Şimdi Ara

İETT şoförleri İETT çalışanları rantmı yapıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana şimdiye kadar hiç 10 kuruş daha vercen diyen olmadı. Hep iyi adamlara mı denk geldimse artık.

Hatta 127'ye binmiştim birkez Kadıköy otobüsü. 2,5 liralık bastı. Bozuk param yok diye 1,25 aldı benden. Böyle insanlar da var. Hepsinin ille de para kazanayım düşüncesinde olduğunu sanmıyorum.

Yasal mıdır? Vergisi veriliyor mu? Hiç bi bilgim yok.
  • ben şöyle bişey diyeyim size. belediye otobüslerinde bu şekilde şöförlerin akbili bi nevi satması (para karşılığı kullandırtması) yasaklanmıştı. ilk zamanlar bırakmışlardı yasaklandığı için ama yine başladılar son zamanlarda.
  • Oturdugum belçikada,bileti söförden alirsan daha pahali?Ama bu fark söförün cebine girmiyor.Zira verdigin paraya göre sana bilet veriyor.
    Turkiyede söfôrün farki cebe atmasi resmen hirsizlik.Haksiz kazanç,vergisiz.Avrupada boyle bir sey imkansiz
  • paso en iyisi 80 kurus, aktarma 20 kurus daha ne olsun
  • karaborsacılık gibi bişey anlıcaaan... maça girmek için 50 tllik bilete 100 tl veriyon oluyorda, otobüse girmek için 20 kuruş fazla vermişsin çok mu

şahsen akbilimi kullanıyorum olmadığı zamanda mecbur bayılıyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 29 Nisan 2009; 2:14:35 >
  • günde 20 kuruştan 100 kişi binse 20 lira eder ayda 600 lira ek gelir hiç fena değil..
  • Şöylede birşey var arkadaşlar.Çoğu zamanda gözümle şahit olmuşumdur.Bazen cebinde bilete yetecek kadar parası olmayan insanlar şöföre durumunu söyleyince onlarda kabul edip otobüse binmesine izin veriyorlar.6-7 kere gördüm hepsindede farklı şöförler farklı bilet parası olmayan insanları almışlardı.
    Yani bu yönleride var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

Şöylede birşey var arkadaşlar.Çoğu zamanda gözümle şahit olmuşumdur.Bazen cebinde bilete yetecek kadar parası olmayan insanlar şöföre durumunu söyleyince onlarda kabul edip otobüse binmesine izin veriyorlar.6-7 kere gördüm hepsindede farklı şöförler farklı bilet parası olmayan insanları almışlardı.
    Yani bu yönleride var.

evet var yok değil insanlık ölmedi.. benimde başıma geldi minibüs otobüs vs. ama vapurda kaptana gidip bişey diyemiyorsun

yukardaki mesajda ark hesap yapmış evet 20 kuruştan ayda 600-700 tl para ediyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Peki soruyorum arkadaşlar size şöför gidin bilet alın dese bilete kaç para vereceksiniz?

Tam 7.5 lira. Hiç düşünüyor musunuz bunları?

Ne büyük iyilik ya, bilet parası belediyeye gidecek, yani yasal yoldan almış olacaksın. Bu para admın cebine gidiyor. Soför sevabına mı yapıyor, seni düşünüyor 7.5 tl vermesin diye değil mi? Adamın umrundamı alacağı paraya bakıyor, ona vermesen devlete gidecek para hem de fazlasıyla. Bunu savunan zihniyeti kesinlikle anlamıyorum böyle bir mantık var mı ya? Bunun tartışılması bile ülkenin içindeki durumu gösterir. Yani bu kadar net bir durum nasıl tartışılıyor anlamıyorum. Bunu yapan her soför suç işliyor bu kadar basit.

O zaman kardeşim cebinde akbil yoksa git bilet al. Niye biletsiz otobüse biniyorsun? Bu kadar tantana yapacaksanız gidin akbilinizi dolu tutun. 3-5 kuruşun hesabını yapmayın zorda kalınca.

• Vallah 1.5 2 ay önce istanbul kart çıkıcak dediler akbilin yerini alıcakmış ama -bir sorun var biz toplum olarak her şeyi sineye çekiyoruz kabulleniyoruz veya şikayet edince geri dönmeyeceğine inanıyoruz inatçı kararlı ne istediğini bilen bir millet olma çizgisinden uzaklaşıyoruz bunda başımızdakilerinde rolü var ama onlarıda biz seçiyoruz maalesef Sayın Topbaşa burdan hodri meydan ulaşımın her bir yerinde illa baş ağrıtıcı bir çok şey çıkıyor ağız tadıyla gezemez olduk hiç bir şey olmazsada yoldan geçerken şoförler dikkatsizce üzerine sürüyor yada arabana çarpıyorlar neyse onada diyelimki yoğun çalışıyor adamcağız hakkaten dar sokaklar dan vesaire her gün gitgel yapanları var, ben bir sefer öyle bir seyahat yaptım o yüzden bu İstanbulda ulaşımın ince elenip sık dokunması lazım ama Nerde o sayın vali , Kadir ToPbaş, nerde BBBelediye? Şikayet mailide attım üşenmedim gerekirse imza toplayalım mademki ulaşım himeti veriyoruz diye övünüyorsunuz ama ceremesini çeken halkın çığlıklarınıda duyacaksınız o zaman. Saygılar

• sonuçta bir nevi hizmet veriyor. sen otobüs içinde bileti olan varmı diye miyavlamayasın diye. bilet gişesi olmayan yada geç saatte kapalı olan duraklar var, biletim varmı yokmu sıkıntısı yok daha ne istiyorsun.
    yok ya bu millete ne yapsan yaranamazsın.
  • Krizler nasıl fırsatçı doğuruyorsa, planlamasız gelişigüzel hizmette fırsatçı doğuruyor. Ahir zaman işte sistem dünya o kadar bozulmuşki,insanlar herşeyi doğal karşılıyor. Daha olmadı bu ithal edilip garajda yatan metrobüslerde bu hizmet sisteminin tökezlediği gösterir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BOZKURT_KMZ

Krizler nasıl fırsatçı doğuruyorsa, planlamasız gelişigüzel hizmette fırsatçı doğuruyor. Ahir zaman işte sistem dünya o kadar bozulmuşki,insanlar herşeyi doğal karşılıyor. Daha olmadı bu ithal edilip garajda yatan metrobüslerde bu hizmet sisteminin tökezlediği gösterir.

Bakın ben bunu doğal olarak karşılıyorum demiyorum. Benim cebimde herzaman akbil bulunur ve akbilimde her zaman en az iki sefer basabileceğim kadar para bulunur. İnsanlar cebinde ne var ne yok bakmıyor tedbirini almıyor akbilsiz veya akbili boş olarak çıkıyor yola. Duraktaki biletçiden 7.5 lira verip bilet almıyor veya biletçi yokdur mecburen otobüs şöförüne kalıyor. Ha diyorsan ki otobüs şöförüne ne diye para vericem çevirirsin bir yolcuyu konuşursun ona verirsin 1.3 lira veya 1.5 lira bu zor birşey değil. Bu da işine gelmiyorsa alternatif taşıma sistemleri mevcut. taksisi minibüsü halk otobüsleri var. Sana kimse bin otobüse şöföre zorla para ver demiyor. Halk otobüsleri yıllardır aynı şeyi yaparken kimsenin sesi çıkmıyordu. Farkı ne? Halk otobüsleri zamanında biletlerden ufak ufak kırparken kimsenin sesi çıkmıyordu. Şimdi derdi nedir bu insanların?

• 20 kuruş fazla vermişsin nolcak sanki.Adamlar kar ediyor diyorsun.Edebiliyorsa bırak etsin.Gün boyu otobüs sürmek kolay mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

quote:

Peki soruyorum arkadaşlar size şöför gidin bilet alın dese bilete kaç para vereceksiniz?

Tam 7.5 lira. Hiç düşünüyor musunuz bunları?

Ne büyük iyilik ya, bilet parası belediyeye gidecek, yani yasal yoldan almış olacaksın. Bu para admın cebine gidiyor. Soför sevabına mı yapıyor, seni düşünüyor 7.5 tl vermesin diye değil mi? Adamın umrundamı alacağı paraya bakıyor, ona vermesen devlete gidecek para hem de fazlasıyla. Bunu savunan zihniyeti kesinlikle anlamıyorum böyle bir mantık var mı ya? Bunun tartışılması bile ülkenin içindeki durumu gösterir. Yani bu kadar net bir durum nasıl tartışılıyor anlamıyorum. Bunu yapan her soför suç işliyor bu kadar basit.

O zaman kardeşim cebinde akbil yoksa git bilet al. Niye biletsiz otobüse biniyorsun? Bu kadar tantana yapacaksanız gidin akbilinizi dolu tutun. 3-5 kuruşun hesabını yapmayın zorda kalınca.

Koca konuda görebildiğim aklı başında tek kişisiniz. İki yorum da çok güzel. Tebrikler. Objektiflik diye buna denir.

İmza: Saygılı1i

• quote:

Orjinalden alıntı: ÇakırEfe

İstanbul 'a geldiğim bir zaman aynısı benim de başıma gelmişti. Yıllar önce arta kalan 10 kuruşluk para şoförün hanesine kâr olarak geçmişti. Onu da vermek istedi ama bozuğu çıkışmadı.

Bunu direk kâr amaçlı yapanlar da var ne yazıkki. Öylesini de gördüm. Günde 50 kişi yerine bilet bassa ve 20 kuruş artırsa gün başında 10 TL kâr demek. Ayda 300 TL. Fena bir para değil.

Ama bunu genellememek lazım. Yukarıdaki yorumlara bakıyorum. Sanki bütün belediye otobüsü şoförleri bunu yapıyormuş gibi konuşanlar olmuş. Yaptığınız ayıptır. Erdemli insanlara yakışmayacak derecede sözler sarf etmeyin. Memleketin tek doğrusu sizler değlsiniz. Genelleme yapan insan kendi kalitesini ortaya koyar. Çoğu bile yapsa tümüne bunu mal etmek yanlıştır. Bir de şu açıdan bakın. Şoförlerin yolcu yerine AKBİL basmasını yasaklasalar. Ne olacak? Kimini hiç binmeyecek. Kimisi içerden yolculardan sorayım diyecek. Gidecek yine 1,5 TL verecek. Adamın cebinde 10-20 kuruş yoksa üstü yine kalacak. Şoförde de aynısı yaşanacak. Bozuğu yoksa üstünü veremeyecek. Akşama kadar oturduğu yerden kalkamayan bir şoförün 50 kişi için (kişi başı 2'şer bozuk metal para) toplam 100 tane 10 kuruşluk cebinde taşımasını beklemeyin. Böyle tarafgirlik olmaz. Böyle genelleyerek yorum yazılmaz. Biraz da kendinizi karşınızdakinin yerine koyun. İETT Şoförü olsam, vatandaşa para üstü vermek için cebimde 90-100 tane 10 kuruşluk taşırım, 10 kuruşlukları bulmak için her yeri gezer ve bulmak için uğraşırım diyen varsa alnından öperim.

Yanlış anlaşılmasın, kâr için yapanlar da vardır. Ben kâr amaçlı yapanları savunmuyorum.

Bir de bu var. Bu yorum da güzel. Olaylara her iki taraftan bakılmış. At gözlükleri takarak dar açılardan yaklaşılmamış.

Bu konuyu ilk açıldığı gün görmüştüm. Bilet parasından artan 20 kuruş ile kendi ideolojik beynindeki bilgilere dayanarak işi bilmem ne cemaatine ve şeriata kadar götürenler olmuş. Ne hasta insanlarımız var ya. Toplum olarak psikolojimiz bozulmuş. Bazılarımız ise psikiyatrik seviyelere ulaşmış. Yazık, çok yazık...

• şöförün kart basıp para alması konyada da vardı.ilerleyen aylarda bir çok kişi kart almayı bıraktı.kalabalık yerlerin sürücüsü olmak için şöförler arasında bıçaklar konuştu,seferler aksamaya başladı.hatta bazı bölgelerin şöförü aynı yerde oturduğu için kimse kart almasın para versin diye anonslar oldu,ön tarafa oturup göz ucuyla gözlemlediğimde 5,6 kişilik grup halinde binenlere eksik kart basan şöförler gördüm.yaşlı,cahil ,çocuk vs. binenlerden parayı alıp kartı hiç tutmayan şöförler gördüm.(çok çok nadirde olsa gördüm)
    işin en acısı tapudaki rüşvete hediye diyen bakanımız,memurum işini bilir diyen başbakanımız ve bu işlere ne olacak 20 kuruş versen diyen bizlerin zihniyeti değişmedikçe,bu kokuşmışluk sırf akbilde değil her yere yayılır.(zaten yayılmış)
    parası ,bileti olmayan vatandaşı idare eden şöförün iyi kalbi değildir.otobüse binen herkesi (bileti,parası yoksada) götürmeye mecburdur.bu bir kamu hizmetidir..

• dostum ben istanbulluyum istanbulda yine 20 kurus iyi
    izmirde
    öğrenci 67ykr
    tam 1.35 ykr

olması laazım
    eğer kentkartın yoksa şoförün senden aldığı miktar
    2ytl
    bune ya ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

şöförün kart basıp para alması konyada da vardı.ilerleyen aylarda bir çok kişi kart almayı bıraktı.kalabalık yerlerin sürücüsü olmak için şöförler arasında bıçaklar konuştu,seferler aksamaya başladı.hatta bazı bölgelerin şöförü aynı yerde oturduğu için kimse kart almasın para versin diye anonslar oldu,ön tarafa oturup göz ucuyla gözlemlediğimde 5,6 kişilik grup halinde binenlere eksik kart basan şöförler gördüm.yaşlı,cahil ,çocuk vs. binenlerden parayı alıp kartı hiç tutmayan şöförler gördüm.(çok çok nadirde olsa gördüm)
    işin en acısı tapudaki rüşvete hediye diyen bakanımız,memurum işini bilir diyen başbakanımız ve bu işlere ne olacak 20 kuruş versen diyen bizlerin zihniyeti değişmedikçe,bu kokuşmışluk sırf akbilde değil her yere yayılır.(zaten yayılmış)

parası ,bileti olmayan vatandaşı idare eden şöförün iyi kalbi değildir.otobüse binen herkesi (bileti,parası yoksada) götürmeye mecburdur.bu bir kamu hizmetidir..

Koyulaştırdığım yerlere katılıyorum. Konya'da gerçekten şoförler olayı abartmışlar. Benim destek çıktığım yukarıdaki görüşler sadece ve sadece iyi niyetle, bileti olmayan adamın yerine bilet basanlar içindi. Bunu sürekli yapıp ticari hale getirenler için değil. Görüyorumki sizin memlekette olayı iyice abartmışlar. Bu kadar da olmaz denecek cinsten.

Koyulaştırmadığım yorumunuza tam olarak katılamıyorum. Otobüs bir kamu hizmetiyse ve bileti olmayanların bedava binidirilmesi gerekiyorsa bu herkese bedava olabilir demektir. Böyle bir kural olsa Konya'daki şoförlerin abarttığı gibi bu sefer de vatandaş abartır. Hiç kimse bilet almaz ve bedavaya götürmek zorunda olan kamu hizmetini istismar etmiş olur. Çok fakir olanlara ve öğrencilere aylık sınırlı sayıda bedava bilet verilebilir belki...

• ya millet metrobüs duraklarında, otobüs kapılarında akpili yok diye kuyruk oluşturuyor resmen
    bu kadar mı zor bi akpil almak.hani akpili sağda solda unutanları anlarım da sırf üşenmekten ve otobüse fazla binmemekten dolayı akpil almayanları anlamıyorum.
    bu maaş çekerken bankamatik kartı gibi pratik bişey varken sırada beklemek gibi bişey.hele bunları hiç anlamıyorum.resmen işkence çekmek için yaşıyoruz.

otobüse gelirsek o trafikde adam otobüsü mü sürecek, kalabalıktan dolayı binemeyen milletin kahrını mı çekecek yoksa size para üstü mü yetiştirmeye çalışıcak?
    ben olsam ben de alırdım 20 krşu.adamın sizin için akpil basmak gibi bir zorunluluğu veya para verip alırken arkadakilerin beklemesine sebep olmak gibi bi lüksü yok.
    verirsin 1.50 yi geçersin.

ya da en kolayı akpil alırsın hem 20 krş cepte kalır hem daha sonraki aktarmalarda ucuza seyahat edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 30 Nisan 2009; 12:28:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.