Şimdi Ara

Ice Cream Fitness 5x5 / Başlamalı Mıyım ? / Başladım - Günlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam, yaklaşık 1,5 yıldır öğrene öğrene bu sporu yapıyorum. Bu sürenin büyük çoğunluğunu bro splits ile geçirdim, klasik göğüs kol, omuz bacak, sırt arka kol şeklinde giden programlarla. Son 1 aya kadar deadlift hiç yapmadım, eski salonumda yapmak istediğimde gerek yok demişlerdi, ondan hareketle yapmadım ben de. Büyük hata tabi ancak tecrübe zamanla kazanılan birşey.

Bu 1,5 yıllık süreçte yağ oranım hemen hemen aynı kalırken ölçülerim şu şekilde değişti

Boy 1,82
    Kg başlangıçta 77--->83
    Omuz 114-->128
    Göğüs--->94-->103
    Kol-->29-->38
    Bel-->90-->85

Son 2 aydır bulkdayım, göğüs, sırt, omuz&bacak, kol&arka kol şeklinde çalışıyordum.

Evet arkadaşlar özet olarak sorum şu; sizce ICF 5X5 bana uygun bir program mı? Yoksa daha üst seviye birşey mi bakmalıyım ?

Full Body veya Push&Pull tarzı bir program bakıyorum, split yapmak istemiyorum daha fazla zira naturalim.

Bu başlığı günlük haline çevireceğim, hem kendim içinde kolay olur dönüp bakmak.
    Bugün A idmanını yaptım, ilk 2 idman hafif gelmişti bu idmanda ağırlıkları arttırdım;

8.1.2015 idmanı
    Squat 70 kg
    Bench Press 80 kg
    Barbell Row 60 kg
    Shrug 50 Kg
    Skullcrushers 32,5 kg
    Barbell Curl 32,5 kg

Aslında bir partner bulsam iyi olacak gibi :)

10.1.2015 idmanı

Squat 72,5 kg
    Deadlift 70 kg
    Overhead Press 40 kg
    Pull Up 8 tekrar 3 set farklı tutuşlarla yaptım.
    Dar tutuş bench press 50 kg
    Barbell Curl 30 kg, düz bara geçtim ağırlığı azalttım bu yüzden.

12.1.2015

Squat 75 kg
    Bench Press 82,5 kg
    Barbell Row 62,5 kg
    Shrug 50 kg
    Skullcrushers 32,5 kg
    Barbell Curl 30 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isacan35 -- 12 Ocak 2015; 21:33:34 >

• Yağ oranını ve kaldırdığın ağırlıkları yazabilir misin (temel hareketler için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Yağ oranını ve kaldırdığın ağırlıkları yazabilir misin (temel hareketler için)
    Yağ oranım %16 civarı,

Bench Press 1 RM 95 kg
    Deadlift (yeni başladım yapmaya, form oturtana kadar hafif giriyordum, 1 rm 80 kg)
    Squat 1 rm 90 kg

http://www.strstd.com/ üzerinden tespit ettim bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isacan35

Yağ oranım %16 civarı,

Bench Press 1 RM 95 kg
    Deadlift (yeni başladım yapmaya, form oturtana kadar hafif giriyordum, 1 rm 80 kg)
    Squat 1 rm 90 kg

http://www.strstd.com/ üzerinden tespit ettim bu arada.

Alıntıları Göster
    20 şer kg takıp da çalıştığını zannedenler hariç bizim salonda deadlifti benden ve tavsiyemle yapmaya başlayan arkadaştan başka yapan görmedim bi de gelip tavsiye vermeleri yok mu "ağır giriyon dikkat et, kemer tak belini koru vs"

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

20 şer kg takıp da çalıştığını zannedenler hariç bizim salonda deadlifti benden ve tavsiyemle yapmaya başlayan arkadaştan başka yapan görmedim bi de gelip tavsiye vermeleri yok mu "ağır giriyon dikkat et, kemer tak belini koru vs"

Şu yabancı forumları dolaşmaya başladığımdan beri hoca deyip saygı duyduğum insanlardan tiksindim zaten. Öğrenmişler 3x10 yat kalk 3x10 yat kalk biceps. Ne diyeyim lafa gelince naturaliz biz ağzı yapıyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Şu yabancı forumları dolaşmaya başladığımdan beri hoca deyip saygı duyduğum insanlardan tiksindim zaten. Öğrenmişler 3x10 yat kalk 3x10 yat kalk biceps. Ne diyeyim lafa gelince naturaliz biz ağzı yapıyorlar

Alıntıları Göster
    Pazar günü başladım programa, bugün 2. antrenmanımı yaptım ama çok hafif geldi, 1 rm'lerin %75'i ile çalışıyorum arttırdıkça ağırlaşır mı sizce cevap verebilecek birisi var mı ?

• isacan35 İ kullanıcısına yanıt
    Ağırlıkları arttır. 1 rm'nin %75 i olmak zorunda değil çalıştığın ağırlıklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Aynen arttırmak şart gibi, Zira hemen her hareketi çok rahat yapıyorum neredeyse hiç zorlanmadan. Teşekkürler tavsiyeniz için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Aynen arttırmak şart gibi, Zira hemen her hareketi çok rahat yapıyorum neredeyse hiç zorlanmadan. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Alıntıları Göster
    Program güzel bir program. Gelişmeleri yazarsın sonucu merak ediyorum

• Ulas. kullanıcısına yanıt
    Bu başlık altında paylaşacağım gelişmeleri.
  • quote:

Bu başlık altında paylaşacağım gelişmeleri.
    takip aynen programın güzel benimde 1 seneye yaklaşıyor hala yeni yeni şeyler öğreniyorum . Bu arada aynen dead lifte bende yeni başladım önceden bende gerek duymuyordum ama gerçekten mükemmel bi hareket
  • quote:

Orijinalden alıntı: HainKost0k

takip aynen programın güzel benimde 1 seneye yaklaşıyor hala yeni yeni şeyler öğreniyorum . Bu arada aynen dead lifte bende yeni başladım önceden bende gerek duymuyordum ama gerçekten mükemmel bi hareket

Alıntıları Göster
    kesinlikle yapılacak program.

1 ayda olsa 1 senede olsa 10 senede olsa 5x5 full body u/l vs çalışmanın eksiği değil artısı olacağını düşünüyorum.

Aslında olay şu temel compound hareketleri mutlaka düzgün yapın yeter :)

-> Bench,row,press,deadlift,squat,dips,calf,pullup,chinup

Bunları fdüzgün sağlam iyi ağırlıklarla yapan zaten hem güçlenir hem gelişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patience

kesinlikle yapılacak program.

1 ayda olsa 1 senede olsa 10 senede olsa 5x5 full body u/l vs çalışmanın eksiği değil artısı olacağını düşünüyorum.

Aslında olay şu temel compound hareketleri mutlaka düzgün yapın yeter :)

-> Bench,row,press,deadlift,squat,dips,calf,pullup,chinup

Bunları fdüzgün sağlam iyi ağırlıklarla yapan zaten hem güçlenir hem gelişir.

Alıntıları Göster
    Kısaca bir soru daha sorayım, B idmanındaki %10 daha hafif barbell row yerine wide grip pull up yapsam nasıl olur ?

5x5 pullup yapacaksan ağırlıkla yap o zaman yada 2x8 gibi yapabilirsin. Ama formu bozmadan. karın gergin gögüse doğru pull yaparak.

Salonda görüyorum millet maymun gibi kendine ezieyet ederk zıplayarak debelenerek pulluplar chinuplar kasıyor. Eğer zor geliyorsa latpull down yapın yada assisted machine pullup yapın varsa

yada 2x8 5x5 değilde düzgün ne kadar yapabiliyorsanız o kadar.
    DL gibi coaching gerektiren hareketlerde ağırlık arttırmaktan önce forma odaklanmak lazım. Varsın ağırlık başlangıç itibariyle düşük olsun. Sinir sisteminiz hareketi ezberleyene kadar sadece form çalışın. Düzgün formda yapılan 300-500 tekrar sonrasında artık formu ezberlersiniz. Fakat bir kere yanlış form ile öğretirseniz sinir sisteminize, ancak doğru formla yapılan 3,000-5,000 tekrar sonrasında düzeltirsiniz. Elliott Hussle iyi anlatıyor bunu youtube'da - şu videosuna bir bakın isterseniz:http://www.youtube.com/watch?v=tFnwEsqJABU

Arabada vites değiştirmek gibi düşünün. İlk kullandığınızda vites değiştirmek bayağı bir meseledir, konsantrasyon gerekir. Zaman içerisinde vites değiştirdiğinizin farkına bile varmadan araba kullanırsınız - işte o aşamaya gelene kadar DL'de makul ağırlıklar tavsiye ederim.

Tenis oynamayı ben kendi kendime öğrendim. Tabi partnerim vardı, duvarda oynamadım. 1 sene sonrasında bayağı iyi oynadığımı sanıyordum. Yalan yanlış öğrendiğim ve çok iyi vurduğumu düşündüğüm backhand'imi düzeltene kadar 3 sene debelendim sonrasında.

• Patience kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşlar ilginiz için, pull up ile ilgili sıkıntım yok 3 set farklı gripler ile yapmaya karar verdim, yani bir standart pull up, bir chin up birde neutral grip, ön kollar açısından da iyi oluyor farklı tutuşlar. 3 set yapacağım 2. idmandaki barbell row yerine, ilk seferde 10 tekrar çıkartabiliyorum, o yüzden 3 x 6-8 tarzı düşündüm uygulamayı.
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar ilginiz için, pull up ile ilgili sıkıntım yok 3 set farklı gripler ile yapmaya karar verdim, yani bir standart pull up, bir chin up birde neutral grip, ön kollar açısından da iyi oluyor farklı tutuşlar. 3 set yapacağım 2. idmandaki barbell row yerine, ilk seferde 10 tekrar çıkartabiliyorum, o yüzden 3 x 6-8 tarzı düşündüm uygulamayı.
    Bu başlığı günlük haline çevireceğim, hem kendim içinde kolay olur dönüp bakmak.
    Bugün A idmanını yaptım, ilk 2 idman hafif gelmişti bu idmanda ağırlıkları arttırdım;

8.1.2015 idmanı
    Squat 70 kg
    Bench Press 80 kg
    Barbell Row 60 kg
    Shrug 50 Kg
    Skullcrushers 32,5 kg
    Barbell Curl 32,5 kg

Aslında bir partner bulsam iyi olacak gibi :) İzmir Buca'da ikamet eden ve bu tarz bir program için partner arayan varsa buluşalım görüşelim :)

• quote:

8.1.2015 idmanı
    Squat 70 kg
    Bench Press 80 kg
    Barbell Row 60 kg
    Shrug 50 Kg
    Skullcrushers 32,5 kg
    Barbell Curl 32,5 kg

Aslında bir partner bulsam iyi olacak gibi :) İzmir Buca'da ikamet eden ve bu tarz bir program için partner arayan varsa buluşalım görüşelim :)

Alıntıları Göster
    Bu değerler bar dahil değerler mi?

• Patience kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam
  • Sahsen ben yaptim guc artisi gorsem de kas artisinda bro split bile daha etkili oldu. Onermem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.