Şimdi Ara

İETT şoförleri İETT çalışanları rantmı yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçenlerde sütlüce askerlik şubesi metrobüsle gittim fiyatları bilmioyrum 1.50 ytl verdim para üstü vermedi neyse gelirkende 1.50 verdim 10 kuruş geri verdi sora tekrar bindiğim yerde indim adamla konuştum 20 kuruş geri verdi ben buna bir anlam veremedim? Neyse geçen yine eminöüne belediye otobüsüyle gidicem adam benim yerime akbil bastı 1.30tl yazdı bened 1.30tl verdim paramı ver diye ağladı, dedim 1.30Tl yazıtyor bana dediği BBBelediyeye 1.50Tl bayıldım bana 1.50Tl vercen diyor orda halk otobüsü şoförü vardı halktamı böyle dedim evet diyor Allah bildiği gibi yapsın diyorum bu BBBelediyesinide şoförlerinide neyse adama 1.30tl verdim ağlayınca dayanamadım 10 kuruş verdim sustuda rahatladım Allah açlıkla ıslah etmesin Allah keza bu İETT cileri Hostel Filmindeki Para yada şeker diyen çocukara benzeityorum bunları. Saygılar bereketli forumlar ola vesselam.

• şöförler akbil basarken 1.50 lira alıyorlar metrobüse de hiç binmedim
  • İlk defamı otobüse bindin, bu yaklaşık 10 yıldır böyle. Bilet kalktı, ya akbilin olacak basacaksın yada otobüse binemeyeceksin. Ee otobüs şöförleri sana akbil temin etmeye mecbur değil, bu yüzdende 1,5 alıyor adamlar. İşine gelmezse inersin, istanbulda kural bu.
  • bileti şoförden aldığına göre sende para bol galiba
  • Evet açıkçası vatandaşı 20 kuruş tokatlıyorlar, eğer öğrenciysen tokat daha da ağırlaşıyor, şöyle ki öğrenci pasosu 80 kuruş basar ama sen şoförün akbiline muhtaç olursan yine 1 lira 50 kuruş ödemek zorunda kalırsın.

iett'nin web sitesine durumu bildirerek şikayette bulunabilirsin. şöförleriniz neden 1.30 liralık akbil için 1.50 lira alıyorlar diyebilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ntticaret

İlk defamı otobüse bindin, bu yaklaşık 10 yıldır böyle. Bilet kalktı, ya akbilin olacak basacaksın yada otobüse binemeyeceksin. Ee otobüs şöförleri sana akbil temin etmeye mecbur değil, bu yüzdende 1,5 alıyor adamlar. İşine gelmezse inersin, istanbulda kural bu.

Evet bu uygulama başladığından beri böyle üşenmicen gidip bir akbil alıcaksın
  • adam otobüs mü kullanacak akbil parası mı tahsil edecek. çok garip bir uygulama...bir taraftan köprüde gişede bekleyenleri tv de haber yaparlar diğer taraftan otobüs şöförüne akbil sattırırlar. eee köprüde adam kaçak geçmiş olacakki çok para bayılacak...garip memlekette yaşıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şikayet falan etmeyin yahu.bu uygulama sayesinde biletsiz biniyoruz işte 20 kuruşunu ben vereyim istiyorsan.
  • İETT şoförlerinin bu olaydan maaş dışı 2-4 bin ytl arası gelir elde ettğini bilmeyen kalmamıştır heralde. İstanbulda yaşıyorsanız akbilinizi alın, unuttuysanız bidaha alın sonuçta satınca da aynı para..
  • Zehir zıkkım olsun dersin olur biter
  • rahatlıkta batıyor insana
  • aynı uygulamada konya dada vardı.şöförler maaş kadar bu ranttan para alıyordu.hatta kalabalık hatlarda sefer yapmak isteyen şöförler ağır kavgalara sebep oldu.seferler aksamaya,gecikmeye başladı.üstelik trafiğide tehlikeye soktular.belediye en sonunda yanlıştan döndü ve şöförlerin kart basmasını,para almasını yasakladı.kartı olmayan içeriden yolculardan bulmaya bakıyor şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ntticaret

İlk defamı otobüse bindin, bu yaklaşık 10 yıldır böyle. Bilet kalktı, ya akbilin olacak basacaksın yada otobüse binemeyeceksin. Ee otobüs şöförleri sana akbil temin etmeye mecbur değil, bu yüzdende 1,5 alıyor adamlar. İşine gelmezse inersin, istanbulda kural bu.

Evet..Sende 20 kuruş fazla vermek istemiyorsan git 6-7 TL'ye akbilini al sonra doldur kendin bas.Sanki sana akbil alma yasağı var?Sizin gibiler illa bir asilik yapıcak..Yoksa rahat edemezler..
  • Bunu yapan da belediye ve özel halk otobüsleri yönetimi. doğru olan da budur. en azından bilet bulma zorunluluğu ortadan kalkıyor.
    20 kuruş gitti diye ağlamanın lüzumu yok.
  • Akbil alıcaksın veya otobüse binmeyeceksin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenyack

Bunu yapan da belediye ve özel halk otobüsleri yönetimi. doğru olan da budur. en azından bilet bulma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

20 kuruş gitmesi sorun değil ama adamın cebine giren para yasal değil.
    Şimdi bir devlet ofisine gittin, sıra numarası alıyorsun ve sıranı bekliyorsun. Bu arada bir devlet görevlisi bende öndeki sıralar için numara var ama 20 kuruş derse ne our, aynı hesap. Sıranı bekleyeceksin, Akbili veya bileti yoksa binmeyecek otobüse, şoför bu işten nasıl para kazanır. Abartmıyorum 4-5000 tl bile ek gelir çıkar kalabalık hatlarda. Bu gayri yasal, vergisi olmayan bir para. Kesinlikle engellenmeli, Nasıl savunursunuz bunu anlamıyorum. Alt 4-5000 götüren üste üst seviyelerde milyonlar götürüyor, kafa aynı.

• 20 kuruş için sen ağlamışsın akbil al istanbulda öğrenci akbili kullanacaksın 2ytl ye 5 araç değiştirebiliosun
  • Şöforun işi sadece şöforluk yapmak ve bunun için maaş alıyor.Akbili ya da bileti olmayan için kendi akbilini yolcuya uzatmak degil.
    Senin işinde otobuste kendi akbilini ya da biletini kullanmandır, ha eğer yoksa şöfor kendi akbilini 20kuruş karşılığında basar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

quote:

Orjinalden alıntı: kenyack

Bunu yapan da belediye ve özel halk otobüsleri yönetimi. doğru olan da budur. en azından bilet bulma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

20 kuruş gitmesi sorun değil ama adamın cebine giren para yasal değil.
    Şimdi bir devlet ofisine gittin, sıra numarası alıyorsun ve sıranı bekliyorsun. Bu arada bir devlet görevlisi bende öndeki sıralar için numara var ama 20 kuruş derse ne our, aynı hesap. Sıranı bekleyeceksin, Akbili veya bileti yoksa binmeyecek otobüse, şoför bu işten nasıl para kazanır. Abartmıyorum 4-5000 tl bile ek gelir çıkar kalabalık hatlarda. Bu gayri yasal, vergisi olmayan bir para. Kesinlikle engellenmeli, Nasıl savunursunuz bunu anlamıyorum. Alt 4-5000 götüren üste üst seviyelerde milyonlar götürüyor, kafa aynı.

Arkadaşım senin algılamanda sorun var.Senin dediğin sıra bununla ne alakası var?O zaman erken git sıraya gir.Adam kayırmakla akbilden alınan parayı nasıl bağdaştırdın?

• O değilde indirimli hatlarda asıl olan oluyor. İndirimli hatta akbil 85kuruş sen veriyosun 1.5 ytl.

1 kişiden 65 kuruş.

günde 100 kişi olsa 65 lira

ayda 1950 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless -- 28 Nisan 2009; 13:59:18 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.