Şimdi Ara

İETT şoförleri İETT çalışanları rantmı yapıyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çghb de bunun skecini yaptılar geçen hafta
  • Görüşler ortak noktada buluşuyor işte ne güzel.
    Yapılan iş ilegal maalesef insanları buna iten de belediyenin bir işi tam yapmaması. Akbil diye bir uygulama varsa gişe sayısının arttırılması, akbil dolum imkanın kolaylaştırılması lazım. Her durağa otomat koyularak, 1-2-3 tl gibi istenilen her miktarda yükleme yapılması sağlanmalıdır. Tabi bu aksaklıklar yapılan işin trafik üzerindeki olumsuz etkisini, tehlikesini ve vergisiz kazancı haklı çıkarmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

Görüşler ortak noktada buluşuyor işte ne güzel.
    Yapılan iş ilegal maalesef insanları buna iten de belediyenin bir işi tam yapmaması. Akbil diye bir uygulama varsa gişe sayısının arttırılması, akbil dolum imkanın kolaylaştırılması lazım. Her durağa otomat koyularak, 1-2-3 tl gibi istenilen her miktarda yükleme yapılması sağlanmalıdır. Tabi bu aksaklıklar yapılan işin trafik üzerindeki olumsuz etkisini, tehlikesini ve vergisiz kazancı haklı çıkarmaz

Merkez durakların hepsinde bu tür otomatlar mevcut zaten. Anadolu yakasından örnek vereyim Göztepe de bostancıda maltepede kartal da pendikde mevcut. Arada bakkallar çakkallarda akbil dolduruyor veya bilet satıyor. Ayrıca dediğim gibi cebindeki akbili fırsat bulduğunda dolduranlar bu tür sorunlar yaşamıyor zaten.

• quote:

ıstanbulda kac tane otobus duragı var bılıyor musun ? her bırıne bı akbıl otomatı konulması yada bı gıseyle gorevlı konulması pek mumkun gelıyor mu sana? o otomatlar ıcın yapılacak yatırm yada onca gıse gorevlısının maası nasıl karsılanacak?....
    bı yerde arkadasımız 5 lı bıletten yakınmıs 1-2 lı bılet demıs ama teklı bıletı kaldırıp 5 lı bıletı getırenın kendısı beledıye degıl mı?
    soforun yaptıgına dogru demıyorum fakat suc bırazda bızde degıl mı? madem kullancaksın onceden yanında bılet bulundur yada akbıl al..bende cok fazla otobus kullanmıyorum ama akbıl ılk cıktıgında almıstım ve nerdeyse 10 yıldır kullanıyorum.
    bırılerı kalan para ıcın haksız kazanc vb demıs ama gunluk hayatımızda yaptıgımız alısverıslerde kalan kusuratlar nereye gıdıo?bır suru marketın bınlerce subesı kasası var.. ne sofor akbıl basmaya mecbur nede otobuse bınen vatandas soforun akbılını kullanmaya...dıger arkadaslarında dedıgı gıbı bunların hıc bırı zorla gerceklesmıo.. lutfen kımse kusura bakmasın.. soforler boyle yapıo dıye aglanmaya hakkınız yok(SOFORUN YAPTIGI DOGRUDUR DEMIYORUM )

• quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

dostum ben istanbulluyum istanbulda yine 20 kurus iyi
    izmirde
    öğrenci 67ykr
    tam 1.35 ykr

olması laazım
    eğer kentkartın yoksa şoförün senden aldığı miktar
    2ytl
    bune ya ?

Şoförün kartından da yine 2 ytl düşüyor ama İzmirde. Buna dikkat etmek gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: biolog_hakan

quote:

ıstanbulda kac tane otobus duragı var bılıyor musun ? her bırıne bı akbıl otomatı konulması yada bı gıseyle gorevlı konulması pek mumkun gelıyor mu sana? o otomatlar ıcın yapılacak yatırm yada onca gıse gorevlısının maası nasıl karsılanacak?....
    bı yerde arkadasımız 5 lı bıletten yakınmıs 1-2 lı bılet demıs ama teklı bıletı kaldırıp 5 lı bıletı getırenın kendısı beledıye degıl mı?
    soforun yaptıgına dogru demıyorum fakat suc bırazda bızde degıl mı? madem kullancaksın onceden yanında bılet bulundur yada akbıl al..bende cok fazla otobus kullanmıyorum ama akbıl ılk cıktıgında almıstım ve nerdeyse 10 yıldır kullanıyorum.
    bırılerı kalan para ıcın haksız kazanc vb demıs ama gunluk hayatımızda yaptıgımız alısverıslerde kalan kusuratlar nereye gıdıo?bır suru marketın bınlerce subesı kasası var.. ne sofor akbıl basmaya mecbur nede otobuse bınen vatandas soforun akbılını kullanmaya...dıger arkadaslarında dedıgı gıbı bunların hıc bırı zorla gerceklesmıo.. lutfen kımse kusura bakmasın.. soforler boyle yapıo dıye aglanmaya hakkınız yok(SOFORUN YAPTIGI DOGRUDUR DEMIYORUM )

bizde zaten zorla yapılan bişey demedik, ama zorla olmasada bu HAKSIZ KAZANÇTIR. hatta daha açık ifadesiyle HIRSIZLIKTIR. rüşvetide kimse kimseye zorla verdirmiyor, ama haksız kazanç dimi?

para üstü konusunda çok haklısın, sırf bü yüzden arabamda sürekli 1-5-10 kr lar bulunduruyorum çünkü benzin istastonlarında 25 kr a kadar olan yuvarlamalar yapabiliyor bazı çapsızlar. sende hakkını koru, ya üstünün bulunması için ısrar et, ya yanında bozuk para bulundur, ya da son çare olarak aldığın ürünü geri iade et

3 kuruşdan ne olur ki diyenler hiç kıç terleterek para kazanmamışlar sanırım, hakkınızı savunun diyoruz adamlara hala abuk subuk konuşuyorlar...

• Ben halk otobüsü,iettelere,metrobüse bindiğim zaman veriyorum 1,5 u tamam gitsin ee iyide arada kalan 0,20-yirmi kuruş.
    bunun hesabını yapacaksanız gidin akbil alın yeterlidir.. o zaman hiç olmazsa size 0,20 kuruş karınıza gelecek.. şoför akbili bedavaya almıyor tabiki cebinden ödeniyor sonuçta adamın olsun o kadar uzak yere git gene 1,5.. örnek otogardan avcılara gel.. bunda magirus minibüslere binsen 2,5 lira ödersiniz.. düşünebilirseniz.
    insanlık olayına gelince minibüs,otobüs.
    bende bir kere oldu.. 25 kuruşum eksik diye akbil bastı geçirdi beni..
    50 kuruşum eksik.. tam iniyordum şoför dedi gel götüreyim.. hemde para almadan.(1,5 lirası şoförden gitti)
    beylikdüzünden minibüsle eve dönecem.. para yok.. minibüs geldi 0,75 kuruş verdim herife almadı onu bile..
    0,45 kuruşa bile eve geldiğimi hatırlıyorum.

yani insanlık ölmüş ama hiç olmazsa iyileride var.

o yüzden istanbuldaki sistem iyi gene..

bu arada bazıları 0,20 kuruş versin demiş.. şimdi düşünsenize 24 saat direksiyon sallamak kolaysa ne olayım ben.
    24 saatin içinde dur kalk dur kalk.. hayır ben daha 20 yaşımdayım ama tabiki uzak yerden bakırköy,otogar vs oralaradn geldiğim için bilirim şoförlerin ne çile çektiğini.. 1,5 almalarına birşey dediğim yok.
    bir saatte gidiyor.. duruyor 30 dk dinlemeeden bir daha yola koyuluyor..(son durakta)
    yani git geli beraberinde katarsan 3 saat gibi süre yapar

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: biolog_hakan

quote:

)

bizde zaten zorla yapılan bişey demedik, ama zorla olmasada bu HAKSIZ KAZANÇTIR. hatta daha açık ifadesiyle HIRSIZLIKTIR. rüşvetide kimse kimseye zorla verdirmiyor, ama haksız kazanç dimi?

para üstü konusunda çok haklısın, sırf bü yüzden arabamda sürekli 1-5-10 kr lar bulunduruyorum çünkü benzin istastonlarında 25 kr a kadar olan yuvarlamalar yapabiliyor bazı çapsızlar. sende hakkını koru, ya üstünün bulunması için ısrar et, ya yanında bozuk para bulundur, ya da son çare olarak aldığın ürünü geri iade et

3 kuruşdan ne olur ki diyenler hiç kıç terleterek para kazanmamışlar sanırım, hakkınızı savunun diyoruz adamlara hala abuk subuk konuşuyorlar...

dostum pekı o soforlerı akbıl tasımaya bastırtmaya yoneltenler yıne bız degıl mıyız?bızım ınsanlarımızın bılet almaya usenmesı,akbıl bulundurmaya doldurmaya usenmesı degıl mı( acıl bı ıs olup cevrede bılet bayı vb yada akbılını dolduramayanlar ıstısna) bakıyorum teyzem takmıs kulaga kulaklıgını gozde gunes gozluklerı her yerıne takmıs takıstırmıs.. a guzel ablacım ıyı hos onlara o kadar vakıt para harcamısın yolda da gelırken al bıletını akbılını.. ne soforlerı boyle seylere yonelt ne ınsanları senın bıletın ıcın beklet nede baskasını bu yuzden uz.. kısacası olay tamamen yolcuda bıtıyo..akbıl cıkalı 10 yılı gectı yanlıs hatırlamıyorsam.. o donem var mıydı boyle bı sey.. bıletı olamyan baska yolcuya rıca eder ondan alıp atardı.. yada basardı akbılını vb...( kalan para ustlerınden olusan kazanc,vergı vb uzun tartısma konusu olur ve benzer durumda soforlerın dısında bır cok merslek grubu yada ınsan var ) ogrencı olarak 3 5 lurusun ne denlı kazanıldıgını yerı geldıgınde ne kadar onemlı oldugunu bende bılıyorum.. cogu zaman o 5 kurus olmadıgı ıcın ekmek alamadıgım yada araca bınemedıgım oldu.. unıv e geldıgım ılk yıl sınav zamanı cepte para kalmamıs arkadaslarda evden cıkmıs gıtmıs.. kara kara dusunurken mınıbus duragında karsılastıgım arkadaslar sayesınde kampuse gıttıgım cok oldu

• MEVZU ÜŞENGEÇLİK MEVZUSU DEGİL.

MEVZU MADDİYAT.

EN UCUZ BİLET 7 TL DOSTUM

EVE DÖNERKEN BU KADAR PARAYI CEBİNDE BULUNDURAMAYAN OLABİLİR. BU İNSANLARI KİM DÜŞÜNSÜN?

AKBİLİMİZİN BİTTİGİNİ FARKETMEYİZ BELKİ.AKBİL DOLUM GİŞELERİ MİN 2 TL MAKİNELERİ MİN 10 TL DOLDURUYOR.

ZATEN HER GÜN YOLCULUK YAPAN AKBİLİNİ ALIR.
    ARADA SIRADA YOLCULUK YAPAN 5 Lİ BİLETİNİ.

AMA ÇOK NADİR YOLCULUK YAPAN ADAM İÇİN AKBİL YADA 5Lİ BİLET ALMAK MANTIKSIZ. 1.5 TL VERİP BİNERSİN.
  • @biolog_hakan
    haklısın bunu daha öncede belirttim zaten, yani burda şöförde suçlu, bu parayı verende suçlu. bunun önüne geçmenin tek yolu bunu yasaklamak ve yapılması durumunda yaptırım uygulamaktır. paramız yok falan gibi saçma sapan şeyler uydurmasın kimse, 4 kere otobüse vereceğin parayı verip bi bilet alacaksın. atla deve değil.

ama o 4 seferlik binişinin her seferinde 20 kr şöföre peşkeş çekersen gitti 80 kuruş ne olacak şimdi hani paran yoktu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 9 Mayıs 2009; 2:19:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

@biolog_hakan
    haklısın bunu daha öncede belirttim zaten, yani burda şöförde suçlu, bu parayı verende suçlu. bunun önüne geçmenin tek yolu bunu yasaklamak ve yapılması durumunda yaptırım uygulamaktır. paramız yok falan gibi saçma sapan şeyler uydurmasın kimse, 4 kere otobüse vereceğin parayı verip bi bilet alacaksın. atla deve değil.

ama o 4 seferlik binişinin her seferinde 20 kr şöföre peşkeş çekersen gitti 80 kuruş ne olacak şimdi hani paran yoktu?

5li bilet alırsan kaybın 50 krş.

4 sefer degil 5 seferlik biniş yerine bir bilet alıcaksın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.