var mi basina gelen, fikri olan?

A.F Kyoutube
Direksiyonu çevirirken gelen ses
https://www.youtube.com/shorts/X_7z1P-8U7o?feature=share

Selamlar. 13 gün önce Ankara - İstanbul otoyolunu kullandım. Git gel toplam 62.5 TL borcum çıktı.

Bu sabah karayolları hgs ihlal sayfasından borcumu kontrol ettim, 62,5 TL görünüyordu.

Sonra ziraat bankasından hgs aldım ve hesabına 70 TL aktardım.

Simdi ihlal kısmında hiç bir şey çıkmıyor.

Yalnız ziraat bankası hgs hesabında hala 70 TL görünüyor.

Böyle bir şey başına gelen var mı?

Teşekkürler

Merhabalar.

Mitsubishi Colt 2009 aracım var.

Geçen kaputuna oturdum, tık diye bi ses geldi nereden geldiğini anlamamıştım.

Demin aracın yanındayken çatlağı farkettim. Sanırım kırılmış sac. Yaklaşık 10 cm uzunluğunda. Elimi sürtünce tırnak takılıyor. Ama kaputun altında çatlak göremedim ve tırnak takılmıyor belki yüzeysel

Bu sıkıntı yaratır mı? Yağmur - kar vs su almasından endişe ediyorum.

Yoksa kaputun altındaki delikler tahliye için mi var, problem oluşturmaz mı?

Resimlerde çatlağı ve çatlağın altına denk gelen kısmın fotoğrafını ekledim.

Teşekkürler

Arabanın kaputuna oturdum ve kaput kırıldı [SSli]

Arabanin her yerini cizdirdim, kasko karşılar mı?

Merhaba. Gördüğünüz gibi 1) bagaj kapagi ustu gitmis. Bu yeni olmadi ama kış gecince iyice kötülemeye basladi 2) Sol arka tamponu duvara hafif sürttüm ve gordugunuz gibi boyası kalktı 3) Geri kalan aracin sağ ön, sag orta, sağ arka ve sol tarafta olmasindan dolayi bir köy yolunda agaclar tarafindan çizildi. kasko bunları karşılar mi? Ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler

Poliçede böyle yazıyor;

Merhabalar.

Kapalı otoparka aracı sokmuyorlar LPG'li diye. Zaten ben de koymak istemiyorum bir şey olur canım sıkılmasın sonra..

Kar gelecek, 30 cm diye duydum (Kocaeli)

Araba da lazım.

Geçen ay yağdığında 1 saat karı temizlemekle uğraştım

Kardan korumak için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Camın buzu ile uğraşmamak için camın üzerine battaniye koymayı düşünüyorum ama?

Merhabalar. 7 ay önce bir araç aldım. Mitsubishi colt 1.3 2009 model, o zaman piyasası 60 civarıydı. Ben 55'e aldım. Yeni kasa. Şu an piyasası 68-70 civarı. 172000 de aldım. Şu an 179000'de.

Yalnız ilk aracım. Ve bazen soruyorum 'normal mi bu masraflar'diye. Almadan önce yok mutfak masrafını 2 ile çarp vs yorumlar duydum tabi.

1. Aldıktan bir süre sonra baskı balata ve sanzıman yağı değiştim. 1600 TL.
  2. İlk günlerde arabada 1, 2. viteslere geçişlerde silkeleme var diye sanayiye gittim. Baktı bujiler değişecek dedi. Aracın altını da bir yere vurmuştum, kartel civatasından çok az sızıntı vardı. Ne olur ne olmaz diye(enayiliğim aslında) yağı değiştirdim ve bujiler değişti silkeleme ondan olabilir diye. Bujiler ve yağ değişimi : 450 TL
  3. LPG tuşundan ses gelmeye başladı. Yağmur yağınca su kaçmış galiba. Oksitlenmiş. Buna ek olarak ayar yapıldı. LPG ayarı ve lpg bir entegre değişimi : 100 TL
  4. Bir gün sabah airbag ikaz verdi. Airbag tamire götürdüm, tamir ettiler (direnç atma veya hatayı pcden silme değil, direk düzelttiler). Ordan çıkarken akü bitti aynı gün. Akü ve Airbag tamiri : 450 TL
  5. Çok kar yağmıştı, silecek çalıştırırken sigorta atmış ağırlıktan. 20 TL
  6. Arabada gazı kökleyince hava üfleme sesi geliyor. vuffff diye. Bakıma götürmüşken onu da gösterdim. Direk egzoz boğaz contası dedi (değişti ama ses geçmedi). Egzoz boğaz contası + 10000 bakım : 600 TL
  7. Motor soğukken şıkırtı geliyordu. V kayışı değişimi: 150 TL

Şu an sıkıntısı yok mu? Var tabi. 1000-2000 km'dir gazı köklediğimde sanki tren sesi var ya cufcufcuf yada sobayı yakarsınız ateş yeniyken pufpufpuf atar ya aynı öyle bir ses geliyor çok az şekilde. 2500 devir civarıyken ses çıkmaya başlıyor. Bunu da göstermem lazım. LPG enjektörleri değişecekti km'si geçti o var daha...

Şimdi ben bu araca bir de kasko + sigorta 3000 TL para ödedim.

Aldığımdan beri Tamir + Bakım + Sigorta : 6370 TL para ödedim.

Ben enayi miyim yoksa cidden bu ne rezillik? Daha masrafı da çıkar bu aracın. Daha alalı 7 ay oluyor aracı.

Bazen diyorum satıp üzerine kredi çekip daha sıkıntısız bir şey mi alsam diye. Ama alsam onun sıkıntı çıkarmayacağı ne malum

Sıfır araba alsan mtv ötv si zaten seni iliklerine kadar sömürecek.

Ey ahali ben ne yapayım

Araba da şart şu anda...

Arkadaşlar merhaba.

Araç 2009 1.3 Manuel Mitsubishi Colt.

Gaza bastığım zaman araçtan bir ses geliyor.

Bu sesi yakalamak gerçekten zor çünkü araç zaten içeri yol sesini fazla alıyor. Sanayide usta bindi ben sesi duydum adam anlamadı...

Her zaman da yapmıyor.

Böyle sanki kuş kanat sesi mi desem, iki metalin birbirine sürtme sesi mi desem.. Belki anlarsınız. Gaza bastığımda arkadan geliyor ses... Tarif edemedim. Ne olabilir ki?

Hakkında
Meslek: PhD Student, University of Modena
Forum İmzası:
Asus TUF Gaming A15 - AMD Ryzen 7 4800H - GTX 1650 Ti - 8 GB
Unimore
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
mitsubishi
Mobil cihaz
Nokia
Operatör
Vodafone
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PSP
Tablet
Mobee s900e
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Dünyadan Futbol
Tottenham Hotspur FC
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.998
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 59.329 (Bu ay: 1.174)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.438 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.